M

Binbaşı
01 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
9 yıl
Güç kaynağını LED adaptörü olarak kullanmak
Evime LED ışık döşemeye karar verdim. Şeritleri ve adaptörü aldım. Yalnız şerit çok uzun olduğu için fanlı adaptör kullanmamız gerekti. Gürültülü olduğu için vazgeçtim. Fansız bir adaptör aldım. Ama ne yazık ki bir süre sonra aşırı ısınmadan dolayı yandı.
Ben de bir bilgisayar güç kaynağı denemeye karar verdim. Güç kaynağından çıkan sarı kablolar 12 V elektrik dağıtır. Tüm siyahlar da nötrdür. Netice olarak denedim ve oldu. Güç kaynağından ana karta taktığımız geniş beslemenin üzerinde bulunan yeşil kabloyu siyah bir kabloyla kısa devre yapınca güç kaynağı devreye geçiyor.

Fakat ufak bir sıkıntı oluştu. Ne ısınma sorunu ne de ses sorunu var şu anda. Tek sıkıntım şu ki, güç kaynağını besleyen anahtarı ilk açtığım zaman ışıklara güç geliyor. Fakat ışıklar yanıyorken anahtarı kapatıp açarsam tekrar yanmıyor. Burada takıldım. Bir şekilde bu ışıkların anahtarın her açılış kapanmasını sağlamam gerekiyor. Anakarta takılan geniş beslemeye taktığım kısa devreyi açıp kapatmak sorunu çözüyor. Oraya eklemiş olduğum kısacık kabloya bir anahtar daha ekleyebilirim. Ama iki anahtar da benim işime gelmiyor. Bu konuda aklına bir fikir gelen var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
M
9 yıl
1999 Model 2.0 Sportage Alınır mı?
Selamlar.. İlk defa bir 4x4 Almaya karar verdim Eski model gerçi ama maddi durumum şu an ona elveriyor.
99 model bir sportage almam yanlış bir karar mı olur? 2.0 dizel bir motora sahip sportage çok mu masraflı olur.
Ve son olarak alırken nelere dikkat etmeliyim.
Teşekkürler...
M
9 yıl
97-99 model Nissan Terrano Alınır mı?
Selamlar

Bugüne kadar çok farklı modelde araçlar kullandım ama hepsi sedan, hatchback veya MPV tarzıydı. Artık 4x4 almak istiyorum. 20.000 civarinda Terrano düşünüyorum. Sizce mantıklı mıdır?
Bir de sizce 4x4 alırken nelere dikkat etmek gerekir.

Teşekkürler...
M
9 yıl
98-99 model 4x4 alırken nelere dikkat etmeli??
Selamlar saygılar..

Aracımı elimden çıkarıp bir 4x4 almayı düşünüyorum. Fakat benim maalesef param en fazla 18-20 Bin liralık bir araç almaya yetiyor. 4x4 araçlarla ilgili bildiğim tek şey, hiçbirşey bilmediğimdir. Hep 4x4 almak istemişimdir ama eşimin beni dizginlemesi ve bu konuda hiçbir bilgimin olmaması beni korkutmuştur. Şimdi ise eşimi ikna etmiş ve cesaretimi toplamış durumdayım

Elimdeki paraya göre 98- 99 model Nissan Terrano alabilirim gibi geliyor. Ama bir 4x4 alırken neye bakılır, dikkat edilmesi gereken nedir hiçbir bilgim yok.
Bir Astra alacak olsam, birkaç sorunun cevabını doğru olarak aldığım zaman kendim artık ne ihtiyacı vardır, masrafı neler olabilir, yıllık bana ne gibi arızaları ve bakımı olur, hesap edebilirim. Ama gelin görün ki almak istediğim Terrano 2.7 Dizel motora sahip. Veya bu tarz bir 4x4 alsam en düşük 2.0 motor ve genelde dizel. Hal böyle olunca neyine bakıp da aracı alabilir miyim, masrafı ne olur belirleyemiyorum. Yani vites uygulaması nasıl olmalı, çekiş farkı nedir, içine gürültü ne kadar alıyorsa normaldir, lastikleri ne kadar maliyetlidir, 2.7 dizel bir motor, şehir içinde km de ne kadar yakar... gibi aklımda cevapsız bir sürü soru var. Ve bundan daha vahimi, aslında 4x4 alırken hangi soruları sormalı bunu bile bilmiyorum :(

Yani anlayacağınız dostlar; bir 4x4 araç alacaksam nelerini sormalı ve doğru cevap almalıyım ki, beni üzmesin. Ve Temiz bir araç olsa bile yıllık hangi masrafları olacaktır?

Teşekkürler, saygılar, sevgiler...
M
10 yıl
2 kg\u0027dan hafif + VGA çıkışlı LAPTOP tavsiyesi??
Oğlumun sınıfı çin bir laptop arıyoruz. Sınıftaki projektör VGA girişli. Öğretmen laptopu taşıyacağı için hafif bir laptop istiyor. Dolayısıyla 1.5 kg dan çok da fazla olmasını istemiyoruz. 14" lerde 2 kg a yaklaşıyor. 14" ten daha büyüğü çok daha ağır olacağı için işimizi görmez. HDMI çıkışlı hafif bir laptop alıp VGA ya dönüştürmek ise ayrı bir aparat gerektiriyor ve beslemeli olmayanlardan sağlıklı bir sonuç alınmadığı kanaatine vardım.

Yani özetle çok hafif ve VGA çıkışlı laptop tavsiyesi arıyorum.
Fiyat aralığı maksimum 1100 TL

Teşekkürler, Saygılar...
M
10 yıl
....
.....
M
10 yıl
Visual Studio Winsock yerine ne kullanıyor?
Selamlar

Visual Basic 6 da kullandığımız Winsock method'u yerine Visual Studio'da ne kullandığını bilen arkadaşlardan yardım lütfen.


Saygılar
M
10 yıl
Tılgın\u0027a INCA modemi kablosuz ağ üzerinden bağlayabilir miyim?
Evimde Turkcell superonline'ın verdiği tılgın fiber modem var.
Bu modeme inca marka modemimi kablosuz ağ üzerinden bağlayıp başka bir bilgisayara kablolu internet paylaştırmak istiyorum.
Böyle bir imkan var mı? Varsa nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.
M
10 yıl
ZTE usb Modem Kablosuz Wi-Fi Adaptör Olarak Kullanılabilir mi?
Avea MF190 3G modemim var. Bunu eski bir laptopuma wi-fi alıcı adaptör olarak tanıtabilir miyim?
M
11 yıl
VisualBasic Picturebox dizisi oluşturmak??
Visual studio 2012 de picturebox dizini oluşturmak nasıl oluyor.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.