D

Binbaşı
20 Şubat 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
97 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
4 yıl
TA2020 Amfiye olması gerekenden farklı kondansatörler kullanılmış(!)
Merhabalar

Elimde AIYIMA marka TA2020 tripath amfi devresi mevcut. Kullanımından çok memnunken yakın zamanda bir problemi olduğunu farkettim. Amfi hoparlörleri (Ses girişi olsun olmasın) sürekli olarak ileri itiyor. Sorunun dc offset olduğunu düşünüyorum. Yani çıkışlara sürekli elektrik veriyor.

Devreyi incelerken, test devresinde kullanılanlara göre çok daha düşük uF kondansatör kullanıldığını gözlemledim. Sorunun ana temeli bu olabilir mi? Entegre devreden şüphelenip yenisini lehimledim ama sonuç değişmedi.
https://tr.aliexpress.com/item/4000191693254.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.35bd4c4djJb0c7

Bu linkteki aldığım ürünü incelerseniz çıkışlardaki turuncu kondansatörler 0.1 uF. Olması gerekenler 0.47 uF ve dirençle seri şekilde 0.22 uF ve en sonda 0.01 uF olmalı. Farklı Farad değerindeki kondansatörler neye göre kullanılmalı, az ya da çok değer kullanırsak ne olur?

Test için yapılan diyagram bu linkteki 5. sayfada mevcut;http://www.e-ele.net/DataSheet/TA2020.pdf

Elektronik bilgim yeterli olmadığından yapboz parçalarını birleştiremiyorum. Yardımlarınızı rica ederim...
D
5 yıl
Kamera ve pil konusunda üstün telefon önerisi
Merhabalar, elimde bulunan s9 plus telefonumu anneme vereceğim için kendime yeni bir telefon bakıyorum. Aradığım özellikler sırasıyla;


  • Kamera performansı s9 plus'ı aratmamalı.

  • Pil performansı da keza daha iyi olmalı.

  • Suya dayanıklı (tercihen ip 68) ve ekranında çentik olmaması.


Bunlar tercih sebeplerimdir. Bütçem 5 bin lirayı biraz aşabilir. Kredili, taksitli seçenekleri değerlendirebilirim.

Teşekkür ederim :)
D
5 yıl
14-17 bin lira arasında ilk araba tavsiyesi
Selamlar dostlar, iş yerimizde (dedem babam ben ortak olarak) kullandığımız 2011 model 1.3 dizel linea'mız var. Dedem hor kullandığından aracın her yeri vuruk içinde. Ben de bazen 2. araba ihtiyacı (minik parçalar taşımak için) bazen kişisel kullanımım için tercihen lpg'li (dizelden uzak durmak istiyorum) bir araç bakıyorum.

Fiyat bandını düşük tuttum çünkü ben bu aracı 1-2 sene sonra satıp model yükselteceğim. Arabadan beklediğim şeyler;

Makul yakıt, bagaj hacmi pek sıkıntı değil, boyut olarak küçük-orta arası olması, yokuşlarda bayılmaması (çok dik yokuşta oturuyorum 1.3 linea zor kalkıyor) imkan varsa da hafif gösterişli olması ya da minik modifiyelerle özelleştirmeye uygun olması.

Aklımda 1.5 gls motorlu 95 model yumurta kasa accent var, sizler ne önerirsiniz?


https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-hyundai-accent-1.5-gls-sedan-sirali-lpg-li-abs-plusklima-625952482/detay Örnek olması adına ilan linki
D
7 yıl
Telefon hattı modeme nasıl bağlanmalı?
Merhabalar herkese, Türknet bağlattım evime bugün türk telekomdan geldiler ve apartman girişindeki ankastreye benim adıma kablo çektiler. Bu kablo turuncu ve beyaz şekilde. Dairemde hat yok, varsa da nereye geliyor bilmiyorum, telekomdan gelen elemana sorduğumda buradan evine hat çektirmelisin dedi. Kolaya kaçmak adına buradan evime bina dışından kablo çekeceğim. Anladığım kadarıyla turuncu beyaz kablo direk modeme girecek. Hattım adsl olacak.

Sorum ise şu; turuncu beyaz kabloyu rj11 konnektörüne bağlayacağım fakat bunu nasıl yapmalıyım? İnternette baktığımda herkesi 3 ve üzeri kabloya sahip olduğunu gördüm ve kafam karıştı. Direk bu 2 kablodan modeme nasıl bağlantı yapmalıyım?

Teşekkür ederim.
D
7 yıl
Yüksek Çözünürlüklü Tablet Tavsiyesi
Selamlar... Evde,ofiste youtube da izlenmek üzere mümkünse yüksek ppi oranlı tablet tavsiyesi istiyorum sizlerden. Benim için öncelik sadece ekranının kaliteli olması. Yani donanım konusunda pek bir beklentim yok 1080p video oynatabilmesi dışında. Tablet piyasasına hakim değilim. Fiyat olarak bütçemde pek sınır yok ama 500-600 lirayı da geçmek istemiyorum. Şimdiden bol teşekkür ederim :)
D
8 yıl
sistem güncelleyeceğim yardıma ihtiyacım var
yeni konu açmayayım dedim konumu güncelliyorum kısaca alttaki parçalara ihtiyacım var bütçe 2.000,2.100 civarı. yaptığım sistem nasıldır? oyun amaçlı olacak.

işlemci anakart ekran kartı ssd.

tercihlerim core i5 6400 anakart asus h110m ddr3'lü olan (ddr3 8 gb 1866mhz ramlerim var) ekran kartı msi gtx 960 4gb gaming edition ve ssd olarak samsung 250gb 850 evo modeli(grili olan)
D
9 yıl
logitech z5500 küçük bir konuda yardıma ihtiyacım var
merhaba herkese kısa kesiyorum; ses ve efekt ayarlarını yapıyorum açıp kapattığımda eski ayarlar geri geliyor her başlattığımda tekrardan ayar yapmam gerekiyor. bunu bir çözümü var mıdır?
D
11 yıl
italyanca ceviri lazim koşunn
Merhaba arkadaşlar bana italyanca da le tue mani sul mio corpo tam olarak ne demek cevirebilecek biri var mi? Internette baktim ama bir turlu verimli sonuc alamadim.
D
11 yıl
SIII alınacak en iyi yer?
Arkadaşlar bugün yani cumartesi s3 alıyorum golddan almayı düşünüyorum yaklaşık 1.550 gibi fiyatı var onun dışında mağazadan alabileceğim daha uygun yada benzer fiyata alınabilecek yer var mı? Ürünü bugün almam gerek ve istanbul avrupa yakasında oturuyorum.
D
11 yıl
Xperia S,S3,T hangisini almayalıyım?
Merhaba arkadaşlar elimde şu an xperia walkman var ve üst modele geçmeyi düşünüyorum.Kullanım amacım daha çok müzik ve kamera üzerine sonra da oyun geliyor.S3 daha önce tanıdıklardan kullandım biraz fazla büyük gibi geldi açıkçası,sadece bu modeller değil başka bir modelde önerebilirsiniz her türlü yoruma açığım.Xperia S hoşuma gitti gibi ama T'nin daha büyük ekranlı filan olmasıda hoşuma gitti fakat çok bulunmuyormuş.Para konusunda 1700-1800'e kadar çıkabilirim.Şimdiden sağolun
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.