K

Yüzbaşı
21 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
358848 Gün Cezalı
356367 gün 31 dk.
Gönderiler Hakkında
K
8 yıl
23.000MK\u0027de Lpg filtresinin hali
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu fazla uzatmayacağım. Çok konuşulan ve tartışılan konulardan biridir filtre değişimi. Bu konuya kendimce bir açıklık getirmek istiyorum.

3 aracım oldu. Fiesta, Corolla ve şimdiki polo. Tüm araçlarımda 10.000KM de lpg filtresi değiştirirdim. Corollamda Atiker vardı ve her filtre değişiminde kesici filtresinin tertemiz olduğunu görüyordum. Şimdiki aracımda ise artık eskisi kadar titiz değilim. Nerede ucuz gaz bulursam oradan gaz alıyorum. Yaklaşık 70.000KM dir araç bende. Aracımda tomasetto kit var ve kitten dolayı bazı sıkıntılar yaşadım. Lpg ayarını kendim yapıyorum ve arızalı parçaları kendim değiştiriyorum. Zamanla kit ile ilgili tüm sorunlarımı çözdüm. Çok kritik arızalar olmadığı sürece lpg servislerine gitmiyorum. Burada GO diye bir ipragaz istasyonu var. Sistemde en ufak bir değişiklik yapınca hemen oraya gidip ücretsiz gaz kaçak testi yaptırıyorum. Tabi işin içine girince çoğu ustanın aslında birer kasap olduğunu da anlamış oluyorsunuz. Ancak işine sahip çıkan ve titiz ustaların da ellerinde öpülür o ayrı

İnternette hep kurum bağlamış ve yağ/pislik içindeki filtre paylaşımlarını görünce sinirim bozuldu. Normalde bu km lerde asla değiştirmem filtremi ancak sırf görün diye size 23.000km deki filtremin halini gösteriyorum(Aracı aldığımda 5'li filtre seti almıştım. O yüzden değişim km lerinde rahat takılıyorum ) Yeri geldi Opet den aldım, yeri geldi Kalegaz dan aldım. Nerede ucuz istasyon ve lpg alan taksiciler görürsem direk oradan alıyorum.

Not : Burada kimsenin işini baltalamak gibi bir amacım yoktur. Bir kullanıcı olarak kendi görüşlerimi aktarıyorum. 10.000KM de değiştirip değiştirmemek de sizin tercihinizdir.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonuç : Ucuz gaz almama rağmen filtreler hala temiz. Filtre kağıtları ilk günkü gibi. Filtrenin iç metalinde çok hafif yağlanma var ancak sorun edilecek boyutta değil. Regülatör filtresinde ufak bir kararma var ancak bu kararma sadece gazın geldiği noktada var. Diğer yerler bembeyaz.
K
9 yıl
Araç bağlantısı - Yardım
Merhaba Arkadaşlar,

Aracım için volt ve amper ölçüp, ekranında gösteren ufak bir cihaz aldım. Cihazın nasıl bağlanacağını anlatan resim aşağıdadır. Cihazda ince olarak kırmızı, sarı, siyah kablolar var. Kalın olarak da siyah ve kırmızı kablolar mevcut. Resimdeki sistemi az-çok anladım ancak daha bilgili arkadaşlardan da fikir almak isterim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
10 yıl
Lpg sistemi - Bobin bağlantısı
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda kafaya taktığım bir konudan söz edeceğim. Aracım 98 model Polo Sportline (1.4 100bg). Lpg kitim Tomasetto

Aracımın bobininde lpg sistemine giden bir kablo gördüm ve araştırmaya başladım. Bu kablonun, motor rpm değerlerini Lpg Ecu sistemine gönderdiğini öğrendim(yanlışım var ise düzeltiniz lütfen). Ancak piyasada bu kabloyu bobin yerine enjektörlerden alıp, filtre edip gönderen cihazlar var.

