T

Yarbay
26 Nisan 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
4. ULUSAL ANTALYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KARİKATÜR YARIŞMASI 2019
< Resime gitmek için tıklayın >

4. ULUSAL ANTALYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KARİKATÜR YARIŞMASI 2019

Konu : Geleceğin Fabrikaları
Son Başvuru Tarihi : 3 Temmuz 2019

Yaşadığımız evren ile birlikte, biz insanlar da sürekli bir rekabetin, yenilenmenin ve değişimin içerisindeyiz. Sürüp giden bu döngü karşısında ayakta kalabilmek, ileriye yol alabilmek için; ülkeler, firmalar, markalar, fabrikalar, makineler ve insanlar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanmakta. Artan nüfus, gelişen teknoloji ve buna paralel olarak çoğalan ihtiyaçlarla birlikte, doğal kaynaklar hızla tükenirken, bu kaynaklardan daha verimli ve akıllıca çözümlerle yararlanmanın, alternatif çözümler yaratmanın yollarını bulmalıyız.

Dünyada rekabet üst seviyedeyken, ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapıları da geliştikçe, bir öncekinden daha yeni ve parlak fikir arayışları ortaya çıkmakta. Yenilikçi gelişmeleri yakından takip etmek zorunda olan ve daha kaliteli üretimleri kovalayan sanayi de bu değişime ayak uyduran faktörlerin başında yer alıyor.

Kaldı ki Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yayınlanan İstihdam Görünümü 2019 raporunda, dijital dönüşüm, küreselleşme ve demografik değişikliklerin iş dünyasını yeniden şekillendireceği vurgulanarak önümüzdeki 15-20 yılda otomasyonun bir sonucu olarak mevcut mesleklerin yüzde 20’sinin kaybolacağı, yüzde 35’inin ise radikal olarak değişeceği değerlendirilmesinde bulunuldu.

Sosyal ve ekonomik gerilimleri azaltmak için istihdam ve meslek yaklaşımlarının yeniden gözden geçirilmesine dikkat çekilen raporda, “Hızlı hareket edilmezse özellikle düşük vasıflılar başta olmak üzere birçok insan, yıldırım hızıyla değişen iş dünyasında geride kalacak” uyarısı yapıldı.

Bu bağlamda, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecek olduğumuz geleneksel Antalya OSB Karikatür yarışmamızın bu yılki konusunu “Geleceğin Fabrikaları” olarak belirlemiş olup, siz değerli sanatçılarımızdan bu konuyu ele alan eserler beklemekteyiz.

Özel Konu : İş Sağlığı ve Güvenliği – İş Kazaları
Son Başvuru Tarihi : 3 Temmuz 2019

Organize sanayi bölgeleri, karmaşık ve birbirinden farklı binlerce makinenin insan işbirliği ile çalıştırıldığı, yoğun iş temposunun yaşandığı üretim alanları olarak bilinir. Bu da, bu iş alanlarının tehlikeli ortamlardan biri olmasına neden olmaktadır.

Çalışma esnasında meydana gelen insan ölümleri ve ağır yaralanmalarla sonuçlanan kazalar en büyük üzüntü ve sorunların başında gelmektedir! Bunun yanı sıra ekonomik iş kayıpları, verimlilikte düşüş, kötü şöhret ve enerji kayıpları da ikinci derecede yan etkiler olarak anılabilir.

Bizler, bu iş alanlarında meydana gelen kazalara dikkat çekmek, güvenliğin önemini ortaya koymak ve karikatürün vurucu gücü vasıtasıyla, çalışanları bu konuda düşünmeye ve dikkatli olmaya sevk etmek amacındayız.

Bu bağlamda, İş güvenliği ana başlığı altında; İş kazaları, güvenlik ihmalleri, bireysel ihmaller, güvenli çalışma yöntemleri, insan hayatının önemi, dikkatli ve verimli çalışma, uyarı ve ikaz işaretlerine riayet etme, güvenlik koşullarına uyma, güvenli iş için uygun ortamların oluşturulması, bilinçli çalışma, iş esnasında başka şeylerle meşgul olmak, dikkat dağınıklığı vb. konularda değerli karikatürlerinizi bekliyoruz.

ŞARTNAME

1. Yarışmanın konusu: “Geleceğin Fabrikaları”
Özel konu : “İş Sağlığı ve Güvenliği – İş Kazaları”

2. Son gönderme tarihi: 3 Temmuz 2019

3. Yarışma ulusal çapta olup, amatör ve profesyonel tüm yarışmacılara açıktır.

4. Yarışmaya en fazla 5 karikatür gönderilebilir.

5. Eserler, en az A4, en fazla A3 ebadında olmalıdır. Karikatürler, orijinal çizim olarak posta/kargo ile ya da dijital ortamda e-mail ile gönderilebilir. Dijital olarak gönderilecek eserler, en az 300 dpi çözünürlükte ve mailin büyüklüğü en fazla 10 MB olmalıdır.

