M

Yarbay
14 Eylül 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 yıl
Telefonla gelen yatırım danışmanları
Size konusu firmanın adı: Prime Capital Trade Pte. Ltd.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bir yıldan uzun süredir telefon tacizi ile Forex piyasalarında danışmanlık vaadi veriliyordu. Telefonla gelen yatırım tavsiyelerinin dolandırıcılık yapmaya ne kadar müsait olduğunu duyuyordum aynı zamanda ve kabul etmiyordum. Yine de bir süre günlük işlem önerilerini paylaştıkları ve ne kadar kar elde ettiklerini falan Whatsapp ile gönderiyorlardı. Ben ısrarla spam olarak işaretlemedim.

Geçenlerde yine aradılar. Elimde bir 100 USD kadar fazladan para vardı. Önce en az 250 USD olursa ABD tarım dışı istihdam verileri açıklaması sonrası oluşan fırsatların değerlendirilmesi ve Amazon hisseleri falan dediler. Anlamıyorum ancak 100 USD bana battığı için denemeye karar verdim.

Hesabı açtık. Bana başka uzman atandı. Meta Trader v4 kurduk. İşlemleri tamamladık. Hesaba 100 USD karşılığı postaladık. 30 USD kredi de onlar verdi.

Tanımadığım işlem çiftlerinden kaldıraç yapıp hemen 170 USD bakiye gördük. Ne audusd, ne petrol, ne altın vs. USD bilmem ama kazandık.

Telefonla yatırımı büyütmenin iyi olacağını ve daha fazla yatırım araçlarının açılacağını söylediler. Kazanınca biraz daha dolar ilave ettim.

İlk işlem petrol vs. USD oldu. İşlem ters geldi ve paralar aynı gün kaybolmaya başladı. Biraz daha alttan alındı. Ben o gün işteyim ve ara ara bakıyorum sadece. Zamanın yok. Elemana stop loss veya take profit girmek gereğini soruyorum. Bana çok büyük miktarlarda kullandıklarını söylüyor.

Akşama doğru işlem açtırdı, İsviçre Frank vs. USD. Sonra Whatsapp mesajı ile hesabın stop out uyarısı verdiğini yazdılar. Zarardan bütün hesap bakiyesi sıfırlanmış. Uzman da şaşırmışmış, kendisi de kaybetmişmiş.

Ben artık işi dalgaya vurdum. Çocuk, evet çocuk bir iki işlem yapıp ilave kredi almaya çalışacağını söyledi. Ne hal varsa yapsın dedim. Kredi gelmedi tabi.

Fazladan alınan son Frank yatırımı kar etti ve 40 dolar gibi bakiye kaldı. Ertesi günlerde bunu işletme soktu, 10 dollar kazanıldı. İkinci işlemde yine ABD faiz artışında olması gerekenin tersi tepki geldiği için hesap yine stop out oldu.

Demem o ki, yatırım yapan kişilerin, başkasının aklıyla yatırım yapmayın sözüne ben de kefilim bir kez daha.

Şimdi yargı yoluna gitsem, kime ne anlatacağım? Adam Whatsapp mesajı atıyor, 10 USD kazandırıyor, çok daha fazlasını kaybettiriyor.

Bilenlerden yardım. Avukat dünyasına da katkımız olsun bari.
M
6 yıl
Listedeki kanalları izleyemiyorum
Yakın zamana kadar bütün kanallar vardı. Bazen sinyal zayıf dese de kabloya bir iki müdahale ile oluyordu.

Bir kaç aydır, Kanal kalitesi güncelleme gördükten sonra Tivibu film kanalları var ve izlenebiliyor, sinema kanalları var ama sinyal zayıf diyor. Aynı durum belgesel kanallarında da var. National grubu ve BBC sorunsuz, Discovery grubu hata veriyor.

Sinyal seviyesi hiç de düşük değil ama bu kanallarda sıfır ve mazeret mesajları standart: kablo bağlantısı, hava durumu, bilmem ne...

Çağrı merkezine erişmek mümkün değil. Çağrı robotu oyalayıcı mesajlar arasında çevirip duruyor.

Anlayamadım şimdi, bana sormadan kapsamdaki kanallar mı değişti?
M
7 yıl
Eski modemi Router veya Access Point olarak kullanmak
Arkadaşlar,

Elimde imzamdaki gibi AirTies RT5341 bir 5-6 yıllık ADSL2+ modem var. Evimde kapsama alanını genişletmek için bir Access Point almayı düşünüyorum aslında. Hazır bir düzenleme yapacakken güncel bir modem alarak hem aktarım hızını artıracak modem yenileme, hem de eldeki nispeten daha eski sayılabilecek modemi kullanabilmek mümkün olabilir mi?

