A

Onbaşı
27 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
16 yıl
Anakart İşlemci Plakası
Merhaba,
Yabancı bir forumda okudum, acaba doğrumudur diye danışayım dedim üstatlara

Anakarttaki işlemci soketinin üstünde bulunan metal plakayı sökmek 10 derece civarında sıcaklığı düşürüyormuş.
< Resime gitmek için tıklayın >

Metalin yamuk olmasından dolayı sanırım soğutucu ile temas azalıyormuş.
< Resime gitmek için tıklayın >

Böyle birşeyi deneyen varmı acaba, ne derece doğru? Ayrıca bu metalin işlemci üzerinde çok fazla baskı yaptığını söylüyorlar. Ancak o metal olmazsa işlemciyi ne tutacak soğutucumu? Riskli gibi geldi ancak 10 derece düşüşte çok iyi.
A
16 yıl
TT Bigtyphoon Arka Plaka
Merhaba,
TT Big Typhoon soğutucusu ile gelen arka plakayı anakartın arkasına çift taraflı yapışkanlı süngerimsi birşeyle sabitledim. Ancak yeni anakarta geçeceğim ve gerçekten çok sağlam yapışmış, süngeri geç plakayı bile kaldırmak imkansız neredeyse. Bunun kolay bir yolu varmı veya bu parçaya benzer satılan bir parça?
A
16 yıl
Tagan Easycon XL 700w TG700-U35
Merhaba,
Yeni aldığım MSI 8800 GTS 512 OC ekran kartımla birlikte kasadan cızırtı sesleri geliyor. Bu senin PSU'dan geldiğini belirledim. Orthos testinde Small FFT CPU testinde ses hiç gelmiyor ancak RAM ve CPU testinde ses gene başlıyor ancak düz şekilde hep aynı cızırtı değil kısa aralıklarla. Oyunlarda bu ses gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Oblivionda BSOD ile karşılaşınca bir problem olduğunu düşünmeye başladım. Bu ekran kartı 12V'den 26-28A güç istiyormuş. Acaba Taganın bu modeli bunu sağlayabilirmi? Düşünmeden yüksek W olduğu için bunlara hiç bakmadan almıştım eski 8800 640MB ile sorunsuz çalıştı ancak bunda sırf ekran kartı değil ramler kasınca bile cızırtı çıkarması beni şüphelendirdi. Crysis'de BSOD ile karşılaşmadım. Sistemim:

E6600 3.3GHz - 1.51v ile
Striker Extreme 680i anakart - pişmanım aldığıma neyseki baya oldu alalı
2GB DDR2 OCZ Urban Elite
Sound Blaster X-fi XtremeGamer
5 Sata2 HDD

Bu hızaşırtma günlük kullandığım stabil değer yani BSOD sebebi bu değil ki ayriyetten hızaşırtma yapmadan normal değerlere dönünce cızırtı ve BSOD geçmedi. Yeniden XP kurdum hala devam ediyor, ya nvidia driverları son çıkanlar biraz sorunlu geri alamıyorum çünkü 8800GTS 512 bu sürüm ile tanıtıldı. Betayıda denedim birşey değişmedi, yada güç kaynağında bir problem var kutusunda 12V için şunlar yazıyorhttp://www.overclock3d.net/gfx/articles/2006/10/15102404404l.jpg yarımdı olursanız sevinirim.

Eklemeyi unuttum, MSI CD'den çıkan programları yüklediğimdede BSOD alıyorum. Güncel sürümleride denedim aynı şekilde güvenli moda geçip açılıştan kaldırmam gerekiyor. Belki de ekran kartı hatalı ancak Crysis gibi bir oyundada iyi fps alarak oynayabiliyorum. Gerçekten çok kafam karıştı problem ne ve nerede olduğuyla ilgili
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.