N

Binbaşı
27 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
109 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
3 hafta
2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu
Arkadaşlar herkese Toronto, Kanada'dan selamlar!

Yaklaşık dört ay önce eşimle beraber Toronto'ya yerleştik. Buraya gelince gerçekten araç çok büyük bir ihtiyaç, özellikle yaşadığımız evin konumundan dolayı normalde araçla 20 dakika sürecek bir yer toplu taşıma ile 1:30 saate kadar çıkabiliyor. Geldikten sonra bir süre bu yüzden araç kiralama işine giriştik, taşınma vs. işlemleri için gerçekten çok gerekliydi, ancak tabi ki fazlasıyla da pahalıydı, o yüzden yeni evimize taşındıktan sonra ilk işim araç aramak oldu. Önceleri ikinci el daha uygun araçlar bakmaya başladım ancak kimle konuştuysam hep gözümü çok korkuttular, özellikle paslanma burada çok büyük problem, 6-7 yaşında tertemiz görünen araç pas içinde olabiliyor. Bu yüzden ilk aşamada uğraşmamak adına sıfır araç bakmaya başladım. Burada Civic ve Corolla aşırı yaygın, iki aracı da Türkiye'de sıfır olarak kullanmıştım, ancak açıkcası buraya göçünce Civic veya Corolla kullanmak istemedim ne yalan söyleyeyim. Bu yüzden aklıma ilk gelen araç Ford Mustang oldu. Normalde Amerikan Muscle/Pony araçlara karşı hiç bir ilgim yoktu, ancak hazır bu kıtaya gelmişken buranın yerli aracı olarak alacaksam Mustang alayım dedim, eşimi ikna etmek biraz zor oldu ancak sonunda o da aracı beğendi . Neyse fazla lafı uzatmadan araca geçmek istiyorum.

Araçtan genel olarak bahsetmeden önce biraz ön bilgi vereyim, burada ehliyet sistemi biraz daha farklı ve yerel ehliyetimi yeni aldım, eğer bir yıl boyunca uslu bir çocuk olup ceza yemezsem sigortam Türk ehliyeti süremi sisteme ekleyecek, bu da sigorta paramı çok büyük ölçüde düşürecek. (Aracın taksidinin yarısı kadar da her ay sigorta ödüyorum maalesef.)

Bu arada burada gerçekten hız yapmak imkansıza yakın, yahu bomboş yol birazcık bastırayım dediğiniz yolda bile radar/sivil trafik polisi olabiliyor, o yüzden 100/110'u hiç geçemedim desem yeridir :) Sırf aracın limitlerini görmek için piste gireceğim müsait bir zamanımda.

Buraya kadar okuduysanız kafanızı şişirdiğim için özür dilerim ve okuduğunuz için teşekkür ederim. :)


Araç hakkında:

Arkadaşlar araç 2024 model Ford Mustang 2.3 Ecoboost, benim aracım şu an Ford'dan alabileceğiniz en boş araçlardan biri, üzerinde sadece Nite Pony Package adlı opsiyon var, bu opsiyon da yan aynaları, logoları ve farları siyah yapıp üzerine 19 inç jant koyuyor, yani tamamen kozmetik bir opsiyon, normalde aracın gırla opsiyonu var, Brembo frenlerden tutun da diferansiyeline kadar istediğinizi alabiliyorsunuz, bu araç bayide hazırdı ve bütçeme de uygun olduğu için hiç düşünmedim ve aracı aldım.

Teknik bilgilere gelince, araçta 10 ileri otomatik şanzıman mevcut, aynı şanzıman Ford F150'de ve yeni kasa Amarok'da kullanılıyor, GM-Ford ortak yapımı bir şanzıman. Motor kısmına gelince, araçta 2.3 litre büyüklüğünde 4 silindirli, 315 HP güç, 476 newtonmetre tork (lb-ft türünden bilgilere erişebildim, newtonmetre olarak düzeltmek isterseniz lütfen bana ulaşın düzelteyim) üreten bir motor mevcut. 0-100 hızlanması ise fabrika verileri ve test verileri 4.5-5.0 saniye aralığında. Daha önce sahibi olduğum 2019 Audi TTS (310 HP Quattro 4 çeker) ile karşılaştırmak gerekirse, onun kadar hızlı değil ancak ona çok yakın bir performansı mevcut.

