P

Binbaşı
18 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
140 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
P
4 yıl
Muhteşem Lg Hu80ksw 4K projeksiyon
Lg’nin pf1500kr led ve hf80js laser modellerini kullandıktan sonra işlemcisinin yavaş olması nedeniyle değiştirmeye karar verdiğim 80js’yi satıp (neredeyse hiç kullanılmamıştı), işlemcisi yenilenen 1080p modeli olan hf80LS ‘yi alacaktım.
Ama daha önce nette gördüğüm ve kasa yapısı ve fiyatından dolayı hiç düşünmediğim lg hu80ksw 4k model cihazı vatan bilgisayardan aldım.
Cihazı mağazadaki görevli arkadaşın ısrarı ile incelemiştim ve çok başarılı buldum. Satın aldıktan sonra 3 günde gaziantep mağazasından geldi.
Sıfır açılmamış kutu olduğunu görüp eve giriş😊 işlemlerini yaptım. Kutu açılımı ve özelliklerini sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Şu an evde kilerde bekliyor☺️
< Resime gitmek için tıklayın >
P
6 yıl
Gamemax GP-650 PSU yu tavsiye ediyorum.
Kıymetli arkadaşlar, İ7 4790K, asus strix 970, samsung 860 evo 250 gb ssd, 16 gb ddr31600 mhz , thermalright ultra120 extreme rev C bold thrue kit bulunduran ve oğlumun kullandığı ikinci bir bilgisayarımız var. Üzerindeki enermax psu arıza yapıp devreleri tamir olmayacak şekilde bozulunca, benim bilgisayarımdaki corsair ax760i psu yu emaneten onun bilgisayarına taktım. Bir psu araştırması yapıp uygun fiyatlı ve sessiz psu aramaya başladım. Sonunda bilindik markalardan değilde n11 de olumlu yorumlar yazılan Gamemax GP650 güç kaynağını 20 tl lik indirim çeki ile 269 tl ye aldım.
Satıcı aynı gün kargoya verdi ertesi gün teslim aldık. Diğer bir konuda da yazdım bu durumu.
Tatil dönüşü psu yu kutusundan çıkardım. Orjinal ambalajında sabit kablolu 14 cm beyaz fanlı bir cihaz. Ambalajında hiç bir abartı yok. Psu 80+ Bronze sertifikalı. Kabloları çorap içinde ve yumuşak kablodan yapılmış kolayca bükülüyor. Psu 12 volt kanalından 525 watt veriyor. Bu güç son derece yeterli. Sesini merak ederek montajını yapıp kablo kelepçeleri ile temiz bir kasa dizayn edip bilgisayarı oğlumla çalıştırdık. O diş hekimliği 3.sınıf öğrencisi☺️ ve bilgisayarının sessiz olması önemli. Çıt yok. Fan dönüyor ancak çok sessiz. Gün boyu süren battlefield fırtınasından sonra kontrol için bilgisayarın çalışırken kapağını açtım. Ekran kartı işlemci fanı ve ram ler çok sıcak ama psu elle kontrolde çok serindi ve fanı işlemcinin çok sessiz olan 12 santimlik fanı yanında duyulmuyordu bile. Halen bizim delikanlı oyuna devam ediyor. Sonuç olarak bu güç kaynaklarının tamamının çinde fason yapıldığını düşünürsek amazon gibi sitelerde çok olumlu yorum almış uygun fiyatlı çin markası ve üretimi olan bu psuyu öneririm. Frisby markası tarafından dağıtılmasının bir olumsuz etkisine de rastlamadım bu arada. Hep pahalı ürünler aldım psu olarak. Corsair enermax tagan hipower cooler master markalarının üst segment ürünlerini kullandım hep. Ama çoğu kişinin psu ya ayırdığı bütçesinin yüksek olmadığını biliyorum ve neden olmasın diyorum. Kullanım deneyimlerini buradan paylaşmaya devam edeceğim zaman içinde. Herkese saygı ve selamlarımla.
P
9 yıl
Almanya\u0027da 486 euro Türkiye\u0027de 1070 euro ;bu nasıl açıklanabilir
Almanyada Saturn magazasında Marantz NR1605 489 euro ,Türkiyeye baktığımızda ise 3000 tl (1070 euro yazıyor bir kaç sitede)civarı. Bu neyle açıklanabilir. Sadece ek tüketim vergisi yeterli midir.bizdeki satıcılar cihazları nerden kaça alıyorlardır?
Ne dersiniz?
P
9 yıl
Sony kulaklığım için askı
Almış olduğum Sony mdr10rbt kulaklığımı tv nin yanında kullanıma hazır tutmak ve kılıfına koy çıkar eziyetini sonlandırmak güzel görünmesini sağlamak amacıyla ebay'de kulaklık tutacağı aradım ancak ürünleri pek beğenmedim. Kahramanmaraşta yaşamanın avantajı ile kulaklığı ahşaptan üretebilirmiyim diye düşünüp proje hazırlarken bir arkadaşın yardımı ile projeyi ahşap ustası bir sanatkara teslim ettik. Sonuç sanatsal oldu. 😊
Eve getirip kulaklığı üzerine taktım. Sony bluetooth özelliğine sahip kablosuz kullanıyorum.
Ahşap sanatkarı ustamız sedef kakma yapmış.
Belki bir fikir olur diye sizlerle paylaşmak istedim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
P
9 yıl
Bose Mini izlenimlerim
Bir süredir ses sistemlerinde artık taşınır bluetooth bağlantılı hoparlörlerin yaygınlaştığını ve geleceğin bu cihazlara ait olacağını gözlemliyorum.

