I

Yarbay
04 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
131 üye
Görüntülenme (?)
973 (Bu ay: 16)
Gönderiler Hakkında
I
2 hafta
Önce Güneş Tutulması, Ardından Savaş
Start verildi, parmaklar delindi, melekler kanatlarını açtı. Acı şeyler yaşamanın vakti geldi.
I
8 ay
VPN\u0027ler Neden Çalışmıyor?
Hangi VPN'i hatta hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım ya hiç bir site açılmıyor ya da yasaklı siteler açılmıyor. Sizde de aynı durum var mı bir kontrol eder misiniz?
I
geçen yıl
Her Yıl Seçim Yaparsak
Hesapladım her yıl seçim yaparsak 15 yıla dünyanın en büyük doğalgaz yataklarına sahip ülke oluyoruz
I
2 yıl
Homelander Gerçek Kurtarıcıdır
Biri gezegenin diğeri ülkenin kurtarıcısı. Selam olsun size. Size çok şey borçluyuz 😎

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
I
2 yıl
FATAL ERROR VEREN HAYATIM
Bak ben bu hayata meydan okudum dedim ben bu düzeni bozucam hep aynı döngüyü yaşıyorum simülasyondan çıkıcam. Yine bir kız girdi hayatıma. Her zamanki gibi yürümeye başladı bana ben bu sefer diğerlerinin aksine yüz vermedim hatta bana dedi ki hiç de üstüne alınmıyorsun bu beni üzüyor. Ben de tmm dedim sonra dedi gel konsere gidek dedim ok sonra bu elimi tuttu falan dedim içimden sıkıntı çıkacak yapmamam lazım sonra eve döndüm sabah bi uyandım karşımda devasa bir fatal error yazısı. Dedim noluyo kıza mesaj attım sıkıntı mı var diye yok falan dedi baktım mesafeli dedim simülasyon yine beni yenecek bugün bi mesaj geldi sen arkadaş gibi davranmaktan çıktın ben de mesafe koymak istedim. I MEAN WTF DUDE i aint do shit demem o ki simülasyon her zaman kazanır no pain no gain olayı da yalan gainsiz pain fullopet
I
2 yıl
AR DAMARI AR AR ARRRRRRR
Herkesin ar damarı çatlamış pansuman yapmak lazım yok mu bizi seven biri bir de derler gelmişsin bir kere dünyaya ama nerde o hayat. Kızlar böle abicim herkes kendini yanıltıyor ama doğru gerçekte saklı sakın üzülmeyin. Ben çok üzülüyom
I
2 yıl
En Karizmatik Kötü Adam Sesi
I
2 yıl
Rus Rublesi Bir Anda Değer Kazanmaya Başladı
Özet; 1 Dolar 143 Ruble iken, rus gazının dost olmayan ülkelere satışında rubleyle ödeme alınmasına yönelik karar alınmasıyla bugün itibarıyla dolar/ruble paritesi Ukrayna-Rusya savaşı öncesindeki 82 seviyesine döndü.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin "dost olmayan ülkelere" doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmesine yönelik kararnameyi imzalamasıyla, Moskova Batı'ya karşı "enerji silahını" ilk defa kullanmış oldu.

Putin'in imzaladığı ve ülkenin yasal bilgi sisteminde yayınlanan kararnameye göre, Rus gazının dost olmayan ülkelere satışında rubleyle ödeme alınmasına yönelik yeni sistem devreye girdi.
Buna göre, Rus gazı alan ilgili ülkelerin, Gazprombank'tan hesap açmaları gerekirken, ödemeleri bu bankaya yapmalarının ardından söz konusu fonlar Moskova Borsasında rubleye çevrilecek.
Kararname çerçevesinde Rusya'ya doğal gaz karşılığında ruble ile ödeme yapılmazsa, Moskova bunu ihlal olarak değerlendirip gaz akışını kesebilecek.

Rusya şimdiye kadar kriz dönemlerinde hiçbir şekilde enerjiye ilişkin somut bir karar almamıştı. Bu, Rusya'nın Batı'ya karşı enerji silahını ilk defa kullanması olarak yorumlandı.
Rus hükümeti, Rusya'ya yönelik "dost olmayan" ülkeler listesini 7 Mart'ta onaylamıştı.
Onaylanan listede ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık, Güney Kore, Japonya, Ukrayna, İsviçre ve Singapur gibi ülkelerin yanı sıra Rusya'ya yaptırım uygulayan 15 ülke daha yer alıyor.

Blöf ihtimali masadan kalktı

Bu yayınlanan listenin ardından Avrupa'da, Rusya'nın yaptırım düzeyinde bir adım atmasına ihtimal verilmiyordu. Rusya aldığı ruble kararıyla "blöf" ihtimalini masadan kaldırmış oldu.
Putin'in bu hamlesi doğal gaz fiyatlarında dalgalanmaya neden oldu. Ayrıca büyük ölçüde Rus doğal gazına bağımlı olan Avrupa'da arz kesintisine ilişkin endişeler arttı.