Henüz bireysel olarak rodaj bile bitmediği için performans hakkında bir yorumda bulunmak istemiyorum, özellikle burada bu tarz denemeler çok zor olduğu için aracı deneyemedim de.

Asıl Mustang veya muscle car dediğin V8 olur, sen neden V8 almadın diyen arkadaşlar haklılar bu arada, gerçekten bu araç burada hızlı bile sayılmıyor, gücü standart bir minivandan hallice; (kiraladığım araç Chrysler Pacifica minivan'da 3.6 v6 290 HP mevcuttu.) Ama bu buradaki ilk aracım olduğu için ve günlük kullanacağım için açıkçası bana en uygun seçenek buydu, yoksa teknik olarak burada benzin sudan ucuz :) (94 oktan yüksek performans benzin litresi 1.8 CAD, bir şişe 700 ML su 2.5 CAD)

Aracın detaylarına girersek, kaliteden başlayayım. Türkiye'deki son aracım 2020 model 320i'ydi, sıfır almıştım, M paket ve üzerine Harman Kardon ses sistemi vardı, bu aracı referans olarak alacağım karşılaştırma yaparken.

Malzeme kalitesi bir 3 serisine göre aşırı düşük, plastik kalitesi vs. olarak. Daha önce herhangi bir Ford kullanmadığım için mukayese edemeyeceğim, ancak plastiğin sertliği, trim sesi olarak 2022 Civic ile benzer, bazı noktalarda daha kötü, bazı noktalarda biraz daha iyi diyebilirim.

Araç boş bir araç; cruise control, kör nokta uyarısı vs. dışında hiç bir özelliği yok, koltuklar elle hareket ediyor, çift taraflı klima veya koltuk ısıtma mevcut değil. Bunun dışında aracın ekranları gayet başarılı, CarPlay ve Android Auto gayet güzel ve kablosuz olarak çalışıyor, çözünürlükleri 2020 BMW'nin iDrive sisteminden güzel, uzun/kısa farlar LED ve sinyaller tabiri caizse kayar LED :)

Bu donanım boşluğu beni sadece tek bir noktada rahatsız etti, o da şanzıman. Direksiyonda herhangi bir mandal yok vitesi düşürüp yükseltmek için. Bu sorun değil diyebilirsiniz ancak vitesin kendisinde herhangi bir manuel veya spor modu mevcut değil, dolayısıyla vitese hiç bir şekilde müdahale edemiyorsunuz, gaza basamıyorum bari biraz downshift yapıp arabayı dinleyeyim demek bile mümkün değil maalesef, sport şanzıman Performance Pack adı altında satılıyor ve bunu almadan herhangi bir müdahale mümkün değil maalesef, donanımla ilgili canımı en çok sıkan şey bu oldu diyebilirim. Manuel mod yerine Long Range adı verilen bir mod mevcut, bu da aracın biraz daha devirli kullanılmasını sağlıyor.

Ses sistemine gelirsek, belki bazılarınız için hiç bir önem ifade etmiyor ancak benim eskiden araç alırken en çok dikkat ettiğim donanımların başında gelir, müziği çok severim, ergenliğimden beri plak toplarım ve müziği kaliteli olarak dinlemek gerçekten büyük bir zevktir benim için. Bu araçta standart ses sistemi mevcut, berbat değil ama araçlarımdaki Bang Olufsen ve Harman Kardon ses sistemlerinden sonra gayet yavan ve vasat geldiler kulaklarıma. Karşılaştırma olarak 2016 Polo'nun ses sistemi ile benzer diyebilirim.