Artık insanlar (%95'i) kablo karmaşası ve eşyalarının arasında sırıtan ve müzik dinlemek için bir mekanda sabit kalmalarına yol açan cihazlardan ziyade uzun süre pil ile çalışabilen ve tablet telefon gibi cihazlarla etkileşim halindeki taşınır cihazlara yöneliyorlar.
Yine LG nin taşınır led projeksiyonlarının bu kadar talep görmesi görüntüde de taşınırlığın ne kadar önemli olduğunu kanıtlar nitelikte.
Stereo ve ev sineması sistemlerim olduğu halde ebay'den aldığım küçük bluetooth hoparlörleri (bunlardan en güzeli suya dayanıklı 'sounddew'di) kullanırken,alacağım LG bluetooth'lu led projeksiyon ile balkon ve farklı odada film seyretmek için projeksiyonun dahili hoparlöründen daha güçlü ve bass ses çıkarabilen taşınır hoparlör araştırmaya başladım. Lg nin p7 7550 hoparlörü dikkatimi çekti.
Ancak youtube daki karşılaştırmalarda lg nin bass ve sahne derinliği gibi hususlarda bose mini karşısında bir varlık gösteremediğini gördüm ve Bose Mini'nin tartışılmaz bir şekilde inceleme sitelerinde çok beğenildiğini tespit ettim.
Bu güne kadar hiç bose sahibi olmadım ve kullanmadım. Hep gereksiz pahalı özenti ile alınan bir cihaz olarak gördüm.

Absürt derecede pahalı olmasına ragmen apple.com.tr den sipariş ettim.
Bir kaç güne geldi. Bu arada ebay'den orjinali gibi olan kılıfı 25 tl ye aldım. O bir haftada geldi. Orjinali yüz küsür liraya satılıyor gittigidiyorda.
Kutusu,paketleme kalitesi,aparatları kaliteyi hissettirdi ve mini ortaya çıktı.

Elim kadar bir şeydi ama boyutuna göre bir hayli ağırdı. Malzeme kalitesi hemen hissediliyordu.
Kutunun içinde şarj doku ve adaptörüde mevcut. Hoparlörü 20 m2 lik odanın köşesinde şarj dokunun üzerine oturtup şarja başlattım.

Bu arada üzerindeki açma düğmesine bir kez basıp açtım daha sonra birkez de bluetooth tuşuna dokundum. Uzun süre tutmak gerekmiyor açmak kapatmak ve diğer fonksiyonlar için.

Neyse youtube dan Cesaria Evora'nın Besame Mucho parçasını açtım. Ve😳😱şok. O küçücük aletten gelen bas ses aletten değil tavan,duvarlar özetle her yerden üzerime yağıyor.
Sanki bir ses uzayının içindeymişim gibi sevdiğim şekilde kulaklarımı okşuyor. Yalnız oda disko gibi değil onu belirtmem lazım.
Ses siddeti fabrika ayarında ve makul düzeyde.
Cihazın önünde ve arkasında bass ses üreten iki tane pasif radyotör denen hoparlör var ve bose hoparlörü duvar yakınına koymayı öneriyor.

