P

Yüzbaşı
03 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
275 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
P
2 yıl
silinebilir.
asasdasda
P
2 yıl
silinsin
....
P
3 yıl
Temiz B segmenti vs Hasarlı C Segmenti
X TL paranız var, bu paraya iki araba düşünüyorsunuz. Hangisi tercihiniz olur?

A Aracı
  • B Segment (Küçük, konforsuz)
  • 60-70 bin km civarı
  • Makul hasar kaydı, makul değişen boya
  • Sensörü bile olmayan boş bir araba


B Aracı
  • C Segment (Daha büyük, daha konforlu)
  • 120-130 bin km civarı
  • Yüksek hasar kaydı, (pert değil) fazla değişen boya,
  • Boğazına kadar dolu (tüm sensörler, cam tavan vs.)

Sizin tercihiniz aynı paraya hangisi olurdu? 2 araç bakıyorum birisi nispeten çok dolu bir C segment araç ama tamamı yetkili serviste yapılmasına ve 2 ayrı eksperin çok iyi araç raporu vermesine rağmen 2-3 değişenli, ön şase kolu değişen bir araç (Ağır hasar değil). Diğeri ise b segmenti, ciddi anlamda boş ama 1-2 doğal boya vs olan bir araba.

İster istemez sonraki satışını düşünmek zorunda kalıyor insan. Böyle bir durumda sizin bakışınız nasıl olurdu?
P
4 yıl
Ekran kartı güç hatası
Selamlar,

Karantina sebebi ile kocaeli'de evde vakit geçirecek olan arkadaşıma istanbuldan bir pc topladım gönderdim. Aram iyi olduğu için tüm kurulumunu vs ben yaptım burada. Tüm driverlarını kurup, oyununa kadar indirdim vs. Buraya kadar bir problem yok.

Daha sonra kasanın kablolarını söküp kutulayıp gönderdik.

Kendisi bugün çıkardı kurdu sistemi fakat bilgisyarı açtığında klasik "connect the pci-e cables" hatası alıyor.

Tüm uyarılarıma rağmen gpu'ya bağlanan kabloda sorun olmadığını söyllüyor. Şimdi karantina mevuzundan bizzat gidip bakamıyorum tabii.

PSU: Evga G2 750W
Ekran kartı: Galax GTX 1060 6GB

6pinlik çıkışa takılıyor ekran kartında.

Gözümden kaçan başka bir sebep olabilir ihtimaline karşılık size danışmak istedim. Nasıl çözebiliriz?< Resime gitmek için tıklayın >
P
4 yıl
Alfa Romeo Mito hakkında
Merhaba,

Alfa Romeo Mito kullanıcılarına birkaç sorum olacaktı.

İlk olarak merak ettiğim şey aracın konfor durumu. Şöyle ki, tabii ki arabanın gayet sert olduğunun farkındayım. Beklediğim ekstra bir şey yok. Fakat yaysız vs bir şekilde yaşanabilirliği nasıl? Çok ucuz mu hissettiriyor yine de konforsuz olsa da tok mu?

Yani ben hayli fazla süre geçireceğim arabanın içinde. GÜnde 60-70 km haftada 6 kez İstanbul şehir içinde olacağım. Taşa oturuyormuşum gibi olur mu samimi yorum rica ediyorum lütfen. Kullanabilme, ya da en azından yan koltuğa oturup test edebilme imkanım hiç olmadı.

1-2 ayda bir uzun yola, Ankara'ya da gideceğim. Yüksek süratlerde (120-130 vs) yüksek devirde olmasından dolayı çok ses olduğunu duydum. Onu müzikle vs çözeriz hem motor sesi çok rahatsız etmez de yine 4-5 saatlik yoldan sonra konfor konusunda perte çıkar mıyım?

Düşündüğüm modeli İstanbul şehir içinde çok olacağımdan dolayı TCT yarı otomatik vitesli 1.4 TB Multiair 135.

Düşüncelerinize cidden ihtiyacım var benim için önemli.

İyi forumlar.
P
4 yıl
4\u0027lü egzoz çıkışını normale çevirme
Merhabalar,

Yeterli bilgiyi bulamadığımız bir konu hakkında bilenlerin yorumunu merak ediyoruz.

Arkadaşıma baktığımız araçta, araç sahibi maalesef her 5 Seat Leon'dan 7'si gibi arkayı 2-2 4'lü egzoza çevirmiş. Egzoz dışında oynama yok ve araçta başka apaçilik yok o yüzden bu aracı alsak egzoz çıkışlarını normale çevirebilir miyiz?

Yani tek egzoz borusu veya hiç boru gözükmeden vs? Ve bu mümkünse bile mantıklı mı araç sağlığı açısından eskiye döndürmek?

