R

Binbaşı
16 Temmuz 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
212 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
4 yıl
Vodofone Dijitalde #KaçmazKırmızı fırsatları için bekleyin!
Merhaba,

Vodofone 'dan gelen SMS de " Dijitalde #KaçmazKırmızı fırsatları için bekleyin!" yazıyor. Siteye girdim baktım : 6 Kaım 17:00 bekleyin diyor.

Tahmini ve/veya bilgisi olan var mı?
https://www.vodafone.com.tr/Kampanyalar/dijitalde-kacmaz-kirmizi.php

sağlıcakla
R
5 yıl
F57 hata kodu ve tamir serüveni öneri gerekiyor
Siemens WM10S762TR çamaşır makinem 8,5 yıl sonra "benden bu kadar " deyip F57 hata kodu verdi. İnternet'ten araştırdığımda bu hata kodunun " motor kartı" arızası olduğununu öğrendim. Şikayet sitelerine baktığımda da en çok Siemens ve Bosh marka çamaşır makinelerinde bu hata olduğunu gördüm. (Diğer markalarda da var ama)
Çamaşır makinemden memnundum. 8,5 yıl boyunca sanırım bir kez servis geldi.Sessizliği, yıkama performansı gayet iyiydi.Kendisinden memnunduk.(Sağ olsun bu modeli bana candogan62 arkadaş önermişti.) Müşteri hizmetlerine telefon ettim ve arıza kodunu söyledim. Kartın fiyatını sordum. Bana daha sonra teknik bölümden bir yetkili telefon açıp kart ve takım ücreti olarak 875 TL fiyat verdi.Biz de yenisini mi alalım tamir mi ettirelim diye düşünürken eşya sigortamız olduğunu aklımıza geldi ve sigortacımıza danışalım dedik. Çamaşır makinesi yaşı 7 yılı geçtiği için kabul edilmiyormuş, sanırım bir de elektronik arıza için voltaj oynaması falan gibi bir rapor gerekiyormuş. Servis gelip bir kontrol etti ve arızanın bir çok nedeni olabilir dendi. Ayrıca amortisörlerinin de değişmesi gerekiyormuş toplam 1100 TL fiyat çıktı. (Aslında deterjan gözünde de yumuşatıcıyı başlangıçta almama sorunu vardı ona da 300 TL fiyat çıkarınca o kalsın dedik)
Sonra araştırmaya başladım. F57 arızası ile ilgili videolar izledim siteleri dolaştım. Özellikle bir Rus sitesinde ve videosunda bu arızayı tamir edebildikleri
söyleniyordu. Ben de Türkiye'de (İzmir) bu işle uğraşan var mı diye araştırdım. Öncelikle bu kartın 2. elini satan bir alışveriş sitesi gördüm (2.ci elin kartın fiyatı 300 TL) kişi ile telefonla konuştum , satılan kartın benim makineme uyup uymayacağını konuştuk. Arızalı kartın resimlerini istedi.
Biraz daha araştırma yapınca Kontrolkalemi sitesinde bir arkadaş buldum.Bir sene önce yazdığı bir yorumdan yola çıkarak kendisine ulaştım. Sağ olsun bana İzmir'de bu işten anlayan bir ustanın telefonunu verdi. Usta ile görüştüm, bana kartı nasıl sökeceğimi anlattı. Kartı söküp götürdüm. Şansıma kartın ana chipi yanmış ve tamiri mümkün değilmiş. Sana 400 TL yeni bir tane yaparım 1 yıl da garanti veririm dedi. (Zaten serviste 1 yıl garanti veriyor) Ancak dedi bu parça bu şekilde bozulduysa senin ana kartının ve kapı anahtarının da arızalı olma ihtimali çok yüksek, onlara da bakmamız lazım yoksa bu parayı boşuna verirsin dedi. Yine nasıl söküleceğini tarif etti ben de söküp götürdüm. Dediği doğru çıktı. Kapı anahtarı bozulmuş ve anakartda da tamir edilebilir hasar vardı. Anahtar 180 TL kart tamiri de 80 TL, 3 adet amortisör de 90 TL. Toplamda 750 TL masraf çıktı.
Kendi servisi ise sadece bana motor kartı ve amortisör değişimi demişti.Eğer servise motor kart arızası ve amortisör değişimini yaptırmış olsaydım, yanmıştım.
Motor kartını değiştirdikten sonra ek olarak kapı anahtarı ve anakart arızası da çıkaracaktı. (Anakart 1100 TL civarıymış, formlarda okuduğum kadarı ile + kapı anahtarı koyduğunuzda) Tamir bedeli 2200 TL geçecekti.
Vazgeçtim desem acaba taktıkları parçaları iade alırlarmıydı yoksa bana mı kalırdı ?
Arkadaşlar 20 gündür bu işlerle uğraşıp durdum.
Bu arada ustaya ile baya bir sohbetimiz oldu özet bir iki şey yazayım (20 seneden fazla elektronik kart tamiri yapıyormuş)
-Motora 10 yıl garanti veriyorlar ama motor kartına garanti yok dedim.
-Usta, bu yeni inverter motorlara 30 yıl bile garanti verilebileceğini bu motorların içinde sürtünme olmadığı için bir şey olmayacağını söyledi.
Ama dedi bu elektronik kartlar çok hassalar he ran bozulabilirler.
-Çamaşır makinelerinizi banyoda kullanmayın buhar ve rutubet bu kartları bozuyor. Çamaşır makinesindeki elektronik kartlar TV içerisindeki elektronik kartlardan daha hassaslar, sen TV ni banyoya koyar mısın, o zaman çamaşır makineni de koyma dedi.
-Kesinlikle kazana çok çamaşır koyma, kart arızaların en önemli nedenidir dedi.
-Bana tavsiye olarak yerli al parçası daha fazla bulunabilir ve daha ucuz dedi. Beko markasını önerdi. İngiltere 'ye ihraç ediliyor, ve kalite kontrolleri
İngiliz mühendisler tarafından yapılıyor daha iyidir dedi. Ben de " iyi ama ihraç ürünlerini iç piyasaya vermezler ki " dedim. Yine de bu ,kalite de bir iyileşme
getiriyor dedi.
- Altus,Regal Hoover vb. gibi markalardan uzak dur, biz bile kart tamirinden bıktık dedi
- Vestel'i sordum, tavsiye etmem dedi (Ben de zaten düşünmüyordum ama bir modeli ile ilgili olumlu kullanıcı yorumları var)
Fazla uzattım umarım kafanızı ağrıtmadım. Ama hikaye bu.