Yoksa, gerek Router/AP cihazlardan alıp verimli kullanım sağlamak ve düşük enerji tüketimi sayesinde ekonomi sağlamak (tabi ilaveten eski cihazı elden çıkararak) mı daha iyi olur?

Elimdeki modem 72Mbps. O zamanlar TV'ye FHD görüntü aktarımı falan lazım değildi ve 300Mbps pahalı cihazlar yerine bilgisayarlar arasında basit dosya transferi yeterliydi. Şimdilerde ev ağındaki cihaz sayısı arttı ve transfer hızlarına ihtiyaç da büyüdü, erişim için gerek sinyal güçleri de düşük gelmeye başladı.

.oO°Oo.
M
7 yıl
Aydınlatma armatürlerinde lambalar ve renkleri
Evimdeki salon tavanında dim edilebilir LED armatürlerin arayışındayken eskiden yokluktan aldığım lambaları yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyorum. Sonunda dim edilebilir ve gün ışığı renginde bir LED bulabildim. Deneme amacıyla bir tane alıp taktım. Aradığım rengi buldum ve dimmer ile kullanma şansım olacak.

Ancak, video çekimi de yaptım ve ucuzluktan aldığım beyaz LED lambanın ışığının titreşimli olması dikkatimi çekti. Çıplak gözle anlaşılmıyor. Belki kameranın tazeleme hızıyla girişim yapıyordur.

CFL: Kompakt Floresan (tasarruflu ampul)
2700°K: Sarı ışık, warm white (?)
6400°K: Soğuk beyaz ışık, cold white
4000°K: Gün ışığı, yumuşak beyaz, daylight

< Resime gitmek için tıklayın >

















ilgili YouTube videosu
M
7 yıl
FERROLİ BLUEHELİX yoğuşmalı kombi kullanıcıları
Selamlar,

Yeni evim için tesisatçımın tavsiyesi ile arayışımda Ferroli Bluehelix Tech 25 C yoğuşmalı kombi modelini aldım.
İnşaat devam ettiği için henüz montajını yaptırmadım. Aşama aşama buradan yazmaya devam edeceğim.
Bu arada, kullanıcıların kendi deneyim ve önerilerini paylaşmalarını da isterim tabii ki.

Başlangıç olarak genel kullanım özelliklerini paylaşmış olayım:
< Resime gitmek için tıklayın >


  • Isıtma devresinde 26,5 kW ve 34 kW’lık iki kapasite seçeneği,
  • Ferroli patentli titanyum alaşımlı AISI 316 paslanmaz çelik, sert yoğuşma sularına karşı son derece dayanıklı yoğuşma eşanjörü,
  • EN 13203 standardına göre sıcak kullanım suyunda en yüksek konfor sınıfı olan 3 yıldızlı kullanım suyu konforu,
  • 92/42 EEC direktifine göre dört yıldızlı enerji verimlilik sınıfı,
  • 2009/142 EEC gaz yakan cihazlar direktifine uygun,
  • Özel olarak tasarlanmış yeni, ergonomik LCD ekranlı kontrol paneli ile rahat kullanım,
  • Doğalgaz veya LPG ile kullanım ve dönüşüm olanağı,
  • 14 farklı ileri emniyet sistemi ile yüksek güvenlik standartları,
  • Birbirine entegre hava/gaz mixeri, modülasyonlu fan ve mikro alevli paslanmaz çelik brülörden oluşan premix brülör grubu,düşük emisyon değerleri,
  • Geniş modülasyon aralığı (%23-%100),
  • Isı ve ses yalıtımı için soft izolasyon malzemesi ile komple kaplanmış iç yüzey, mükemmel izolasyon, Sistemin ısı taleplerine göre çalışan modülasyonlu sirkülasyon pompası,
  • Dış hava sensörü, modülasyonlu ve on-off oda termostatları ile çalışma imkanı,
  • Kompakt ölçüleri ile montaj yerinden tasarruf,
  • 3 yıl servis ve yedek parça garantisi.


http://www.ferroli.com.tr/uploaded_files/file/BLUEHELIX%20Tech.pdf

< Resime gitmek için tıklayın >
M
9 yıl
Civic FB7 periyodik bakımları, toplu halde
Bakımları kayıt altına almıştım. Birbirinden bağımsız ve mükerrer konu başlıkları gördüm. Toplu halde olması açısından bu konuyu açmayı uygun buldum.
Düzenlerken, elden geldiğince faturadaki detayları girmeye çalıştım.
Parça kodları özellikle piyasadan araştırma yaparken yararlı olacaktır.

Standart bakım işlemlerini BAKIM, kendi taleplerimi ÖZEL olarak işaretledim.

Siz de alta ilaveler yapabilir, foto ve tablolarla destekleyebilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >
M
9 yıl
Cevap: 2012-14 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz
.
M
10 yıl
Civic Navigasyon sistemleri
Selamlar,

Öncelikle konuyu açarken, binlerce sayfaya ulaşmış genel konu başlığı içinde de yer alan, ancak arama zorluğu nedeniyle yılgınlığa neden olacak durumlara karşı, kimi alt konu başlıkları açılmasının yararlı olacağını düşünüyorum.

