S

Yüzbaşı
19 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
51 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
8 yıl
Kulak ÜStü Kulaklık Tavsiye
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce forum tavsiyeleri üzerine bir kaç kulaklık almıştım, hepsinden memnun kaldım.
Şimdi yine 200 TL'ye kadar kulak üstü kulaklık tavsiyesine ihtiyacım var.

Önceden kullandığım kulaklıklar şu şekilde;
Kulak üstü: Koss KSC75, Koss PortaPro, JVC S400

Kulak içi: Sennheiser cx300, V-moda vibe, Shure SE215, Audio Technica CKS99

Şu an CKS99, KSC75 ve JVC S400 halen elimde, Dışarıda Sandisc Clip plus + CKS99 kullanırken, evde KSC75 + JVC S400 kullanıyorum elektronik müziklerde S400, detaylı müziklerde KSC75 kullanıyorum. KSC75 artık 5-6 yıllık ömrünü tamamlamak üzere ufak tefek cızırtılar gelmeye başladı.

Evde müzikleri laptop üzerinden dinliyorum ancak mevcut Realtek HD ses kartından memnun olmadığımdan ASUS Xonar U3 usb ses kartı aldım 32-64 ohm kulaklıklar için seçenekleri mevcut. Ayrıca Android Telefon ve tablerde usb OTG desteği varsa bu ses kartını OTG kablo ile bağlayarak direk ses kartı üzerinden müziklerinizi dinleyebiliyorsunuz, bu şekilde hem daha kaliteli bir ses ve dahili kulaklık anfisi ile yüksek güçteki kulaklıkları sürebiliyorsunuz. ( Reklamı da yapmış olduk :) )

Genellikle Deep House tarzda elektronik ve yeri geldiğinde detay sesler içeren müzikleride dinlemek hoşuma gidiyor. Aradığım şey müzikteki detayları kristal berraklığında yada buna yakın basları da bir o kadar iyi olan bir kulaklık.
Örneğin Koss KSC75'in ses berraklığından çok memnunum ancak basları çok sönük, JVC S400 baslar da çok iyi subwoofer gibi ancak V yapısı gereği midler ve sahne geride kalıyor.

Biraz araştırma ile tavsiyeler arasında Sennheiser PX100-II, AKG K450 gibi tavsiyeler var.


Sizler sahnesi geniş basları da iyi olan kulak üstü kulaklık olarak neyi tavsiye edersiniz. Sennheiser PX100-II'nin yeni nesil eşdeğer belkide daha iyi bir modeli var mıdır ?
200 TL bir bütçem var, mümkünse Türkiye'de bulabileceğim bir şey olursa çok daha iyi olur.


Şimdiden çok teşekkür ederim.
S
11 yıl
Sitede Sıralama modülü
Merhaba,

Şirkette yazılım bölümüne yaptırdığımız bir web tabanlı php kodlama ile yazılmış, envanter programımız var. Gerekli bilgisayar bilgilerini giriyoruz, ancak PC-0500 şeklinde bilgisayar isimlerini karışık olarak listeliyor örnek olarak PC-0500, PC-0501 şeklinde gitmesi gerekirken PC-0500, PC-0670 şeklinde karışık listeleniyor.

Yazılım birimine sorduğumda yazı karakterleri ve - de isimde yer aldığı için bu şekilde bir sıralama yapılamayacağını söylediler.


Sizce böyle bir sıralama yapılabilirmi ?

Şimdiden teşekkür ederim.
S
11 yıl
Yeni Aveo LT (HB,Sedan) Arka Hoparlör Soket Bağlantısı
Arka kapıya hoparlör çektirme uğraşlarımı çoğunuz bilir, forumda baya sormuştum sonunda da ümraniye'de bir oto elektirikçi teybin arkasından kabloya ek yaparak 16 cm lik pioneer coaxial bir hoparlör bağlamıştı. Sesten hiç memnun kalmamıştım arka kolonlardan cılız tiz bir ses geliyordu yüksek baslarda da arka kolonlar sesi bozuyordu. Dün doğubanka gittim Hertz dcx 16 cm coaxial hoparlör alacaktım ama arkadaşım ve satıcı aklımı çeldi Hertz Dsk 165.3 component kolon aldım. Daha önce hoparlörü takan yere zamanında yetişemediğimiz için bu gün kendim taktım.

