M

Yüzbaşı
24 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
13 yıl
Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2011
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Türkiye'de akademik alanda açık kaynak ve özgür yazılımın en büyük destekçisi İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, her yıl düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri"ni bu yıl da tekrarlıyor.

Santralİstanbul kampüsü'nde düzenlenecek bu etkinlikte bir çok büyük firma katılım sağlayacak ve yeni teknolojileri sunacak. Bu yılki etkinliğin ana başlığı ise mobil hayat. Intel, IBM, Turkcell, Pardus gibi büyük firma ve projelerin katılımı ve sponsorluğu ile düzenlenecek bu etkinlikte aynı zamanda çeşitli alanlarda bir çok panel ve atölye düzenlenecek. Etkinlik sonunda ise Jehan Barbur dileyen tüm katılımcılara ücretsiz bir konser verecek.

Sektör dahilindeki bir çok kişinin büyük faydalar edinebileceği bu etkinliğe öğrencilerin katılması ise kendilerini geliştirmek ve ileride referans kazanmaları için büyük katkı sağlayacaktır.

Etkinlik anasayfası için:
http://www.ozguryazilimgunleri.org/2011/

Etkinliğin facebook sayfası:
http://www.facebook.com/event.php?eid=135560503168688
M
14 yıl
Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2010
Değerli arkadaşlar,

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Linux Kullanıcıları Derneği ile ortak düzenlemiş olduğu Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin bir yenisi bu yıl 2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde yapılacak. Geçen yıl haber vermeyi unutmuştum fakat bu yıl görür görmez haber vermek istedim.

Geçen sene aynı zamanda Linux Şenliği'ne de ev sahipliği yapan ve Jonathan Conradt(Chrome Browser fikrinin yaratıcılarından), Sebastian Kügler (KDE4 hackerlarından ve Plasma ekibinden), Douglas Crockford (JavaScript'in en önemli isimlerinden) gibi dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yapan üniversitemin bu organizasyonunu tüm özgür yazılım ve açık kaynak gönüllülerine buradan duyurmak istedim.

Bu sene de davetli konuşmacılar içerisinde ilk göze çarpan Matt Zimmerman (Ubuntu'nun mensubu olduğu Cannonical Ltd. CTO'su), Leslie Hawtorn (Google Summer of Code programı topluluk yöneticisi) gibi ünlü isimlerin yanı sıra bu alanda ciddi işler yapan kişiler bulunmaktadır. Öğrenciler için maksimum düzeyde verim alınacağına inandığım bu organizasyondan eminim işinde usta olan yazılımcı arkadaşlar dahi çok önemli şeyler öğreneceklerdir.

Geçtiğimiz sene aynı zamanda sürpriz organizasyonlar (Reaktif hokey, dolapdere yerleşkesinde Open Arena turnuvası) yapılan bu organizasyon aynı zamanda ülkenin dört bir yanından yüzlerce kişiye ev sahipliği yapmıştır (yanılmıyorsam 760 gibi bir rakamdı).

Bu organizasyona Bilgi Üniversitesi neden ev sahipliği yapıyor derseniz, Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri departmanı Türkiye'de bu alanda eğitim veren tek öğretim kurumu olup, kendisini tam anlamıyla açık kaynağa adamıştır. Hatta öyledir ki, bilgisayar lablarında açık kaynak olmayan hiç bir program yüklenmemiştir ve bölüm başkanı olan bilgisayarlar konusunda büyük bir üstad olan Chris Stephenson'un bu konuda kesin emirleri vardır bölüm eğitmen ve asistanlarına.

Bu seneki katılımcılardan kesin olanların yanı sıra Richard Stallman ile hala görüşülüyor ve katılımcılara her an yenileri eklenebilir. Daha tam katılımcı listesi belirlenmiş olmamakla birlikte yukarıda yazan isimlerin yanına kesinleştikçe ekleneceklerdir.

Geçtiğimiz dönemlerde Richard Stallman(GNU'nun yaratıcısı), Ian Murdock(Debian'ın isim babası ve kurucularından), Miguel de Icaza gibi isimlerin konuk olduğu bu etkinliğe hepinizi davet ediyorum. İşte organizasyonun linki

http://www.ozguryazilimgunleri.org/

Ayrıca büyük bir olasılıkla orada görevli öğrencilerden biri ben olacağım. Gelen arkadaşlar beni bulabilirler, DH'tan olduklarını söylediklerinde özel ilgiyle de karşılaşacaklardır(İsmim Mustafa, kime sorsanız orada gösterir). Soruları olan var ise PM yolu ile de ulaşabilir. Hepinizi bekliyorum
M
15 yıl
Slim PS3 ön satışlarına başlanmış
Arkadaşlar dün internette gezinirken Shopto benzeri bir sitede Slim PS3 ün ön satışlarına başlandığını gördüm. Sanırım internet üzerinden satış yapan bir İnigliz firması gerçek olmayan bir şeye dayanarak ürün satışı yapmaz. Her ne kadar fiyatının £TBC olarak gözükmesi dikkatimden kaçmadıysa da çıkış tarihi olan 01/09/2009 ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim. Öncedden forumda verilen resimlerle Simplygames'te verilen konsol resimleri aynı gözüküyor.

Gny* arkadaşımızın linki ile birlikte resim koymayı başarabildim
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da ürünün linki arkadaşlar
http://www.simplygames.com/info/17744/Playstation-3-Slim-Console-NEW--PS3#prodimg
M
15 yıl
Solaris mi Open Solaris mi?
Evet arkadaşlar, Bilgisayar Bilimleri öğrencisiyim. Bize çoğunlukla Debian tabanlı olan Ubuntu tavsiye ediliyor fakat ben Ubuntu ya pek alışamadım daha doğrusu hoşuma gitmedi (Görüntü olarak) ve KDE yi de pek sevmediğimden PARDUS u da kullanmak istemiyorum. Diğer sürümlerin de çok fazla stabil olmadığını duyduktan sonra, Internet'te bazı sürümlere baktığımda Solaris ve Open Solaris'in arayüzleri çok hoşuma gitti diyebilirim. (Open) Solaris in Linux olmadığını biliyorum fakat GNU tabanında çalıştığı için çoğu temel komutlar da aynı, bir farklılık göremedim. Buradaki sorunum Solaris kapalı kodlu deniliyor Open Solaris ise açık kaynak kodlu. İkisinin arasındaki tek fark kaynak kodlarına erişimmidir? Yoksa biri diğerinden daha stabil, donanım konusunda daha sorunsuz veya daha rahat geliştirme yapabilirsin dediğiniz bir sistem var mı? Bir de Linux tabanlı programları çalıştırabileceğimiz eğer bildiğiniz Sun ın ürettiği bir işletim sistemi varsa onu da tavsiye edebilirsiniz. (Nexenta var fakat yerini Open Solaris e bıraktı deniyor. Gerçi görüntü olarak ubuntuyla aynı olduğundan o da pek hoşuma gitmedi diyebilirim) Ian Murdoch un katılmasından sonra Open Solaris Debian tabanlı paketlerde sorun yaşamayacak deniyor fakat ne kadar doğrudur bilmiyorum

Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.