F

Yarbay
14 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
229 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
4 yıl
POE Bağlantı Hakkında Yardım
Merhabalar arkadaşlar,

Poe bir access point için kullandığımız switchin de poe destekli mi olması gerekmekte? Standart bir switchte güç sağlar mı?
F
8 yıl
Skylake Upgrade İçin Yardım:)
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 hafta içerisinde Skylake işlemci anakart ve ddr4 ram alacağım.

Ram'i belirledim ancak anakart ve işlemci konusunda kararsızım.

Asus GTX970 ROG Strix ekran kartım var. Overclock yapmayı düşünmüyorum ancak almışkende ileride bana sıkıntı yaratacak birşey almak istemiyorum.

İlk düşüncem i5 6600K, Msi Z170A Krait Gaming. Ancak dediğim gibi overclock gibi bir beklentim yok. Bu konu hakkında sizin de düşüncelerinizi almak isterim.

İyi pazarlar iyi tatiller
F
9 yıl
UEFI\u0027ye geçmeli miyim?
İyi akşamlar arkadaşlar. İmzamdaki sistemim mevcut. Bir süredir UEFI'yi kurcalıyorum. CF ekran kartlarımdan Sapphire olanda uefi desteği yok.


Uefi'ye geçmeli miyim, geçtiğime değecek birşey var mı ve destekli olmayan ekran kartım sıkınıt çıkartır mı? Şimdiden teşekkürler.
F
9 yıl
Ses Sorunu
İyi geceler arkadaşlar. İmzamdaki sistem var. Geçen haftaya kadar bir sıkıntım yoktu. Ancak sistemime CF yapmak için bir kart daha ekledim ve psu yu değiştirdim. O günden beri ön panele kulaklık taktıktan sonra oyuna girdiğimde ve webte chrome ile gezerken sürekli bir cızırtı yada garip sesler duyuyuorum ve geçmiyor.

Creative Sound Blaster Z ses kartım var arkadan kartın kendisine taktığımda hiçbir sıkıntı ile karşılaşmıyorum. Anakart değişti yerine MSI 990FXA-GD65 taktım bugun durum yine aynı. Format yedi yine geçmedi. Var mıdır bir çözümü beynime beynime vuruyor resmen.
F
9 yıl
Intel i5 4690K için Crossfire Anakart Önerisi
İyi forumlar arkadaşlar.İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Malum anakartın performansı belli x4 modunda çalışıyor. Toptan Intel'e geçmek istiyorum ancak sıkıntı şu Intel'in dual x16 çalışabilen anakartları x99 chipset ve baya tuzlu. Z97 chipset anakartlarda x8 - x8 olarak çalışıyor.


Soruma gelince x8 - x8 ile x16 - x16 çok fark eder mi? Fark etmiyorsa max 500-550 TL civarı anakart önerisi istiyorum dual x8 te çalışan. Birçok test var ancak denemiş birisinin görüşü daha önemli benim için.


Not: AMD fx8350 ve msi 990fxa-gd65 ikilisini de düşündüm hatta fiyatı çok uygun ve dual x16 olarak çalışıyor ancak i5 4690K'nın gücü malum. Cevaplayacaklara şimdiden teşekkürler.
F
9 yıl
SONY XPERİA Z3 D6603 23.0.1.A.5.77 TR SÜRÜM FTF DOSYASI VE FLASHTOOL KULLANIMI
İyi günler arkadaşlar. Malumunuz Xperia Z3 için 5.0.2 versiyonu bazı ülkelerde yayınlandı. Romu beğenmeyip tekrar kitkata dönmek isteyenler yada telefonu paralel ihtalat olup artık Türkiye updatelerini almak isteyenler olabilir düşüncesiyle bu rehberi oluşturma gereği duydum.

Bu işlem sonunda cihazımızın customization numberı 1289-4792 yani Customized TR olacak.

NOT: Bu işlemde telefonun garantisi vs hiçbir şekilde etkilenmemekte PC Companion'un yaptığı işlemi biz haricen başka bir program ile yapmaktayız. Yani orjinal rom dosyasını yüklüyoruz. Şimdiye kadar ben hiçbir problem ile karşılaşmadım ancak dikkatli olmakta fayda var bu yüzden hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum.

