E

Teğmen
07 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
111 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
Cihadcı grupların israil\u0027e savaş açma kararı
Hamas ve Gazze de bulunan tüm cihadcı grupların birleşerek İsrail'le mücadele etme kararı almasıdır. Akdeniz'in başka bir lokasyonunda yine ortalığı karıştıracak hadisedir.https://twitter.com/glbfinanshaber/status/1299599715965829121?s=19
E
4 yıl
Lübnan\u0027 da Hizbullah ile Aşiretlerin çatışması
Beirut ' da bugün başlamış olan yerel aşiretler ile Hizbullah' ın çatışmasıdır. Hizbullah tarafından bir markete roketatar saldırısı gerçekleştikten sonra askeri ordu olaylara müdahale etmek amacıyla sokağa inmiş durumda. Dünya ' da karışmayan yer kalmadı. Paris' ten , Abd ' ye , İspanya ' dan , Lübnan ' a her yer karışık. .. Buyrun buradan ulaşabilirsiniz.

https://twitter.com/glbfinanshaber/status/1299024404215672832
E
4 yıl
Bir İntihardı Aşk projem
Arkadaşlar hepinize merhabalar ..

6 Şubat' ta Seyhan Müzik & NetD müzik etiketiyle single projem " Bir İntihardı Aşk" dinleyicisiyle buluştu. Tüm dijital platformlarda da mevcut.

Desteklerinizi bekliyorum.

Link:

Eren Yıldız - Bir İntihardı Aşk
E
5 yıl
25 Aralık 2018 Asgari Ücret Zammı
Bugün saat 10 civarında açıklanacak olan zamdır. 2000tl ve üstü olur inşallah da biraz da olsa hak yerini bulur diye umut ediyorum. Fakat 1800-2000 civarında açıklayacaklar gibi de bir his var içimde.

Zorlu piyasa şartlarında olması gereken rakam 2500-3000 civarında diye düşünmekteyim. Tabi asgari ücretin artıp da asgari üstü maaş alanların doğru orantıda zam almaması da ayrıca bir sorun yaratabilir diye düşünmekteyim.
E
7 yıl
17 Aralık Fezlekesi , Zarrab dosyasına girdi !
17 Aralık fezlekesi, FBI'ın da teyidiyle ABD'deki Zarrab dosyasına girdi

Savcı Bharara: Türkiye, ABD adalet sisteminin nasıl çalıştığını bilmiyor

17 Aralık fezlekesi Amerikan Federal Adalet Sistemine Resmen Girdi

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, mahkemeye bugün sunduğu 31 sayfalık dilekçede Sarraf’ın avukatlarının, fezlekeyi doğru olmadığını ve elde edilen e posta yazışmalarının delil olamayacağı iddiasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Bharara, Türkiye’de 17 Aralık operasyonun başlamasına neden olan ancak daha sonra kapatılan 400 sayfalık 17 Aralık fezlekesinin İngilizce çevirisi ve fezlekede yer alan görseller ve tapelerinde yer aldığı dosyayı elektronik olarak Amerikan Federal Adalet Sistemi'ne koydu.

'Fezlekenin doğruluğunu FBI da teyit etti'

Bharara, imzalı dilekçede kanıt olarak mahkemeye sunulan fezlekenin doğrulunun İstanbul'da görevli FBI yetkilileri tarafından teyit edildiği belirtildi. “Sarraf, sunulan fezlekenin güvenilmez olduğunu bu soruşturmanın kendisi ve diğerleri için siyasi gerekçelerle yapıldığını ifade etsede sonuçları bakımından, bu fezlekenin ortaya çıkması sonrasında soruşturmayı yürütenler ya tutuklandılar yada görev yerleri değiştirildi. İstanbul’da görevli FBI ajanları sunduğumuz bu fezlekeyle ilgili doğruluğu yönünde emin oldukları konusunda görüş bildirdiler. Gerek dava dosya numaraları ve fezlekenin hazırlanış formatının Türk güvenlik güçlerinin kriterlerine uygunluğunu ifade ettiler. Türk emniyet güçleri tarafından hazırlanan, yüzlerce sayfadan oluşan fezlekede tipik bir yasal güvenlik gücü soruşturma yöntemi uygulandığı görülüyor. Fiziki dinleme ve takip, telefon kayıtları, finansal analizler, elektronik araştırmalar yapılmış. Telefon konuşmaları kaydedilmiş, yüzlerce fotoğraf, imaj, ekran kayıtları, finansal kayıtlar elektronik ve fiziki kayıtlar yer almış. Hazırlanan fezlekede bulunan şahıslar gerçek kişiler, telefon kayıtları ve fotoğraflar gerçek. ABD yetkili makamlarının da bu konuda yapmış olduğu bağımsız soruşturmada vardığı kanı hazırlanan fezlekeyle örtüşüyor. " denildi.