Bendeki bobin aşağıda resmini verdiğim HUCO marka bobindir. Bahsettiğim kablo bu bobinin ortadaki input yazan kablosuna takılıdır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu input yazan kablodan elektrik v.s. geçiyor mu anlayamadım. Siz tecrübeli abilerim beni bu konuda aydınlatır mıısınız? Bunun aracıma bir zararı var mıdır?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler..

Edit : Yazım kuralları.
K
10 yıl
LPG Ayarı (Çıldırmak üzereyim yardım)
Arkadaşlar Merhaba,

1 haftadır Ankara'da kavga etmediğim lpg montajcısı, servisi kalmadı. Her zaman gittiğim Ege Otogaz(Şaşmaz) ise ''abi bizi uğraştırma bu arabayla biz buna dokunmayız'' dedi. Kafayı yemek üzereyim yardımınıza ihtiyacım var.

Aracım 98 Model Polo sportline (1.4 101bg). Boğaz kelebeği, avans ayarı ve tüm bakımları full durumda. Benzinde inanılmaz bir tork veriyor. Ancak Lpg aracıma hiç iyi gelmiyor. Tork düşüyor ve bayılmalar başlıyor.

Aracımda Tomasetto marka lpg kiti mevcut. Her kafadan bir ses çıkıyor.

En son gittiğim yer lpg enjektörlerin bozulmuş abi dedi. Ben de Orjinal İtalyan Rail marka enjektör taktırdım. Tam sorunlarım giderilmiş derken bu sefer de bir türlü ayar yapmayı beceremediler.

Tam 13 tane servis gezdim hiçbiri doğru düzgün ayar yapamadı.. Biri rölantiyi tutturamadı, biri herşeyi çok düzgün yaptı ama benzinden lpg ye geçişte sıkıntılar oldu, biri herşeyi düzgün yaptı (Rölanti, benzin-lpg geçiş, alt devir torku v.s.) ama araba üst devrilerde öldü..

Yahu kardeşim şu memlekette işini adam gibi yapan biri yok mu? Artık ustanın yüzüne bakınca yapıp yapamayacağını anlayabiliyorum.. Bir de beceremeyince ''Aağğbii bunu sökecez kompile yeni sistem dakacaz'' diyorlar İnanın şu anda yazarken bile sinirden kendi kendime gülüyorum.

Ben şimdi ne yapayım bir akıl verin? 13 servisin hepsi mi kötü ve bana denk geldi..
K
12 yıl
//ALINIK\\\\ 1990 üstü Tofaş Şahin-Doğan (Ankara)
Varsa elinizde satmayı düşündüğünüz,motorunda sorun olmayan bir tofaş PM atınız
K
12 yıl
Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü
Merhaba arkadaşlar..Forumda bu kartı kullananların sayısının epey fazla olmasına rağmen deneyimlerimizi sorunlarımı tartışacak 990XA-UD3 için bir sayfa olmadığını farkettim...Ve birkaç arkadaş ile konuştuktan sonra bu sayfayı açmaya karar verdim.Başlangıç için sadece ürün ile ilgili resim,bilgi v.b. dökümanlar paylaşıyorum.Sonrasında sizlerin OC deneyimlerinizde bu sayfaya taşınacaktır.

FİYAT BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

KONUYA AİT İMZA ÖRNEĞİ AŞAĞIDADIR..GEREKLİ KODU İMZA BÖLÜMÜNE KOPYALA-YAPIŞTIR YAPMANIZ YETERLİDİR

[center][image]https://store.donanimhaber.com/c8/ea/36/c8ea362efda11c16c1a827de0ed151fd.jpg[/image] 
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_57572343/tm.htm][size=2][font="Trebuchet MS"][color=#0066FF]///Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü\\\
[/color][/font][/size][/center][/link]

