V

Yarbay
20 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
V
geçen yıl
TÜRK TELEKOM ZYXEL MODEM KULLANICI SINIRI
Merhaba arkadaşlar iş yerimiz için Türk Telekom'dan taşınabilir internet aldım, içerisine sim kart takılan Zyxel WAH7601 modem geldi. Taşınabilir, kendinden bataryası var, elektrik olmasa bile 7-8 saat kullanılabilir gayet güzel bir alet ama maalesef 10 kullanıcıdan fazlasına izin vermiyor. İş yerimizde altyapı olmadığı için mecburen bu şekilde bir internet almak zorunda kalıyoruz daha önce de aynı şekilde Turkcell vardı onun modemi Huawei markaydı öyle bir sınır yoktu.

Şimdi sıkıntı şu ki ben bunu bilerek aldım ama arkasına bir access point bağlarız interneti oradan dağıtırız böylelikle 10 kullanıcı sınırına takılmayız diye düşündüm ama sistem öyle yürümüyormuş maalesef. İnterneti access point üzerinden dağıtsam bilie ip yi ana modem atadığı için işin sonunda 10 kullanıcı sınırına takılıyoruz.

Öyle çok bir network bilgim yok, bu 10 kullanıcı sınırını aşmanın bir yolu var mıdır ?
V
5 yıl
Uzaktaki ağa bağlanma ???
İyi forumlar arkadaşlar, tesisimizde bir Huawei SuperBox + 3 Tplink access point ile kurduğumuz bir ağımız var. 1 tane ana bilgisayar + 4 tane de harici bilgisayar var, tüm veriler dosyalar ana bilgisayarda duruyor diğer bilgisayarlar sadece erişim yapıyor. Şimdi başka bir yerde de ofisimiz var bu ofiste de bir tane bilgisayarımız var biz şimdi bu ofisteki bilgisayar sanki tesisteymişçesine ana bilgisayara bağlansın veri alsın versin istiyoruz (dosyalar çok büyük değil word excel kullanıyoruz hep). Bu işi nasıl yaparız nerden başlarız ?
V
5 yıl
4.000 - 5.000 aralığında 10 kg ve üzeri makine tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba, anneme yeni bir çamaşır makinesi alma arefesindeyim kafam karma karışık yardımcı olursanız çok memnun olurum:

Annem 7 yıldır Samsung'un WD8122CVQ kodlu 12 kg yıkama 6 kg kurutma kapasitesine sahip çamaşır makinesini kullanıyordu bu makineden ilk başta çok sıkıntı çeksek de daha sonra yaptığımız ayarlarla gayet memnun kaldık hiç bir sıkıntı yaşamadık. Standart dışı boyutlara sahip bir makine çıplak gözle tambur boyutu LG nin 17 kg yıkama 12 kg kurutmalı bir makinesi var sanki hemen hemen o kadar büyük, içine ne atarsan at almam demeyen bir tambur yani :) Ses soluk yok her şey yolunda ama şimdi ev değişti, makine standart dışı olduğu için yeni evde çamaşır makinesi için ayrılmış alana sığmadı. Alanı genişletelim şu bu dedik ama bir çamaşır makinesi fiyatı masraf çıkacak gibi olunca makineyi değiştirmeye karar verdik.

Şu anda makineyi koyacağımız yerin yüksekliği 86.5 cm, en 67.5 cm ve derinlik ise maksimum 66 cm. 5.000 liraya kadar para problemi yok, makinede kurutma istemiyoruz sadece çamaşır makinesi olsa yeter. Bu yer için maksimum koyabileceğimiz kg da bir makine tavsiyesi istiyoruz.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Dipnot: Düşünen olursa elimizdeki Samsung WD8122CVQ kodlu makineyi satabiliriz.
V
7 yıl
Solidworks işleri için Ryzen 1.800x sistem gerek
Arkadaşlar merhabalar,

Sürekli Solidworks işlerinde kullanılacak, render dan başını kaldıramayacak bir bilgisayar ihtiyacımız var, ufak bir araştırmayla 1.800x işlemcinin fiyat/performans olarak işimizi göreceği kanaatine vardık ancak diğer bileşenler konusunda tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelere ihtiyacım var.

Platform yeni bir platform olduğu için stabilitesinden emin olduğumuz parçaları bir araya getirmemiz gerek. Bir de anakart, ram, psu vs... gibi parçalardan ziyade kafamıza takılan en büyük sorun ekran kartı seçimi. Çizim için özel geliştirilen Nvidia Quadro ya da AMD Fire serisi kartlara bir dünya para vermeye gerek var mı yoksa hali vakti yerinde bir Geforce ya da Rx işimizi görür mü ?

