M

Teğmen
20 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
74 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
9 yıl
Matematiği iyi olanlar koşun iddaa formulü bulacaz
İDDAA ile ilgili bir istatistik hesaplaması yapmaya çalışıyorum daha doğrusu programa yaptırmaya çalışıyorum. Yapay zekanın iyi olması ve gerçeğe en yakın sonuçları almak için formül yaratmaya uğraşıyorum ama matematiğim berbattır.

Mantık yürüterek bir şeyler çıkarttıysam da formüllerle ve istatistik teorisiyle arası iyi olanlardan fikir almak isterim.

Yapmaya çalıştığım şey:
İki takım arasında gerçekleşecek maçtan çıkacak toplam gol sayısını istatistiğe dayanarak tahmin etmek. Bu arada geriye dönük istatistik 15 maçlık yani her iki takımın da son 15 maçı ve skorları var.

Elimdeki veriler: (15 maç geriye dönük olarak)
- Takım1'in oynadığı maçlardaki toplam gol sayısı (Örn: 45)
- Takım1'in ... attığı gol sayısı (Örn: 32)
- Takım1'in ... yediği gol sayısı (Örn: 13)
- Takım1'in ... gol sayısı ortalaması (Örn: 2.4) (Hesaplama toplam gol sayısı / 15 yapılıyor)
- Takım1'in ... attığı gol sayısı ortalaması (Örn: 1.8) (attığı gol sayısı / 15)
- Takım1'in ... yediği gol sayısı ortalaması (Örn: 0.9) (yediği gol sayısı / 15)
- Ve aynı şeyler Takım2 için de geçerli.

Şimdi burada gördüğünüz gibi gol sayısı ortalaması (2.4) zaten var kullansana işte diyebilirsiniz. Ama yapmak istediğim şey daha zeki bir hesaplayıcı yaratmak :D

Buna bir nevi güç hesaplama, attığı ve yediğini karşılaştırma (hmm az mı yiyormuş?) ve güzel bir yapay zeka sonucuna ulaşma :)

Örnek olarak :
(toplam gol ort - attığı ort + yediği ort of Takım1) + (toplam gol ort - attığı ort + yediği ort of Takım2) / (toplam güç ortalaması) * 100 = 2.4'den bambaşka bir gol ortalaması sonucu :)

Deli formül önerileri olanları bekliyorum elbet matematiğe kafa yoran bayağı bir kişi vardır forumda. Başarılı olması durumunda hiç çekinmeden programı yazar yazmaz tavsiyeyi yapan kişiyle paylaşırım :)
M
9 yıl
(532) Boca - River Oynayan?
Konuyu bilmeyenler de olabilir diye baştan anlatayım.

Maçın 2. yarısı başlamadan hemen önce, River'li futbolcular sahaya çıkarken tünelde biber gazına maruz kaldılar.
Stada kaynak makinesi sokmayı başaran bir Boca taraftarı, tünele bakan demiri eritip adamların kafasına biber gazı sıktı.

Dolayısıyla maç iptal edildi ve River 3 - 0 hükmen galip ilan edilmiş duyduğuma göre.

Hero yatacak dediler, oranlar 1.00 olacak dediler ancak o zaman hükmen durumu yoktu

Benimde bu konuda bir bilgim olmadığından bilenlere soruyorum, sonuç nedir legal iddaa bakımından?
3 - 0 mı alınır, yoksa maçın ilk yarıdaki skoru (0 - 0) mı sayılır?

Bilenler bilmeyenleri aydınlatırsa sevinirim

Duyduğum kadarıyla boca juniors bayağı bir men cezası da almış sanırım
M
9 yıl
Ford Fiesta 1.4 lastikleri Albea 1.3 active uyar mı?
Merhaba. Bu konuda bir bilgim olmadığından soruyorum belki siz üstadların bir fikri vardır diye :)
Ford fiesta hatchbag araçtan çıkan fabrikasyon lastiklerin albea multijet 1.3 active araca uyup uymayacağını merak ediyorum?
Bu konuda bilgisi olan var mı veya daha önceden böyle bir şey yapan?

Lastik ebatlarından pek anlamıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Lastikleri satın alacağım ama taktırmaya gitmeden bir ön bilgi almak istiyorum.
M
10 yıl
BEEP Sesi Uzmanı Var mı?
Sorunum pc nin görüntü vermemesi, yani hiç açılmıyor, powera basınca çalışıyor, fanlar dönüyor (işlemci fanı 5-10 saniye sonra dursa da)
ama görüntü yok monitörde. Ekran kartı denendi başka pc de, çalışıyor. Sırf denemek için yeni ram alındı, sorunu çözmedi. PSU yeterli, 570w.
Kasa da başka hiç bir şey takılı değil, sadece ekran kartı + ram + cpu.

