B

Yarbay
04 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
111 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
TP-Link modemin WI-FI\u0027ı can çekişiyor, acil modem önerisi
TP-Link TD-W9970v3 marka modemim var. 2+1 büyük sayılmayacak bir evde oturuyorum. 1 ay kadar önce arka odada network çekimi gerektiği için modemi ve arka odayı çaprazdan ama önü açık olarak gören bir xiaomi repeater aldım (şu direkt prize takılan kablosuz olan siyah model). Şu ana kadar bir sıkıntı yoktu. Geçen gün ailemin misafir gelmesi ve 1 laptop 2 telefonun network'e eklenmesiyle ilk ciddi performans düşüşünü yaşadım. Evde 1 masaüstü, 2 laptop, 1 tv, 1 tablet, 1 telefon, 1 repeater (artı buna bağlı bir cihaz), 1 akıllı süpürge, 1 kitap okuyucu mevcut. Bağlantım 100mbit vdsl2.

Dün birden bire tabletin wifi'ı inanılmaz hız düşüşü gösterdi. Sonrasında bir türlü toparlanamadı, internet kötü sandım ancak ethernet kablosuyla bağlanınca tam performans alabiliyorum (ufak bir parantez modem arayüzünden test yapınca pppoe hatası vs diyor ama dediğim gibi kabloluda hiçbir problem yok). sonrasında modemi sıfırladım kurdum yeniden başlattım vs ancak düzelme göstermedi. ama gidip wifi ismi ve şifresini değiştirince düzeldi. bu şekilde laptop, telefon ve tv'de denedim, tam oldu derken gidip xiaomi repeater'ı da bu ağa ekleyince performansın tekrar öldüğünü fark ettim. birkaç kere denedim ve tüm cihazlar bağlanınca wifi ölü gibi davranıyor. şu an yine sorun yaşıyorum.

öncelikle 80 m2 ve arada min. 2 duvar olan evde bu repeater'a gerek bırakmayacak (veya duruma göre repeater'la kullanılacak) bir modem tavsiyesinde bulunabilir misiniz? bütçeyi çok zorlamamak lazım ama fiyat performans önerileri için zorlarım açıkçası.

2) modemin dandikliği malum ama repeater'lar böyle bir şeye yol açabilir mi?
3) repeater'ın 1 aydan fazla süre çalıştıktan sonra modemi etkilemiş olması mümkün mü?
B
5 yıl
İkinci el HDD alınır mı?
her diskin bir yazma-okuma(?) ömrü[1], sağlık durumu (bad sector)[2] vs, performans ölçümleri[3] vs var.

1tb hdd almak istiyorum ancak bütçem an itibariyle kısıtlı durumda.

alınmaz denebilir eyvallah ama sorum şu; alacak olsam üstteki sorunları veya başka durumları yazılımla test edip sağlığını belirleme durumum olabilir mi? 2 ve 3 için tool var ama 1 için var mı, güvenilebilir mi?
B
5 yıl
next nextstar digiturk ayarları
her site farklı farklı tpn (frekanslar) vermiş, türksat'ın sitesine giriyorum 12380 diyor, onu da batı doğu diye ayırmış, doğu'da 12423. ben istanbul'dayım hangisini seçmeliyim, bunlardan birini seçsem olur mu?

nexstar alıcımda digitürk kanallarını ve bein sports kanallarını almak için hangi ayarları yapmalıyım, uydu direkt bağlı disecq yok. arıyorum 35 tane kanal çıkıyor, şifreli şifresiz tümünü ara dememe rağmen.
B
5 yıl
Kurutmalı Çamaşır: Samsung WD80J5410AW mi LG F4J6TMP0W mi?
Sırasıyla Samsung ve LG.

Fiyatlar 3400'e 3100.

Biri 8kg yıkama 6kg kurutma 1400 devir, diğeri 8kg 5kg 1400 devir.

Samsung fırçasız dijital inverter motor, ecobubble teknolojisi ve belki de en önemlisi hava yıkama (koku arındırma) özelliği mevcut. Bu benim için iyi gibi, zira sigaradan nefret ederim ve küçük çocuğum var.

LG'de ise 6 Motion Direct Drive teknolojisi 10 yıl parça garantisi, ve barkod okuma vs wifi aracılığıyla program indirme vs gibi özellikler mevcut.