İyi forumlar.
P
4 yıl
Golf MK6 1.4 TSi 122 bg DSG uzun dönem yakıt tüketimi
Selamlar, araç almadan önce benim araştırma yaptığım gibi başlıktaki modelden almak isteyenlere veya merak edenlere belki yardımcı olur diye bir şeyler karalamak istedim.

7 aydır 2011 model (MK6) Golf 1.4 TSi 122 beygir DSG şanzımanlı araca sahibim. Ondan önce de 1.6 hitler motorlu 2006 Golf'üm vardı. Yılda 20.000'i aşkın kilometre yapıyorum. Herhangi bir marka takıntım yok. Az yakar çok yakar iddiam yok.

Her gün Göztepe-Maslak arasını gider gelirim. Arada yolum Başakşehir'e düşer. En yoğun trafiğe de girmişliğim olur, aynı güzergahı hafif tatlı trafikte de gelmişliğim olur. O yüzden uzun dönem ortalamamın isabetli olduğunu düşünüyorum.

Asla az yaksın diye sağ şeritten tın-tın gitmem, asla sürekli aracı sıkıştırmam. Genelde sakin, ama önüm boşsa da agresif olmadan çıkabileceğim en yüksek süratlerde kullanırım. Tek kişyim, bagaj boş, klima gerekirse kullanırım.

Karma tüketimim: 7.4 lt/100km (Göztepe-Maslak, yer yer dur kalk, yer yer otoban)
Uzun yol: 6.0 lt/100km (110'a sabit, arada 140-150 ile sollama)
Sadece şehir içi, en yoğun trafikte: 10-11 lt/100 km (Gerçekten 3. vitese dahi çıkmadan gidilen kilometreler)

Uzun yolda sürekli 95'le vs giderseniz 5.5'u görebilirsiniz.

İki ayrı tüketim ekledim. Birisi uzun dönem ortalamam. Diğeri de 54 dakikada ancak 9 km gidebildiğim en yoğun İstanbul trafiğinde karşılaştığım manzara.

Sonuç olarak bana birisi sora uzun yola 6 litre, "gerçek şehir içi"ne (otobansız , e5'siz) 10 litre ve karma tüketime de 7-7.5 litre derim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
P
4 yıl
Bir garip hasar kaydı
Araç bakarken kendime, ilanlardan birisinde çok dikkatimi çeken bir hasar kaydı gördüm. Bunun nasıl olabildiğini merak ediyorum.

Araç 6 ay içerisinde 100.000’i aşkın kayıt görmüş. Ayrıca 1 gün arayla 30.000 ve 29.999 kayıt var.

Bunun bir anlamı var mı ardışık günlerde nasıl iki ayrı kayıt giriyor?
< Resime gitmek için tıklayın >
P
4 yıl
PTT kilometre sorgulama güvenilir mi?
Yeni bir araç alma arefesindeyken alacağım aracın kilometresinden şüphelendim. plakasıyla ptt avm'de kontrol edince bilgiler uyuşuyor fakat bu bilgiler kesin doğru bilgi midir?

Yani muayene sırasında direk ekranda yazan km'yi mi yazıyorlar doğruluğunu kontrol etmeden yoksa bir daha OBD ile bakılması mı gerekir?
P
5 yıl
Ne yapsak çözülmeyen sağa sola çekme sorunu
Merhaba,

Aracımda çok şiddetli olmasa da özellikle 80’den sonra falan araçta sağa sola çekme şikayetim var.

Durum şöyle, bazen sağa bazen sola çekiyor. Bazen düz gidiyor. Sağa kaydığında direksiyon çok hafif sağa yatıyor bunu fark edebiliyorum. Yani bıraktığımda düz durmak yerine sağa doğru gidiyor. Bazen de kafasına göre sola doğru. Çok büyük seviyelerde değil ama 120 ile giderken anlık bırakamıyorum direksiyonu. Ayrıca satışın arefesindeyim bu halde vermek istemiyorum.

Aracı sanayiye götürdüm. 3 farklı yerde korktuğum şey olan şase kontrolü yaptırdım ve çok iyi olduğu söylendi. Rot ayarı 2 kere yapıldı. Amortisörler tamir gördü. Ön ve arka salıncak burcu değişti. 2 tane askı rotu değişti. Yine de çözülemedi.


Dediğim gibi çok çok büyük seviyede değil ama arabamı bu halde satmak istemem. Ayrıca yolun eğimiyle alakalı değil, çok kişi test etti.

Jantlar kontrol edildi. Şase kontrol edildi.

%95 Lastiklerden dendi. Fakat her iki tarafa zamansız sarkması, hatta bazen sarkmaması kafamı başka şeyler olabilir mi acaba şeklinde kurcalıyor. Yakın zamanda kış lastiklerimle de test edeceğim.

Yorumlarınız, tavsiyeleriniz ne olur? Var mı başına gelen, şuna da baktır diyecek olan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.