---------------------------------------------------------------------------
KULÜP ÜYELERİ LİSTESİ

1)KoUg
2)Miralay25
3)berdush42
4)msakdogan
5)asiruhfear
6)realthing
7)ALO_45
8)ophion84
9)kepezulus
10)Lionheart
11)mob411
12)metaform81
13)ozgurozgel
14)Reobig
15)sky__walker(DH Yönetici)
16)Never More
17)kjhg
18)d33p3r
19)RafiQ_Shia
20)el_nino_09
21)AFSNKS
22)LoST_PaTRoL®
23)CavaLieR-G
24)ibrahimcan34
25)twkadir
26)low
27)Wolftired
28)ekoksoy
29)xdeliruzgar
30)kaiser_q
31)beytekin45
32)emre sönmez
33)scorpion7777
34)free_whitewolf
35)**3A**
36)alican_kirac33
37)profzora
38)fatihtosun
39)bethesna
40)tarkanaslan
41)inibarva
42)ua_anil
43)-BUR@K-
44)ramazan_yıldız
45)muRTah
46)taner-antalya
47)senol2985
48)alphanos
49)caladvwch
50)KaNKaWaReZ
51)zeg392
52)CVenturas
53)bLeasT
54)Ewarrr
55)Feanor Tasartir
56)historicalmann
57)AhmetY58
58)spetsna7

---------------------------------------------------------------------------
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Son Bios
< Resime gitmek için tıklayın >

Ürün Detayları
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Video İnceleme
Videoyu izlemek için tıklayınız
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SSD DİSK İLE KULLANILACAĞI TAKDİRDE DİSKE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

1)Diskin geri yükleme noktası oluşturmasını kaptmamız gerekiyor..Bilgisayarım sağ klik>özellikler>sistem koruması>sistem koruması>İlgili diski seçip yapılandıra girip sistem korumasını kapat seçeneğini seçiyoruz.

2)Bu seçenek çok önemli diskimizde tahmini 6-8GB lık boş alan açacaktır..Bilgisayarım sağ klik>özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş sekmesi>performans bölümündeki ayarlar kısmına girin..Oradan tekrar gelişmiş kısmına girerek çıkan sayfada sanal bellek bölümündeki değiştir kısmına girin.İlgili diski seçtikten sonra disk belleği dosyası yok seçeneğini işaretleyiniz..

3)Trim desteğini kontrol etmek..Biliyorsunuz trim desteğimizin hep açık olması gerekiyor..Bunun için başlat>çalıştır kısmına cmd yazdıktan sonra ilgili pencereye fsutil behavior query disabledeletenotify yazın..
DisableDeleteNotify = 0 TRIM Aktif demektir.
DisableDeleteNotify = 1 TRIM Kapalı demektir.

4)Diskimiz(mesela c) sağ klik>özellikler dedikten sonra karşımıza çıkan sayfada en alt seçenekte Bu sürücüdeki dosyaların,dosya özelliklerine ek olarak....diye giden bir seçeneğimiz var.Oradaki tiki kaldıralım..Karşımıza iki şıklı bir seçenek çıkacak sadece c gibi birşey seçiyorduk onu tam hatırlayamadım..Üsttekini seçmiştim.

5)Yapmamız gereken son işleme geldik arkadaşlar..Bilgisayarım sağ klik>yönet>aygıt yöneticisi>buradan ilgili ssd diskimizi çift tıklayıp açalım.İlkeler sekmesindeki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat seçeneğiz seçili olsun..
K
12 yıl
test
[IMAGE]http://img72.imageshack.us/img72/9440/biosresmi.png[/IMAGE]
K
15 yıl
Hayatın Acımasız Gerçekleri!(İzle ve Kop)
K
16 yıl
!!!Temel!!!
Temel bir gün yolda yürüyormuş.
Önüne kahverengi bir şey çıkmış.
Bir anlam verememiş önce.
Merak etmiş ve elini sürmüş.
Ağzına götürmüş.
Tadına bakmış
B.KMUŞ İYİKİ BASMAMIŞIM DEMİŞ...
K
16 yıl
Termal Macun
Arkadaşlar bende acer 5105 var.Bana kullandığınız kaliteli bir termal macun önerirseniz çok sevinirim.Eskisi vıcık vıcık olmuş artık değiştirmenin vakti geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.