Kapasiteleri sıkıntı değil, hangisini tercih etmek, sağlamlık, yıkama ve kurutma performansı açısından daha başarılıdır, kullanan var mı?
B
5 yıl
Oculus DK2 (Development Kit 2) aldım, yardıma ihtiyacım var
geçtiğimiz gün ikinci el temiz bir adet oculus rift development kit 2 aldım. deneyerek aldım ve cihazın sorunsuz olduğunu gördüm.

eve geldim, imzamdaki sisteme (windows 10 pro) taktım, pc gördü yalnız bir cihaz görüp sonra ikinci olarak görmeye başladı ve ikincisi sürekli disconnect-connect yapıyordu. yani bir dk2 var, ikincisi bağlanıyor kopuyor gibi. sonra oculus home indirdim (6,6gb) tamam driver falan yüklendi. yalnız oculus home açılmadan cihaza görüntü gelmiyor ve home'u açınca da görüntü geliyor ve gözlükte "oculus home dk2 desteklenmemektedir" falan diyor. dedim neyse, assetto corsa ve project cars'a girdim. oyuna giriyorum görüntü geliyor, piste çıkıp sürüyorum 30sn sonra falan tekrar kopuyor geliyor. sonra oyundan çıkıyorum vs yine yarım dakikada bir falan dınk-dınk kopma-bağlanma sesi.

aldığım yere gittim durumu anlattım, taktık bilgisayara (win 7 pro) denedik yok kardeşim kopmuyor (geri alayım mı dedi biraz daha uğraşacağım dedim). acaba windows 10 mu dedik, eve geçtim ikinci bir eski pc var bu da win 10 pro. ona taktım bu sefer oculus home değil v0.8 yükledim (reddit'te biri önerdi bu versiyon önemliymiş hatta sdk version changer diye uygulama var, ilginç). benim eski pc'de de kopmuyor. sorun ne olabilir?

bu akşam eve geçip yine imzamdaki sistemde oculus home kurmayıp v0.8 falan kuracağım. bunun dışında film izlemek için falan v0.8 destekleyen uygulama-demo vs olması lazım sanıyorum.
benzer durum başına gelen, bu tarz işler hakkında bilgi sahibi olan varsa çok rica ediyorum yardım etsin. ben bir yandan öğreniyorum ancak kısa bir özet geçilirse süper olur.
B
5 yıl
Aynı makinede sanal makine ile 7-8\u0027den güncelleyip 10 lisansı oluşturmak
Windows 7 ve 8'den 10'a geçişin ilk ücretsiz olduğu zamanlarda (aslında hala öyle) elimdeki masaüstü bilgisayarımı 10'a yükselttim ve şu an orijinal lisanslı.
Aynı şekilde -elimde bulunsun diye- macbook pro'ma da sanal makine (VM) içinde windows kurmuştum, 7 veya 8'den yükselttim ve onu da lisansladım. Bu macbook'taki lisansı başka bir anakarta taşıyayım dediğimde (sorun gider deyince "donanım değiştirdim" seçeneği çıkıyor; veya slmgr.vbs /upk deyip ürün anahtarını bir makinadan kaldırıp diğerine yüklemeye çalışınca) hata veriyor.
Microsoft destek ekibiyle konuştuğumda bu lisansın anakarta özel olduğunu, yani macbook'umda yükselttiğim wnidows 10 anahtarını VM'den uninstall edip tekrar aynı bilgisayara bir windows 10 kurduğumda kullanabileceğimi söylediler. Şimdi demek ki bir makinada VM içinde 7-8'den 10'a yükseltip lisans sahini oldum, VM de gerçek OS de aynı anakart üzerinde olduğu için windows buna aynı donanım diyor ve ürün anahtarını birinden [VM] kaldırıp diğerine [gerçek OS] kurunca kabul ediyor (birkaç kere denedim çalışıyor).

Şimdi ben gidip yeni bir bilgisayar topladım (imzam); buna windows 10 kurdum programları ayarladım (eski masaüstü, macbook, yeni masaüstü oldu). bu yeni makineye 8 kurup 10'a ücretsiz güncellemeden (çünkü sıfırlanacak her şeyim); içinde sanal makineye kurduğum windows 7 veya 8'i, hangi lisans tipiyle ve hangi edevatla lisanslamalıyım ki, VM'in üzerinde çalıştığı bu yeni bilgisayarıma o key'i girince aktive olsun?

umarım soru açıktır ve cevabı vardır; windows 8'i, aynı bilgisayarda VM'den gerçek OS'e lisansı taşıyacak yol-yordam hangisidir?
B
5 yıl
Düşük olan RAM bus hızını (2100mhz) kendi değerine yükselttim (3000)
yeni topladığım sistemde (amd ryzen 5 2600, asus tuf b450 plus gaming, gskill ripjawsv 3000mhz 8gbx2) anakart ram hızını 3000mhz yerine 2100mhz görüyordu. bunun üzerine kurulum bittikten sonra anakartın bios'unu güncelledim. ram'lerin hızını BIOS ayarlarından voltaj vs değiştirmeden standart frekansı olan 3000mhz'e çektim. şu an için bir sorun görünmüyor. sistemde vs baktığımda da 3000mhz'de çalıştığını görebiliyorum. bu arada daha bugün oluyor bu mevzu.

bu yaptığım makul mudur, voltajla da mı oynamam gerekirdi, kısa olmasa da uzun vadede bunun bana zararı olur mu yoksa anakartın firmware'i ram'leri tam hızda destekleyene kadar beklemeli miyim?

