H

Binbaşı
12 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
222 (Bu ay: 12)
Gönderiler Hakkında
H
6 yıl
İş çıkışı ve İş çıkışını istifa göstermeleri Hk.
Merhaba arkadaşlar.

Bir ara buna benzer bir konu açmıştım. ama bu sefer sorun yine ve maalesef aynı şirket sadece konu biraz farklı :D

1 sene önce girdiğim bir firma İller bankası ile çalıştığı için noterden müh. taahütnamesi istediler. gittik yaptık.

her neyse. 3 4 ay önce buraya da taahüt vs gibi konu açmıştım.

Şimdi ki mevzu işe. Şubat ayında işten ayrılmak istemiştim ama taahhüdüm olduğundan izin vermediler ve taahütünü mayıs sonuna kadar işletelim maaş vs vermeyiz haliyle ama diplomanı işleteceğimiz için mayısta da kıdem ve ihbar tazminatını veririz hallederiz bu işi dediler. Birazda mecburiyetten tamam dedim.

Ve ondan sonra Ben 7 mart ta başka bir işe girdim. yani hem bu şirket hemde yeni girdiğim şirketten 2 taraftan sigortam yatıyordu bu süre zarfında. Maaş ise sadece mart ayında girdiğim yeni şirketten alıyordum.

Bugün 2 3 günde bir baktığım gibi sigortama baktım ve bir de ne göreyim. Bana çıkış vermişler.. :shock: Hem de İstifa dilekçe vs. olmadan istifa etmişim ben !! öyle göstermişler. Aradım 170 i aynısını dedi istifa göstermişler. Arabulucu daha iyi bilgi verir ama siz şuan ki görüntüde haklısınız dedi.

Şimdi ben bu konuda Arabulucuya başvuracağım ama . size bir kaç sorum var.Başvurmadan önce ve meraktan.

Öncelikle;

1) Bunun bir süresi var mı? Benim çıkışımı 17,05,2018 de vermişler. bunu da bugün girmişler galiba sisteme.

2) Ben mart ayından itibaren olan sigorta paralarımı yani toplam mart, nisan, mayıs, haziran 4 ayı maaş olarak alabilme ihtimalim var mıdır acaba?

3) kıdem ve ihbar tazminatı mı alma olasılığım ne kadardır? Veya alamama gibi bir durumum olur mu.

Adamlar 4 ay boyunca hem diplomamı bedavadan işletti hemde beni salak yerine koyup istifa gsterip kıdem ihbar vs den yırtmaya çalıştılar.. Biraz da cezalarını bulsunlar diye şu tazminat vs harici Şu diplomamı işlettikleri mart - haziran arasını da alma ihtimalim varsa eğer ne gibi yollar izleyebileceğimi yazarlar ise arkadaşlar sevinirim..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
H
7 yıl
Sony Walkman ses limiti çözümü hakkında
Sony Walkman lerın ses limiti konusunu herkes bilir herhalde Avrupa ses limiti kısıtlaması vardır çoğu walkmaninde..
Bu sorun yeni yayınlanan bir güncelleme ile halloldu. Aşağıdaki linkte hangi seriyi kullanıyorsanız onu seçiyorsunuz..
A15 ve a25 serisi aynı tuş kombinasyonu kullanıyor..

Link burada :https://www.rockbox.org/wiki/SonyNW

Ama benim asıl sorum bunu yapabilen var mı? Ben hala daha yapamadım da şu işi .
Eğer halleden var ise Türkçe olarak da anlatırsa çok iyi olur. Çünkü pdf dosyaları hep ing..
H
8 yıl
Sony a25 walkman ses konusu. . Ve dac/amp besleme
Çözüldü..

Merhaba arkadaşlar.

Soracağım soru bu player (dap) larda dac/amp ile ilgili. Forumda çok şey yazılmış çizilmiş ama pek anlamadım desem yeridir :)
H
8 yıl
Kaliteli müzik sorunsalı. .
Merhaba arkadaşlar. . Bu soruyu belki de bende başka merak eden çok kişi vardır Bayadır kafamı kurcalıyor. .

Şimdi malum netten mp3 İNDİRİYORUZ 9 10 MB 320 KBS olanları. .

