D

Teğmen
08 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
8 yıl
Windows 10 nvidia ekran kartı problemi. Code 43 ve Code 19 hataları hakkında (Bilgi)
Merhaba arkadaşlar,

Birazdan anlatacağım hata ve çözümü hakkında hiçbir yerde Türkçe açıklama ve yardım bulamadığım için, benim birçok yabancı siteden derleyip, denediğim çözümü burada problem ile karşılaşan arkadaşlara yardımcı olsun diye paylaşmak istedim.

Windows 10 upgrade sonrasında ekran kartı driverlarının yüklemediğini, 2 monitor kullanmama rağmen sadece 1 tane monitör kullanmama izin verdiğini, ve bunu da default driverlar ile yaptığını farkettim. Device manager içerisinden baktığımda "Microsoft Default Display Adapter" ve onun default driverlarının yüklü olduğunu gördüm. Tabi herkesin yapacağı gibi gidip nvidia sitesinden en son driverları indirdim ve kurdum. Ama problemime çözüm malesef olmadı.

Bu sefer Device Manager içerisinden "Display Adapters" sekmesine baktığımda, ekran kartını gördüğünü fakat yanında sarı bir ünlem olduğunu farkettim. Sağ click ile properties seçtiğimde "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)" yazdığını gördüm.

< Resime gitmek için tıklayın >

Biraz araştırma yaptıktan sonra DDU diye bir tool olduğunu arkadaşımdan öğrendim. Bu tool Display Drivers Uninstall isminin kısaltılması ile adlandırılmış bir tool.www.guru3d.com sitesinden edinebilirsiniz. Uygulama, sizin yüklü olan bütün driverlarınızı kaldırıp makinanızı işletim sistemini temizliyor. Fakat bu işlemi 2 farklı şekilde yapabiliyor. Birincisi normal açılmış OS ile, diğeri ise safe mode (güvenli kip) ile açılmış makinede. Önerilen safe mode olduğu için, bu şekilde tool'u çalıştırdım. Fakat öncesinde mutlaka windows update'lerin otomatikten manuele alınması ve windows driver update'lerinin otomatik update'nin kapatılması gerekiyor.

LINK :Windows otomatik update kapatma
LINK: Windows Driver Update kapatma

Safe Mode'da açıp driver temizliği yaptıktan sonra makinamı yeniden başlattım ve en son indirdiğim driver kurulumunu yaptım. Makina tekrar restart istedi ve açıldı. Ama yine hayal kırıklığı. Aynı şekilde ekran kartını görüyor, driverları yüklemiş olduğunu söylüyor fakat device manager içinden kontrol ettiğimde bu sefer hata mesajı olarak "Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged (code 19)" hatasını gördüm.
< Resime gitmek için tıklayın >



Bunun üzerine baya bir araştırma yaptım ve tehlikeli olabiliecek bir registry key silme işlemine kalkıştım.

UYARI: Bundan sonra yapılacaklar makinanızın bir daha hiç açılmamasına sebep olabilir. Bu yüzden ne yaptığını bilen bir arkadaşınızdan yardım alın ve mutlaka yedekleyerek silme işlemini gerçekleştirin. Mesuliyet kabul edilmez :)


İşlemi gerçekleştirmek için ilk önce RUN'a Regedit yazdım. Açılan pencerede sol taraftaki menuden sırasıyla;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ altında 4D36E968-E325 ile başlayan registry keyine ulaştım. Şimdi bundan sonrasında mutlaka bu key'i export ederek backup almanız tavsiye olunur. Bu key üzerine tıkladığımda sağ tarafta açılan pencerede "LowerFilters" yazan REG_MULTI_SZ tipindeki kayıdı sildim. Burada UpperFilter olması gerektiğini okumuştum bahsettiğim sitelerde ve bende yoktu. Eğer olsaydı onun silinmesini tavsiye ediyorlardı. Eğer her ikisi de varsa, ikisini de silmenizi söylüyorlar.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu işlemden sonra, en son driver zaten inmiş olduğundan, hemen setup'ı çalıştırdım. Ve sonunda ekran kartım çalışmaya başladı.

Evet arkadaşlar, dediğim gibi registry silme işlemi biraz risklidir ve yedek alınmadan yapılmaması gerekir. Herkeste bu yöntemin başarılı olacağını iddia etmiyorum ama bu sorun ile karşılaşanların denemesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Sorunsuz ve hatasız günler
D
10 yıl
Cevap: Aresmar TV - Battlefield burada izlenir! :)
..
D
11 yıl
silinebilir
xxx
D
12 yıl
Gigabyte neden yok?
Akşam bir ekran kartına bakmak için başlıca satıcıların web sitelerini dolaştım ve şok!!! Hiç birinde Gigabyte ekran kartlarına rastlayamadım. Sanki hepsi sözleşmiş gibi kaldırmışlar.

Baktığım web mağazaları ;

Vatan, Exa, Teknobiyotik, Eksen, Gold.

Sebebini bilen var mı? İthalatçısı mı değişti yoksa başka bir sebeple mi artık ürün gamları içerisinde tutmuyorlar??

Ayrıca elinde Gigabyte ekran kartı olanlar teknikl servis desteğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya mı?
D
14 yıl
PHILIPS 47PFL8404 Teşhir ürünü
Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var.

Başlıkta yazan panel'i 2.799 TL'ye buldum. 10 taksit ve İB 'den değil. Phillips Türkiye garantili.

Alınır mı? Biliyorum çok abes bir soru oluyor ama, açıkçası biraz destek arıyorum :)

Sağolun şimdiden....
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.