Dolar ruble paritesi savaş öncesine döndü

Mart başında Batılı ülkelerin Rusya'ya uygulamayı planladığı yaptırımların etkisiyle bir dolar 143 ruble oldu. Bugün itibarıyla dolar/ruble paritesi Ukrayna-Rusya savaşı öncesindeki 82 seviyesine döndü.

Rusya uluslararası krizlerde gaz vanasını kapatmadı

Rusya ile Gürcistan arasında 2008'de yaşanan Güney Osetya Savaşı ve 2014'te Kırım'ın yasa dışı ilhakında, Moskova enerji konusunda Batılı ülkelere herhangi bir yaptırım uygulamamıştı.
Gürcistan ordusu ile Rusya'nın desteklediği Abhazyalı ayrılıkçılar 1992-1993'te 13 ay boyunca savaştı.
Daha sonra 2008'de Güney Osetya Savaşı çıkmış, ardından Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya bölgeleri, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.
Rusya, 2008'de bu iki bölgenin sözde bağımsızlığını tanımış, Gürcistan ise buna karşılık Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmişti. Ancak Moskova'ya karşı herhangi bir yaptırım uygulanmadı.
Bu olaydan 6 yıl sonra, Rus birliklerinin Mart 2014'te Ukrayna toprağı olan Kırım'ı işgal etmesi, uluslararası tepkilere neden oldu. İşgalin ardından yapılan tartışmalı referandumla Rusya yarımadayı yasa dışı ilhak etti.
Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler, Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. AB, Rusya'ya ekonomik olarak ilk yaptırım kararını 2014'te almıştı.
Bu yaptırım kararlarına rağmen başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri Rusya'dan doğal gaz almaya devam etti. Rusya da yaptırımlara karşılık enerji kozunu kullanmayı tercih etmedi.

https://www.internethaber.com/putin-en-buyuk-silahini-cekti-batinin-eli-ayagina-dolasti-dolarruble-paritesi-savas-oncesine-dondu-2244914h.htm?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral
I
2 yıl
Kızlara Olan Güvenim Artık Tamamiyle Bitti
Bugüne kadar hep mutlaka etrafta iyi, olgun ve kıymet bilen kızlar olduğuna dair bir görüşüm vardı ve her kız aynı değildir düşüncesini savundum. Bu yaşıma kadar hep bunu böyle kabul etmiştim ancak şu ana kadar tecrübe ettiğim insanlar ve olaylardan sonra fikrim tamamen değişti. Melek gibi olan bir kız bile günü geliyor hiç tanımadığın birine dönüşüyor.

Twitterda veya instagramda yorumlarda okursunuz. Erkekler şöyleydi de biz mi sevmedik, böyle değer veren vardı da biz mi şans vermedik tarzında. İnanın hepsi yalan hem de kuyruklu yalan. Hepsi onların kendi içindeki suçluluk duygusunu bastırmak için yaptıkları yorumlar ve kendilerini buna kesin olarak inandırıyorlar. Gerçekten işin böyle olduğunu düşünüyorlar ve ben özellikle bu düşüncede olan insanlarla, iyi olduğuna inandığım ve herkesin övdüğü insanlarla bir şeyler denedim ve hepsinde de bunu gördüm. Kızlar kendilerine değer verildiği hissettiği an başta hoşlarına gitse de sonradan bu sorumluluğu hem üstlenemiyorlar hem de karşı tarafın beklentisi onları korkutuyor, önce özgürlüklerine yönelip yalnız kalmak istiyorlar ardından da kendilerine değer vermeyen, kendilerine iyi davranıp onlara bir sorumluluk hissettirmeyecek, tam tersi onları iplemeyen seçenekleri göz önüne alıyorlar. Değer gördükçe verdikleri değer bir o kadar azalıyor. Bu en çıkarcı kızdan tutun en iyi niyetli kıza kadar hep aynı. 91 doğumluyum, şu ana kadar bir çok ilişkim oldu. İster takılmalık, ister ciddi. Hepsinde de deneyimlediğim buydu.

Madde madde kızların tanımı bana göre şöyle. Düşünceler ve ruh hali açısından çok değişkenler, sorumluluk alamıyorlar almaktan korkuyorlar, hepsinin ciddi psikolojik sorunları mevcut, dedikleri ile yaptıkları bir değil, kendi yalanlarına kendilerini inandırıp pişmanlık hissinden kaçıyorlar, en mantıklı davrananı dahil en kritik olaylarda mutlaka hislerini dinleyip anlamsız kararlar veriyorlar.
I
3 yıl
Destroyer PM\u0027yi keşfettim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.