özellikle benzeri durum yaşayan varsa yanıt verirse sevinirim.
B
5 yıl
27 inç full hd 1100 tl bütçe; önce panel tipi mi tazeleme oranı mı tepkime süresi mi?
topladığım sisteme 3 monitör eklemeyi planlıyorum. o sebepten bütçe / 3; kısıtlı yani. 900'e bile halledebilsem hallederim ama baktığımda birkaç koşulu sağlasın dersem 1000'den pek aşağı inemiyorum.

şu halde 2k olsa 3 monitörde sistem zorlanır o yüzden 1080p. hem ips olsun hem tepkime süresi 5ms altı olsun hem tazeleme oranı 60hz üstü olsun dersem bütçeyi kat be kat aşıyor.

bunun yerine panel fark etmez deyince uygun monitörler geliyor ancak.. en çok bulunan monitör tipi tn panel, 1080, 5ms ve 60hz.

biraz farklılaşalım dersek; 1ms-2ms-4ms farkı mı daha önemli, yoksa 60hz-72hz-75hz-144hz farkı mı önemli? yani "144hz'den aşağı iniyorsan ha 60 ha 72" denebilir mi? veya 1ms olmadıktan sonra ha 2 ha 4 ha 5ms fark etmez denebilir mi?

misal 144hz 1ms bulabildiğim en uygun 27 inç full hd monitör acer kg271, fiyatı da 1750 lira. freesync var.

tazeleme oranı 75hz 1ms samsung ls27e332hzx 1095 lira.
yine 75hz 2ms lg 27mk400h 1065 lira. ilginçtir en ucuzu bu bunda da freesync var.

fikir lazım.
B
5 yıl
NZXT S340 mı H500 mü?
Ryzen 5 2600 ve Gtx 1070'li sistem için hangi kasa özellikle soğutma açısından daha iyi olur?
S340, 4 fan desteği; 2 üst 1 ön 1 arka ekzos, öndeki hava girişi üstte birkaç santimlik bir aralık.
H500'de de fan sayısı aynı; ön fanın girişi sol yanda delikli metal şeklinde.

Özellikle kullanan arkadaşlar tavsiye verebilirse iyi olur.
B
5 yıl
bu sistemin uyumsuz tarafı neresi? (2600x\u0027le uyumlu 5500tl\u0027lik)
bir haftalık araştırmalarım sonucu 11 senedir kasa toplamayan biri olarak bana 4k salon tv'mde 2k çözünürlükte oyun oynatacak bir sistem peşindeyim. genelde simracing oyunları oynuyorum, favorim assetto corsa, sonrası competizione, belki pcars-pcars 2 vs. eski kasadan sadece HDD alacağım o sebepten HDD, klavye, fare, monitör vs ihtiyacım yok. Sadece ssd'li bir kasa topluyorum.
Bileşenleri verip merak ettiğim birkaç konu hakkında yorum ve önerileri isteyeceğim;

Bileşenler
anakart: asus tuf b450 plus [689TL] -bir düşük versiyonuyla 200 lira fark ediyor, bundan daha yukarı çıkmam ama bir düşüğü düşünebilirim
islemci: amd R5 2600x [1527TL] -kafamdaki işlemci bu, bütçeye göre tavsiye üzerine belki 2600'e düşebilirim.
ram: corsair 2x8gb 3200mhz 950 lira (bunda 3200mHz'e gerek var mı, 3000mhz daha uygun modeller var, tavsiye?)
kasa: dark n10 [290TL] -çok beklentim yok, cam led med önemli değil, tam tersine sadelik ve fiyat tercihim. önemli olan fan mevzu bunda 5 tane 12cm fan var.
psu: high power 600w bronze [319TL] -psu mevzunda 80+ ve bronze olması hariç bilgim yok, sistem toplayınca gereken watt'ı hesaplayan bir site buldum girip bileşenleri yazıp oradan gereken watt'a bakıyorum. ekran kartına bağlı olarak 500-600w yetiyor gibi.
ssd: samsung 250gb [270tl]

en meşakkatlisi bu; esas tavsiye istediğim nokta da bu:
ekran karti: ben assetto corsa fps incelemelerinde gtx1060'ı [1950TL civarı] rx580'e [1800TL civarı] üstün gördüm. ancak freesync gitgide yaygınlaşıyor ve ati almak için -tv'lere gelmese bile- önemli bir artı. ek olarak bu saatten sonra 1060 alınmaz diyen 2200 lira civarı Sapphire Pulse VEGA 56 veya 2700 civarlarına 2060 öneren bilgili arkadaşlar mevcut.

benim bilgim ise anakart'ta b450'den ve 3200mhz'den inmemek, ram'de 3200mhz'den inmemek ve psu'da belirttiğim 80+ ve bronze kavralmarından mütevellit

toplam 1060 gtx ile 5995tl yapıyor. Burada bildiğim noktalarda hatam nedir ve kısacak olursam oyun odaklı bir sistem için hangisinden kısarak 5500tl'ye ulaşmam veya bu fiyata daha oyun performansı yüksek bir makine toplamam mümkün olur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.