S

Yarbay
12 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
69 üye
Görüntülenme (?)
2607 (Bu ay: 19)
Gönderiler Hakkında
S
geçen hafta
- AAS-IPS Nasıl? (Acer XV272U) -
Merhaba arkadaşlar,

AAS-IPS deneyimleyen var mıdır? Acer'ın başlıktaki modelini düşünüyorum fakat AAS panel VA'ya benziyor yazanlar olmuş nette. Tabi VA'lardaki black smearing sorunu yok. Özellikle göz yorgunluğu, baş ağrısı vs durumlarına karşı bu panel nasıldır? Almak istediğim monitör şu incelemedekinin aynı model farklı seri nolu olanı.

Bütçem max 6500 civarı. Açıkcası temiz, garantili 2.ellere bakıyorum.


https://www.rtings.com/monitor/reviews/acer/nitro-xv272u-kvbmiiprzx
S
geçen ay
- F/P Soundbar Önerisi? -
S
2 ay
- Bu Monitörlerden Hangisi? -
https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3211-4K-mhd#specs

https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3276-2K-MHD-2

https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3258-2KPC-MHD#specs

Önceliğim oyunlarda doğal, net renk ve görüntü kalitesi. Aynı zamanda yazıların rahat okunabilirliği, göz yormaması. ViewSonic'e yönelmemin sebebi F/P olarak önerilmesi ve basit de olsa dahili hoperlörlerinin olması. Samsung, LG gibi markaların hiçbir monitöründe hoperlör yok sanırım. Eğer önerebileceğiniz başka ürünler varsa onlara da bakabilirim.

1 - İlk linkteki vx3211 modeli VA TFT LCD yazıyor. TFT LCD olmasının ne gibi bir dezavantajı olur?

2 - VA konusunda en büyük çekincem black smearing denen olay. Bu sorun her VA panelde oluyor mu bilmiyorum. Özellikle hem VA, hem IPS kullanmış arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

3 - Nvidia rtx 3060 kartım var. Laptopta sadece hdmi çıkışı var. Hdmi - Display port dönüştürerek bağlasam bi avantajı olur mu?
S
2 ay
F/P Telefon Önerisi
Merhaba arkadaşlar,

Sadece konuşma ve banka uygulamaları kullanımı amaçlı bir telefon alacağım. En azından birkaç yıl güncelleme sıkıntısı olmayacak, muadillerine nispeten en dayanıklı F/P ürünü olarak ne tavsiye edersiniz?
S
2 ay
Merkezi Isınmada Daireye Sıcak Gelmemesi
Merhaba arkadaşlar, merkezi ısınma sistemli bir binada oturuyorum. Bina yeni 1 yıldır da içindeyim. Bugün değişik bi ısınma sorunu yaşıyorum, diğer dairelerde bi sorun yokken benim daireme petekler için sıcak su girişi olmuyor. Dairenin girişindeki borular buz gibi. Haliyle petekler yanmıyor. Komşularda ise sorun yok. Dün bütün peteklerin havasını da aldım fakat gece mutfak ve bir odanın petekleri yanarken salon ve yatak odası yanmıyordu. İkisi de evin iki ucundaki odalar. Yani aradaki mutfak ve bir oda yanıyordu sadece. 13.katta oturuyorum.

Bilgisi olan yönlendirirse çok sevinirim. Hava çok soğuk ve donuyoruz maalesef.
S
3 ay
AMD-SVM ve AMD-Iommu Nedir?
Merhaba,

BIOS'taki bu iki özelliğin sanal makineyle ilgili olduğunu öğrendim. Fakat Ryzen 7 5800h işlemcili laptop'ımda default olarak açık olan bu özelliklerden SVM'yi kapatınca Assassin's Creed Mirage oyunu açılmıyor, oyunun doğru yüklendiğinden emin olun diyor UPlay. Merak ettiğim bu özellik virtual machine ile ilgiliyse bunu kapatmak sisteme nasıl bir etki ediyor? Bir de bunu kapatınca Windows Defender'da şu bölümdeki Çekirdek Yalıtım kısmı kayboluyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 ay
32\" 2K Monitör Bu Fiyata Alınır Mı?
Merhaba arkadaşlar, elimde linkteki LG 32" Full HD IPS monitör tv modeli var. Onun yerine şu ViewSonic 32" 2K monitörü almayı düşünüyorum. 2.el sorunsuz ama garantisi bitmiş durumda, 4.750 TL sizce değer mi?

İnternet ve iş amacıyla kullanıyorum, uzun süre karşısında kalabiliyorum dolayısıyla göz yormaması önemli. Flicker Free var yazıyor. Benim için daha da önemlisi oyun performansı. Elimdeki LG renk yönünden gayet iyi ama full hd ve ghosting konusunda pek iyi sayılmaz. İnternette tepki süresi yazmıyor, alırken de görememiştim. ViewSonic ise GTG 4ms diyor. Profesyonel online oyunlar oynamıyorum, genelde hikayeli oyunlar. Abartılı renklerle oynamayı sevmiyorum, doğala en yakın renk ayarını yapıyorum. Rtx3060'lı laptopım var, çoğunlukla 2k'da oynayabiliyorum oyunları.

Ne dersiniz sizce almaya değer mi? Tek dezavantajı kumandası olmaması olacak gibi. Modlar arası geçişte LG'de kumanda kolaylık oluyordu. Bir de hoperlörleri baya iyi bendekinin. Bu fiyatlara başka önerebileceğiniz 2K monitör ya da TV modeli varsa onlara da bakabilirim.


https://www.lg.com/tr/monitor/fhd-qhd/32mb25hm/

https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3276-2K-MHD-2
S
4 ay
Bu Ölü Piksel Mi?
Merhaba arkadaşlar, ips monitörde ölü piksel gibi bi şey var 1 adet ama çoğu ekranda görünmüyor, belirli tonlarda farkediliyor. Ölü piksel sayılması için standart olarak her görüntüde görünmesi mi gerekir yoksa bu da ölü piksel sayılıyor mu? Sıkışmış pikselse düzeltme imkanı var mıdır?
S
4 ay
Destek Hattına Kim Bakıyor?
Destek bölümüne yazdığımız mesajlarla tüm DH Yönetici statüsü olanlar ilgilenebiliyor mu yoksa farklı bir sistem mi var?
S
4 ay
Flashback 2 [ANA KONU]
< Resime gitmek için tıklayın >


Flashback 2


Geliştirici: Microids Studio Paris, Paul Cuisset
Yayıncı: Microids
Yayınlandı: 16 Kas 2023


İnsanlığın kaderinin dengeye bağlı olduğu aksiyon dolu siberpunk bir dünyaya dalın. Güneş Sistemi’ndeki tüm medeniyetleri köleleştirmekte kararlı Morphlar son saldırılarına hazırlanıyor ve onlara karşı koymak sizin göreviniz!


https://store.steampowered.com/app/2008420/Flashback_2
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.