E

Yüzbaşı
19 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
88 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
6 yıl
Ekran Kartı Tamiri Yapan Güvenilir Adres Arıyorum
Merhaba,

Elimde sıkıntılı görüntü veren bir adet ekran kartı var. Kadıköy civarında ya da İstanbul içinde elimdeki kartı tamir edebilecek bir yer arıyorum. Güvenilir, üç kuruşa tamah etmeyen, hakkı ile sorunu tespit edip fırsatçılık peşinde koşmadan fiyat belirleyecek bildiğiniz bir yer varsa ve tavsiye edebilirseniz çok sevinirim.
E
7 yıl
Ryzen 1700 Fps Anlık Düşme ve Tekleme Sorunu
Güncel bioslarla ve Amd'nin çipset sürücüleri güncellemeleri ile sorun giderilmiştir.


Merhaba,

Marttan bu yana Ryzen 1700 işlemci kullanıyorum. BF1 de ve H1Z1 de hatta tüm oyunlarda (Gta ve Pubg) anlık fps düşüşleri ve tekleme sorunu yaşıyorum. Bu sorunla karşılaşan ve dikkat eden arkadaşlar var mı? Mesela BF1'de 110 Fps civarındayken birden 80 90'a düşüyor Fps bu da duraksayıp devam etmek gibi bir etki uyandırıyor. Ayrıca bu sorunla birlikte anakartın üzerindeki led kodlayıcı sistem başladıktan sonra 24ü gösteriyor, uykudan sonra 30'u gösteriyor. Bir de biostan çarpan kilidini ayarlayarak işlemciye overclock yapmak istediğimde kaydedip çıktıktan sonra bios sadece çarpan ayarlarını uygulamıyor. Diğer ayarları sorunsuz olarak kullanabiliyorum.

Sistem özellikleri:
Ryzen 1700
Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5 - Bios F7B
CMK16GX4M2B3000C15R 2x8 16 GB DDR4 3000 Mhz Vengeance Lpx Red Bios'ta Xmp profilini aktif edip kullanıyorum
Zotac Gtx 1080 Amp
Samsung 850 Pro 256 GB BF1 bu diskte yüklü
Seagate Barracuda 7200 Rpm 2TB H1Z1 bu diskte yüklü
E
7 yıl
Aorus AX370 Gaming 5 Bios Uygulamıyor
Selamunaleyküm,

Aorus AX370 Gaming 5 anakartım var. Son bios olan F6 yüklü. Bios üzerinden çarpanı 3.7'ye getirip voltajı da 1.375 ayarlamama rağmen kaydedip çıktıktan sonra overclock uygulanmamış sadece voltaj uygulanmış oluyor. Bu sorun ile karşılaşıp çözümünü bilen var mı? Yardımları için herkese şimdiden teşekkürler.
E
7 yıl
Kablonet Modemden Router ile Dağıtım ve Qos
Merhaba,

Ttnet'ten Kablonet'e geçiş yaptım. Doğal olarak modem ve bütün yapı değişti. Daha önce Asus DSL AC68U modem kullanıyordum. Modemin arayüzünde Qos yönetimi seçenekleri vardı. Kablosuz olarak modeme bağlanan herkesi tek tek görüp internete erişim hızlarını istediğim şekilde teker teker ayarlayabiliyordum. Kablonet modemde böyle bir özellik yok. DSL AC68U modem RT değil de DSL modeli olduğundan Dhcp devre dışı bıraktığımda router gibi kullanabiliyorum fakat bu sefer arayüze giremiyorum. Arayüze girmeye çalışltığımda tarayıcıdan uyarı veriyor. Bu hususta bilgisi olup da yardım edebilecek bir arkadaş var mı? Kablonetin verdiği modemi sadece interneti almak için kullanıp AC68U'yu da kablosuz dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum. Bunu yaparken de arayüze erişebilmem lazım çünkü QOS özelliklerini kullanmam gerekiyor. Şimdiden herkese teşekkürler.

Eğer yukarıdaki gibi bir çözüm yoksa AC68U kalitesinde ve rahatlığında teker teker bağlananların hızını ayarlayabileceğim ve sadece mevcut internetimi lan kablosu ile alıp kablosuz olarak dağıtmakta kullanabileceğim cihaz önerebilir misiniz?
E
8 yıl
600 TL\u0027ye Kadar Oyuncu Kulaklığı Tavsiyesi
600 TL'ye Kadar Oyuncu Kulaklığı Tavsiyesi

5.1 veya 7.1 olması önemli.
Eğer çok güzel fiyat performans ürünler varsa 150 - 200 TL'lik bir ürün de satın alabilirim. Fakat 600 TL civarında ses kalitesi çok iyi, dayanıklılığı ve sağlamlığı çok iyi ve rahatsızlık vermeyen güzel bir ürün varsa öyle bir şey de satın alabilirim.
Tamamen kablosuz bir ürün düşünmüyorum. Sürekli kablolu olarak kullanabileceğim ekstra kablosuz özelliği olan varsa düşünebilirim ama öncelikli olarak kablolu olması tercihimdir şarj durumlarından dolayı.

