I

Teğmen
19 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
91 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
3 yıl
Electrolux ankastre buharlı fırın hakkında
Electrolux ankastre Buharlı fırınımı 2 seneye yakın bir zamandır kullanıyorum. Bu zamana kadar sadece alt üst pişirme, tek üst pişirme, ve turbo pişirme ayarlarını kullandım. Yani diyeceğim o ki, vay efendim buharlı pişirme özelliği içinmiş, etin içine çubuk koyuyormuşsunuz da derecesini söylüyormuş veya kullanmayacağınız bir sürü özellik için bir sürü para dökmeye gerek yok. Vaktinde 3bin tl üzeri para verip aldık, yazık... bir fırının altını üstünü sağını solunu eşit güzel pişirsin yeterli aslında. Diyeceğim o ki, kendinizi iyice tartın bu özellikleri ben ne için kullanırım, ne kadar kullanırım, önceki pişirmelerinizi, neler pişirdiğinizi düşünün.. Hakikaten çok kullanacaksanız alın bu tarz fırınları. Bu paragraf Genel olarak fırın alacaklara nacizane tavsiyem..

Ayrıca, Electrolux fırının ürün kalitesinden ve servisinden de hiç memnun kalmadım. Fırının kapağında bulunan conta lastiği iki ay önce koptu. Bir gün fırını kullanacaktım, kapağı açtım baktım lastik sallanıyor. Servis çağırdık, tamam lastik değişimi yapacağız dediler gittiler. Gidiş o gidiş. 2 aya yakın zaman geçti hala lastik yok. Defalarca aradım, yurt dışından gelecekmiş lastik daha gelmemiş. Kervanla gelse gelirdi şimdiye!! Neyse, fırının garantisi henüz dolmadı fakat, ücret olacağı söylendi aramalarımın birisinde laf arasında. Sebep sordum, kullanıcı hatasıymış lastiğin kopması.

200 C dereceye kadar en fazla sıcaklıkla çalıştırdığım fırının conta lastiğinin kopmasındaki benim hatam ne olabilir dedim? “Bilemeyiz, temizlediğiniz için veya temizlemediğiniz için kopmuş olabilir” dedi aynen. Yani temizlesen de kabahatlisin temizlemesen de!!

Fırın şu aralar mutfakta süs olarak duruyor, kullanım dışı. Kenarlarından sıcaklık kaçırıyor camı ateş gibi oluyor korkuyorum camı da kırılacak o da bize patlayacak diye.

Bu arada contasını sadece kağıt peçete ile sildim içindeki suları almak için, herhangi bir kimyasal kullanmadan veya zorlama yapmadan.

Fırın almayı düşünenlere Electrolux fırın tavsiye etmiyorum.
I
3 yıl
Profilo CGA254X0TR - Electrolux EW6F3146EB - Samsung WW10N644RBW/AH
Merhaba,

Bosch Logixx 8 1400 devir 8 kg'lik makinemizin son iki sene içinde iki kez kömür değişiminden sonra baktık ki bu gidişat böylece tekrarlayacak. Önceki makineden çok memnun olmamıza rağmen artık servise tamir ettirtmeyip kömürünü kendimiz değiştirip bodrum kata ikinci makine olarak emekliye ayırma kararı aldık. Şimdi yeni bir makine almak istiyoruz. Acil! Zira, evde kirliler birikmeye başladı...
Kendi evimdeki ve yakın akrabaya alınacak tüm cihazları buraya sormadan almıyoruz :)

Şu makineler arasında kararsız kaldım. (Ama bunlar haricinde tavsiye edebileceğiniz başka bir marka ve model varsa o tavsiyelere de açığım.) Hangisini tavsiye edersiniz ?

Profilo CGA254X0TR A+++ 1400 Devir 10 KG Çamaşır Makinesi 3.437,76 TL

Electrolux EW6F3146EB A+++ 1400 Devir 10 KG Çamaşır Makinesi 3.449,00 TL

Samsung WW10N644RBW/AH A+++ 1400 Devir 10 kg Çamaşır Makinesi 3.472,90 TL


Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
I
4 yıl
Grammarly Premium Kullananlar ?
Merhaba,
Grammarly premium, n11'de paylaşımlı hesap satıyorlar. Bunlar güvenilir mi ? alıp kullanan oldu mu bu şekilde ?
Direk kendi sitesinden almaktan çok daha ucuza geliyor da. Kazıklanmayalım ? Bilen var mı ?

Bir de hakikaten güzel düzeltmeler veriyor mu program yoksa uyduruk mu ?
I
4 yıl
Grammarly hakkında
Merhaba,
Bir makale çevirisi yaptım, revizyon geldi İngilizce hatalar varmış. Grammarly sitesinden kontrol ettim ama premium versiyonun olursa daha çok hata gösteririz, kelime tavsiyeleri de yaparız diyor web sayfası.
Şimdi bu premium hesap hakikaten güzel tavsiyelerde bulunuyor mu ? yoksa işe yaramaz mı ?
Bir de n11'de paylaşımlı hesap satıyorlar. Bunlar güvenilir mi ? alıp kullanan oldu mu bu şekilde ?
I
4 yıl
Nily 5lt soğuk sıkım sızma zeytin yağı 104,90tl trendyol
I
4 yıl
kuzineli soba tavsiyesi
Merhaba,
Evimiz üç katlı. Giriş ve üst kat yerden ısıtmalı, kombili.

Bodrum katta da kalörifer ve kombi var (henüz kalörifer ve kombisi takılmadı) Soba hoşumuza gittiği için bodrum kata kuzineli bir soba almak istiyoruz. içinde börek, patates felan pişsin mesela...
100 metre karelik bir alanı ısıtacak hangi sobayı tavsiye edersiniz ?
I
5 yıl
Ankastre fırın
Merhaba,
Üst segment ankastre fırın tavsiye eder misiniz?
Zanussi ne seviyede kalıyor? Gördüğüm kadarıyşa buharlı pişirme özelliği var.
Franke ankastre fırında iyi mi?
Smeg ve miele fazla üst segment benim için bu arada :)
Bu ay içinde almam gerekiyor artık. Uzun zamandır bekletiyorum, lütfen yardım edin.
I
5 yıl
Ankastre fırın tavsiyesi 2018
Merhaba,

Ankastre fırın alacağım nasipse,
içi geniş, böreğin altını üstünü güzelce pişiren, kekin içini çiğ bırakmayan, güzelce kabartan, kullanımı kolay, ön camı çıkarılıp yıkanabilen, sağlam bir fırın arıyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?
I
5 yıl
Kombi 101
Kombi konusunda bilgim pek yok. Kombi almamız gerekiyor.
Çamaşır makinelerinde en üst sınıf iyi-orta sınıf iyi - alt sınıf iyi grubu vardır ya, Miele - Bosch, siemens - profilo, aeg felan gibi mesela.
Buna benzer bir sınıflandırmayı kombiler için yapar mısınız?

Yoğuşmalı ve yoğuşmasız olarak.
200m2 yerden ısıtmalı ve 100m2 petekli ısıtma için tavsiyeler de makbuldür.
I
5 yıl
Duşakabin montajında rayların altında mermer olmalı mı?
Banyomuzda duşakabini direk olarak özel yaptırttığımız fayanslı bölüme monte ettireceğiz duş teknesi koymadan. Acaba raylar ve zemin arasına su kaçağı olmasın, veya duşakabin sürekli suyla daha az temas etsin diye yükseltici olması açısından 5 cm lik mermer koydurmak iyi bir fikir mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.