B

Yarbay
20 Temmuz 2001
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
96 üye
Görüntülenme (?)
318 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
6 ay
P1352 - Motor arızası giderildi (ÇÖZÜM)
Merhabalar,

2012 model 1.6 508 sahibiyim. Uzun zamandır kullanıyorum ve memnunum. Son zamanlarda aracımda P1352 - Motor arızası alıyordum. Ustaya götürdüğümde sırası ile

- Gergi Kayışı
- Akü
- Akü Tablası

değişmeli dedi. Ben o anki maddi imkansızlıklar sebebi ile yaptıramamıştım. Oysa ki arıza termostat değişiminden sonra vermeye başlamıştı. Geçen gün aracımda hararetin olması gerektiğinden fazla yükselmesi sebebi ile Devir daim ve termostat değişimine gittiğimde 1 Şase kablosunun takılı olmadığını fark ettim, ve ustadan kabloyu takmasını rica ettim ve hata silindi. Sadece bir kablonun takılı olmaması sebebi ile arıza almam bu arızanın çoğu usta tarafından bilmemesi ayrı bir durum. Eğer bu arıza ile karşılaşırsanız termostatın üstünde enjektörlerin arasında bir yerde olması gereken şase kablosunun takılı olup olmadığını kontrol ettirin...

Kolay gelsin...
B
geçen yıl
Poco X4 Pro Ses Problemi
Merhabalar

Kullanmakta olduğum Poco X4 Pro telefonumda özellikle Hands Free modda karşı tarafa sesim boğuk gidiyor. Benzer sıkıntı eşimin telefonunda Mi 10T Pro da da mevcut. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Kamera çekiminde, ses kaydedicide problem yok sadece hoparlörden konuşurken ses boğuk gidiyor ve benimde en fazla kullandığım mod bu
B
2 yıl
Demirdöküm Aden 70 Hava Akış Arızası Kodlu Onarımı
Arkadaşlar merhabalar her şeyden önce uyarmak isterim ki bu konularda el yatkınlığını bilgi ve tecrübeniz yok ise işi ehline bırakın. Sonuçta hayati tehlike var.

Dün arızalanan Aden kombimin onarımı kendim yaptım. Kısaca önce arızadan bahsedeyim. Öncelikle ara ara ısıtmama problemi yaşıyordum. Sonrasında kombinin fan açmadığını fark ettim. Fanı elimle kontrol ettim sonrasında sıcak suyu açarak röleleri dinledim sesler tutarlı olmadığı, sıcak suyu açtığım esnada hafif vuruşlar yaptığımda kombinin çalıştığını görünce arızanın rölede olduğunu anladım. bir elektronikçiye giderek 48tl ye resimde işaretlediğim iki röleyi aldım. Kendim değiştirdim ve kombi kaldığı yerde çalışmaya devam etti.

  • Ek bilgi NAİS markalı röle yerine alttaki PANASONİC marka taktım bulunamazsa diye bilgi amaçlı onu da yazıyorum.

İhtiyacı olabilecek kişiler için paylaşıyorum. Elektronik malzeme sökme konusunda tecrübeniz yoksa herhangi bir tv tamircisi aldığınız parçaları uygun rakama değiştirecektir.

Kolay gelsin...
< Resime gitmek için tıklayın >
B
2 yıl
Yeni denen ama 1970li yıllarda denenen ekonomik sistem
Kaynak;

https://onedio.com/haber/tarihin-tozlu-sayfalarindan-doviz-garantili-mevduat-cikti-ozal-bu-uygulama-icin-neler-soylemis-1027546?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı kur korumalı mevduat sistemi, an itibarıyla ülkenin öncelikli gündemi. 
Vatandaşlar Dövize Dayalı Mevduat sisteminin detaylarını öğrenmeye çalışırken, ekonomistler de değerlendirmelerini paylaşıyor. 
Tüm bu gelişmelerin ardından bugün, sosyal medyada 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 'Dövize Çevrilebilir Mevduat'la (DÇM) ile ilgili yorumları gündeme geldi. Özal, 'bilgisizliğin vesikası' olarak tanımladığı sistemin, vatandaşın sırtına inanılmaz bir yük bindirdiğini ifade ediyor ve sistemi yürüten dönem hükümeti için de 'Kendilerini akıllı, uyanık sananlar böyle bir yol buldular' diyor.

İnşallah bu hatadan ders alınır!