Bharara: Türkiye, ABD adalet
sisteminin nasıl çalıştığını bilmiyor

New York’ta devam eden Sarraf davasının hakimi Berman, dün aldığı bir kararla iddia makamını mahkemeye davet etti. Hakim Berman ve New York Güney Bölgesi Başsavcılığı yetkililerinin gerçekleştirdiği toplantı sonrasında gizli kalmak kaydıyla 10 Kasım tarihinde Başsavcı Preet Bharara tarafından kaleme alınan yeni bir dilekçe daha Federal Adalet Sisteminde akşam geç saatlerde yayınlandı.

Orijinali yedi sayfadan oluşan ve bir bölümü karartılan belgede, Sarraf soruşturmasının başlatılmasına esas olan 2014 tarihinde gizli olan bir mahkeme belgesinin, gizlilik kararı kaldırılarak kendileriyle paylaşılma yönündeki Türk Adalet Bakanlığı talebinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Savunma makamının, fezlekenin doğruluğunu Türk Adalet Bakanlığı’nın doğrulaması talebine dikkati çeken savcı, fezlekeyi zaten internette kamuya açık hale getirdiklerini hatırlattı ve dilekçesinde, “Türk Bakanlığı gerekli görür ve isterse kendisi bakabilir” ifadesine yer verdi.

Bharara dilekçesinde Türk Adalet Bakanlığı’nı, Amerikan hukukunun bir belgeyi nasıl kullanacağına müdahale etmekle de suçladı. New York Güney Bölgesi başsavcısı dilekçede, Türkiye’nin Amerikan adalet sisteminin nasıl çalıştığını bilmeden müdahale ettiğini savunuyor.

Bharara’nın mahkeme yargıcı Berman’a sunduğu dilekçede iki noktaya da dikkati çekiyor. Bunlardan biri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesinde Sarraf davasını gündeme getirmesi, diğeri de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir süre önceki Washington ziyareti sırasında Amerika Adalet Bakanı Loretta Lynch ile görüşüp Sarraf davasının hiçbir delile dayanmadan görüldüğünü savunması ve Sarraf’ın serbest bırakılıp Türkiye’ye gönderilmesini talep etmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili iddialarına da yanıt veren Bharara, New York Güney Bölgesi Başsavcılığına bağlı hiç bir kimse Türkiye'de yiyip içmedi" dedi.


Haberin devamı ve detayları için kaynak :http://t24.com.tr/haber/17-aralik-fezlekesi-fbiin-da-teyidiyle-abddeki-zarrab-dosyasina-girdi,371015
E
9 yıl
Erzincan \u0027 da Işid korkusu
‘Alevi köyünde iki gün üst üste yapılan ‘ziyaretten’ halk rahatsız: Tedirginiz IŞİD keşif yapıyor’ başlığıyla yayımlanan ve görgü tanıklarına dayandırdığımız haberimizde, Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı, Maksutuşağı Köyü’nde 2-3 Ağustos 2015 tarihlerinde yöre halkına hiç benzemeyen, ‘IŞİD kılıklı’ iki kişinin Hatay plakalı (31) bir araçla keşif ve tespit yaptığı anlatılıyordu.

Erk Acarer imzalı haberimiz Meclis gündemine taşındı. HDP İstanbul Vekili Turgut Öker ve CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın tarafından T.B.M.M Başkanlığı’na ayrı birer soru önergesi verildi.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması talebiyle verilen önergelerde yer alan sorular şu şekilde:

HDP'Lİ TURGUT ÖKER'İN BAKAN ÖZTÜRK'E VERDİĞİ ÖNERGE:

1- Olaya ve köylülerin şikâyetine ilişkin herhangi bir araştırma veya soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa hangi sonuçlara ulaşılmıştır?

2- Konuyla ilgili kurumlara herhangi bir istihbarat bilgisi ulaşmış mıdır? Ulaştıysa hangi önlemler alınmıştır? Önlem alınmadıysa bunun gerekçesi nedir?

