D

Yarbay
15 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
Blender\u0027da CPU core kullanımı
Merhabalar, video edit ve render için Blender programını kullanıyorum. Yalnız fark ettim ki program render sırasında işlemciyi hem tam yük kullanmıyor, hem de bütün çekirdeklerini her an kullanmıyor. Render sırasında işlemci kullanımını nasıl maksimize edebilirim?
D
3 yıl
aRGB kontrol devresi
Selamlar herkese. Yakın zamanda aRGB led'li bir fan aldım ama farkettim ki fanın led kontrolü (5v, 3 pin) ile anakartın led kontrolü (12v, 4 pin) bir birinden çok farklı.

Ben de 3pin led kontrolcüsü almak yerine kendim yapmak istiyorum. Gücü PSU'nın molex'lerinden birinden alacağım ama aRGB için digital input'a nasıl bir sinyal gitmesi gerektiğini bilmiyorum (PWM ya da 0-5v arası bir DC).

Nasıl bir sinyal ile beslendiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Hazır bir devre şeması gösterebilirseniz de güzel olur.
D
3 yıl
Asus B460M-A BCLK \u0026 Power Limit arttırma
selamlar,

yakın zamanda başlıktaki anakartı aldım, biraz ayarlarını kurcalıyorum. sağolsun intel 10. jenerasyon işlemcilerin sağını solunu kitlemiş. Yine de BCLK arttırarak biraz daha hız kazanabileceğimi gördüm ama bunun ayarını bulamıyorum. bu ayar sadece belirli anakartlarda mı var?

ayrıca işlemcim için PL1 seviyesini arttırmam bir şey değiştirir mi?

teşekkürler
D
3 yıl
Asus B460M-A için Ram
Selamlar, Asus B460M-A anakart siparişi verdim ve ram aramaya başladım. Ama bulduğum ram’ler Asus’un sayfasında gözükmüyor. Listede bulunmayan bir ram’i almam sorun yaratır mı?

Ayrıca ilk olarak tek çip 16gb ram almayı, ileride yanına bir tane daha alıp dual channel 32gb’a çıkartmayı düşünüyorum. Farklı marka ramleri kullanmam sistemin stabilitesini bozar mı?
D
5 yıl
1050ti - asus p5q pro uyumu
Selamlar, ekran kartimi yukseltmek ve 1050ti almak istiyorum ama internette uyum konusunda sorun yasayabilecegim ile ilgili bir suru yorum okudum. P45 cipset ile 1050ti in uyumlu calisip calismamasi ile ilgili bilginiz var mi? Yoksa gtx960 mi bakmam gerekecek?
D
5 yıl
GR:Wildlands için darboğaz hangisi? CPU vs GPU
Selamlar,

Xbox'ta klavye mouse desteği olmadığı için Wildlands'i PC'de oynamak zorunda kaldım. Yalnız imzamda da görebileceğiniz gibi çok eski bir sistemim var :) Şu an:

Q6600
4x2GB = 8GB DDR2 1066Mhz
750ti

ile oyunu low ayarlarda 1080p ~30fps ile oynuyorum ama hem çok fazla frame drop yaşıyorum, hem de tahmin edebileceğiniz gibi görüntü çok kötü :)

Doğal olarak sistemimi update etmem lazım ama bütçe benim için önemli. Şu an önümde 2 seçenek var:

1- 750ti ekran kartımı tutarak, ryzen 3 1300x + a320 anakart + 8gb ddr4 ram almak
2- işlemci, anakart ve ram'imi tutarak gtx1050ti 4gb almak

2 opsiyon da fiyat olarak kafa kafaya geliyor ama bana hangisi 1080p medium ayarlarda >30fps sağlar kestiremiyorum. hangi seçeneği önerirsiniz?
D
7 yıl
Ücretsiz kedi sahiplenmek isteyenlere, 2 Van kedisi
Merhabalar,
Biri 4.5 yaşında erkek, diğeri 3 yaşında 3 dişi Van kedilerimi yeni işimde seyahatlerim arttığı için sahiplendirmek durumundayım. İkisi de bembeyaz, gözleri farklı renk. Erkek olan maalesef doğuştan kulakları duymuyor. İkisi de kısırlaştırılmış.

Onlara benden daha iyi bakabilecek birine/birilerine beraber ya da ayrı ayrı sahiplendirmek istiyorum. Tüm malzemeleri yanlarında verebilirim ve kesinlikle herhangi bir ücret talep etmiyorum. Tek şartım İstanbul içi olması ve iyi bakılacaklarından emin olmam.

Özelden iletişime geçmenizi rica ediyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
D
8 yıl
36lık film nasıl zarar görür?
selamlar, çok eski bir analog makine ile çekim yapıyorum. bugün bütün pozları tamamladıktan sonra filmi geri sarmak istedim ama mekanizme tutukluk yaptı :) mecburen odayı karartıp kapağı açıp elle sarmaya çalıştım.
bu sefer daha da tatsız birşey oldu film rulosunun içindeki yay kırıldığı için rulodan filmi saramadım mecbur ruloya filmi geri elle besledim.

bu durumda film üzerinde bolca parmak izi oldu tabi. filme el ile değmem filme zarar verir mi? Film karanlık odada basılırken ekstra bir işlem yapmak gerekir mi?
D
9 yıl
Sony 1/2.3 inc sensor sorunsali
Selamlar,
Elimde sony wx80 fotograf makinesi ve sony z2 cep telefonu var.
2sinin de sensoru 1/2.3 inc olarak belirtiliyor.
Iki cihazda da ayni boyutlarda sensor olmasi bana biraz garip geliyor. Isin asli nedir? Nasil ikisi de ayni boyutta olabilir? Nasil gece cekimlerinde wx80 daha basarilidir?
D
9 yıl
bıçaklanan lastikler ve kırılan silecekler
Selamlar, bu akşam caddebostan'da gayet nezih bir sokakta bütün araçlarla aynı şekilde bir apartmanın önüne park ettim. park ettiğim yer direk yüksek kaldırım yanı ve otopark çıkışının yanı (çıkışın sağına ve soluna beton çiçeklikler koydukları için çıkışı engellemem mümkün değil).
2 saat sonra aracı çalıştırıp ilerlediğimde bir gariplik fark ettim. inip baktığımda sağ 2 lastik bıçaklanmıştı ve aracın ön 2 sileceği de kökten kırılıp atılmıştı. 2 lastiği de değiştirip bagaja attım ve polis çağırdım (1 lastik aracın kendi yedek lastiği, diğeri bir yakınımın yedek lastiği).
karakol vs. tutanak tutuldu, 2 sayfa verildi (hasar raporu ve benim olayı anlattığım tutanak).

bu noktadan sonra ne yapmam gerekiyor bilgim yok, kasko bunu karşılayacak mıdır, polisler yarık lastikleri bagajda gördüler ve bu şekilde tutanak tuttular, bu problem olur mu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.