B

Yüzbaşı
20 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
184 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
4 yıl
Türk SİHA\u0027larının Başarısı Dünya Basınında
İdlib'de Esad rejimine karşı İHA'larla elde edilen büyük başarılar, dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Esad rejiminin İdlib’de Mehmetçik'e kalleşçe saldırısı sonrası Türkiye, rejim hedeflerini yerle bir etmeyi sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin hava sahasının Rusya tarafından kapatılmasının ardından Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) sürüsü ile operasyonlarını yürütüyor.

SİHA'LAR, DÜNYA BASININDA

SİHA’larla yapılan operasyonlar, bir kez daha dünya savaş literatürüne girdi. Operasyonlarda rejime ağır kayıplar verdirildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Türkiye’nin İHA ve SİHA'larla elde ettiği başarı, dünya basınının dikkatini çekti. İsrail merkezli medya kuruluşu Jerusalem Post, insansız araçlara geniş yer verdi.

İSRAİL MEDYASI: İDLİB'DE TÜRK DRONE'LARINDAN DEVRİM

Haber, "Türk drone'ları İdlib çatışmasında devrim yaptı" başlığıyla okurlara servis edildi.

İdlib'deki sayısız Türk drone'larının, son birkaç yıl içinde silahlı hava gücü oluşturma konusunda çığır açtığı belirtildi.

Türkiye'nin, Suriye rejimi hedeflerine karşı bu araçları etkili bir şekilde kullandığına dikkat çekildi.

Haberde ayrıca, Rusya'nın Suriye hava sahasını kapattığına ve bundan dolayı Türk savaş uçaklarının bölgede uçuş gerçekleştiremediği hatırlatıldı. Ancak, drone'ların uçuşları yapabildiğinin altı çizildi.

ANKA ve Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının özelliklerinden de haberde bahsedildi.

"TÜRK DRONE'LARI İDLİB'DE OYUN DEĞİŞTİRİCİ"

Katar merkezli Al Jazeera, Türkiye'nin insansız hava gücünü "Türk Drone'ları - İdlib'de Bir Oyun Değiştirici" başlığıyla okurlarına duyurdu.

Türkiye'nin, insansız hava araçlarını 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü YPG/PKK'ya karşı kullandığı anımsatıldı.

< Resime gitmek için tıklayın >

"İHA'LAR ŞAM KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERE NÜFUZ ETTİ"

Suriye hava sahası üzerinde uçan drone'lar, "taktiksel oyun değiştirici" olarak tanımlanırken, Türk ordusunun, Türk yapımı ANKA-S ve Bayraktar TB2'yi ilk kez böyle bir ölçekte ve yoğunlukta kullandığına vurgu yapıldı.

Operasyonlarda konuşlandırılan düzinelerce İHA'nın, sadece hedefleri vurmakla kalmayıp, Şam kontrolündeki bölgelere de derinlemesine nüfuz ettiği aktarıldı.

< Resime gitmek için tıklayın >

"TÜRK DRONE'LARI, ESAD GÜÇLERİNİ HARAP ETTİ"

ABD merkezli Forbes ise, Türkiye'nin İdlib'de düzenlediği başarılı operasyon için "Türk drone'ları ve topçu birliği İdlib'de Esad güçlerini tahrip etti" başlığını attı.

Bayraktar-TB ve ANKA-S'nin kullandığı mühimmatlardan bahsedilirken, bu sistemlerin, Suriye üzerinde yoğun bir şekilde görevini icra ettiği kaydedildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

"ANKARA'NIN TEKNOLOJİK GÜCÜ"

Bir diğer ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, üst düzey bir Türk yetkilinin ifadelerine yer verdiği haberinde, Ankara’nın savaş alanındaki teknolojik gücünü gösterdiğine vurgu yaptı.

Türk askerlerinin rejim tarafından şehit edilmesinin ardından benzeri görülmemiş sayıda uçağın, eşgüdüm içinde hareket ettiğine dikkat çekildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

"HAVA ATEŞ GÜCÜNÜ GÖSTERDİLER"

“Ankara, hava ateş gücünü gösterme konusunda istekliydi.” ifadelerine de haberde yer verildi.

The Guardian ve France 24’te yer alan haberlerde de rejim unsurlarının, Türk drone’larıyla düzenlenen operasyon sonucu öldürüldüğü duyuruldu.

