C

Binbaşı
25 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
42 üye
Görüntülenme (?)
236 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Yeni Sistem Hakkında
Anakart: Asus Rog Strix B450-F Gaming (Asus iadesi ile 530 TL ye mal oldu)
İşlemci: Ryzen 5 1600 12nm (508,80 TL)
Ekran Kartı: Sapphire RX 590 Nitro+ (1260 TL)
Ram: Corsair 2X8 3000MHz CL16 (337,98 TL)
SSD: Adata XPG8200 Pro 512GB NVME (442 TL)
Kasa: Corsair Spec Delta RGB (270 TL)
Power: FSP 600 Watt 80+ (280 TL)
Xbox One S Kontrolcü (264 TL)

Yukarıdaki sistemi herşey dahil 3893 TL ye mal ettim. Ryzen 5 3600 almıştım 1144 e ama iptal ettim yoksa ekran kartından kısacaktım. Ayrıca dizüstü içinde pil vs alacağımdan onu ileride alırım diye düşündüm. Umarım pişman olmam o konuda. Sistem hakkında yorumlarınızı merak ediyorum açıkcası..
C
7 yıl
Macbook Air Gri Ekran Sorunu
2 gün önce Sierra da diski iki ye böldüm ve diğer bölümü exfat olarak biçimlendirdim. Ardından o bölüme Windows 10 kurarken bilgisayar gri ekranda kaldı ve başlangıç tuşları ile boot edemiyorum. Daha önce çalışan CMD+R vs çalışmıyor. Sadece NVRAM ve SMC reset yapılabiliyor. Option vs hiçbir şekilde çalışmıyor. Windows PC de Transmac ile DMG yazdım ama boot ekranına geçmediğinden onu da görmüyor. SSD yi çıkardım taktım ama sonuç vermedi. SSD yi ait bir dönüştürücü olsa belki onu formatlayabilirdim ama şu an yok. Kafayı yemek üzereyim. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.. Lütfen yardım..

Macbook Air (Mid 2011)

Edit : Harddiski çıkartıp çalıştırınca internet recovery e ulaşabildim ama olacağından şüpheliyim. Zira Windows 10 USB ile kurmaya kalktığımda SSD yi takıp gördüm hatta bölümleri de sildim fakat bu bölüme yüklenemiyor hatası verdi. Umarım HDD yi kurtarabilirim. Disk İzlencesine ulaşabilirsem formatladığımda belki kurtarılabilir yoksa elveda diyeceğiz mecburen :(( Şu an sistemi kurdum kullanıyorum fakat SSD ye veda vakti geldi sanırım. Serviste ısı sorununu halledip satacağım sanırım..
C
9 yıl
Vatanda LG 55UC970 3900 TL Teknosa 65UB930 4000 TL Hangisi?
Benim hedef limiti aşsa da fiyat iyi gözüktü. Ayrıca Edge değil direkt LED ekranmış araştırdığım kadarıyla. Çok övmüşler avforum da. Ne dersiniz alınır mı bu fiyata? Bu fiyatta normalde Samsung HU8500 vs düşünürdüm ama bayağı düşmüş fiyat aklımı çeliyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-55uc970v-55138-cm-3d-4k-uhd-smart-led-tv-cmr-1000-hz-dahili-uydu-3-gozluk.html?srt=UP

Bu da avforums inceleme linkihttps://www.avforums.com/threads/4k-lg-uc970v.1917442/page-2
C
9 yıl
Seri Sonu Cihazlar Hakkında
Yaklaşık 1.5 aydır sürekli TV bakıyorum. Sıfır olarak aklımda Samsung 55H6870 ve 55HU6900 ya da LG 55UB850 vardı. LG yi 2700 e bulmama rağmen almadım zira görüntü kalitesi LG kullanmış olmama rağmen bana yetmedi. 950 ve üstü seri bulursam uygun fiyata kaçırmam ama. Almışken güzel bir 4K alayım istedim fakat bazı modelleri görünce de aklım karıştı. 2015 modelleri de inceliyorum bir yandan biraz uygun fiyatlı bir şey bulursam alabilirim.

Medimarkette Sharp 60LE752 vardı 2800 e fakat görüntüsü Quattron ile yan yana görünce hoşuma gitmemişti. Fakat dün Teknosa da gördüğüm aynı model daha iyi gibiydi sanki belki de renk ayarlarıyla oynanmıştır bilemiyorum.

Teknosa'da ise Sony 55W955 3250 ve 55W805 2700 e vardı. Bir de Samsung 55F8000 3500 TL ye satıyorlardı. Samsung u çok beğendim fakat fiyat fazla geldi 2700 civarı olsa direkt alabilirdim sanırım.

Kafam çok karıştı fikir verirseniz sevinirim. Sizce ne yapmalıyım?
C
9 yıl
Sanalpazar.com un Saçma Uygulaması
Yeri burası değil ama açacak en uygun yer olarak burayı gördüm. Telefon satışı için bir kullanıcı ile anlaşarak % 2 kampanyası kapsamında cep telefonu ilanı açtım. Kullanıcı elden almak istiyorum dediğinde sanalpazar.com a daha önce yapmama rağmen yine de nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgi aldım. İşlemi yaptım ve elden sattım.

1400 TL tutar ile sattığım telefon için % 2 komisyon düştüğünüzde benim banka hesabına gelmesi gereken rakam 1372 TL idi. Fakat hesabımı kontrol ettiğimde 1288 TL tutarı gördüm. Yanlışlık olmuş düşüncesi ile sanalpazar.com a bunu ilettim. Kendileri yeni bir uygulamaya geçtiklerini ve elden satışlarda kendi anlaşmalı kargo firmaları hariç (elden nasıl anlaşmalı oluyorsa) % 8 komisyon alındığını ve bunu tüm kullanıcılara mail ile ilettiklerini belirttiler. Size geldi mi bilmem ama bana böyle bir mail gelmedi. Geçmişten sanalpazar gönderilerine baktım orada da bulamadım.

