O

Yüzbaşı
02 Eylül 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
4 yıl
Klavye tamirci önerisi
Bir süredir kullandığım Hyperx Alloy Elite klavyeme çok çok az bir miktar su dökülmesi sonucunda klavyede space, alt(sol), ctrl(sol) ve sol üst köşedeki RGB ve Renk Şiddeti fonksiyon tuşları çalışmamaya başladı. Çıkarıp bir iki gün kuruması için beklettim ama bir değişiklik olmadı. Garanti kağıdını bulamadım, sadece faturam var.

Distribütör firmayı aradım ancak garanti belgem olmadığından işleme almayacaklarını, aldığım firma da garanti belgem olsa bile ürünü göndermemin herhangi bir sonuç vermeyeceğini belirtti. HyperX Türkiye'ye site üzerinden mesaj ilettim ve henüz yanıt alamadım. HyperX EU de olumsuz görüş bildirdi.

Şu an aklıma gelen tek yol klavyeyi alıp Yazıcıoğlu İşhanı'na götürmek. O bölgede iyi tamirciler vardı diye hatırlıyorum.

Sizin önerebileceğiniz bir yol ya da tamirci var mı?

Teşekkürler
O
6 yıl
1500 - 2000 TL\u0027ye sistem tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

Kısa bir süre önce yaşanan elektrik kesintisi sonucunda 5-6 senelik AMD sistemimde ssd ve hdd hariç tüm kasa parçaları bozuldu.

İhtiyacım olan parçalar anakart, işlemci, ram, güç kaynağı ve ekran kartı. Yine AMD düşünüyorum ve taksitli alacağım.

Oyun olarak arada LOL oynuyorum, onun dışında pek oyun ihtiyacım olmuyor. İleride de başka oyun yükleyeceğimi düşünmüyorum.

Yanlış mı anladım bilmiyorum ama sanırım Ryzen 5 2400G ve Ryzen 3 2200G içinde ekran kartı bulunduran işlemciler. Bu işlemcilerden birini tercih ederek ekran kartına bütçe ayırmamak daha mı mantıklı olur sizce? Bu arada Prime anakartlarda şöyle bir açıklama var : 5X Protection III: Parçaları güç veya elektrik dalgalanmalarından koruyan çoklu donanım güvenliği . Yaşadığım problem elektrik kesintisi sonucu voltaj dalgalanması kaynaklı olduğu için bu model bir anakart tercih etmem doğru olur mu? Bütçeyi zorlayacak ama rami 8gb almak daha mantıklı olacaktır sanırım özellikle de APU'lu işlemci tercih edeceksek.

Alternatif olarak, onboard ekran kartı bulunduran bir anakart alınabilir. Eski ekran kartım Radeon HD 7700 ın LOL performansından oldukça memnundum. 8gb 4x2 gskill ram ve FX6300+ işlemcim vardı.

Ek olarak, 5+1 hoparlörlerim tamamıyla uyumlu olur mu bu anakartlara? Monitörüm DVI kullanıyor bu arada.

Şimdiden teşekkür ederim :)
O
11 yıl
1.500 TL\u0027ye SİSTEM TOPLADIM. GÖRÜŞLERİNİZE AÇIK.
Değerli Arkadaşlar,

Aşağıdaki parçalarını göreceğiniz, genelde film, müzik, surf vb. amaçlı kullanacağım, çok olmasa da arada oyun oynayabileceğim bir sistem topladım.

SSD ile ilgili yorumları okuduktan sonra benim için sistemin olmazsa olmaz bir parçası oldu.

Ekran, klavye, mouse hariç toplamda 1.500 TL gibi bir bütçem var.

Vatan Bilgisayar bu haftasonu 30% indirime gidiyormuş ve sitesinden yaptığım araştırma sonucunda hem normal hem de indirimli fiyatları yazma şansım oldu.

Değerlendirmelerinizi beklerim. Gerçeği yansıtmayan indirimli bir fiyat varsa görüş belirtebilirsiniz.

EK OLARAK; işlemci üzerindeki soğutucunun çok ses çıkarma ihtimaline karşılık bir de soğutucu önerisinde bulunabilir misiniz? Eğer ses rahatsız edici boyutta değilse bu şekilde de kullanabilirim.