Öte yandan, SİHA gibi milli teknolojilerin geliştirilmesine karşıtlığıyla bilinen CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na halktan tepkiler gelmesi dikkat çekti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak :https://www.ensonhaber.com/dunya/israil-basini-turk-dronelari-idlibde-devrim-yapti
B
4 yıl
BM : \"Rusya İdlib\u0027de savaş suçu işledi\"
BM Suriye Araştırma Komisyonu Raporu: Rusya savaş suçu işledi

Son dakika haberine göre BM Suriye Araştırma Komisyonu Raporu'nda "Rusya Hava Kuvvetleri İdlib'de sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işledi" ifadeleri yer aldı.

< Resime gitmek için tıklayın >

BM Suriye Araştırma Komisyonu, Esed rejiminin Suriye'de sağlık kuruluşları ve sivil unsurları vurarak, Rusya Hava Kuvvetlerinin ise İdlib'de sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işlediğini bildirildi.


BM Suriye Araştırma Komisyonu Raporu'nda "Rusya Hava Kuvvetleri (İdlib'de) sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işledi" denildi.

Raporda, "Suriye Demokratik Güçleri'nin (YPG/PKK) kontrolü altındaki bölgelerde çocuklar da dahil olmak üzere sivillerin hakları ihlal edildi." ifadesine yer verildi.

"TÜRKİYE SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN ÇOK DİKKATLİ DAVRANIYOR"

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu üyesi Hanny Megally, yaptığı açıklamada, "Türkiye İdlib'de sivillerin zarar görmemesi için çok dikkatli davranıyor." dedi.


kaynak :https://www.mynet.com/son-dakika-haberi-bm-suriye-arastirma-komisyonu-raporu-rusya-savas-sucu-isledi-110106470551
B
4 yıl
İmamoğlu\u0027na halktan tepkiler çığ gibi büyüyor. \"Hani herşey çok güzel olacaktı!\"
Zam kararlarıyla gündemden düşmeyen İBB Başkanı İmamoğlu, ziyaretlerinde vatandaşlardan tepki görmeye başladı.

< Resime gitmek için tıklayın >

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyelerine ziyaretleri kapsamında Kapalıçarşı'ya gitti.

Burada İmamoğlu'nu gören vatandaşlar, İstanbul'da ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 35'lik zam nedeniyle tepkilerini dile getirdi.

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAKTI"
Bir vatandaş "Her şey çok güzel olacak demiştiniz; olmadı." dedi.

"OLMUYOR, NİYE OLMUYOR"
İmamoğlu, "Olacak, olacak… Olmuyor, niye olmuyor? Döviz artıyor, mazot artıyor, yakıt artıyor, doğalgaz artıyor. Bunlar bizim elimizde değil. Onlara da tepki göster senden istirhamım. Onlara da tepki göster.

"ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIK"
"Zam yapmak zorunda kaldık. Biz de keyif almıyoruz." dedi.

< Resime gitmek için tıklayın >
Kaynak :https://www.ensonhaber.com/ekrem-imamogluna-zam-tepkisi.html
B
5 yıl
New York Times: Erdoğan\u0027ın Trump\u0027a Karşı Zaferi
ABD ile Türkiye arasında Suriye'de sağlanan anlaşma, Amerikan basınında yankı uyandırdı.

< Resime gitmek için tıklayın >

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile dün sağladığımız mutabakat ile terör örgütü YPG'nin 30 kilometre güneye çekileceği ve Türkiye'ye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılacağı açıklanmıştı.

Türkiye ile ABD arasında sağlanan Suriye anlaşması, dünya basınında geniş yer buldu.

Washington Post ve New York Times gazeteleri, Türkiye'nin istediğini aldığını söyledi, Erdoğan'ın Trump'a karşı zaferi diye manşet attı.

WASHINGTON POST: ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU
Washington Post gazetesi “Türkiye, Suriye’nin içine doğru yürüyüşünü askıya alacak ateşkesi kabul etti ve Erdoğan'ın istediği oldu" ifadesini kullanıldı. Haberde mutabakatın şartlarına yer verildi ve söz konusu şartların Türkiye'nin istediğini aldığı anlamına geldiği belirtildi.

NEW YORK TİMES: ERDOĞAN'IN TRUMP'A KARŞI ZAFERİ
ABD'nin New York Times gazetesi dün ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma sonucu Barış Pınarı Harekâtı'nın 5 gün boyunca durması ve bu süre içinde YPG'nin güvenli bölgeden çekilecek olması kararını "Türkiye için zafer, Erdoğan'ın Trump'a karşı zaferi" olarak nitelendirdi.

