D

Binbaşı
29 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
2595 (Bu ay: 95)
Gönderiler Hakkında
D
21 sa.
Canlı canlı haşlanmak...
Siyasi bir parti mensubunun yediği istakoz gündemdeki sıcak yerini korurken, bu hayvanların nasıl yenmeye hazır hale getirildiğini araştırdığımda , ortaya çok korkunç bir durum çıktı:

Istakoz, yengeç, karides gibi balık süretinde olmayan deniz canlıları canlı canlı haşlanıp kızartılarak yemeye hazırlanıyor. Bunları balıklar gibi ölü şekilde yemeye hazırlamıyorlar.

Belki bunları restoranlarda yiyecek maddi gücünüz olabilir veya damak zevkiniz bunlara müsait olabilir ama insaf ve vicdan sahibi iseniz, azıcık canlı sevginiz varsa, biraz olsun acıma duygunuzu yitirmemişseniz, asla bu tür canlıları yemeyiniz. Bu tür canlılar talep edildikçe yenildikçe canlı canlı haşlanıp kızarmaya devam edilecektir.

< Resime gitmek için tıklayın >
D
21 sa.
Yemeyin şunları...
Istakoz, yengeç, karides gibi balık süretinde olmayan deniz canlıları canlı canlı haşlanıp kızartılarak yemeye hazırlanıyor. Bunları balıklar gibi ölü şekilde yemeye hazırlamıyorlar.

Belki bunları restoranlarda yiyecek maddi gücünüz olabilir veya damak zevkiniz bunlara müsait olabilir ama insaf ve vicdan sahibi iseniz, azıcık canlı sevginiz varsa, biraz olsun acıma duygunuzu yitirmemişseniz, asla bu tür canlıları yemeyiniz. Bu tür canlılar talep edildikçe yenildikçe canlı canlı haşlanıp kızarmaya devam edilecektir.

< Resime gitmek için tıklayın >
D
24 sa.
Bu tiplere kıl oluyorum, kıl!...
Bildiğinizi gibi boşaltım sisteminin çalışması, günlük hayatın ayrılmaz, olağan ve doğal bir ihtiyacıdır. Bu yüzden her gün tuvalete gidilir, bu iş için hususi olarak yapılmış odaların ismi ise tuvalettir, lavabo değildir.

Fakat, bazı insanların "Cin" ismini ağzına almamak için "3 harfliler" gibi garip bir isim türetmeleri gibi, bu insanlar da "tuvalet" ismini ağzına almamak için "lavabo" ismini kullanmaya başladılar.

Tuvalet deyince çok mu kaba, çok mu itici, çok mu çirkin oluyorsun acaba ! Lavabo, tuvaletteki eşyanın adıdır. Eşyaya gidilmez. Sen mutfağa gidince nasıl ki "buzdolabına gidiyorum" demiyorsan, tuvalete gidince de "lavaboya gidiyorum" diyemezsin, dememelisin. Lavabo diyenlere kıl oluyorum, sinir oluyorum.

Tuvalet demeye cesareti olmayanların sığındığı bir liman gibi olmuş lavabo kelimesi.

Bir de buna WC diyen ayrı bir taife var ki, oraya hiç girmiyorum artık...
D
6 gün
İnsanlardaki tek başına gezme fobisi...
Üksüdar ilçesinde salacak sahiline gidip bi tur atıp deniz havası alayım dedim; bunu tek düşünenin ben olmadığı, sahil yolundaki kuru kalabalıktan anlaşılıyordu ama burdaki en önemli husus, herkeşin yanında en az 1 kişinin olmasıydı yani tek başına dolaşan olarak bir tek ben orada sırıtıyordum Vapurda, karşıda, tramwayda, heryerde böyne idi.. Bayram dışında da genelde böynedir.

Anladım ki insanlar tek başına sankim kendilerini insan kaçakçıları kaçıracakmış gibi gezmeye korkuyorlar ve illa yanlarında biriyle dolaşıyorlar..

Bu kuru kalabakların arasında tek dolaşacak cesarete sahap bir birey olarak kendimle gurur duydum...

< Resime gitmek için tıklayın >
D
geçen hafta
Bu nasıl bir qafadır ?...
Falsoluserttop'un deyimiyle forumun kıl yumağı ve kart zamparasının en böyyük kabusu yatakta iken ölmekmiş. En böyyük hayali ise hızla gelen trenin altında kalıp paramparça, lime lime olacak şekilde ölmekmiş. Bu nasıl bir qafadır ?...Ulan millet ölümün bile hayırlısını isterken, bu gidip insanın hayal dahi edemeyeceği şekilde ölüm istiyo..
D
geçen hafta
AKP Seçmeninin sabır taşına taş çıkartan sabrı ve bitmek bilmeyen kredisi
Bilindiği gibi geçen seneki genel seçimde akp seçmenleri, hayatlarının en ağır ekonomik buhranını yaşatan reislerine bir ders vermek yerine, ona kıyamayıp yine ona oy vermişlerdi.

Bu seneki seçimde ise akp seçmeni, partisine olan tepkisini başka partilere oy vererek değil, sandığa gitmeyerek göstermişti. Ben merak ediyorum acaba başka partilere oy vermek için memleketin nasıl bir kötü durumda olması gerekiyor...

