H

Binbaşı
30 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
194 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
Koyu Tema
Koyu tema ihtiyacı çok belli oluyor uygulamayı karanlıkta kullanırken


Cihaz: iPhone12,1 (13.3)
Sürüm: 1.6.0 (728)
H
8 yıl
Sistemim için ekran kartı takviyesi
Arkadaslar sistemim şu
MSI H81M-P32L Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz
Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci(3.6 ya oc ettim)
Gskill 8GB (2x4GB) Ares Blue Low Profile DDR3 1600MHz CL9
Gigabyte GTX660 OC 2GB 192Bit
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W Güç Kaynağı

Ben sadece ekran kartını degistirmeyi düşünüyorum. Rx470 veya 480 alicam. Amacım 1080p de high ayarlarda (ultrahigh degil) rahat oyun oynayabilmek. Yeterli olup olmayacağı ile ilgili yorumlarınızı merak ediyorum. İşlemci kalmalimi kalmayacaksa en ucuz nasıl haledebilirim. Yoksa ekran kartı değişimi yeterli olur mu
H
10 yıl
Mimari ve 3D çizimler için makina
Merhaba arkadaşlar
Bir mimar arkadaşım mimari çalışmalar 3d çizimler autocad vs. gibi işlemler için bir sistem almak istiyor.
Sadece kasa için 5-6 bin lira bütçeyi gözden çıkardı. daha fazla da olabilir.
Bu çalışmalarda yüksek performans verecek bileşenler önermenizi rica ediyoruz.
H
10 yıl
Eski Sistem için Takviye
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır pc de oyun oynamıyorum. oyun için ps3 kullanıyordum. Sistemim biraz eski. Haliyle bu konulardan uzak kaldım. Ama Dayz yi çok oynamak istiyorum. Şu an oyun optimize değil yüksek sistemlerde bile kasıyor. Ben şunu sormak istiyorum bu oyunun tam sürü çıktığında elimdeki sisteme en ucuz şekilde ne takviye edersem low-medium ayarlarda oynayabilirim. yada oynayabilirmiyim?


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
H
10 yıl
Sürekli dönen bağlantı simgesi
Merhaba arkadaşlar. Son bir kaç gündür telefonumda bağlantı simgesi sürekli dönüyor. Herhangi bir programa girince kayboluyor ama ana ekrana dönünce dönmeye devam ediyor. Bunun Şarjımı etkilediğini düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
H
10 yıl
Mako XL Arıyorum
Evet sayın arkadaşlar başlıktaki saati arıyorum ikinci el olarak elden çıkarmayı düşünen varsa lütfen benimle de iletişime geçsin
H
10 yıl
Mekanik Saatler İçin Sapma Ölçer (iOS uygulaması)
Bugün youtube da bir saat incelemesi izlerken kullanıcının bir iphone uygulaması kullanarak saatin sapmasını hesapladığını gördüm.
Uygulamanın adı "kello".
Bende appstore girip baktım. Çalışma prensibi telefonun mikrofonlu kullaklığının mikrofon kısmını saatin alt tarafına koyup makinenin sesiyle sapmayı hesaplaması gibi bişey. Tam emin değilim.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Buda uygulamanın linki

https://itunes.apple.com/us/app/kello/id380539253?mt=8
Maalesef uygulama ücretli ve 17 TL. Makul bir ücret olmadığı için denemedim ancak paylaşılabilir buldum
H
14 yıl
FORMA SATIŞ SAYILARI
Sezon bitti ve bu sezon kaç adet forma satmışız şöyle bir bakalım. Öncelikle koskoca Galatasaray'a hiç yakışmayacak bir sayı var karşımda. Galatasaray bu sezon toplam 150.000 ile 160.000 arası forma satışı gerçekleştirmiş. Evet sadece 150-160 Bin ! En çok satılan formamız mor forma olmuş. Yaklaşık 55.000 adet satılmış. Daha önce tek bir formamızın bu kadar fazla satıldığını düşünmüyorum. Bu alanda rekoru büyük ihtimal ile turuncu formadan aldı. Sezonun 2. yarısında satışa çıkartılan Kırmızı formamız, ilk bir haftada çok iyi satış rakamlarına ulaştı (tabi bu sayılara göre iyi). İlk haftada 10.000 adet satış yapılmış. Toplamda da 20 bine yakın bir satış sayısı var. Parçalı ve Beyaz formamızın satış sayılarını bilmiyorum. Ancak tahmini olarak geriye kalan 75-85 bin formanın yüzde 35'inin beyaz yüzde 65'inin ise Parçalı olduğunu düşünüyorum.