GUARDIAN VE FRANCE 24 VE LOS ANGELES TİMES: TÜRKİYE İSTEDİĞİNİ ALDI
Guardian ve France 24, mutabakatın Türkiye'nin lehine olduğu görüşünde Türkiye'nin istediğini aldığı değerlendirmesini yapan bir diğer gazete de Los Angeles Times oldu. Gazete, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyini kontrol etmesini öngören anlaşmayı kabul ettiğini yazdı. Bölgenin kağıt üzerinde Suriye toprağı sayıldığı ancak orada fiili olarak Türk ordusunun yer alacağına dikkat çekildi. İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi ile France 24 kanalı da mutabakata Ankara'nın istediklerini aldığı değerlendirmesiyle yer verdi.

Kaynak :https://www.ensonhaber.com/anlasma-dunya-basininda.html
B
7 yıl
Mutlu Ol Bu Bir Emirdir
1934 yılında, CHP hükümeti ile yönetilen ülkemizin ne durumda olduğunu çok güzel anlatan bir video. Yönetmen başarılı bir iş çıkarmış. CHP dönemi Türkiye'sinin nasıl oldugunu özetliyor

Videoyu izlemek için tıklayınız
B
8 yıl
Bu Labtop hakkındaki görüşleriniz
Merhaba,

Linkteki labtopu almayı düşünüyorum. Coreldraw & Photoshop işlerinde kullanacağım. Oyun amaçlı almıyorum. Ekranın büyüklüğü 17 inc oldugundan işlerimi de kolaylaştıracağını düşünüyorum.

http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V5-3-1.html#.V1FcxTWLQ1J

Özelleştir seçeneğinden
SSD'yi > Samsung 512GB 950 PRO M.2 Sata SSD (Okuma: 2500 MB/s - Yazma: 1500 MB/s) [Ekle 900,00 TL]
Ram'i > 16GB (2x8GB) DDR3L 1.35V 2133MHz SODIMM [Ekle 353,00 TL]

Şeklinde değiştirdim ve fiyatı 4.677,54 TL KDV Dahil oldu.
Yorumlarınız nedir
B
16 yıl
Rogue Yan Skill Bard mı olcak Clericmi?
ilk olarak bana bard daha mantıklı geliyor çünkü hızlı koşmanın kralı var ve tabiki bi o kadarda yararlı noise skilli var. ama cleric de de yabana atılmıcak bless spell var. sizce hangisini seçmeliyim. sebebiyle beraber sölermisiniz
B
16 yıl
Daha Yeniyim Şu Ekran Kartına Oc Nası Yapıcam
< Resime gitmek için tıklayın >

beyler daha çok yeniyim. ekran kartının modeline burdan bakıyoruz sanırım bu karta oc yapmam için gerekli bilgileri verirseniz bu çaresiz kişinin duasını alırsınız. lütfen yardım
B
16 yıl
4870x2 için en ideal anakart önerin?
beyler 4870x2 piyasaya girince almayı düşünüyorum. ama bazı şeyler kafama takılıyor.
1. - ekran kartında PCIe 2.0 oldugunu yazıyor. benimde PCIe 2.0 destekleyen bi anakartmı almam lazım?
2. - PCIe 2.0 desteklemeyen bi anakart alsam ve ona taksam , daha azmı performans alırım?
3. - Bu performans çok mu belli eder kendini, yani hissettirir derecede bi farkmı var PCIe ile PCIe 2.0 arasında
4. - İşlemcim Q9450 olcak . bana 4870x2 nin hakkını vericek en ideal anakart önerilerinizi yazarmısınız?

cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler
B
16 yıl
Bana Anakart Terimlerini ögretin -_-\u0027
beyler henüz yeniyim ama bu işlere baya merak sardım , çünkü kafa yorduguna degiyor gerçekten . şimdi aklıma gelen bi kaç soruya geçeyim
- bi kere PCIExp nedir , ne işe yarar ve ne için kullanılır ? 2x PCIExp , PCIe x16 ve PCIe 2.0 felan var ne farkı oluyor?
- X38 , X48 var yakında X58 in çıkıcagını sölüosunuz , bunlar nedir , ne işe yarar ve ne için kullanılır ?
- socket 775 ve socket 940 var bunlar nedir , ne işe yarar ve ne için kullanılır ?
-ayrıca kartlarda ya AM2 ya da core2duo yazıo , sanırım bu da AM2 olan amd işlemcileri için core2duo yazanda intel işlemcileri için anakartlar oldunu tahmin ediorum . dogrumu?
- bi de 1600 FSB yazıyor. FSB ne demek?

bu 5 sorumu bilen arkadaşlar lütfen yanıtlayabilirmi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.