Akp seçmeni, bu kıyamadıkları Reislerinin kendilerine yaptığı ve çektirdiği eziyetleri, bunların arkadaşları yapsa küserlerdi, eşleri yapsa boşarlardı, kardeşleri yapsa gönül koyar, akrabaları yapsa onlara akrep der, sevgilileri yapsa hemen ilişkiyi bitirirlerdi amma reisleri yapınca sabır taşına taş çıkartırcasına sabrederek dillerini tutuyor, her seçim bitmek bilmeyen ve sonlanmayan kredileri erdoğana vermeye devam ediyor ve bu şekilde ona oy vererek iktidara taşıyorlardı.

Onların bu yaptıkları çok büyük hata, 2028 e kadar daha sürüm sürüm sürünmelerine neden olacak ama maalesef kurunun yanında yaş da yanacak; hemi de cayır cayır..
D
geçen hafta
Kız kulesine bir bakış...
Düneyn Üksüdar ilçesinin salacak sahilinde, Falsoluserttop'nun deyimiyle kart zampara, kıl yumağı, forumun en kıllı bireyinin bir zamanlar akmina şişesini dikerek ve yarı cıbıldak şekilde kayalara sereserpe güneşlenerek kız kulesine bakış attığı kayalıkların üzerinde idim.

Sahil yeniden düzenlenmişti ve ben bunu bizzat yerinde teftiş etmek üzere oraya gitmiştim.

Baktım ki herkeşler orda, ellerinde telefon birbirlerini çekiyorlar. Sanki milli gelirimiz kişi başına 50 bin dolar ve ekonomide ilk 5. teyiz ve ekonomide işler tıkırındaymış gibi herkeşler, mutlu, güleç ve sevinç içindeydi. Somurtan görmedim. Ayrıca sanki akaryakıtın litresi 5 liraymış her yer de tomofobil dolu idi...


Resimde martının tepesindeki kırmızı şey de ne ola ki diye merak etmeyin; o şey, kalp şeklinde uçan balon...

< Resime gitmek için tıklayın >
D
3 hafta
Yerel seçimde akp\u0027ye ders vermek kolay, erkeksen genel seçimde ver
Akp'nin bu seçimlerde büyük darbe yemesi son derece normal ve beklenen bir hadise. Çünkü erdoğana kızgın akp'lilerin erdoğana böyyük bir uyarı vermesi ve kulağını çekmesi için yerel seçim oldukça elverişli bir fırsat sunuyor. Nasıl olsa erdoğan tam da onların istediği gibi hala iktidarda. Nasıl olsa onu iktidardan indirmeden kulağını çekip uyarabiliyor. Nasıl olsa iktidara zarar vermeden onu olabilecek en etkili şekilde uyarabiliyor.

Bunların hiçbirini genel seçimde yapamazlar. Çünkü onlarda bunu yapacak mertlik ve cesaret yoktur. Hem erdoğan hala iktidarda olsun, hem de onu kızıp uyarabileyim in tek yöntemi yerel seçimlerdir.

Genel seçimlerde herşeylerini içine attılar, yerel seçimlerde ise içlerinde ne varsa hepsini kusup dışarı çıkardılar; hadise bundan ibarettir...

Yerel seçimde iktidara uyarı vermekten kolay bişey yoktur ustam, erkeksen ve delikanlıysan, mertsen aynı uyarıyı ve sertliği genel seçimde ver de görelim...
D
3 hafta
Sahadaki korkak ve ürkek gazeteciler(!)
Bu zatın suratındaki morluklar, dünyanın neresinde olursa olsun bir haber değeridir ve gazeteci refleksi olarak istemeseniz de ağzınızda illaki soru olarak çıkar ve nedeni sorulur.

Fakat bu zatın etrafını saran gazeteciler(!)den bir tanesi çıkıp da suratındaki morlukları sormuyor çünkü korkuyorlar.

Bunlar, erdoğan gibi bahçeliye de soru sormaktan çekiniyorlar. Muhalefete gelince ise soru makinesi olup çıkıyorlar.

Morlukların sebebini gazeteciler soramadı ama MHP Genel Sekreteri başka bir platforma düşme sonucu olduğunu açıklamış.


< Resime gitmek için tıklayın >
D
3 hafta
İlk defa küt böreği yedim, ama...
50 tl indirim de olunca bir yemek sipariş uygulamasındaki börekçide gördüm ve "ulan bunu hiç tatmadık; işte fırsat! İndirim de varken sipariş et ve iftarda tadına bak" diyerek aldık amma heç tadı tuzu yok. Pudra şekeri durumu kurtarmaya çalışıyor ama bu sefer de börek taş gibi ve çatal bile işlemiyor. Bir porsiyonu 45 dakika zar zor bitirdim çatur çutur çenem gitti ve burnumdan geldi sipariş... ve hala bi miktar artık kaldı tabakta. Onu da tavuklara veririm.

Merak ettiğim şey bu kadar sert kabuklu olması bu böreğin bir özelliği mi yoksa çakal esnaf dünden kalma bayat böreği mi göndermiş bana?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.