6. Yarışma için gönderilen eserlere, yarışmacının kısa özgeçmişi eklenmeli, arka yüzüne; eserin konusu (Geleceğin Fabrikaları ya da İş Sağlığı ve Güvenliği), sanatçının adı, soyadı, doğum tarihi, adresi, telefon numarası ve e-mail adresi yazılmalıdır. Dijital katılımda bu bilgiler e-maile eklenmelidir.

7. Gönderilen karikatürler, daha önce başka bir yerde yayınlanmış olabilir; ancak ödül almamış olmalıdır.

8. Benzer ya da kopya karikatürler olması ihtimaline karşı, finale kalan karikatürler, 5 - 11 Temmuz 2019 tarihleri arasındawww.antalyaosb.org.tr adresinde askıda bekletilecek ve bu süre zarfında olası itirazlar (karikatur@antalyaosb.org.tr adresine itirazlarınızı gönderebilirsiniz) değerlendirilecektir. 11 Temmuz 2019 tarihi mesai bitiminden sonra gelen itirazlar dikkate alınmayacaktır. Kesin sonuçlar 12 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacaktır.

9. Yarışmaya gönderilen karikatürler iade edilmeyecektir.

10. Gönderilen karikatürler, Antalya OSB tarafından ticari olmayan amaçlarla, internet ortamında afiş, kartpostal, reklam, albüm, davetiye vb. basılıp kullanılabilecektir; ancak eserlerin asıl sahibi sanatçının kendisidir. Yarışmaya eser gönderen çizerler bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
11. Yarışma sonunda ödül almaya ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan bir albüm hazırlanıp, ödül kazanan ve albümde karikatürü yer alan sanatçıların adreslerine gönderilecektir.

12. Yarışmada ödül kazananların bir kişilik ulaşım ve bir gecelik konaklama giderleri Antalya OSB tarafından karşılanacaktır.

13. Yarışma Jürisi aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır;
- Eray ÖZBEK
- Ahmet AYKANAT
- Kürşat ZAMAN
- Engin SELÇUK
- Halit KURTULMUŞ
- AOSB Yönetim Kurulu Üyesi
- AOSB Bölge Müdürü

14. Ana Konu Ödüller;

Birincilik Ödülü : 8000 TL ve AOSB Ödülü
İkincilik Ödülü : 6000 TL ve AOSB Ödülü
Üçüncülük Ödülü : 5000 TL ve AOSB Ödülü
Mansiyon 1 : 2000 TL ve AOSB Ödülü
Mansiyon 2 : 2000 TL ve AOSB Ödülü
Mansiyon 3 : 2000 TL ve AOSB Ödülü

Özel Konu Ödül : 8000 TL ve AOSB Ödülü

15. Yarışma Takvimi ;
Son Gönderim : 3 Temmuz 2019
Jüri Toplantısı : 5 Temmuz 2019
Askı Süresi : 5 – 11 Temmuz 2019
Kesin Sonuç Bildirimi: 12 Temmuz 2019
Ödül töreni : 23 Temmuz 2019

16. Yarışma Sergisi ve Ödül Töreni 23 Temmuz 2019 tarihinde Antalya OSB İdari Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

17. Eser gönderim adresi:
Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım 5. Cad. No:5
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü
Basın Yayın Tanıtım Organizasyon Müdürlüğü
Döşemealtı – ANTALYA
E-mail : karikatur@antalyaosb.org.tr

Detaylı Bilgi için iletişim;

Burcu Zaman
E-mail : burcuzaman@antalyaosb.org.tr
Tel : 0242 258 11 00 (2002)

Can Yücel
E-mail : canyucel@antalyaosb.org.tr
Tel : 0242 258 11 00 (5004)
< Resime gitmek için tıklayın >
T
6 yıl
Kuba Twister 50cc inceleme
Uzun zamandır 50cc bir scooter almak istiyordum, bir çok modeli inceledim sonunda Kuba Twister'da karar kıldım. Tasarımı 2013 model Honda Metropolitan'ın tasarımının aynısı. İnternetten arayabilirsiniz.

Aslında Kuba Fighter alacaktım ama Twister'ın koltuğunun daha geniş ve rahat oluşu, süspansiyonunun daha yumuşak olması, plastiklerin ve ek yerlerinin daha düzgün olması beni Twister'a yönlendirdi.

Motorsikletin üzerinde Fighter'la aynı motor var, belgelerinde 2,7kw yazıyor yani 3.6hp. Ancak gaz tepkileri şaşırtıcı, hızlanmakta zorlanmıyor, rampaları gayet istekli çıkıyor. İki kişi henüz denemedim ben 80 kg'ım.