Eğer araçla ilgili daha spesifik sorularınız olursa konudan seve seve cevaplarım, konuyu yeni açtığım için çok detaya girmek istemedim, siz isterseniz daha çok foto ve detay gelir tabi ki :)

Şimdi biraz foto yükleyeyim :)

Bu, aracı teslim almaya gittiğim zaman ilk gördğüm hali, küfür etmeyin engelli parkına ben koymadım :)
< Resime gitmek için tıklayın >
Bunlar da aracı teslim aldıktan sonra çektiğim rastgele fotoğraflar;


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu foto komşumun aracıyla, Mustang'i kafama takan araç ta kendisi :)

< Resime gitmek için tıklayın >


İç mekan fotoğrafı

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu fotolar da ufak haftasonu kaçamağından :)

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu foto da yakıt tüketimi, uzun yolda yapıldı (90-100 KM sürat ile)

< Resime gitmek için tıklayın >



Herkese sevgiler ve saygılar ile :)
N
5 yıl
Günlük kullanılacak üzmeyecek araç tavsiyesi 60-70 lira civarı
Herkese selam, 50-70 lira civarı günlük bineceğim, masrafıyla veya başka bir şeyiyle beni üzmeyecek yeni bir araç arıyorum. Kriterlerim az yakması, problem çıkarmaması, küçük ama kullanışlı olması. Eski araç istemiyorum, en az 2013-2014 olmalı.

-Temiz ikinci el veya sıfır olabilir, sıfır olursa araca göre bütçeyi yükseltebilirim ancak ne kadar uygun olursa o kadar iyi.
-Dizel veya LPG olsun, sadece benzin istemiyorum.
-Donanımı pek önemli değil, güvenli olsun yeter, ama AUX-USB-Bluetooth üçlüsünden biri olursa tadından yenmez.
-Sedan veya HB olabilir.
-Manüel olsun.
-Hasar kaydı veya boya mevzusuna çok takılmıyorum, düzgün serviste yapıldıysa ve belgeliyse önemli değil. (Çok abartı olmayacak şekilde tabi)

Şu an üzerine yoğunlaştığım üç model var; 1.2-1.4 TDI Polo, 1.3 Corsa veya Egea (1.4 sıfır da alabilirim, ancak LPG ile ilgili pek bir bilgim yok ne kadar yakar, problemi var mı yok mu gibi, bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.

Dediğim gibi günlük kullanabileceğim, sorunsuz ve minimal düzeyde masraf çıkaracak bir araç istiyorum, halihazırda kullandığım güzel bir spor aracım var, bunu günlük kullanmak için alacağım, dolayısı ile D segment veya eski ama lüks araçlarla ilgilenmiyorum. Ayrıca Symbol veya Dacia'larla da ilgilenmiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, bu kriterlerde bildiğiniz ve önerebileceğiniz ilanlar varsa paylaşabilirsiniz.
N
5 yıl
300-400 euro bütçe ile kulaklık - HD600?
Merhabalar, büyük bir müzik tutkunuyum ve ufaktan "Audiophile" denilen camiaya girmek istiyorum. Şu an yurtdışındayım, 300-400 euro gibi bir bütçe ayırdım kulaklık için. Halihazırda 4-5 yıldır Audio Technica M40x kullanıyorum, aslında kulaklıklarımdan memnunum ancak hem eskidiler, hem de seviye yükseltmek istiyorum. Hem analog hem de dijital dinliyorum, bir çok plağım var ve yine giriş seviyesi sayılabilecek bir Audio Technica pikabım var, amfi olarak da ev sinema sisteminde kullandığım Harman Kardon AVR 161s var, zannediyorum ki alacağım seviyede bir kulaklığı rahatça besleyebilir. Dijital tarafta ise mütevazı sayılabilecek "high-def" müzik koleksiyonum mevcut, 30.000 kbps'e kadar dosyalar mevcut, bilgisayarın kendi ses kartı yerine yanına bir de Dragonfly Red almayı düşünüyorum ki, kulaklığı besleyebileyim.