Ve nette yabancı sitelerde flac veya hı res parçalarda var flac lar 20 50 mb arası hı res ler zaten 100 300 400 böyle gidiyor tek bir parça boyutu :)

Şimdi benim sorum asıl şu. Bu orjinal aldığımız CD ler kalite olarak en iyi müzik kalitesini veren araç mi oluyor bize?

Yani ornek olarak mor ve otesinin "bir derdim var" parçasını netten gerçek bir kayıpsız flac bulduk indirdik diyelim boyutu 70 80 mb. . Aynı sekilde CD deki aynı parçayı kayıpsız pc ye kopyaladım diyelim.. ki bu bende 45 mb falan şuan. Bunlardan hangisi daha kalitelidir .

Kısa kesmek gerekirse olayı anlamışsınızdır zaten. Ses kalitesi ,ayrıntısı ve ses çözünürlüğü olarak Orjinal CD ler piyasada ki en iyi ses kalitesi veren araç mi şuan?
H
8 yıl
Sony Kulaklık ve Mp3 Seçimi Hakkında
Merhaba arkadaşlar

2 sorum var size bu aralar kafamı ok kurcalıyor. biri mp3 plary biri kulaklık ile ilgili..

Konuya girmeden önce yol göstermesi açısından Dinlediğim müzik tarzı %65 70 metal ,alternatif rock vs olmak üzere %35 40 pop , r&b de dinliyorum

Önce kulaklığa gelecek olursak;

Elimde sony nwz a15 modeli ve sony 100 aap hi res modeli var.. Kulaklıktan çok memnunum ama insan işte devamlı daha iyisini istiyor :) Aklımı çelen konu sony nin şu mdr 1abt olan modeli..

Hepsi sony sitesinde 750 tl ye bulunuyor bt sony ve genelde diğer sitelerde 950-1200 arası..

Elimdeki 100aap bu ara indirimde olan bir kulaklık 40 tl ye kadar düştü ve 2 3 ay öncesine kadar 500-650 aralığındydı.

Şimdi elimde böyle bir kulaklık varken mdr 1abt almaya değer mi? Benim 100aap kulak yerleri oval şekilde mdr 1abt de ise Ekstra özellki olarak kulak yerleri yuvarlak ve bluetoh özellikli .

Bluetooth özelliği vs önemli değil benim için Sadece ses olarak düşünüldüğünde o kadar fiyat farkına sizce değer mi sizce? İkisini denemiş olan var mı ki? mesela ne bileyim 100aap de sahneitz mid dengesi vs olarak mdr1 abt den ne kadar geride vs . Konu açmadan bilgi sahibi edinmeden pisi pisi ne almak istemedim sonuta 2 katı para veriyoruz...

Birde acaba hiç birini alma 800 tl ye kadar çıkabiliyorsan şu şu modeli al önerilerinizde olabilir illa sony olacak diye birşey yok ama sony e karşı nedense bir tarafım hep orada :D

MP3 işine girecek olursak ;
Dediğim gbi elimde sony nwz a15 modeli var her türlü müzik dosyasını açıyor 24/196 khz ye kadar çok da memnunum. ama bu forumda ve yabancı sitelerde eko ayarı olarak a25 in çok daha iyi olduğunu söylediler.. Ki a15 de eko hi res modlarından depp shee , Clear audio , yüksek çöz. ses vs efektleri çok yapaylaştırıyor müziği. bu konuda a25 daha iyi diyorlar.

Ses konusu olaraka15 le a25 fark atar mı bu konuda a15 i 300 tl bandında 2. el aldım . a25 alırsam n11 de falan 700 tl ye var.. Ve a25 de ekstra kulaklıklı geliyor ki baya iyi diyorlar yanında ki kulaklığı.

Fiyat farkı birazda bu kulaklıktan ötürü galiba. ama çok uzatmadan :D konuyu kapatayım 0 fiyat farkına a25 almak a15 den farklı olarak bana birşey katar mı sizce?

herkese teşekkürler..
H
8 yıl
350 tl ye kadar kulaklık tavsiyesi
Öncelikle herkese merhabalar. Konu başlığıngan da anlaşılacğaı üzere ve açıkcası telefondan girdiğimden açılmış konuların hep eski tarihlerde kalmasından ötürü yeniden açmak istedim kendi adıma..