Beko çamaşır makineleri kullanıcı yorumlarına baktım ;aşırı ses sorunu var.
Bir ara Profilo alayım dedim ama ek garantiyi 649 TL çıkarmışlar,
Arçelik markası fiyat /özellik yönünden diğer markalara göre geride.
İthal ürünlerde fiyat ve servis sıkıntıları var.

Ne alacağımı şaşırdım (bir çok kişi gibi) acaba tamir mi ettirsem diye de düşünmüyor değilim.
Bir yandan da çamaşırlar birikti.

Önerisi olan var mı ? 2000 TL civarı bir çamaşır makinesi aranıyor. Lütfen kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşın. Şikayet sitelerindeki yorumlara bakarsam
hiç bir markayı almamam gerekir.


Sağlıcakla
R
5 yıl
Oral-B Diş İpi Pro-Expert Clinic Line 4 kutu 27 TL
Merhaba,

Hepsiburada da Oral-B Diş İpi Pro-Expert Clinic Line 25 m 4 adedi 27,21 TL. Adedi 6,8 TL geliyor. Migros ve CarrefourSA da indirimde adedi 12,25 TL satılıyor.

İhtiyacı olanlar için iyi fırsat diye düşünüyorum.
https://www.hepsiburada.com/oral-b-dis-ipi-pro-expert-clinic-line-4-x-25-m-p-HBV00000EYWM3

Sağlıcakla
R
10 yıl
Lumia 525 şarj süresi şimdi daha uzun gidiyor
merhaba,

Bu bilgiyi zaten sahip olan arkadaşlar olabilir ama ben bu hafta uyguladım ve şarjım daha uzun gitmeye başladı. İhtiyacı olan arkadaşlar olabilir diye yazıyorum. Yine yazayım cep telefonu üzerine bilgim çok sınırlı , bu nedenle de lütfen eleştirir yapacaksanız bunu göz önünde bulundurun.

Daha önce okuduklarıma dayanarak bir çok ayarlamalar yaparak şarj süresini uzatmaya çalıştım; arka planda çalışanları azaltmak, Konum kapatmak, 3G yerine mümkünse Wifi kullanmak, açılış sayfasındaki uygulamaları azaltmak vb.
Ancak normal kullanımda Lumia 525 cep telefonum ancak akşama kadar dayanabiliyordu. Akşam şarja bırakıp sabah dolu olarak alıyordum. Oyun oynamam ama İnternet e günde 2 saat falan girdiğimde , müzik dinlediğimde şarjım akşama kalmadan çok azalıyor ve şarja koymak zorunda kalıyordum. Sonra bir arkadaş 3G yi kapat dedi. Öyle de yaptım. Şaşırtıcı olarak şarj sürem neredeyse 2 katı arttı. Şimdi normal kullanımda ertesi günü neredeyse akşama kadar şarjım gidiyor.İnternet kullanır müzik dinlersem şarjım akşama kadar gidiyor.
3G yi Ayarlar/Şebeke gidip En yüksek bağlantı hızını 2G yaparak uygulayabilirsiniz. İnternet kullanımında çok fazla yavaşlama hissetmedim. Ama şarj sürem gayet iyi oldu.