Sizler de kendi kullandığını araç multimedya olsun, taşınabilir/ayrı ekipman olsun, bir şeyler yazarsanız, bu yazdıklarınızı bir şekilde ana konu içinde de referanslarla bildirirseniz, bulunması kolay bir başvuru kaynağı olur sanıyorum.

Bildiğiniz üzere, Civic FB7 kasalarda Navitech markasında NX-214f ve bunun güncellenmiş hali olarak NX-220r modelleri var. Ben de 2014 Nisan itibariyle NX-220r modelini kullanmaya başladım. Detaylı kullanma kılavuzundan farklı olarak kullanıcı deneyimlerini de paylaşabilmek için görsel zenginlik katacak şekilde foto çekmeye de başladım. Sonra bir baktım, 220 adet foto olmuş

İlk değerlendirmelerim:

+ Bluetooth ve telefon defteri
+ Okunabilirliği yüksek ekran
+ Benzerlerine göre rezistif ekranda daha yüksek dokunma hassasiyeti ve nokta atış yapmak için verilen dokunmatik kalem.
+ Uzaktan kumandasında nispeten iyileştirilmiş kullanılabilirlik ve aktarım gücü

- Ekran parlaklığı çok yüksek ve gece kesinlikle göz alıyor. Çok lazım değilse ekranı kapatıyorum (Işık düğmesini basılı tutarak.) Kısmaya çalışınca (kalemle daha kolay) arka ışık aynı kalıyor, kontrast ve imajların okunabilirliği düşüyor. En düşük ayarlarda bile hala dikkat alıcı. Belki de bu yüzden ekran koruyucu var ama navigasyonda da koruma yapıp yapmadığını denemedim. Ekranı kapattıktan sonra en ufak müdahalede, sesi bile açsak ekran tekrar açılıyor.
- Navigasyon ekranında parlaklık ayarı görünüyor ama müdahale edemiyorsunuz.
- Telefonda kullandığınız favorilerinizi aktaramıyorsunuz. Koordinatlardan kolayca kopyalamaya çalışsanız bir kaç km sapmayla farklı yerlere götürebiliyor.

Cihaza ait başka "İyileştirmeye açık alanlar" da var ve bunları ileride yazmaya çalışacağım. Ama en baştan söylemeliyim ki, USB okuması orijinal teypte daha hızlıydı. 16 GB flash diskimi okumayı dakikalar boyu tamamlayamadı ve ben de arıza olabilir diye düşünüp içeriği 2 GB mertebesine çekince ancak tamamlayabildi. Daha sonra kademeli olarak kapasiteyi doldurmaya başladım ve ilk baştaki bekleme kaydadeğer oranda düştü. Yine de her defasında kısa bir okuma süreci gerekiyor. Ayrıca parçaların ID taglerini okurken Sanatçı ve Albüm adlarını Türkçe karakterler olsa da doğru okuyor ama Parça adı kısmını okumayıp dosya adını yazıyor. Böyle olunca haliyle "Sanatçı-No-Parça" gibi adlandırılmış dosyalarda parçaların çoğunun adını göremiyorsunuz.

İlk yazımı bir soruyla bitireyim: Navigasyona başlarken uyarı ekranının çıkmamasının yolu var mı?
M
12 yıl
Jant-lastik uyumu (Civic için ama soru genel)
Soru basit:

Elimde 215-55-R16 kışlık lastik var
Yeni aracımda 205-55-R16 kullanılıyor.

Yeni lastik almam mı gerekiyor?

Neden soruyorum? Elimdeki lastik performans sınıfı diye geçiyor ve geçen kış sadece o 1 cm fark yüzünden bir buçuk kat para ödedim. Elden çıkartmaya çalışınca da fiyat ölüyor.

Haksız mıyım?
M
12 yıl
Auris\u0027te VSC (ESP)
Toyota iletişime internet sitesi üzerinden yazdığım mesajdır:

Selamlar,
Auris 2010 Elegant Benzinli aracı 2. el olarak almak istiyorum.
Aracı almak için tek engelim, araçta VSC (ESP) olmaması. Daha doğrusu internette ve broşürlerde Elegant donanımda VSC standart gözüktüğü halde bayilerden aldığım bilgiye göre sadece Dizel motorlarda alınabildiği, benzinli modellerde opsiyon dahi olmadığı söylendi.
Nedir bunun doğrusu? Araca bakarak nasıl anlarız?
Eğer olumlu cevap dönerseniz aracı hemen alma girişimlerine başlayacağım.
Saygılarımla.


Sizin konu hakkındaki bilgi ve yorumunuz nedir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.