Bana satış aşamasında % 8 oranın gözüktüğü söylendi ama orada da görmedim. Görsem tabii ki satışa koymazdım. Bir insan bunu görüpte 1400 TL lik ürün satıyorsa ya parası boldur ya da akıldan ziyandır. 5-7 TL ye kargo gönderip teslim alındıktan sonra elden gösterip onay verip 1372 TL yi almak varken bile bile böyle bir saçma işi kim yapıp da 100 TL zarara girer?

Sanalpazar.com a bunu ilettim ama kendileri tipik yaşlı anlayışsız bazı vergi memurları gibi dediğim dedik şekilde kural böyledir efendim diye direttiler. 1 sayfa yazı yazdım okumayıp sağolsunlar 1 satır yazı yazmışlar

Sanalpazar.com u buradan şikayet ediyorum. Bundan sonra buradan alışveriş yapacakların da herşeyi didik didik etmesini tavsiye ederim. Ben hakkım olan o parayı alıncaya kadar her yolu deneyeceğimi bilmeliler. Benim nasıl biri olduğuma da referanslarıma bakarak karar verilebilir.
C
10 yıl
Mavericks Yükleme Sorunu
Arkadaşlar Imac cihazıma Mavericks i kurmak istiyorum fakat 2.25 boş olan istediğinden bir türlü kurulum yapamıyorum. Disk Mountain Lion ve Windows 7 kurulu Bootcamp olarak ikiye ayrılmış durumda. Bootcamp 461 GB alanı var ve 187 gb alanı boş. Mountain Lion ise 16 gb alana sahip ve 6,56 gb boş alanı var. İlk başta Mountain Lion üzerinden indirip kurmaya başladım fakat 2,25 gb alan eksikliğinden kurulum yapamadım.

Bootcamp ten Windows'a girip 20 GB alan oluşturdum ntfs ile kurulumda görmedi. FAT32 ye çevirdim yine görmedi. Cihazı MAC OS ile açtığımda direkt kurulum ekranı geliyor. Disk İzlencesinde vs Mountain Lion u ne sildiriyor ne de bağlantısını kestiriyor.

Kurulum ekranında disk görüntüsünden Mountain Lion a ait silebileceğim dosyaları görebiliyorum fakat sil komutu olmadığından silemiyorum. Windowstan Mountain Lion diskine sildim yine olmadı.

Bir çaresi var mıdır arkadaşlar Bootcamp Windows u silmeden bu işi nasıl yaparım. Dünden beri bunla uğraşıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
C
12 yıl
Nikon D90 dan Sony NEX serisine geçmek mantıklı mıdır?
Arkadaşlar D90 kullanıyorum özellikle son Singapur gezimde böyle bir makine taşımanın nasıl bir eziyet olduğunu anladım. Resmen fotoğraftan soğudum

Çok hoş fotolar çektim ama o ağırlık ve boynumdaki baskısıyla ter içinde kalmam bütün zevkimi öldürdü diyebilirim.

Aklımda Sony NEX serisi var Aralıkta Dubai ye gideceğim oradan bir tane alayım diyorum. Öneriniz var mıdır bir de fiyat aralığı nedir acaba?

Son soru acaba doğru mu yapıyorum?
C
12 yıl
Nikon D90 dan Sony NEX serisine geçmek mantıklı mıdır?
Arkadaşlar D90 kullanıyorum özellikle son Singapur gezimde böyle bir makine taşımanın nasıl bir eziyet olduğunu anladım. Resmen fotoğraftan soğudum

Çok hoş fotolar çektim ama o ağırlık ve boynumdaki baskısıyla ter içinde kalmam bütün zevkimi öldürdü diyebilirim.

Aklımda Sony NEX serisi var Aralıkta Dubai ye gideceğim oradan bir tane alayım diyorum. Öneriniz var mıdır bir de fiyat aralığı nedir acaba?

Son soru acaba doğru mu yapıyorum?
C
12 yıl
Office 2010 Starter
Windows 7 de Office 2010 Starter kurmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bu sürüm ücretsiz olarak gelmekte. Fakat Türkçe sini bir türlü bulamadım. İngilizce si elimde mevcut 1.55 mb boyutunda bir dosya zaten. Türkçe si verilen linklerin hepsi ölü microsoft tarafında. Yasal ve ücretsiz bir sürüm olduğu halde neden bulamıyorum çok şaşırdım. Yardım ederseniz sevinirim. Bir Mac OS içinde Starter gibi ücretsiz bir sürüm var mıdır acaba?
C
12 yıl
İmac Cihazın Bölümler Uçtu Nasıl Kurtarabiirim?
İmac e Windows 7 kurdum. Windows 7 e ayırdığım diski 2 ye ayırmaya çalıştığımda diskleri uçurdum yanlışlıkla. Recovery bölümü de görünmüyor sadece Windows 7 bölümü görünmekte açılışta alt tuşuna bastığımda. command r ile internet recovery yapmaya çalışıyorum ama o da bir yerden sonra sorun veriyor olmuyor.

Lion Recovery Asistant indirdim ama bunu sadece Macte oluşturabiliyoruz sanırım. 2. bir Mac cihazım olmadığından bunu oluşturamıyorum. Windows ta oluşturma şansım var mı acaba varsan nasıl yapabilirim?

Ya da farklı bir çözüm yolu var mıdır?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.