En hızlısında tavsiyelerinizi bekliyorum
V
9 yıl
50.000 TL ye Skoda Octavia ama kaç model hangi donanım ?
Merhabalar,

Arkadaşlar hemen konuya gireyim, 50.000 TL civarında paramız var ve dizel 1.6 motor Skoda Octavia almak istiyoruz. Bu paraya 2010-2012 arası araçlar var fakat bildiğim kadarıyla tam bu yıllar yeni nesil TDI motorların piyasaya çıktığı yıllar. Tahmin ediyorum ki bazı araçlarda tabiri caizse çok yakan eski TDI motorlar var, bazılarında ise yeni nesil motorlar. Sonuç olarak konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar 50.000 TL ye kaç model ve hangi donanım araç tercih etmemizi tavsiye ederler yardımcı olurlarsa sevinirim.
V
10 yıl
Farklı terimler, tek bir toplam yapabilecek var mı ?
Başlık biraz değişik gelebilir çünkü olayı nasıl açıklayacağımı bilemedim:

Olay şu:

İş yerimizde bir bayiden farklı zamanlarda ve farklı miktarlarda ödemeler almışız, ama bunların neye istinaden alındığını yazmamışız.

Örn:

Yapılan satışların tutarları:

1. 2.325 TL
2. 5.290 TL
3. 2.558 TL
4. 10.125 TL
5. 1.860 TL
6. 1.000 TL
7. 975 TL
8. 2.945 TL

Bayi de bana 4185 TL ödeme yapmış, bu ödeme 1 ve 5 numaralı satışların tutarı. Şimdi ödeme sayısı 3-5 olunca işin içinden çıkılıyor fakat, 50 civarında yapılan çıkış 7-8 adet de bayiden gelen ödeme var. Benim yapmak istediğim gelen ödemenin neye istinaden yapıldığını bulmak. Gelen ödeme 7000 TL ise yapılan satışlar listesinden tutarlar taranıp şunlar şunlar olabilir diyebilecek bir şey.

Excelden mi yapılır, yoksa programla mı çözülür fikri olan varsa bekliyorum
V
10 yıl
G330 - G301 hangisi ? Acil...
Arkadaşlar bir hafta kadar önceki Grand X denememden sonra bugün de bu iki cihazdan birisini sipariş vereceğim ancak iki cihaz arasında çok da bir fark göremedim. Kamera aynı, batarya aynı, işlemci aynı, kasa hemen hemen aynı... Birinin ön kamerası yok, gpusu da biraz güçsüz gibi fakat benim için önemli olan stabilitesi, öyle kasım kasım kasan bir telefon istemiyorum.

Bu iki cihaz arasından sebeplerini söyleyerek hangisini önerirsiniz ?
V
10 yıl
Bildiğiniz sağlam bir diyet var mı?
Arkadaşlar merhabalar,

askere giderken 78 kilo olarak gittim ancak 96 olarak geri döndüm ve şu anda 106 kilo civarındayım. Askerdeyken Koska sağolsun çılgın bir tahin pekmez yapmış 4 öğün onu yerdim tabi yanında da ister istemez 1 e yakın ekmek yeniyor. Diğer yediğim yemeklerin yanındaki ekmekleri de sayarsanız günlük 4 ekmek rahat yiyordum ve akşam gazinoda yenen cips kola kek dondurma vs. de cabası

Hep şekerli şeylere yöneliyordum, askerden gelince doktora gittim şeker hastalığım varmış ne yersem yeyim ne kadar yersem yeyim iki saat sonra midem kazınıyordu, meğersem şekerim düşüyormuş ve ben ciddi manada açlık hissediyormuşum. Doktor diyetisyene git dedi, diyetisyen ücretleri de malumunuz ciddi seviyelerde geziyor veremeyeceğimden değil fakat ilk başta kendim bir diyetin içine girmek istiyorum.

Daha önce denediğiniz, başarılı olduğunuz bir haftada bir kaç kilodan fazlasını verdiren bir diyet bilgisi olan varsa acil bekliyorum
V
10 yıl
Araç sorgulamam lazım, e-devlet şifresi olan yardımcı olabilir mi ?
Arkadaşlar bugün şirketimize ait bir aracın satışını gerçekleştireceğiz fakat daha önceden aldığımız ve ödediğimiz bir krediden dolayı aracın üzerindeki rehin kalkmamış, banka işlemlerin tamam olduğunu söylüyor ve ben emin olmak için internetten sorgulatmak istiyorum fakat bunun için de e-devlet şifresi gerek malum.

Yardımcı olabilecek arkadaş pm ile irtibata geçerse sevinirim.
V
10 yıl
TTNET Tilgin modemin kablosuz menzilini arttırmak
Arkadaşlar bir kaç hafta önce evime TTNET Fibernet bağlattım ancak sadece bağlattığım odada sağlıklı sinyal alabiliyorum bir kaç oda geçince sinyal hemen hemen kayboluyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için TP-Link TD-W8951ND modemini aldım sırf AP özelliği var diye; Tilginden gelen kablosuz sinyali bu modem sayesinde güçlendirip diğer odalara da paylaşmayı düşünüyordum fakat kurulumu bir türlü gerçekleştiremedim.

TP-Link'de WDS özelliği var, Tilgin'de yok bu yüzden bu özellik üzerinden gidemedim. Biraz araştırma yaptım ancak tam olarak benim TP-Link'in arayüzü üzerinden bir anlatım bulamadım ve modemi iade etmeye karar verdim ancak yine de benim bu Tilgin'in sinyalini bir şekilde diğer çekmeyen odalara da aktarmam gerekiyor var mı bu işler için daha özelleşmiş bir cihaz ?

Taktiklerinizi bekliyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.