Velhasıl, konuya gelecek olursam, bu bütçede ve bu setup'a uygun hangi kulaklıkları tercih edebilirim? Tam doğal veya sıcak bir ses bandı olabilir, ikisini de seviyorum. Bu fiyatlarda en çok önerilen kulaklıklar HD600, dinlediğim tür genelde Progressive, Klasik Rock, Heavy-Thrash Metal ve Blues. HD600 iyi midir, yoksa başka alternatiflere de bakılmalı mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
N
6 yıl
@--15.000 Civarı sistem tavsiyesi --@
Merhabalar, 15.000 civarında bir bütçeyle bilgisayar toplamak istiyorum. Aslında şu an iMac kullanıyorum, yeni modelleri tatmin edici duruyor; i7 7700k, 512 veya 1 TB PCIe SSD, Radeon Pro 580 (RX 580'in Apple versiyonu sayılabilir yazıyor internette, mobil değil bu arada.) ama beni asıl cezbeden şeyi malum 5k ekran. Bilgisayarda oyun oynarım lakin çok çok kaynak isteyen oyunlar değil; EU4, Elder Scrolls, Fallout ve GTA serisi gibi. Bilgisayarda önceliğim kesinlikle monitör, ne kadar yüksek çözünürlüklü olursa o kadar iyi, zaten 2013 yılından beri 2k monitör kullanıyorum, o yüzden bu değerin üstüne çıkmasını istiyorum, saatlerce bilgisayar başında vakit geçiyorum, öyle çok ağır FPS fetişim de yok, 300HZ olacağına 4K olsun mesela. Yıllardır da bilgisayar toplamadığım için (en son 64 athlon'lu sistem kurmuştum.) şu an biraz uzak kalıyorum ve bu yüzden yardımlarınızı istiyorum. Yeni 8. nesil Coffee Lake işlemciler şu an mevcut durumda mı? Kafamda kurduğum ekran kartı ve işlemci aşağı yukarı şöyle;

i7 7700k/8700k
GTX 1080Ti 11GB
Yüksek hızlı 32 RAM
512 civarı M.2 veya mevcutsa PCIe SSD.

Bana tavsiyede bulunursanız sevinirim, lakin ufak bir ricam olacak, mümkünse kasa ve monitör öyle çok oyuncu işi olmasın, mümkün olduğunca sade olmasını isterim, çok hoşlanmıyorum abartılı şeylerden. Önerilerinizi bekliyorum, eğer kafama yatan bir şey olmazsa muhtemelen iMac alacağım tekrar, teşekkür ederim.
N
7 yıl
- 8 Bin Civarı Multimedya Sistem Tavsiye-
Herkese selam, babam için uzun ömürlü ve kaliteli bir sistem toplamak istiyorum. Çok uzun zamandır bu işlerden uzağım, (en son athlon64 toplamıştım.) o yüzden yardımlarınıza ve önerilerinize ihtiyacım var. 8 bin lira gibi bir bütçe var, bu bütçe de fazlasıyla işimi görür diye düşünüyorum. Bilgisayarda oyun oynanmayacak. Monitör ve kasanın kaliteli olması şart, sade olmalı anlayacağınız. Aklımda oluşturduğum bir kaç bileşen var, sizin de yardımlarınız ile sistemi tamamlamak istiyorum, teşekkürler.

İşlemci: Intel i7 7700k
Ana Kart: Buna henüz karar veremedim, yüksek hızda ram destekleyen ve bol miktarda USB 3.0 olan bir kart işimi görür.
Ram: 2X8 düşünüyorum, markası konusunda karar vermedim.
Ekran kartı: Aklımda GTX 1060 var, Zotac olabilir. 1050 de olabilir.
Monitör: Samsung 28 LU28E590DS, fiyatı fena değil gibi, güzel görünüyor ve en önemlisi 4K. Dell'in de bir kaç monitörü aklımı çeliyor.
SSD: Şu an kullandığı sistemde 240gb ssd'si olması lazım, onu kullanabilirim.
HDD: 1TB yeterli, WD olabilir.
Kasa: Coolermaster MasterBox 5, bunu beğendim, bu tarz bir kasa olabilir.
Bir de sıvı soğutma istiyorum, çok gereksiz gibi gelebilir ama sessizlik cezbedici geliyor.

Durum bu aşağı yukarı, sistemden en önemli beklentim uzun yıllar hiç sorun çıkarmadan düzgün bir şekilde ve hızını koruyarak çalışması. O yüzden şu an alabildiğim en iyi bileşenleri almak istiyorum, yoksa 1500 liralık sistem de işini görür babamın. Bilgisayarda ağırlıklı office ve vektör programları kullanılacak. Genelde 7/24 çalışır sistem. 4K istiyorum çünkü bol bol 4K video izleniyor. Ayrıca GoProsu da var, onunla da güzelce ilgilenebilir.
N
8 yıl
Metro Turizm Rezaleti! (Bu sefer tahmin ettiğinizden çok daha kötü.)
Ekşi sözlükten alıntıdır;

quote:

metro turizm 24.05.2016 tarihinde 19:15'te muğla'dan istanbul'a seyahat eden 483465 sefer sayılı otobüste yaşanan olaydır.