Üzerinde 3.0x10 Timsun marka lastikler var, yumuşak bir lastik, herhangi bir sıkıntı oluşturmadı.

İki fren de kampana, rodajda olduğundan 50km yi geçmedim ama ani frenlemeler denedim, bir kaç metrede duruyor motor.

Motoru soğukken hafif gaz vererek çalıştırdım ancak sıcakken tek basışta çalışıyor. Ayak marşını denemedim.

Koltuk, kontak anahtarı sola çevrilerek açılıyor, koltuk bagajı oldukça geniş.İki market poşeti sığıyor. LS2 nin yarım kaskını (L) alabiliyor. Anahtarın arkasındaki altıgen bir anahtarcıkla anahtar deliği kapatılabiliyor.

1 Şubattan itibaren ruhsatı noterler basıyor. 137.7 tl aldılar, plaka 25 tl. Tescilde, trafik sigortası zorunluluğu yok, ama polis durdurur sorar mı açıkçası bilmiyorum. Yani başka hiç bir masrafı olmadı alma aşamasında.

Trafik yoğunluğu düşük bir ilçede yaşıyorum, ve motoru işe gidip gelmek için kullanacağım, gidiş geliş günde 3-4 km kadar. İhtiyacımı son derece güzel karşılayacak gibi gözüküyor.Aklıma şimdilik bunlar geliyor, daha sonra eklemeler yaparım, biraz dolanayım şimdi.

Edit1:
Servisi motorunun Fighter'la aynı olmadığını söyledi, bunun marşı Honda Spacy gibi kuru tip dedi. Karbüratörünün de farklı olduğunu söyledi. Fighter'lar da kendi içlerinde farklı farklıymış, farklı Çinli üreticiler aynı modelleri üretiyormuş.

Edit 2:Motor
Biraz araştırma yaptım, evraklarda motor kodu 137QMB, belki inanamayacaksınız ama orbit ve kisbee nin motoru da aynısı. Fotoğraflarını karşılaştırdım, yedek parça linklerine baktım, motorlar aynı.

Edit 3:Performans
Bir arkadaşımla bindim, sığamadık. Dizlerim direksiyona kadar geldi, tutuş ergonomisi bozulduğundan keyif vermiyor. Eşimle bindiğimde daha normal oldu.

İki kişiyi rampa yukarı 40 la çıkardı, düz yolda 50 li km lere çıktı. Tek başıma denedim, düz yolda 65 km diyor, çok hafif rampa aşağı bir yolda 70 e çıktı.

Tabi bu süratler, göstergenin gösterdiği süratler, belki daha sonra gps le sağlamasını da yaparım.

Trafik ışıklarında kalkışta geride kalmıyor, otomobillerden önce, diğer 110 luklarla birlikte seri şekilde kalkıyor ve 4-5 sn içinde 50 km ye çıkıyor. Ama sonrasında diğer 110 luklar yanınızdan geçiyor :) En keyifli ve güven verdiği süratler 40-50 arası diyebilirim.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
T
8 yıl
Ümit Katlanır Bisiklet / Ümit 2036 Folding
Arkadaşlar bir süredir, katlanır bisiklet bakıyordum, nispeten ucuz modeller, bianchi folding , carraro flexi , b-twin modelleri ve mosso marine 'i incelerken Ümit 2036'yı farkettim. Bisiklet forumlarında bu bisiklet hakkında detaylı kullanıcı bilgisi bulamadım yine de N11 den %11 kampanya indirimiyle 719@664 tl ye 6 taksit bisikleti aldım.İçerisinden çıkan kuponla servisinde ücretsiz olarak kurdurttum. Hediye seti vardı ( yama seti, pompa, kilit, paça bandı) kutuya koymayı unutmuşlar, adamları aradım ilgili davrandılar hemen kargoya vereceklerini söylediler, kaliteleri nedir bilmiyorum.

İlk izlenimlerimden bahsedeyim. Bisiklet kesinlikle yukarıda bahsettiğim rakiplerinden farksız, markaya takılmayın. Kullanılan ekipmanlar mosso marine 20 ile bire bir aynı, sadece kadro farkı var.İkisini de Ümit bisiklet yapıyormuş. Bir tur attım gayet güzel. Ben 80kg ım yüksek kilolu birisi sürekli kullanırsa dayanır mı orası burası oynar mı bilemiyorum. Ben eşim ve kızımın kullanması için aldım, o manada işlevini kusursuz olarak göreceği kanaatindeyim. Gayet sağlam gözüküyor. Sele borusu ve gidon hikayeden değil. Tekerlerinin 20" olmasından ötürü manevra kabiliyeti 26" lardan farklı, ilk başta tuhaf geliyor scooter vari sık sık düzeltme gerektiriyor, dikkatli olunmalı. İlk öğrenen için belki zor olabilir.