Dönemin başbakanı Turgut Özal, Milliyet Gazetesi'nin 17 Eylül 1989 tarihli haberinde uygulamayı ve ağır bilançosunu şöyle anlatıyor:
quote:

İnşallah gençlerimiz bundan ders alır. Bir daha böyle hesapsız kitapsız hatalar yaparak, gelecek nesilleri zor taşınan yük altına sokmaz. 84-89 arasında bu ödemeleri yapmasaydık aile başına herkese 1 milyon TL para ödeyebilirdik. 9 bin ilave okul, 900 orta boy fabrika, 500 hastane ve 4 bin km otoyol daha yapardık. 100 bin insan iş sahibi olabilirdi. İşte geçmişin hatalarının bir topluma ne kadara mal olduğunun basit bir bilançosu budur.1970li yıllarda o zaman kendilerini akıllı, uyanık sananlar böyle bir yol buldular. Tam 221 bankaya borçlandık ve Türkiye bunları ödeyemedi.
>
Bütün yükü vatandaşa yıktılar


Özal, söz konusu haberde ayrıca 84-89 arası yaşanan enflasyon-emisyonun ortalama yüzde 50'sinin DÇM ödemeleri yüzünden yaratıldığını söylüyor. 
Özal, DÇM'lerin yükünün yıllarca halka yüklendiğini vurgulayarak 'Benim memurum, işçim, esnafım diyenler, DÇM'nin yükünü vatandaşın sırtına yıktılar, orta direğin sırtına yıktılar. Bu borcu siz ödediniz' ifadelerinde bulunuyor.


Dövize Çevrilebilir Mevduat nedir? Türkiye'de daha önce uygulandı mı?


Dövize Çevrilebilir Mevduat (DÇM) hesapları ilk kez 1967 yılında, dışarıdan döviz girişini teşvik etmek amacıyla açılmıştır.
O dönem yurtdışındaki işçi ve ihracatçılar ilk DÇM hesaplarını açmış, toplamda 3,5 milyar dolar kadar döviz Türkiye'ye girmiştir. DÇM sisteminin para arzı artışına ve enflasyonun hızlanmasına neden olduğunun anlaşılmasının ardından ise kullanımına sınırlandırmalar getirilmiştir.
B
4 yıl
Sosyal medya sustu(mu?)
Kahreden haberin ardından ulaşamadıklarım

Whatsapp
Facebook
Twitter

Acaba neden?
B
6 yıl
Sanal kart borç ödemesi hakkında
Merhabalar

Qnb finans banka ait düşük limitli bir kredi kartım var ve bir takım alışverişlerimi bu kart üzerinden yapıyorum. Bu gün telefonuma kredi kartını ödemediğime dair bir sms geldi ve müşteri hizmetleri ile görüşmem sonucu kredi kartımın borcunun ödenmemiş olarak gözüktüğünü takibe alındığımı söylediler bende ısrarla ödeme yaptığımı söylemem üzerine konu netleşti.

Durum şundan ibaret 500 tl limiti olan asıl kartıma tanımladığım sanal kartım ile bir alış veriş yapmışım. ve dönem içinde gelen borç asıl kartıma bağlı olan sanal kart ile ayrıymış dolayısı ile sanal karta ayrı ödeme, asıl karta ayrı ödeme yapmam gerekliymiş. yani sanal kartı ödememiş görünüyorum.

Kullandığınız banka ve bu durum varmı yok mu bilgi verirseniz sevinirim
B
6 yıl
Hülööööğğğğğğ mazota 17 krş zam 11.04.2018
B
6 yıl
14.11.2017 akaryakıta yeni zam
14.11.2017 bu gün benzine 7 kuruş motorinde 10 kuruş indirim var
08.11.2017 bu gün yarın Motorine 10 - 12 krş civarı zam... Muhtemelen Perşembe yada cumaya
07.11.2017 bu gün yarın benzine 12krş civarı zam...
B
7 yıl
E-Devlet ile İletişim kurumlarından borç alacak sorgulama ve para iadesi
Merhabalar

Bu gün E-Devlet sayfamda biraz araştırma yaparken "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri" başlıklı konuyu gördüm ve sorgulamamı gerçekleştirdim.

Bu sayede adıma açılmış bütün telefon hatlarını, varsa borçlarını, para iadelerini icra takiplerini gördüm. Benim hiç bir takibim olmamasına karşılık Türktelekom' dan 2,89 tl alacaklı olduğumu hatta bunu adıma açılmış olan banka ibanı ile kolayca talep edebileceğimi öğrendim.

link aşağıda lakin önce baska bir sayfadan önce e-devlet şifrenizle giriş yapmanız yada arama kısmından borç alacak sorgulama diyerek aratmanız gerek.

Belki konu daha önce açılmış olabilir. Lakin taze bilgi olarak şuracıkta duruversin.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri

https://www.turkiye.gov.tr/btk-mobil-sabit-internet-kablo-tv-uydu-isletmecilerinden-borc-ve-alacak-sorgulama
B
7 yıl
Focus 3 Abs Krom Havalandırma Çerçeveleri Son Set
ELİMDE KALMADI.....



Resimler:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Elimde son 1 set abs krom havalandırma çerçeve seti kaldı.
Fiyatı pazarlıksız 75 tl.
Kargo alıcıya ait.
Sabiha gökçen - Via port asia çevresi elden teslim edebilirim
Diğer türlü ödeme sonrası kargo şeklinde satılıktır.
İletişim için 0543 225 82 94


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.