Gigabyte GA 970a-ds3 240,00 TL 168,00 TL
AMD FX X6 6300 384,00 TL 268,80 TL
G-SKILL 2 x 4gb 1600 mhz 247,00 TL 172,90 TL
Xigmatek Asgard 600 Watt 295,00 TL 206,50 TL
Seagate 1 TB sata 3 64 mb 205,00 TL 143,50 TL
Saphire HD 7790 386,00 TL 270,20 TL
SSD Corsair Force 3 GT 120gb 338,00 TL 295,00 TL (ilk fiyat yüzde 20 indirimli fiyatı olduğu için ikinci fiyat yüzde 10 oranında düşürülmüştür)


TOPLAM FİYAT 2.095,00 TL
İNDİRİMLİ FİYAT 1.524,90 TL

Saygılarımla,

Özgür
O
13 yıl
SEO ve Slide Sorusu
Merhaba

Sitemin adresiwww.oskartours.com.

Bütün html bağlantılarında slide ilerlerken (resim değişirken) bir tek home.html de değişmiyor. Nedeni ne olabilir?


İkinci sorum ise farklı domain adresleri almayı düşünüyorum ve bu siteye yönlendireceğim yani atıyorumwww.istanbultours.com a tıklayınca direkwww.oskartours.com açılacak.

1- böyle bir şey mümkün mü?
2- SEO için yararlı olur mu?

Başka SEO için ne önerebilirsiniz sitemde eksik olan bölümler nelerdir sizce?


Çok fazla güncellenen bir site değil.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
O
15 yıl
Nuforce NE-7M + Nokia 5800 XM birlikte çalışmıyor?
arkadaşlar selam,

Bir süre önce Amerika'dan NuForce Ne-7m kulaklık aldım ve cowon d2 ile kullanıyodum ki bugün Nokia 5800 xpress music aldım. fakat gelin görün ki bu kulaklık bu telefonla çalışmıyor. desteklenmeyen aksesuar olarak görüyor ve ne yapacağımı hakikaten bilemiyorum.

telefonu da çok seviyorum, kulaklık zaten aşmış, mp3 player ı satmayı düşünüyorum çünkü telefon zaten o işlevi görecek.

en mantıklı şey kulaklığı satmak gözüküyor ama başka bir tavsiyede bulunabilir misiniz? sizce kulaklık ne kadara gider? ucuza satmak istemem çünkü elde edeceğim para ile kendime yeni telefonumla çalışan bi kulaklık almam gerekicek.

teşekkür ederim..
O
15 yıl
Nokia E61i\u0027ye N-gage oyunu yükleme sorunu!
merhaba

tüm sertifikalama işlemlerini yaptım.n-gage ve patch dosyasını telefona kurdum.

yaptığım yanlış bir şey mi var acaba çünkü programa girip oyunu çalıştır diyince oyundan çıkıyor ve exited with error - kern-exec diye bir hata veriyor.

özellikle e61i de n-gage oyunu oynayabilmiş arkadaşların beni msn e ekleyip bilgi vermelerini rica ediyorum : ozgurbulduk@gmail.com

teşekkürler
O
16 yıl
İki pc ağ bağlantısı (iki ethernet kartı)
Merhaba

İki bilgisayarı birbirine bağlamaya çalışıyorum.Modem tek lan port olduğu için bir ethernet kartı aldım ve bilgisayarıma taktım.

Arkadaşımın pc siyle benim pc mdeki yeni ethernet kartı arasında kablo var.Modemden gelen kablo ise benim pcdeki anakart üzerindeki ethernet kartına takılı.

Biraz karışık oldu ama arkadaşımda 1 ethernet kartı var bende ise 2 adet(biri anakart üzerindeki biri de sonradan aldığım)

İki adet bağlantı gözüküyor ağ bağlantılarımda.Anakart üzerindeki ethernet kartından olan default bağlantıda tüm ayarlar otomatik.

İkinci ethernet kartına ilişkin bağlantıda ise otomatik de denedim, elle yapılandırmayı da denedim fakat olmadı.Diğer pc nete girmiyor.

elle yapılandırma ilk pc de ip adresini 192.168.0.1 yaptım.255.255.255.0 ve varsayılan ağ geçidi de kafama göre 192.168.10.1 yaptım.
diğer pc de sadece 192.168.0.2 değişik.

iki bilgisayarın da çalışma alanı adı aynı.