Malzeme kalitesi gayet tatminkar, bana füme turuncu olan geldi sanırım en güzel rengi de bu , katlaması çok pratik , megane 3 ün bagaj zemininin 3/5 ini kapladı diyebilirim. Hacmen 150lt yer kaplar sanırım. Dar girişli sedanların bagajına (focus3 vs.) girmeyebilir. İncelemelerde ön koltuk arkasına filan katlanır bisiklet koyuyorlar, 20" için böyle bir şey sözkonusu değil, sığmaz.

Koltuğu konforlu ve yumuşak ortası boş olanlardan. Fren kolları aliminyum, vites kolu Shimano SL-RS35, 6 vites şıkır şıkır geçiyor, Arka arttırıcı Shimano RD-TY21, ruble Shimano MF-TZ20, pedallar da katlanabiliyor, boru bagajı var, plastik çamurlukları var, arkada pilli bir lamba ve reflektör var, lastikleri ponely marka 20x1.75 piyasa işi ama deseni güzel, MTB tipi değil. Aliminyum gövdenin kaynak işçiliği güzel, ağırlık 13.5kg yazıyor.

Bütçeniz 1000 tl altındaysa, dahon, tern gibi üst seviye katlanırlar düşünmüyorsanız, dünya seyahatine filan çıkmayacaksanız güvenle alabilirsiniz. Yazlıkta, karavanda, çadırda ekmek almaya filan gidecekseniz bence 10 numara bisiklet. Tavsiye ediyorum, bir kusurunu bulamadım. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olur.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
T
8 yıl
Cevap: RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]
Frenlerin iyi tutmadığını söyleyen arkadaşlar, bugün gözlemlediğim bir şeyi paylaşmak istiyorum.

Paspasım kayarak pedalların altına girmiş, bugün frene bastım fren tutmuyor gibi geldi bir an telaşlandım. Acaba arada sırada bu şekilde olduğunda mı pedal size hissiz geliyor.
T
8 yıl
Cevap: RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]
Frenlerin iyi tutmadığını söyleyen arkadaşlar, bugün gözlemlediğim bir şeyi paylaşmak istiyorum.

Paspasım kayarak pedalların altına girmiş, bugün frene bastım fren tutmuyor gibi geldi bir an telaşlandım. Acaba arada sırada bu şekilde olduğunda mı pedal size hissiz geliyor.
T
9 yıl
Tablet uzmanları yardım lütfen
acer a200 tabletim var. Tablet şu anda açılmıyor acer logosunda donup kalıyor, on ve ses+ düğmelerine birlikte basarak recovery başlattığımda android robotu nalları dikiyor.

Tablet işinden anlamıyorum ama orjinal romunu yabancı sitelerde tarif edildiği gibi sd karta attım, bazen başlatıyor ama yarıya gelince yine nalları dikiyor. USB ile bilgisayara bağlayıp livesuit ile denedim usb download protokol ekranı geliyor ama yazılımı yüklemeye başlayamıyorum.rom atmaktan anlayan yok mu?
T
9 yıl
Cevap: FALKEN sincera sn832 lastikler alındı
falken sincera 832 ecorun hakkında araştırma yaparken ADAC testlerini buldum, ilgili yerleri çevirip ekledim. 2014 te 175/65/14 ebadındaki 16 yaz lastiği arasında 5. olmuş.

< Resime gitmek için tıklayın >
T
11 yıl
Formatladığım fujitsu laptop açılmıyor
Win7 kurulu fujitsu laptopa, format atarak yeniden win7 kurdum.Son aşamada ekran karardı, herhalde resetleyecek diye başından kalktım.15 dk sonra ekranın hala karanlık olduğunu gördüm.Defalarca resetledim ne ekran geldi ne de bios ekranı gözüktü. Bios pilini söktüm taktım olmadı.HDD sini söküp bigisayardan formatlayıp tekrar taktım ama ekranda herhangi bir görüntü alamadım, biosu dahi göremiyorum.
T
12 yıl
Sustalı anahtarlık pil değişimi
Clio 3 grandtour sahibiyim.Fotoğraftaki sustalı anahtarın pilinin nasıl değiştiğini bilen var mı? Üzerinde herhangi bir vida gözükmüyor,sağa sola da kayacak gibi değil.
< Resime gitmek için tıklayın >
T
14 yıl
5-5-5-18 ramle 5-5-5-12 ya da 15 nasıl çalışır?
ddr2 5-5-5-18 ramle

5-5-5-12 ya da 5-5-5-15 nasıl çalışır?Saçmalarlar mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.