Yardımcı olan, olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
E
8 yıl
Corsair RM750X Güç Kaynağı Ekran Kartına Görüntü Gelmiyor
1 hafta kadar önce RM750X güç kaynağı aldım. İlk günlerde yük altında ufak coil whine yapıyordu, düşük seviyelerde. 2 gün önce de masaüstünde sistem sabit halde beklerken görüntü gitti. Uyku moduna geçti sandım ama görüntüyü getiremedim. Sonra sırasıyla monitörün kablolarını değiştirdim, bios resetledim, farklı ekran kartı takarak denedim, ekran kartımı farklı bir bilgisayarda denedim, güç kaynağının modüler olması sayesinde pci ex kablosunun yerini değiştirip farklı pci ex güç kablosu ile denedim fakat ne yaptıysam görüntü gelmedi. Anakartın üzerinde bulunan uyarı ledi de tüm testleri geçip normal seyrinde kalıyordu. En son olarak elimde bulunan eski güç kaynağımı taktım ve görüntüyü aldım. Sizce güç kaynağına ne olmuş olabilir. Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu? Bu seri acaba sıkıntılı bir seri mi? Jonnyguru isimli sitede güç kaynağı çok güzel puan almış fakat orada CWT üretimi olan bu güç kaynağında lehimler kaliteli değil diye belirtmiş. Sizce bundan dolayı olabilir mi veya başına böyle bir sorun gelip de tam olarak sebebini öğrenebilen var mı? Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.
E
8 yıl
Ücretsiz Kaliteli Çıkış Veren Video Edit Programı
Merhaba Arkadaşlar,

Hayırlı Bayramlar. Ücretsiz kullanabileceğim video kesip birleştirme aradan sahne ayıklama, geçiş ekleme, format dönüştürme, video içine görsel ekleme gibi özellikleri olan. İşimi hallettikten sonra da kaliteli çıkış alabileceğim bir video programı arıyorum. Bilenleriniz varsa yardımcı olabilir mi?
E
8 yıl
AMD FX 6300 85 derece. (Çöüzüldü)
Amd FX 6300 işlemcim Gigabyte 990 FXA ankart ile Prime 95'in maksimum sıcaklık testini çalıştırdıktan kısa süre sonra 85 dereceye tırmanıyor.
Tmpin

İşlemci stok hızlarda ve biostan voltajı 1.32'ye ayarladım. Cooler Master Essential macun ve Xigmatek Apache işlemci soğutucu kullanıyorum.
İşlemci soğutucu 2.9 Ghz'e overclocklu İntel Q6600'ü 60 derecelerde tutabiliyordu.

Kasayı açıp işlemci soğutucusunun alt kısmına kadar elimle tutabiliyorum. Bir sıcaklık var ama el yakacak kadar aşırı değil. 70 derecelerde gezinen pasif soğutmalı eski model ekran kartımın soğutucusuna elimi çok tutamıyorum. Sensörler hatalı olabilir mi diye düşünüyorum ama o zaman da işlemcinin anlık yük altındayken bile 1400 mhze düşüp hemen 3500'e çıkmasını çözemiyorum. Yardımcı olabilecek kimse var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
E
8 yıl
\u003e\u003eFX8120 Overclockta Sürekli Hız düşürüyor
FX8120 Corsair H60 ile kullanıyorum. İşlemci 55 dereceye yaklaştığında hızını 1406 mhz düşürüyor ısı giderilince tekrar 4.3ghz'e dönüyor. c1e c6 apm turbo cool&quiet özelliklerinin tümü kapalı. Ankartım 990fxa ud3. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
E
8 yıl
\u003e\u003eFx 8120 İşlemciye Overclock Ayarları
Merhaba,

Gigabyte 990Fxa-ud3 Rev 4.0 üzerinde kurulu Kingston 1600 Mhz Ramlerle çalışan Noctua Nh-U9b-Se2 ve Arctic Cooling Mx-4 ile soğutulan işlemcime anakart ya da ramlere overclock uygulamadan sadece çarpan kilidi ve gerekirse voltaj ayarı ile 7/24 stabil çalışacak overclock yapmak istiyorum. Ayarlar konusunda detaylı tavsiyesi olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.