S

Yüzbaşı
27 Şubat 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
63 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
Epson Px830fwd baskı sorunu
Herkese selamlar
Kuzenimden kullanmak için aldığım Epson Px830fwd yazıcıda baskı sorunu yaşamaktayım. Yazıcı 6 kartuşla çalışmakta ve 1 tanesi esksik olsa bile çıktı alınamıyor. Yazıcıyı teslim aldığımda eksik olan kartuşu dün satın aldım ve cihazı çalıştırdım. Deneme çıktısı aldığımda 6 kartuşdan siyah renk olanından baskı alamıyordum. Bugün yerli yabancı emsal sorunları inceleyip okuduğumda vatandaşın bir tanesi baskı kafasında mürekkep kanallarından bir ve birkaçının kuruduğunu ve kanalı antifrizli cam suyu ile açtığını yazmış. Bu olay sonrası denememde siyah beyaz çıktı almaya başladım ama gri/mavi tonunda çıkmaya başladı. Kafa temizliği yapamıyorum çünkü kartuşlardan iki tanesinin seviyesi çok düşük. Bu tip sorun yaşayan ya da çözebilen var mı, varsa nasıl çözdünüz? Teşekkürler
S
9 yıl
Bluestacks dosyaları nasıl kurtarılır?
İş yerinde kullandığım Windows7 x64 yüklü pc'mde bluestacks içinde kullanmış olduğum whatsapp ve viber'daki fotoğrafları harddisk değiştirdiğim için ve değiştirdiğim harddiske format attığımdan dolayı bilgiler silindi. Fakat bazı programlar aracılığı ile silinen dosyalara ulaşabilirken whatsapp ve viber'dan almış olduğum fotoğrafları bulamıyorum. Eski sistemimdeki bluestacks dosyalarını yeni kurduğum Windows 8.1 x64 sistemde nasıl çalıştırabilirim?
S
10 yıl
Inpax mini uydu alıcısı
Birkaç ay önce evde kullanmak üzere almış olduğumuz uydu alıcısının bazı kanalları çözmemesi üzerine (nat geo wild, mtv gibi) yazılım güncellemeye karar verdim. Cihaz Inpax marka fakat kutusunun üzerinde herhangi bir marka göremedim. Emsal cihaz gösterecek olursakhttp://www.n11.com/inpax-mini-uydu-alicisi-scart-uydu-alicisi-3590-P16612588 linkteki cihaz ile aynı. Kutu üzerinde bissde çözer yazıyor ama biss menüsünede giremedik. Cihaz üzerinde kurulu olan uydular şimdilik Turksat ve hotbird. Birkaç gün içinde expres am1 kurmayıda düşünüyorum (tek çanakta 3 lnb projem olursa eğer thorda ekleyeceğim). Bu kadar çok uydu olunca elbette kanal açmak gerekiyor.
Cihazın firmware bilgileri kısmında: GS ALI M3329-AV2026 yazıyor. sözde rs232 (com port) girişi var, giriş daha çok eski cd-romları anakarta bağlayan ses kablolarına benziyor. Bir şekilde kabloyu yapılır ama yazılım ne derece bulunur bilemiyorum. Sizden ricaam yazılım ve kablo yapımı için yardım etmeniz. Şimdiden teşekkür ederim.
S
10 yıl
Bios güncelledikten sonra sistem açılmıyor ASUS A7N8X-VM
Evde eski SocA sisteme ait anakart ve işlemciyi tek bir bilgisayarda toplayıp eski oyunları oynama amacı ile bugün Windows Xp kurdum.Bios ekranında ddr400 olan ramin 333 olduğunu görünce Asus resmi sitesinde bios'lara bakmaya başladım.Gördüm ki bios güncellemesi ile anakart ddr400'üde görebiliyormuş. Ms-DOS üzerinden anakartmın bios'unu güncelledim. Herşey başarı ile tamamlandı yazdı ekranda. Sİstemi yeniden başlattım ddr400 ram bios ekranında görüldü. Bios güncellendi güzel ama sistem bios ekranında donup kalıyor.Diğer fakettiğim sorun ise Amd 2600+ işlemci 1900 MHz civarında çalışması gerekirken 1150MHz'de çalışıyor. Yani anakart Cpu'yuda gereğinden az görüyor.
Cevap yazacak arkadaşların enerjilerini boşa sarf etmemeleri ve gereksiz cevaplar yazmamaları için yapmış olduğum işlemleri tek tek aşağıda görebilirsiniz:

-Bios pili çıkarılıp fabrika ayarlarına dönüldü
-Anakart üzerinde jumper ile Cmos sıfırlandı
-Bios menüsünden fabrika ayarlarına dönüldü
-Farklı ramler takıldı
-İşlemci termal macunu yenilendi
-Sisteme Agp ekran kartı takıldı
-Hdd ve bilimum romlar çıkarıldı
-Anakart bios'unda işlemci hızı, fsb ve voltaj ayarı için herahngi bir menü bulunmamakta.İddi ederken fotoğraflar ile ediniz. Şurada şu olması lazım, burada bu vardır yazmayın.
-anakart pili değişti
S
11 yıl
Silinebilir
Silinebilir
S
11 yıl
HP 530 SORUNU
Bir tanidigima ait olan Hp 530 nbotebooku isi sorunu halletmek icin aldim. Herseyi guzelce hallolduktan sonra windows kurulumuna gectim.Bu adimda sorunsuzca tamamlandi. Driver kurmak icin usb'den 2.5 harici bir hardisk taktim ki takar takmaz bilgisayar kendini kapatti. Sarji bitmistir dusuncesi ile sarj aleti ile acmayi denedim fakat ekranda hicbir goruntu yok!
Sebebini internette arastirmaya basladim ama hicbir sonuc bulamadim.1-2 kiside ayni sorun olmus ama cevabi yok. Bilgisayar normal bir sekilde aciliyor fan calisiyor fakat ekranda goruntu yok.
Basina gelen yada cozumunu bilen kisiler varsa cevaplarini bekliyorum. Herkese iyi forumlar
S
12 yıl
Cok acil kamera almam gerekiyor!!!!
Merhabalar.Evdeki eski Sony ccd-v30e kameranin monitorunde sorun olmasindan oturu yeni bir kamera almaya karar verdim.Kamerayi 1992 yilinda almis olup 6-7 nin uzerinde kullanmadik/kullanamadik(cok kullanilan bir urun degil sonucta fotograf makinalari gibi).Tamir veya masraf yapmamak icin hemen baska bir kamera alma arayisina ciktim.Rusya'da yasiyorum buradaki fiyatlar Turkiye'ye oranla gayet ucuz.Kamerayi bu ay 3-5 defa kullanacagim ve almayi dusundugum 3 tur kamera var.

1.si dvd'ye kayit yapan (2.el 66$) Sony DCR DVD 92 E
Ozellikler icin http://www.sony.com.tr/support/tr/product/DCR-DVD92E/specifications

2.si ise hd video cekip hafiza kartina hd video ceken.(yeni urun 230$) JVC Everio GZ-E15 (Sony almayi dusunuyordum fakat sony'nin gece goruslu olanlari biraz daha pahali)
Ozellikler icin http://www.jvceshop.co.uk/invt/gze15/#tab2

3.Samsung SMX-F43BP/XER 93$

Evet, biz kamerayi cok kullanamadik.Bu alacagimida ne kadar kullanacagimi bilmiyorum bu yuzden size danismaya karar verdim ne onerirsiniz?
S
12 yıl
AMD SEMPRON 145 x2 de sorun
Amd Sempron 145 (2800mhz) cpuyu Asrock n68-gs3 ucc anakart ile kullaniyorum.6 ay UCC olmadan kullandim ve internette yorumlari okurken cekirdek acilabildigini ogrendim.Bios ayarlarindan UCC ozelligini actim ve Windows Xp acildi.Driver arama ve yukleme isleminden sonra yeniden baslatma secenegi gelip evete bastim.Fakat Windows'a girerken mavi ekran hatasi verip kaldi ekran.Bazilari ile X2 yaptiktan sonra yeniden Windows kurulmasi gerektigini yazmis.Bugun Windows 7 kurmayi denedigimde (giris ekraninda) tekrar mavi ekran hatasi aldim.

Sistemde Ascot A340 (340-350w) psu 1x4gb 1333 patriot marka ram var.Psu nun yetersiz geldigini dusunmuyorum.Sizde sorun neden kaynakli ve nasil cozum uretebiliriz.Simdide tesekkurler
S
13 yıl
HANGI HP?NEDEN?
Iyi forumlar Hp-Compaq nx9105 model super notebookumdan sonra yine hp almaya karar verdim ama baktim ki donanim ozellikleri hemen hemen ayni olmasina ragmen bircok modeli var bu da isi biraz zorlastiriyor.Nx9105de memnun oldugum ozellikler jbl hoparlor kalitesi ve 3.5-4 saatlik sarj suresiydi.Kiyaslamalarinizda hoparlor kalitesi ve pilide belirtirseniz sevinirim tsk.Ayrica desteklenen maksimum ram kapasitesi uzun vadede ne derece onemli.(4/8GB)LUTFEN BU MODELLER DISINDA TAVSIYELERDE VE FIYAT KARSILASTIRMASINDA BULUNMAYINIZ

1)HP G62-b13ER AMD Phenom II N620
2)HP ProBook 4525s AMD Phenom II P650
3)HP Pavilion g6-1001er LQ479EA
S
14 yıl
2 ADET FOTOGRAF MAKINASI ALACAM LUTFEN YARDIM
Merhaba 2 adet fotograf makinasi almayi dusunuyorum slr ve d-slr

1)Fujifilm FinePix S1600
< Resime gitmek için tıklayın >
2)Fujifilm FinePix S2500HD
< Resime gitmek için tıklayın >
2)Fujifilm FinePix S1500
< Resime gitmek için tıklayın >
3)Nikon L110
< Resime gitmek için tıklayın >
4)Olympus SP-600 Ultra Zoom
< Resime gitmek için tıklayın >

(Bu kategoriden 1 adet).Ilk olarak bu 4unden biri.Fuji daha once kullandim guzel makinalar ama yinede kararsizim.Fiyatlari 3assgi 5 yukari ayni bu yuzden degerlendirirken lutfen fiyattan cok kalite ve ozellige gore tavsiyede bulununuz.

Diger yandan
1)Canon EOS 1000D Kit 18-55 IS EF-S
< Resime gitmek için tıklayın >
2)Nikon D3000 Kit AF-S DX 18 -55 mm f/3.5-5.6G VR
< Resime gitmek için tıklayın >
Bunlarinda ozellikeleri neredeyse birebir ayni.Bu tarz ik makinam olacak.Elimdeki para ancak buna yetiyor bu yuzden farkli mode tavsiyelerinde bulunmayiniz.Diger marka onerilerinde hic bulunmayiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.