Gerekli olan dosyalar:

Flashtool: LINK

Flashtool Sürücüleri: LINK

Kendi oluşturduğum 23.0.1.A.5.77 TR FTF dosyası: LINK

1. Adım: Flashtool'u kuruyoruz. Öntanımlı olarak C:/Flashtool dizinine kurulacak değiştirmeyin. Kurulum tamamlandıktan sonra C sürücünüze gidin ve Flashtool klasörü içerisindeki firmwares klasörünü silin.

2. Adım: Flashtool sürücüsünü kuruyoruz. Burada önemli olan uygun driverleri yüklemek. Açılan listeden Flashtool driver ve Xperia Z3 driver kutucuklarını işaretleyip kurulumu tamamlıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

3. Adım: İndirdiğimiz Türkiye FTF dosyasını C:\Users\KullanıcıAdı\.flashTool\firmwares içerisine atıyoruz.

4. Adım: Telefondan Ayarlar>Telefon Hakkında kısmından derleme numarasına "Artık geliştiricisiniz" yazısı gelene kadar ard arda tıklıyoruz. Daha sonra Ayarlara tekrar dönüp en alttan aktif olan geliştirici seçeneklerine girerek "USB Hata Ayıklaması" kutucuğunu işaretliyoruz.

5. Adım: Telefonu usb ile bağlıyoruz. Flashtool'u açıyoruz. Sol üstteki şimşek işaretine tıklayarak Flashmode seçeneğini seçip OK diyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

6. Adım: Açılan kısımdan D6603 23.0.1.A.5.77 sürümünü seçerek Flash diyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

7. Adım: Önce dosyalar incelenecek daha sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz uyarı gelecek. O uyarı çıkınca telefonu USB'den çekiyoruz. Telefonu kapatıyoruz. Ses kısma tuşuna basılı tutarken usb kablosunu tekrar bağlıyoruz, bu işlem sonucunda flashlama işlemi başlayacaktır.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Son Adım: Flash tamamlanınca "Flashing finished" diye bir uyarı göreceksiniz. USB kablosunu çıkartıp telefonunuzu açabilirsiniz. Son olarak Ayarlar>Güvenlik kısmından bilinmeyen kaynakları ve yukarda anlattığım şekilde usb hata ayıklamayı aktif edin. İşlem tamamdır

< Resime gitmek için tıklayın >



5.0.2 Türkiye sürümü çıktığında tekrar FTF oluşturup burada yayımlayacağım. Ama beklemek istemez şu an yayınlanan ülkelerin 5.0.2 sürümlerini yüklemek isterseniz yine aynı şekilde yükleyeceksiniz.
F
9 yıl
Hangi PSU?
İyi forumlar arkadaşlar. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Fsp Saga II 500W yeterli gelmiyor diye düşünüyorum. Sizce

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-vector-s-serisi-80plus-750w-silver-guc-kaynagi.html?srt=PU#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-centauro-serisi-80plus-700w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU#genel-bakis

Bu ikisinden hangisini seçeyim. Bugün almak istiyorum o yüzden vatan bilgisayardan seçtim. Biraz ileriye dönük olsun diye düşünüyorum. İleride işlemci yada ekran kartı upgrade olabilir.
F
10 yıl
PSU Yeterliliği
Sistemim

AMD FX-6300
ASUS M5A97 R 2.0
2X4 GB GSKİLL RİPJAWS X 1866 Mhz
Sapphire R9 270 Dual OC
Samsung 840 EVO 250 GB SSD
1.5 TB Samsung 5400 Rpm HDD
250 GB Maxtor 7200 RPM HDD
Cooler Master Seidon 120V Sıvı Soğutma


Bu sistemi FSP Saga II 500W ile kullanıyorum. Crossfire yapıp 8 GB daha ram eklemek istiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/cx-serisi-80plus-bronze-750w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

Bu psu işimi görür mü ?
F
10 yıl
Hadi beyler hepberaber :D
F
12 yıl
Windows 8 Güç Seçenekleri
Dün windows 8 yükledim herşey çok güzel hoş fakat laptopun güç seçeneklerini dengeli yaptığımda işlemciyi otomatik olarak 100 mhz hıza düşürüyor bilgisayar kasmaya başlıyor. Yüksek performansa aldığımda sorun olmuyor ama bu seferde ısı ve fan coşuyor. Laptop imzamdaki alet önerisi olan varmı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.