Öncelikle elimde olan alet Sony nvz a15 .. bu mp3 de kullanacağım kulaklığı

Başlıkta belittiğim gibi bir kulaklık arıyorum ama hala karar veremedim . ama genel ve ağırlık olarak en çok rock(metalica,evanescance tarzlarında) arada pop (Britney, selena vs tarzı) tarzı müzikler dinliyorum ve müzikte detay arayanlardanım bas tiz vs dengesi önemli benim için. Aradığım fiyat aralığında zor elbette böyle birşey belkide ama yine de önerilerinize ihtiyacım var

Ve asıl konu yukarıda yazdığım bağlamda kulaküstü mü almalıyım kulakiçi mi hangisi daha güzel sakin kafa dinlemelik detayı verir bana ona göre görüş ve önerilerinizi isteyeceğim..

Bu arada elimde olan kulaklıklar Soundmagic e50 , Brainwaiz m5 , kz special edition... hepsi kulakiçi kafaüstü kulaklığım hiç yok.. Yazdığım gibi max 350 limitim bu en üst rakamım açıkcası

aklımda olanlar kafaüstü olarak : Sennheiser Momentum On Ear , Sony mdr xb950 -450 tarzı ama çok çelişkili yorumlar var.. Kulakiçi olarak ostry k06 , rha 500-600 modelleri arasında birşey var..

Sizler ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürler..
H
10 yıl
Sony a580 Lens takma çıkarma düğmesi sorunu
Merhaba abilerim :D

a580 nimde bu sabah bi problemle karşılaştım. Lensin takıldığı bayonetin olduğu yere yani kısaca makineye lensi takıyorum ama o lensi çıkarmak için bastığımız düğmeyle lensi çıkardım ve bir daha o lens çıkarma düğmesi geri atmadı. yani içerde kaldı düğme ve lense giren bayonette ki 2 tırnak dışarı çıkmıyor. ve bayonetin içindeki o lensi taktığımızda dönen ince yuvarlak bi parça var hafiften sallanıyor.
Ve lensi taktığımda ne çıt sesi geliyor ne de o düğme dışarı çıkıyor ne yapmam lazım?
Ayrıca lensi tktığımda makineyi açtığımda F değeri "--" böyle gösterdiğinden haliyle çekimde olmuyor.
Teknik servise gidicem ama gitmeden kendim halledebilirmiyim acaba?

Ve teknik servise gitsem bana kaça malolur bu? Malum bu ara çok açıldım lens 2. makine derken :D

yardım ve yorumlarınız için şimdiden sağolun..
H
10 yıl
lens temizliği
Arkadaşlar elimde olan 18-55 lensim de içinde tozlar var iki tane falan ve f14 ten sonra bariz belli oluyorlar bunları lensi açıp kendim temizlemek sakıncLI BİLİYORUM ama yapabilir miyim ki? yani lensi temizlemenin bir yöntemi var mı acaba?
H
10 yıl
Sony SLT A58 Temizliği
Arkadaşlar dslr dünyasına daha yeni girdim hevesliyim de.
Ve geçen gün sony a58 makinem var yeni aldım.. ve lensi çıakrdığımızda o aynamı perdemi oluyor tam bilmiyorum ama orada küçük bi kıl gördüm demin lensi değişi,rken. hiç dokunmadım. resme etki etmiyor şuan.
Bunlar ilgili 3 sorum olucak ;

1)_ Sony slt a58 modelinde bu ayna veya perde şeffaf plastikten ve çok yumuşak yapılmış diyorlar hiç ellemedim o yüzden bunu kendimizin temizleme ihtimali varmı? hiç bir yere götürmeden?

2)_ Bu temizliği fotoğrafçılar yaparmı herhangi bir fotoğrafcıoya gidip yaptırabilirmiyiz? ya da osny servisine gidip direkt yapar mı? ve fiyatı nedir acaba?

3)_ Bu pislik zamanla fotoğrafa etki eder mi?
H
10 yıl
Alan derinliği
MErhaba. Arkadaşlar demin bu videoyu gördüm SONY SLT A58 var bende ve video daki adam da a588 le bu görüntüyü yapmış f 4 s 1/80 de . bunu naısl hangi ayarları ayarlayarak yapılıyor bir bilgisi olan var mı?

Link:http://www.youtube.com/watch?v=3yVpcBY0poE
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.