önce ana pc de olmak üzere el ile bağlantı da kurdum fakat beceremiyorum.

yardım ederseniz çok sevinicem..

edit : netmaster kablo modem kullanıyorum ve default adresini bilmiyorum.kitapçığında da yazmıyor.
O
16 yıl
HALF LIFE FRAME ATLAMA SORUNU
selamlar

bugün aldığım sisteme elimdeki tek oyun olan half life ı kurdum.1-2 el online deathmatch harita oynadıktan sonra karakterimi değiştirmek için ayarlara girdim.fakat ondan sonra olan oldu ve bi dahaki oyuna girişimde pingim çok düşük olmasına rağmen mouse u sanki başka biri oynatıyomş gibi geliyodu ya da başka bi deyişle benim hareketlerim 2-3 saniye gecikmeli oluyordu.sensitivity değil.pc ye reset attım.oyunu baştan yükledim.güncel ekran kartı sürücüsü yükledim.directx 9.0c yükledim.hiçbiri olduramadı.başka oyun olmadığı için deneyemedim de.

ati x1250 o ara ekran kartım(onboard)

teşekkürler
O
16 yıl
ANAKART + İŞLEMCİ + RAM TAVSİYESİ LÜTFEN 250 YTL ve birkaç soru
Merhabalar

Yukarda yazdığım üç parçayı kdv dahil olmak üzere 250 ytl harcayarak en iyi şekilde nasıl toplayabilirim?
Önerileriniz Amd üzerinden olursa sevinirim.

Ayrıca uzak kaldığım için biraz piyasadan absürd sorular olabilir kusuruma bakmayın :)

aşağıda özetle sistemim var :

1800+ 0333wpmw(1433 default @ 2200 mhz daily with box fan) , nf7-s 2.0, ati radeon 9800 pro,hyperx 2*256 ddr pc 3500, 2*80 gb seagate ata hdd, 300w psu silwerpower (bu sistemden anakart, işlemci ve ram gidicek yerine yenileri gelicek)

1 - çok fazla oyun oynamıyorum o yüzden yeni ekran kartına ihtiyacım yok.yeni alınacak 3 parçayla 9800 pro uyum sorunu çıkarmaz değil mi?

2 - ram de almam gerekiyor sanırım yeni anakartla uyumlu olması için.benimki soket A döneminden o zaman DDR kullanıyorduk şimdi DDR2 olması lazım güncel anakartlarda kullanabilmek için?

3 - 300watt silverpower psu aldım yeni, yeni gelecek parçalara bağıl olarak gücü yeter mi?

4 - görüldüğü üzere ; 2 adet pata hdd var.alıncak anakartta biri dvdwriter olmak üzere 2 adet ata girişi olur mu kesin? ayrıca bu soruya ek olarak tekrar hdd lerle ilgili hatta cevabını en çok merak ettiğim soru da ; yeni sistemim, eskisine göre çok çok daha iyi olacağı için pata hdd ler yeni sistemimin performansını nasıl etkiler ? :=)

5 - işlemcinin kodu önemliyse o.c için - ilerde lazım olabilir - belirtirseniz sevinirim. ayrıca onboard vga ekran kartımla çakışmaz sanırım?

Parça önerilerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum , teşekkürler.
O
16 yıl
arkadaşım bilgisayarını açınca benim pc\u0027nin bağlantısı gidiyor.
2-3 aydır aynı ağ üzerinden arkadaşım ve ben internete bağlanıyoruz.son haftalarda arasıra olan, telekom grevleri, kabloların kesilmesi vs gibi sorunlardan dolayı sandığımız bağlantı kopmaları şu an farklı bi boyuta ulaştı.demin farkettim ki arkadaşım bilgisayarını açtığı an benim internetim gidiyor, en basit haliyle msn direk kopuyor.benimki bağlanıyor bi süre sonra onunki gidiyor.bu sanırım ağ'ın sağlıksız olmasından kaynaklanıyor, telekomla bir ilgisi yoktur diye düşünüyorum.ne yapılabilir bu durumda?
ikinci olarak da internet hızımız 2mbit fakat bir bilgisayar kapalı bile olsa max 1mbit olarak kullanabiliyoruz son 2-3 haftadır.bazen gece geç saatlerde 2mbit e çıkıyor.bu sorun bi tek bende yoktur sanırım?
teşekkür ederim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.