- rami çıkarıp ekran kartı + cpu ile çalıştırdığımda, sürekli kısa beep (yaklaşık 30-40 kez) ve ardından 2-3 saniye susarak tekrar aynısı şeklinde ötüyor pc.
- rami tekrar taktığımda, çıt yok. tüm slotlarda deniyorum, yine çıt yok. (bu esnada bazen hiç açılımıyor, pus dan kabloyu çekip takınca açılıyor bir kaç deneme yapınca anca o da)

sorun anakart arızası mıdır? bu sürekli beep lerin belirli bir sayıdan sonra dediğim gibi 2-3 saniye ara verip tekrar devam etmesi bunu gösteriyor sanırım :/

- Ram ile çalıştırdığımda çıt çıkarmazken, 30-40 saniye çalıştıktan sonra kapatıyor nedeni nedir? (sanırım işlemci ısındığı için?)
- CPU fanının düzgün takılmaması sorun yaratır mı? (fanı monte ettiğim 4 girişin 1 tanesi yalama olmuş vida tutmuyor, daha doğrusu anakartın altından bu girişi tutan somun kayıp)
- FX 8320 CPU için 4 PIN ATX 12V yeterli olur mu? (anakartta 8 pin giriş var ama ben pusta mevcut olan 4 pini taktım, bu nedenle açılmıyor olabilir mi?)

servise götürmeden önce son bir kez sorayım dedim, onların da anakart bozuk diyeceği kesin bozuk olmasa da :/
M
10 yıl
Yeni Topladığım PC Bir Türlü POST etmiyor (YARDIM)
Yeni topladığım pc yi çalıştırmayı başaramadım bir türlü, bir yerde problem var ama çözemiyorum, yardım lütfen.

Özellikler Şöyle:
GIGABYTE 990XA-UD3
FX 8320
570W PSU
Hynix 2GB PC3-12800 DDR3-1600MHz ECC Registered CL11 240-Pin DIMM Single Rank Memory Module (x2 = 4gb)
hd5850 1gb 256bit

Sistem ile ilgili sorunum bir türlü boot edememem. Yani ekrana görüntü vermiyor.
Power bastığımda sistem çalışıyor (fanlar dönüyor, işlemci, ekran kartı vs ısınıyor) ama hemen 4-5 saniye sonra komple kapatıyor.


Denediklerim:

  • breadboard (kasadan çıkarıp bir kartonun üzerine koyarak, power switchi short ederek çalıştırdım, aynı sorun devam etti)
  • Ekran kartını çıkarıp 300w psu su olan diğer pcimde denedim, çalıştı (yani sorunun psu yetmezliği olduğunu düşünmüyorum?)
  • tek rami tüm slotlarda denedim, çift rami tüm kombinasyonlarda denedim, olmadı.
  • eko (1gb 64bit) ekran kartı takıp denedim, aynı sorun devam ediyor.
  • CMOS resetledim (power fişi çekiliyken cmos pilini 3-4dk çıkarıp bekledim olmadı - cmos reset switchini short ettim 1-2 dk bekleyip açtım yine olmadı)


İpuçlarım / Şüphelendiklerim:

  • Herşeyi sırayla takmayı denedim. Sadece cpu ile sistemi çalıştırdığımda sürekli kısa BEEP ler veriyor. (ki, bunun anakartın ölü olmadığına delalet ettiğini düşünüyorum)
  • DDR3 ram takarak devam ettim, bu aşamada ekran kartı olmadığı için uzun - kısa şeklinde BEEP etmesi gerekirken sessiz kalıyor(daha doğrusu yine aynı sorun oluyor 4-5 saniye sonra kapanıyor sistem) buda RAM lerde bir sorun olduğunu düşündürüyor bana, doğru mudur acaba yeni ram alıp denemeli miyim? (ram takılı değilken psu fişini çekene kadar çalışmaya devam ediyor sistem)
  • CPU ATX Power anakartta 8 pin, psu da 4 pin var bunu uygun şekilde taktım ama sorun bundan kaynaklı olabilir mi?


USTALARDAN yardım bekliyorum acil olarak :(

EDİT: şuan sök tak biraz daha uğraştım ve artık kapanmıyor ama ramler yokken uzun uzun kısa BEEP lemeye devam ederken ramleri taktığımda hiç beep çıkarmadan ben kapatana kadar açık kalıyor. Buradaki tek farklı durum CPU fanının durması ve CPU nun aşırı derecede ısınmaya başlamasına rağmen dönmemesi ve hala ekrana görüntü gelmiyor, belki CPU fanı bios kontrollüdür diye düşünüyorum ama sorunun ramlerden kaynaklı olduğuna büyük ihtimal vermeye başladım. yok mu hiç fikri olan? rame para verip sorunu çözemeyip zarar etmek istemiyorum, etrafımda ddr3 rami olan tanıdığım da hiç yok alıp deneyeyim :(
M
11 yıl
PCI-E Güç Kablosu Çevirici Sorunu
Merhaba, 256bit ekran kartı için PSU da çıkış olmadığından convertor aldım ufak bi kablo.
Molexden pci-e 6 pine çeviriyor.

Ancak şöyle bir sorunum var aldığım ceviricinin 6 pin ucunda üstte 1 altta 1 kare delik olmasına rağmen bunların yeri değişik ve ekran kartındaki yere uymuyor.
Soracağım şey şudur ben bu kabloları bir şekilde çıkarıp yerlerini değiştirerek ve alttaki fazlalık kare deliği yuvarlak olacak şekilde keserek ekran kartına bağlayabilir miyim ?
Herhangi bir volt sorunu çıkar mı ? Sarı ve siyah kablolar var, bunlardan hangileri hangi yerlere gelmeli bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Aldığım kablo bu:
http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-6-pin-pci-e-guc-donusturucu-kablo/productDetails.aspx?productId=bs2025&categoryId=105325

gördüğünüz gibi alt kısımda ortada kare var ancak bunun üsttekinin zıttı köşede olması gerekiyor (ekran kartı girişi öyle yani)

Ekran kartı girişi ise bu:
http://imageshack.us/photo/my-images/114/222za3.jpg/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.