G

Yüzbaşı
17 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
357 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
G
5 yıl
PC Upgrade Öneri
Selamlar herkese,

Bir kaç hafta içeriside sistemimi güncellemek için bir girişimde bulunucam ancak nasıl ve nereden başlamak gerekiyor bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Şu anki sistemim;

i7 6700 3.4Ghz (K değil)
Asus Maximus VIII Ranger
Asus Strix GTX 1060
G.SKILL RipjawsV 8GB 2400MHz DDR4 x2 (Toplam 16GB)
Corsair CX 600W 80Plus Bronze


aklımdaki şu an için RTX 2070 almayı düşünüyorum, 144hz monitör alıcam ancak ramleri 3200Mhz yapmak hissettirecek bir fark yaratacak mı FPS açısından, aklımda böyle soru işareti var yoksa sadece ekran kartı mı değiştirilmeli?

Yorumlarınızı bekliyorum.
G
7 yıl
Panasonic GH5 Hakkındaki düşünceleriniz ...
Merhabalar,

Panasonic GH5 hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırmısınız? Leica lensleri ile birlikte kullanınca Sony A7RII ayarında performans alabilir miyim sizce?
G
7 yıl
VW Golf 6 Trendline TDI DSG Yedek parça
Arkadaşlar merhaba,

Dün VW dünyasına Golf 6 Trendline TDI DSG ile katılmış bulunmaktayım. Kullandığım ilk araba değil fakat şahsıma ait ilk araba diyebilirim. Daha önce pederin arabasını kullanıyordum ve bakımdı, yağ, kısacası araba ile ilgilenme kısmına hiç dahil olmadım. (Vergi dahil) :)

Arabanın eski sahibi motoru sıfırlatmış şanzuman ile birlikte ve Bosch 1 sene garanti vermekte. (Motora keçe kaçması sonucu ustanın yapmış olduğu hata ile motoru berbat etmesi nedeni ile Bosch'da yapılmış)

Arabanın dış görünüşün kaportasında ufak tefek çizikler vs. var bunlar pasta cila ile geçer diye düşünüyorum asıl sorularım aşağıdaki gibidir;

1) Eski sahibi Ön panjuru GTI Panjuru (Kırmızı çizgili) ile değiştirmiş, takas yolu ile ya da orjinal halini nasıl nerden temin edebilirim?
2) İç döşemeler ve özellikle Vites körüğü biraz yıpranmış bunu da değiştirmek istiyorum internetten araştırdığımda ya çok pahalı ya da uyumlu olmayan modelleri buldum. Serviste bulunur mu?
3) VW'ne ait 2. el veya yan sanayi aksesuar ve yedek parça Istanbul'da önerebileceğiniz yerler mevcutmudur? Internetten değilde görerek almak istesem nasıl bir yol izeleyebilirim. Doğuş otoya gidip mesela mağaza gibi bunu bunu istiyorum diyebileceğim bir yer olabilir mi? (Sadece fantazi ama belki vardır ümidi ile :) )
4) Arabanın Yol Bilgisayarı Ingilizce bunu Türkçe'ye nasıl çevirtirebilirim.
5) RCD 310 var aynı zamanda da yan sanayi park sensörü bulunmakta bunu RCD 310 ekranı ile senkronize ettirmem mümkün mü?
6) Araçta sis farı var fakat açamadım, cahillikten galiba ...

Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim ...
G
7 yıl
30.000 - 35.000TL civarı alınabilinecek en mantıklı 2. el araba
Aklımda 2-3 araba geçiyor fakat bunlar arasından bir karara varamadım daha doğrusu fazla bilgim olmadığından dolayı en mantıklı olanı hangisi olur bilemedim.

2009 Toyota Auris 1.4 Dizel Otomatik
2010 - 2011 Otomatik 1.4 Benzinli
2008 - 2007 Audi A3 Benzin - LGP Otomatik

Bu 3'ü arasından hangisi mantıklı görünüyor hem servis hem yedek parça göz önüne alındığında.

Bilenlerden yardım rica ediyorum
G
7 yıl
Sony\u0027nin yeni aynasız Amirali A9 tanıtıldı.
Sony Alpha A9, yani full frame aynasızların yedincisi, A7 serisinin hız canavarı haline dönüştürülmüş hali daha yarım saat kadar önce duyuruldu. Özellikleri zaman zaman farklı biçimlerde kulaklara çalınsa da A9 serisinin performans için tasarlandığını görüyoruz.


Videoyu izlemek için tıklayınız

24,2MP Full Frame Sensör

Sensör hakkında daha geniş bilgiye sonraki yazılarımızda yer vereceğiz. Çünkü hala onunla ilgili net bir bilgi yok. Zira sensörün megapiksel anlamında A7R II’den düşük oluşu şaşırtmasın, zira burada Sony’nin başka bir planı var gibi.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Geliştirilmiş Vizör

Vizör çözünürlüğü 3.7Milyon Noktaya sahip. Bu demek oluyor ki fotoğrafı çektiğiniz andan önce bile yüksek kalite ön izleyebiliyorsunuz.