Deneyin belki sizin de işinize yarar.

sağlıcakla
R
10 yıl
15W LED ampul indirimli 15 TL Aliexpress de
merhaba,

Led ampul arayanlar için bir fırsat olabilir. Aliexpress İndirim haftasında gördüm. 15W Led ampül 6.96 USD. LED Chip Brand olarak Cree yazıyor( ki bildiğim kadarı ile en iyi markadır). Alışveriş edenlerden şikayet eden olmamış. Hatta Türkiye den de alanlar olmuş, yorumlara bakınca gördüm.
Daha önceki fiyatı 18.80 USD. Yorumlara bakarsanız bu fiyatlardan daha önce satıldığunı göreceksiniz.

Ben daha önce başka bir satıcıdan almıştım.

Kalite ve referanslarına siz karar verin.

sağlıcakla


http://www.aliexpress.com/store/product/NEW-E27-E14-B22-Warm-White-White-50-SMD-5630-15W-LED-Corn-lamp-15W-Energy/431753_1575095005.html?promotionId=252116004
R
12 yıl
Büyük numara ayakkabı arayanlar için fırsat
merhaba,

Fiyat açısından uygun olup olmadığını bilmiyorum. Ama bugün Markafoni de SeSa marka ayakkabılar gördüm 46-47-48 numara. Yanlış hatırlamıyorsam bazı arkadaşlar , formda ayakkabı fırsatları açıldığında büyük numara aramışlardı. İlgilenen arkadaşlar bakabilir. Sanırım indirim kodları ile de uygun fiyatlara alınabiliniyor.

Bir örnek http://www.markafoni.com/product/2732525/


sağlıcakla
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
R
12 yıl
Kaft Özel Tasarım T-Shirtler %50 İndirimli
merhaba,

Siteden daha önce alışverişim olmadı. Ürünlerinin kalitesini ve sitenin tutumunu bilmiyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilir.

Sitesini inceleyebildiğim kadarı ile özel tasarımlı t-shirtler satıyorlar. Kargo ücretsiz ve yine sitede yazdığınıa göre beğenmezseniz 1 ay iade süresi veriyor.

Fiytlardan % 50 indirim yapacak kod : KAFT50 Kodu denedim indirimi normal fiyat üzerinden yapıyor.

İlgi duyan arkadaşlar olabilir.

http://www.kaft.co/tr/
http://www.kaft.co/tr/company/about

Ürünler hakkında tüketici yorumları :http://www.kaft.co/tr/comments

sağlıcakla

Tüketici yorumları eklendi
R
12 yıl
Kablolu ağ bağlantısında hızı nasıl yükseltebilirim
merhaba,

Evimde kablolu bir ağ kurdum.İki bilgisayar arasında dosya aktarma hızım bağlantıyı modem üzerinden yaparsam 10 - 12 MB/sn , doğrudan iki bilgisayarı kablo ile (cross veya düz) bağlarsam 14 - 16 MB/snarasında oluyor.

Modem : TILGIN Superonline Fiberinternet
1.PC de ethernet kartı : Intel 82579V Gigabit (Intel Core i5-2500K , Asus P8P67 Pro)
2.PC de ethernet kartı : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC (DualCore Intel Atom 330, 1600 MHz)
kullandığım kablo : CAT5e

Ethernet kartların gigabit olmasından dolayı iki bilgisayarı doğrudan bağladığımda hızımın daha yüksek olması gerekmez mi ?, bir yerde bir hata mı yapıyorum acaba ? (coğu kişi 35 MB/sn rahat gördüğünü söylüyor)

Gigabit özellikli bir switch alıp ağ bağlantımı modem yerine switch üzerinden yapmayı palnlıyordum.Fakat doğrudan bağlantıda elde ettiğim (14 - 16 MB/sn) hız beni hayal kırıklığına uğrattı.
Hızımı arttırmanın bir yolu var mı ? , yardımlarınızı bekliyorum.


sağlıcakla kalın
R
12 yıl
Superonline telefon hizmeti nasıl
merhaba,

Bir hata yapıp superonline fibere geçtim. Bari telefon ücretinden kara geçeyim diyorum. Superonline telefon hizmeti nasıl , memnun olan var mı. Hizmet kalitesi düzeldi dedi pazarlama yapan kişi. Ancak onda da internette olduğu gibi sıkıntı çekmek istemiyorum. Ne dersiniz geçmek mantıklı mı. Geçmek mantıklıysa hangi paketini önerirsiniz? 100 dk. paket yeterli oluyor mu, yoksa kota çabuk mu aşılıyor. Sabit hattı şehir içi olarak az kullanıyoruz.Görüşmelerimiz çoğunlıkla cep telden yapıyorum.

Görüşlerinizi, yardımlarınzı bekliyorum.

Sağlıcakla kalın
R
13 yıl
LCD Ölü pixel Testi
merhaba,

Arkadaşlar LCD monitörlerde Ölü pixel testi için hangi programı kullanıyorsunuz. Program adını yazabilirseniz benimle birlikte yeni alacak tum arkadaşlara da yardımcı olabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.