Daha önce forumda kolondaki sokete kadar kablo geldiği söyleniyordu oto elektirikçide bazı arkadaşlarımız kolon taktırmıştı ve serviste bakmışlar sokette ses çıkışı olmadığı söylenmişti. Bende bu gün meraktan boş olan soketleri monitör kolonla tek tek test ettim ve yerlerini buldum soketi çıkarttım aşağıda resimlerde gösterdiğim yerlerde chevrolet kolon çıkışlarını vermiş, soketin içinde 2 adet pin (+ve -) uçlar verilmiş sadece onlar boş duruyor. Size tavsiyem sakın coaxial kolon almayın, tesisatçıların söylediği mid takımı subwoofersız bi işe yaramaz yorumlarına kulak asmayın. Kaliteli ses ve iyi baslar istiyorsanız size Hertz Dsk 165,3 componentleri gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Tweeterlar için kapı açma kolunun hemen önüne delik açıp montaj yaptım orjinal gibi oldu :) Ses ise kesinlikle süper ama bu sefer öndeki orjinal kolonların sesi az kaldı en kısa zamanda öndekilerede Hertz dsk 165,3 takıcam. İşte o zaman tadından yenmez. Arka kapıya hoparlör takmak isteyenler, kendiniz yapamazsanız bu resmi yada bağlantı yerlerini servislere gösterin onlar bağlantısını yapsın. Ve işte buyrun resimler. Unutmadan kolonları 140 TL'ye aldım.

Bağlantısını yaptığım Hertz Dsk 165.3
< Resime gitmek için tıklayın >

Arka kapıya geçiş geçiş soketi
< Resime gitmek için tıklayın >

Bağlantı şekli
< Resime gitmek için tıklayın >

Tweeter takılmış hali
< Resime gitmek için tıklayın >

Ve son hali
< Resime gitmek için tıklayın >
S
12 yıl
Kaliteden Ödün Vermeden Ses Arttırma
Kısık olan telefon sesini arttırma bu çoğu arkadaşın işine yarayacaktır eminim. Kulaklık, hoparlör ve diğer tüm sesleri aynı oranda arttırıyor.

Öncelikle telefonun rootlu olması gerekiyor aşağıda verdiğin sıkıştırılmış dosyaları açmadan olduğu gibi telefon içinde herhangi bir yere kopyalayın, CWM menüsünde flash kısmı yoksa play storeden rom customizer adlı uygulamayı indirip flash yazan kısma tıklayın, dosyaları attığınız yere gidin ve hangisini istiyorsanız tıklayın telefon yeniden başlayıp yüklemeyi yapıp telefon açılacak deneyin ve yorumunuzu yazın

Benim tavsiyen 60 olan yeterli son sesi açamayacaksınız bunda bile, fazlası iyi değil hoparlöre veya kulaklığınıza zarar verebilirsiniz. Ayrıca sorun yaşarsanız orjinal dosyada aşağıda var. Aynı şekilde yükleyeceksiniz.

Ses seviyesi %60 ( tavsiyem)
https://hotfile.com/dl/174085408/fc6866f/60_sound_mod_update.zip.html
Ses Seviyesi %63
https://hotfile.com/dl/174085456/6071847/63_sound_mod_update.zip.html
Orjinal ses dosyası
https://hotfile.com/dl/174085480/684039b/backup_sound_mod_update.zip.html
S
12 yıl
Kablosuz Kafa Üstü Hi-fi tarzda kaliteli kulaklık
Merhaba,

Yine bir arayış içine girdim bu kulaklıklar sonunda ocağımı söndürecek hastalık gibi oldu. Şimdide kafa üstü kablosuz iyi kalitede bir kulaklık arıyorum evde müzik ve film izlemek için. Biraz araştırdım ancak sennheiser gibi markaların fiyatları 450 tl lerden başlıyor. Uygun fiyatlı kablosuz kafa üstü kulaklık öneriniz varmı. Yurtdışından Türkiye' ye ürün gönderen sitelerden de tavsiyeler olabilir.

Şimdiden teşekkürler.
S
12 yıl
Samsung galaxy s3 + Shure SE215 !!!
Galaxy S3'ümle V-Moda vibe kullanıyordum ancak kaybedince v-moda faze aldım idareten. Mutluydum aslında baslar tizler iyiydi. S3'ün çıkışı fazeyi besleyebiliyordu. Ancak dün Shure SE215 aldım bir heyecanla taktım S3'e o da ne baslar tık tık şeklinde sahne iyi tizlerde iyi ama o baslar ne öyle şaşırdım. İlk önce kulaklığa çamur attım, forumlarda baslarının az olduğu söyleniyordu. Eve geldim birde başka aygıtlarla deniyim dedim, kulaklığı müzik setime taktım ve işte beklediğim o ses, baslar çok iyi, sahne, tizler, vokaller yerli yerinde. İşte o an anladımki S3'ün çıkışı hikaye. Kendimi birden kulaklık anfisi arar vaziyette buldum. Ayrıca bir mp3 player istemiyorum taşıyamam. O yüzden S3'ün çıkışını nasıl güçlendiririm ona bakıyorum.