3- Araç ve araçtakiler, köye gelene kadar herhangi bir kontrolden geçirilmiş midir? Şahısların IŞİD üyesi veya sempatizanı olduğuna dair bir bilgiye ulaşılmış mıdır?

4- IŞİD’in Erzincan’ın ilçelerinde ve özellikle Alevilerin yaşadığı köylerine yönelik etkinliğine ilişkin bir güvenlik açığı olduğu iddiası doğru mudur? Önlemlerinin artırılmasına yönelik bir girişiminiz olacak mıdır?

CHP'Lİ ERDOĞAN ÖZYALÇIN'IN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA VERDİĞİ ÖNERGE:

1- Sözü edilen kişiler kimlerdir? MOBESE ya da diğer güvenlik kameralarından bu kişilerin kimlik tespiti yapılmış mıdır?

2- Bu kişiler, hangi amaçla Alevi yurttaşların yaşadığı köye gitmişlerdir?

3- Olayla ilgili bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur?

4- Bu kişilerin yukarıda anılan veya başka bir terör örgütü ile bağlantıları tespit edilmiş midir?

5- Sözü edilen kişilerin köyde “keşif” yaptıkları iddiası doğru mudur? Bu yönde herhangi bir bilgi/bulguya erişilmiş midir? Erişilmiş ise hangi önlem ya da önlemler alınmıştır?

6- Alevi yurttaşların yaşadıkları ve barındıkları yerlere yönelik fiziksel ve psikolojik baskıları içeren bu tip saldırılar nedeniyle ilgili makamlara kaç şikayet ulaşmış, kaçı hakkında hangi işlem yapılmıştır?

7- Amacı korku ve panik yaratma, insanlarımızı huzursuz kılma ve inançsal ayrımı derinleştirme, yurttaşları karşı karşıya getirmek olan bu tip olayların engellenmesine yönelik hükümetinizin yaptığı/yapacağı çalışmalar nelerdir?


öte yandan bu haberin yanı sıra Adıyaman'da da alevi köylerinde benzer olaylar yaşandığı bilgisi geliyor.

Kaynak :
http://www.birgun.net/haber-detay/birgun-un-haberi-tbmm-de-alevi-koylerine-isid-kesfi-dogru-mu-86138.html

Fotoğraf : Erzincan - Kemah/Maksutuşağı 10 km. si.https://store.donanimhaber.com/d8/64/39/d86439f72dc542e06374a7c39a2ee75d.jpg
< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
Biri şu soruya cevap verebilir mi ?
Sevgili arkadaşlarım dostlarım şimdi size bir soru sormak istiyorum. Dalga geçmek amacıyla değil tamamen ciddi bir şekilde bilgilenmek istediğim için soruyorum. bana söz verdiğinizi ve yorumda birbirinizle tartışmayacağınızı düşünerekten sorumu soruyorum :

29 Temmuz 2015 tarihinde , Chp ' nin sunduğu " artan terör olayları araştırılsın " adlı önerge bildiğiniz üzere Akp ve Mhp tarafından reddedildi.

Ben bunun neden reddedildiğini ve birlik içerisinde olunmadığını merak ediyorum.Sorumunda gayet basit olduğunu düşünüyorum.
E
14 yıl
saat ve tarih sorunu
Arkadaşlar bilgisayarımın saat ve tarih sorunu var.Şöyle anlatayım windows u açtığımda 1 mart 2007 00:00 olarak başlıyor ve ben düzeltiyorum doğal olarak.ama kapatıp açınca yine aynı tarih geliyor.ve ben bunu düzeltmediğim sürece msn e giremiyorum yada güncelleştirme yapamıyorum.Bu konuya daimi bi çözüm bulabilicek arkadaşa çok büyük dualar ederim gerçekten çok can sıkmaya başladı şimdiden hepinize çok teşekkürler..
E
14 yıl
Realtek HD audio mic problemi yardımmmm
Selam arkadaşlar benim bir problemim var sizlerden yardım bekliyorum.Bilgisayarımı yeni aldım ve Realtek HD audio diye bir ses düzenleme paylaşım programı mevcut içinde. Yalnız Mikrofon çalıştıramıyorum hiçbir türlü eski bilgisayarımda çalışan mikrofonlarımı takıyorum olmuyo yenilerini takıyorum olmuyo. Hem kasanın arkasındaki girişe takıyorum sonuç alamıyorum hemde öndeki girişe takıyorum sonuç alamıyorum.Şimdiden teşekkürler yardımlarınız bekliyorum (:
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.