ido feribot'uyla istanbul yönüne geçerken gece 05:40'te uyuyan lisans öğrencisi kızın koltuğunun başına gelip elinde gazete parçası ve plastik bardak ile mastürbasyon yapan muavinin kızın suratına boşalıp, ardından uyanıp çığlık atınca da su döküldü gibisinden absürd savunmalarla otobüsten çekip gitmesi sonucu yaşanmıştır. işin komiği, kız suratında 1 saat jandarma ve olay yeri inceleme gelene kadar suratında adamın pisliği ile beklemek zorunda kaldı.

polise gerekli örnekler verilip suç duyurusunda bulunmuş arkadaşım. bizi nelerin beklediği, adamın ceza alınca içerde yatıp yatmayacağı, ne yapmamız gerektiğiyle ilgili fikrimiz yok. bilgi verecek olan var ise mesaj bekliyorum.

(ayrıca metro turizm'i karalamak gibi bir derdim yok ama kendim de bir kez veteriner teknisyeni olduğum halde yasalara aykırı olarak petimi otobüse almamışlar, üstüne beni tartaklamaya kalkınca da bilet paramı vermeyip geri döndüğüm yolda da sanki ben olay çıkartmışım gibi 22 yaşındaki serseri tipli polislere beni bir güzel taksideki bagajımı aratarak taciz ettirmişlerdi. belanızı bulun it sürüleri...)

edit: metroyu savunmuyorum ama savunuyorum diyen arkadaşa, kaynak benim işte show tv'yi mi bekliyorsun:
sefer sayısı dediğin şey:
483465
48: muğla'nın plakası
34: ist plakası
65 : sekiz senedir yaptıkları 65. sefer sanırım, yedin mi kardeş?

alın size kanıt:http://imgur.com/0fc7qis ,http://i.hizliresim.com/6nqbzl.jpg
N
8 yıl
Ankara deri bakım/temizlik
Merhaba, Ankara'da aracım için deri bakım ve temizliği yaptırabileceğim önerebileceğiniz yerler var mı? Eğer varsa fiyatlar hakkında da bilgi alabilirsem sevinirim. Yoksa ürünleri kendim alıp kendim yapmam daha mı akıllıca olur, deriler yıpranmış ya da çok çok kirli değil, açık renk olunca ufak tefek kirlenmeler oluyor doğal olarak.

Teşekkürler.
N
9 yıl
BMW 320i ED hakkında
Arkadaşlar selam, Aralık ayının ortasından itibaren 3.20i ED'lere de M paket geleceği konuşuluyordu, bu konu hakkında yetkili ağızdan bir bilgi alan oldu mu acaba? Gelirse opsiyon fiyatları 3.16'yla aynı olur sanırım motor hacminin aynı olmasından dolayı? Teşekkürler.

Ek olarak; 1.6 170 beygirlik motor 4 serisine de gelir mi sizce?
N
10 yıl
Retina olmayan Maclerde Retina görünümü yapmak. (HiDPi Mode)
Arkadaşlar merhaba, 27" iMac kullanıcısıyım. Çözünürlük yeterli olsa dahi yine de Retina ekranlar hepimizin malumu. Bende biraz araştırma sonucu retinaya benzer bir uygulama buldum. Anlatmaya geçmeden önce sizlere bir kaç SS göstereyim;

Bu normal şartlardaki en yüksek çözünürlük (2550x1440);

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da HiDPi modlu çözünürlüğümüz (2550x1440 HiDPi - 5120x2880)

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu işlem oldukça basit arkadaşlar, tek ihtiyacımız olan şey SwitchResX adlı program. Uyarayım; eğer çözünürlüğü ayarlamadan önce ilaçlı bir serial girerseniz çalıştıramazsınız. Lütfen gerçeğini edinin. 10 gün boyunca ücretsiz ve sınırlama olmadan uygulamayı deneyebilirsiniz.