Kulübün sadece forma satışlarından, bu sayılara göre, en fazla 4 ile 5 milyon lira arası gelir elde ettiğini zannediyorum. Normalde 160k x 90 lira daha fazla ediyor, ancak bu paranın çoğunluğunu Adidas alıyor. Bu sebeple 150 bin ile 160 bin arası forma satışından bize düşen gelirin aşağı yukarı bu kadar olması lazım. Tabi herkesin maç forması almadığını da belirtelim.

Sayılar can sıkıcı. Keşke imkanımız olsa da bu sezon boyunca satılan toplam lisanssız forma sayısını da bir öğrenebilsek. Ben sadece Gittigidiyor'da 150.000 forma satıldığını düşünüyorum. Ayrıca sokaklar, diğer siteler vs... Eminim lisanslı forma sayısını 2'ye katlamıştır. Ondan sonra da, neden sırtımıza reklam alıyoruz, neden k.çımıza reklam konduruyoruz diye şikayet ediyoruz. Bence buna hiç hakkımız yok. Adamlar trink 25 milyon lira veriyorlar o reklam için, sen koskoca Galatasaray taraftarı, 30 milyon olmakla övünen Galatasaray taraftarı, anca 4 milyon liralık gelir sağlıyorsun takımına (hadi store ürünleri ile 10'a yakın diyelim). Sadece 150bin forma alabiliyorsun. Facebook'ta Galatasaray sayfasının 4 milyona yaklaşan bir üye sayısı var. Bu adamların yarısı forma alsa 2 milyon adet olur ! Real Madrid sadece C Ronaldo'nun, yani tek bir oyuncusunun 1.5 milyon adet formasını satabiliyor (hem de dümdüz beyaz forma). Biz hala 30 milyonuz diye övünelim.

Fenerbahçe'nin satış rakamlarını bilmiyorum, ancak büyük ihtimal ile bu sayılarla Fenerbahçe'yi geride bırakmışızdır. Bunun en büyük sebebi de mor forma. Eğer Mor forma yapılmasaydı 120 bini zor geçerdik sanki. Bu sezon hem pazarlama, hem de formalar açısından güzel bir strateji izledi kulüp. Yani onlar çok satılması için ellerinden geleni yaptılar. Bu sayede forma satışında lider de olduk. Ancak bu sayı lider de olsak hiç tatmin edici değil, sebebi de biziz bunun. Bizim formalarımızdan en az 40-50 milyon lira arası gelir elde etmemiz lazım. Bunun için de 2 milyon forma satılması yeterli sanki, yani facebook hayran sayfasına üye olanların yarısı kadar... O günler ne zaman gelir kim bilir.

http://galatasarayformalari.blogspot.com/
dan alıntıdır...
H
14 yıl
60gb PS3 ?
Evet arkadaşlar bi kafa karışıklığı içindeyim yardımlarınızı bekliyorum. Bi tanıdığımın 60 gb ps3 ünü 650 tl ye (300 veya 400tlsini peşin geri kalanını taksitli olarak) almayı düşünüyorum. Yanında 7 adet oyun ve ikide gamepad mevcut(oyunlar eski ve pek popüler değiller). Garantisi yok. Makine şu an bende gayet temiz ameriakadan gelmiş bir yıllık bi makina pek oyun oynanılmadığını blurayin fazla kullanılmadığını biliyorum. Sizce bu paraya almalımıyım 60gb lıkların sorunlu olduğu gibi birşeylerde duymuştum ama pek bilgim yok. Kısaca değerli tavsiyelerinize acil ihtiyacım var.

not: Acil olmasa böyle bir konu açmazdım kusuruma bakmayın lütfen. Yarın sabaha kadar bi karar vermem gerek o nedenle açıyorum...
H
14 yıl
PS3le takas için media oynatıcı tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar...Bir tanıdığımın amerikadan aldığı ps3 80gb lık konsolunu 1tb hdd li ve hd özellikli bir media oynatıcıyla takas edebileceğini söyledi. PS3 80gb ve yanında 5-6 adet oyuna karşılık bence güzel bir teklif. Şimdi sizden tavsiye istiyorum bu özellikere sahip hangi cihazı tavsiye edersiniz hem fiyatı makul olup hemde karşımdakine aradığı özellikleri sunabilsin. Maksimum 550 tl civarlarına çıkabilrim. Ama o fiyata çıkmadan da alabileceğim iyi makinalar varsa kullananlar yada bilgi sahibi olanlar lütfen paylaşsın. Şimdiden teşekkürler ...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.