İşte burda da deneyimi olan bilgili arkadaşların tavsiyeleri, yorumları devreye giriyor. Bi el atında çözelim şu işi :)

Fiio E6 diye bir anfi buldum en çok konuşulan eskiden de duymuştm fiio'yu nasıldır nedir bilen duyan ses kalitesinden ve uyumundan bilgisi olan varmı ?
S
12 yıl
In-ear Kulaklık Tavsiyesi 200 tl\u0027ye kadar.
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce bir çok marka ve çeşitte kulaklık kullandım en son v-moda vibe vardı kaybedince idareten v-moda faze almıştım ancak hiç tatmin etmiyor beni. Bu yüzden de daha iyi basları, iyi sahnesi geniş ve tizleri de net bir kulaklık arayışına girdim. Ağırlıklı olarak elektronik müzik dinliyorum ancak bazen pop veya slow da olabiliyor.
200 tl'ye kadar ne tavsiye edebilirsiniz. Mümkünse Senheiser olmasın bir çok modelini kullandım ses karakteri hoşuma gitmiyor. Çok olacak ama Türkiye şartlarında ulaşabileceğim bir kulaklık olursa da fena olmaz. Yinede yurt dışı sağlam bir site tavsiye edebilirseniz düşünebilirim.

Emeğiniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
S
12 yıl
Superonline Huawei router
Arkadaşlar merhaba, bu gün itibariyle bende fibere geçiş yaptım tılgın marka rev:r7b router kurdular ancak ben yeni dağıtılan huawei routere geçmek istiyorum. Kullananlar varmı ve herhangi bir sorun yaşayan varmı bu routerla ?
S
14 yıl
Ipod Nano Fm Transmitter hakkında
Merhaba arkadaşlar, ipod nano 16gb 4g'me fm transmitter diye takılan dock lardan almak istiyorum ancak sormak istediğim bu aleti ipodda radyo dinlemek içinde kullanabiliyormuyuz. Yani sadece vericimi yoksa alıcı görevide görüyormu. Teşekkürler.
S
16 yıl
Kişisel Mod çalışmam Update #4 (Kasa Derinlmesine Pencere)
Selam arkadaşlar SeVeRaL in feel kasasını modladıktan sonra en sonunda sıra benim kasayı ufak tefek modlamaya geldi. Şu aşamada sadece plexiglass uygulamaları var. Herzamanki gibi kesim biçim işlemlerinde oldukça eğlendik ve ortaya güzel bişeyler çıktığına inanıyoruz. Resimlerle kimseyi sıkmadan eğlenceli bir anlatım olacağını ümit ediyorum. İlk olarak yan kapağa plexiglass taktık özellikle kesim işi çok uğraştırdı. Gözlerimizi olası parça fırlamalarından korumak için annemin 70'li yıllardan kalma güneş gözlüğünü kullandık tozları solumamak içinde bir bandana örttük ağzımıza. Kesim sırasında dremelimizin bir kesme başı tutma aparatını feda ettik neyseki sağsalim işlem bitti. Buyrun resimlere geçelim...

Kesim işlemini çok sanatsal bir ortamda gerçekleştirdik görüldüğü üzere çiçekler kesimden çıkan zararlı tozların etkisini azaltmak için Gazeteleride kapak sağa sola oynamasın diye koyduk artık ne bulduysak etrafımızda onu koyduk. Ayrıca oradaki sigara bizim değil biri düşürmüş herhalde
< Resime gitmek için tıklayın >

Kapağın kesilmiş hali
< Resime gitmek için tıklayın >

Kesilmiş kapağın farklı bir görünüşü
< Resime gitmek için tıklayın >

Kesimden sonra kalan çaparklar temizlendi ve metalin gözüktüğü yerleri cam kalmeyile siyaha boyadık böylece sırıtmadı
< Resime gitmek için tıklayın >

Plexiyide ölçülerde kestik ve kapağa oturttuk ardından 4 köşesinden vidalamak için matkapla deliklerini açtık
< Resime gitmek için tıklayın >

Plexiyi kasaya sabitlemek için 4 adet vida kullandık bunların hoş görünmesi içinde genelde banyo aynalarında kullanılan vida kapaklarını kullandık
< Resime gitmek için tıklayın >

Plexinin kapağa vidalanmış hali
< Resime gitmek için tıklayın >

Ve işte son hali kapağın kasaya takılmış hali
< Resime gitmek için tıklayın >

Buda Farklı bir açıdan görünüşü
< Resime gitmek için tıklayın >

Evet bu mod işi burada sona eriyor ancak şu an Ön panele plexi takmakla uğraşıyorum baya uğraştırıcı bişey olacak becerip beceremeyeceğim konusunda SeVeRaL biraz şüpheli açıkçası bende biraz şüpheliyim ama bakalım olacakmı hepbirlikte görücez en kısa zamanda yapabilirsem onunda resimlerini buradan görebileceksiniz görüşmek üzere...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.