Bu yöntemin ilk uygulandığı link; ingilizcesi olan arkadaşlar göz gezdirebilir;

Link

SwitchResX adlı programı kurun, kurduktan sonra Sistem Tercihleri>SwitchResX>Sağ taraftaki bardan bilgisayarınızı seçin>Custom Resolution'a gelin. Artı butonundan istediğiniz çözünürlüğü "Scaled" sekmesinden yaratın. HiDPi dediğimiz olay, aslında normal çözünürlüğümüzün iki katına çıkarak görüntü kalitesini arttırması, yani eğer 1080p çözünürlükte kullanıyorsanız gireceğiniz çözünürlük 3840x2160 olmalı, yani tam iki katı. Daha yüksek veya düşük çözünürlükte de bu mantığı kullanabilirsiniz. Ayrıca not; grafik kartı görece düşük arkadaşlar bir düşük çözünürlüğü HiDPi yaparlarsa daha iyi olur sanırım, ben GTX kullandığım için herhangi bir sorun yaşamadım herhangi bir yerde fakat forumlarda böyle önerilmiş. Çözünürlüğü yaptıktan sonra CMD-S'ye basarak kaydedin, Status durumunda Needs to Reboot yazması gerekecek, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açıldıktan sonra tekrar uygulamaya gelerek önce Launch Daemon'a tıklayın, daha sonra da masaüstüne sağ tıklayarak SwitchResX menüsünden istediğiniz çözünürlüğü seçin.

Bu uygulama kesinlikle retinayla aynı kaliteyi sunmaz arkadaşlar; fakat gerek fontlar olsun gerek yazılar olsun gerek de Apple'ın kendi uygulamaları olsun, bunlar gerçekten farkettiriyor.
N
10 yıl
Retina olmayan Maclerde Retina görünümü yapmak. (HiDPi Mode)
Arkadaşlar merhaba, 27" iMac kullanıcısıyım. Çözünürlük yeterli olsa dahi yine de Retina ekranlar hepimizin malumu. Bende biraz araştırma sonucu retinaya benzer bir uygulama buldum. Anlatmaya geçmeden önce sizlere bir kaç SS göstereyim;

Bu normal şartlardaki en yüksek çözünürlük (2550x1440);

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da HiDPi modlu çözünürlüğümüz (2550x1440 HiDPi - 5120x2880)

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu işlem oldukça basit arkadaşlar, tek ihtiyacımız olan şey SwitchResX adlı program. Uyarayım; eğer çözünürlüğü ayarlamadan önce ilaçlı bir serial girerseniz çalıştıramazsınız. Lütfen gerçeğini edinin. 10 gün boyunca ücretsiz ve sınırlama olmadan uygulamayı deneyebilirsiniz.

Bu yöntemin ilk uygulandığı link; ingilizcesi olan arkadaşlar göz gezdirebilir;

Link

SwitchResX adlı programı kurun, kurduktan sonra Sistem Tercihleri>SwitchResX>Sağ taraftaki bardan bilgisayarınızı seçin>Custom Resolution'a gelin. Artı butonundan istediğiniz çözünürlüğü "Scaled" sekmesinden yaratın. HiDPi dediğimiz olay, aslında normal çözünürlüğümüzün iki katına çıkarak görüntü kalitesini arttırması, yani eğer 1080p çözünürlükte kullanıyorsanız gireceğiniz çözünürlük 3840x2160 olmalı, yani tam iki katı. Daha yüksek veya düşük çözünürlükte de bu mantığı kullanabilirsiniz. Ayrıca not; grafik kartı görece düşük arkadaşlar bir düşük çözünürlüğü HiDPi yaparlarsa daha iyi olur sanırım, ben GTX kullandığım için herhangi bir sorun yaşamadım herhangi bir yerde fakat forumlarda böyle önerilmiş. Çözünürlüğü yaptıktan sonra CMD-S'ye basarak kaydedin, Status durumunda Needs to Reboot yazması gerekecek, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açıldıktan sonra tekrar uygulamaya gelerek önce Launch Daemon'a tıklayın, daha sonra da masaüstüne sağ tıklayarak SwitchResX menüsünden istediğiniz çözünürlüğü seçin.

Bu uygulama kesinlikle retinayla aynı kaliteyi sunmaz arkadaşlar; fakat gerek fontlar olsun gerek yazılar olsun gerek de Apple'ın kendi uygulamaları olsun, bunlar gerçekten farkettiriyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.