Dahili 4K Video

Daaha önce de A7R II ve A7S II modellerinde olduğu gibi dahili olarak UHD 4K / 30p video çekimi yapabiliyorsunuz. Herhangi bir kayıtçı gereği duymadan bu işlemi yapabiliyor olmak ve sadece hafıza kartına aktarım yaparak 4K kalitesine ulaşmak harika bir şey.


Videoyu izlemek için tıklayınız

20fps Seri Çekim Hızı

Tam karede yüksek megapiksel değerinde 20fps seri çekime ulaşabilen bir aynasız daha önce üretilmedi. Bakalım Sony A9‘dan daha neler gelecek.


Videoyu izlemek için tıklayınız

693 Nokta AF

Artık net fotoğraf çekemiyorum diyenlerin derdine son. Zira bu makine kendi kendine bile netleyebilir. Bu kadar fazla nokta ne işe yarayacak diyenleri duyabiliyorum. Hobi amaçlı kullanıcılar ve fotoğrafçılar için değil genel anlamda video çekenler ve foto muhabirler ve spor muhabirleri için harika bir özellik.


Videoyu izlemek için tıklayınız

5-Axis SteadyShot

Bunu A7 serisinin ikinci versiyonları olan A7 II, A7R II ve A7S II modellerinden biliyoruz zaten. Bu alanda bir güncellemeye gerek yok ki daha ne yapacak zaten diyebilirsiniz.

Magnezyum alaşım gövde ve Çift SD Kart yuvası

Çift kart yuvası Sony A9 ile video çekimi yapacakları sevindirecek bir özellik. İki adet 256GB ile bir sinema filmi çekeriz artık. Bu özelliğin gelmesi iyi oldu zira kart tak çıkar derdinden ziyade bu işlemi yaparken ki sarfedilen zarar yadsınamaz. Kartı bir kere takıp çıkarsanız bile bu narin şeylere zarar verebilrsiniz. Hiç olmadı içindekilerin aktarımına etki edebilir.

BIONZ X Görüntü İşlemci ve 204.800 ISO

Bu ISO değeri birçok kullanıcı için yeterli bir seviye. A7S II deki performansı gösterebilir mi hep beraber inceleyeceğiz. Tahminen etkin piksel ile doğru orantılı olarak ISO performansını bir tık aşağı çekmek doğru bir yol izlenimini veriyor bana da.

Genel olarak kısaca değerlendirdik. Bence Sony A9 oldukça iyi bir fotoğraf makinesi ve aynı zamanda video kamera işlevi görecek bir cihaz. Özellikle hareketli sahnelerin bir numaralı tercihi olacak gibi. Zira seri çekim ve netleme hızları ile oldukça iyi teknik özelliklere sahip. Sony A9 fiyat olarak $4500 gibi bir Amerika fiyatına sahip. Bu ürünün Türkiye’deki fiyatı merak konusu olsa da tahmini rakamların $5200 seviyesinde olacağını söyleyebiliriz. Bu da dikkat çekici bir rakam. Yaklaşık olarak 20 Bin TL.

Alıntıdır.
G
7 yıl
Silinebilir.
.
G
7 yıl
A6000 ile A7ii karasızlığı
Selamlar,

Geçtiğimiz sene aldığım A6000'i A7ii'ye yükseltmek gerekli bir hareket olur mu sizce?
Açtığım firma için Nişan,Düğün,Doğum,Model vs. gibi işler için şu an kullandığım Carl Zeiss 16-70mm ile alacağım 70-200mm f4 alsam yeterli olur mu A6000?
G
7 yıl
Home Studio için Referans Monitor Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

Gelecek aylarda home studio için gerekenleri almaya başlıyorum, kullancığım marka çoğunlukla M-Audio olmasına karar verdim (Midi Klavye, Ses Kartı, Kulaklık, Mikrofon) yanlız aklıma takılan Referans Monitör.
Çok fazla profesyonel olmayan bir sistem kurmak istiyorum elimde Logitech Z-623 var bunu referans montiör olarak kullanabilir miyim? Bir kaç yerde çoğu ref.monitörden daha iyi bir performans verdiğini okudum. Sizlerinde fikirlerini ve önerilerini almak isterim.
G
8 yıl
Samsung JS9000 / Samsung JS8500
Selam arkadaşlar,

Bu akşam bu iki üründen( Samsung 55JS9000 / Samsung 55JS8500) birini almayı düşünüyorum, yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ve ikisi arasında gidip geliyorum.

Önerilerinizi bekliyorum...

Teşekkürler şimdiden
G
8 yıl
Forza Motorsports 6 Appendix takılması
Merhaba,
Forza Motorsports 6 Appendix yükledim ve ilk load ekranında 2-3 saniye takılı kalıp beni masaüstüne tekrar geri atıyor.
İşletim sistemim Insider Preview Build 14342 kullanıyorum, bununla bir ilgisi var mıdır pek anlayamadım.
Yardımlarınızı rica ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.