Basın nerden geldiğini seçemiyorum çünkü her yerde ama sanatçı miniyi koyduğum yerde belli ama dingin bir şekilde şarkısını söylüyor. Daha sonra farklı müzik türleri ile denemeler yaptım. Hepsinde sonuç mükemmel. Ses şiddetini arttırmadan denemeleri yaptım.
İphone6 telefonumda ses sondaydı. Ses çok dengeli idi. Bose ile deneyim gerçekten farklıymış. Derin bası ve geniş sahneyi bu kadar iyi oluşturan bu kadar küçük taşınır cihaz görmedim. İyiki almışım dedim.
Şimdide ebay den taşıma çantası sipariş ettim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Sonuç olarak pahalı ama hakkını veren bir cihaz tavsiye ederim. Şimdi Lg PF1500 led projeksiyonun Türkiyeye gelmesini bekliyorum.
P
9 yıl
Sony hakkında bilgisi olan var mı?
......
P
9 yıl
Roma\u0027da Corsair güç kaynağı nerede bulabilirim☺️
Biraz tuhaf olacak ama gelmişken ucuz bulursam alırırım diye düşündüm. Dün etrafa baktım bırak bilgisayar dükkanı telefoncu dahi görmedim. Var mıdır bilen. Bulamazsam Artık Türkiyeden alacağım.
P
9 yıl
Vatandan İphone aldım üzgünüm
Vatandan eşim için iphone6 aldım. Düşürmüş silikon ve ekran filmine ragmen ekranın kenarda kalan kısmı incecik çatladı boyuna. Bende vatana götürdüm. Teleservis diye bir yere göndermişler. 15 gün sonra geldi. Kullanıcı hatası böyle kullanın yada yenisini alın demişler. Vatanın magaza müdürüyle görüştüm. Ekran değişiyormuş neden yaptırmadınız dedim. Teleservis kim dedim. Apple garantili değilmi dedim. Yardımcı olalımda ekran değişmiyor 1000tl verirseniz yenisi geliyormuş dedi. Tamam dedik. Kutusuyla yine gitti iphone6. Bir hafta geçti ne oldu dedim. Tamam sizin cevabınızı bekliyorlarmış 1000 küsür lira ödemeyi kabul ederseniz yenisini isteyeceklermiş appldan dedi.
Lütfen telefonu geri verin dedim. 3 hafta bekledim asabım bozuldu. Şimdi bir akrabam vasıtasıyla istanbul akasyaya ulaşmaya çalışacağım. Anadoluda oturuyorum ve Vatanın sadık bir müşterisiydim. Artık vatandan hiç bir şey almayacağım. Yinede büyük konuşmiyim.
Keşke vatandan değilde yurt dışından ucuz alsaydım.
Bir daha garantili iphone almam. Bu güne kadar hep iphone kullandım. Kızımın ipadinin kılıfı dahil hep apple dan satın aldım. Üzgünüm.
< Resime gitmek için tıklayın >
P
9 yıl
Topping VX1 amfim geldi \u0026#128522;
Ebaydan paypal hesabımla ödeme yaparak zaman zaman ufak tefek alışveriş yapıyorum. Son olarak 14 Ekim 2014 tarihinde bilgisayarımda kullanmak üzere Topping VX1 T sınıfı amfi sipariş ettim. Paket takip numarası ve standart posta ile bu gün geldi.Bilgisayarıma usb ile bağladım. Dahili DAC ı ile ses kartı görevide görüyor. 24 bit 96 khz.
Kulaklık amfisi özelliğinede sahip. Kutusundan adaptörüde çıktı.
Gümrük sorunu ile karşılaşmamak için standart postayı seçmek sanırım yeterli. Amfiye Klipsch quintet hoparlörleri bağladım. Sonuç çok iyi.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
P
10 yıl
Sony Türkiye pazarından çekildi mi?
Bugün Adana Real ve Optimum Avm lerde bulunan Devasa Mediamarkt ve teknosaları gezdim.Samsun,Lg,Panasonic ve philips hatta vestelin onlarca modeli olmasına rağmen bir tane bile Sony görmedim.Dünya kupası nedeniyle her yerin tv dolu kampanyaların havada uçuştuğu bir ortamda teşhirde dahi bir tane Sony tv olmaması Sony Türkiyeden çekildimi sorusunu aklıma getirdi.Bilenler ne derler merak ettim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.