$

Binbaşı
12 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
78 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
$
3 yıl
Ev sahibinin kiraya %254 zam yapmak istemesi
Merhaba.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında eski ev sahibimin evi satması sonrasında yeni ev sahibi ile yeni bir sözleşme imzaladık. Kira bedeli 5 Ekim kontrat başlangıcı ile 1100tl olarak belirlendi ve ödemeleri zamanında ev sahibinin banka hesabına gönderdim. Ayrıca aidatlarimi da zamanında ödedim ve hiçbir komşu ya da site yönetiminden şikayet almadım.

Dün akşam saatlerinde ev sahibim aradı ve eve eşya alıp eşyalı olarak vereceğini, kendisinin geçinmekte zorlandığını ve bu şekilde 2800 liraya kiracı bulabildiğini, emlakçılarla ve aynı muhitte arkadaşlarıyla da konuşarak buna karar verdiğini söyledi. Ben o fiyatı ödeyemeyeceğimi, zammın TÜFE oranında olacağını ve yine hesabına aynı tutarı hesaplayarak yollayacağımı söyledim. O da bu durumda evi boşaltmami istediğini söyledi. Sözleşmenin iki tarafın da haklarını korumak için olduğunu, bu durumda kış önünde ev bulmanın da çok zor olduğunu, yasaların benim yanımda olduğunu söylesem de kendince bahaneler savuşturarak konuyu 35 yıllık memur olmasına ve 3000 lira maaş alıyor olmasına getirdi(emekli değil).

Görüşmenin sonlarına doğru ben haklarımı arayacağımı belirttim, o da bende haklarımı ararım ama karşılıklı anlaşarak bu işi çözme niyetindeyim diye belirtti. Ben de durumun yasal zeminini iyice araştırıp, duruma göre yeni bir kiralık daire bakıp bu hafta içi sizi bilgilendirecegim dedim. O da hafta içi haber vermemi, aksi halde tahliye ihbarı yapacağını söyledi.

Herhangi bir tahliye taahhütnamesi yok. Sözleşmede zam oranı belirtilmedi. Sözleşme 5 Ekim tarihinde doluyor. Kirada resmi olarak ilk senem. Herhangi bir kira gecikmesi, şikayet durumu yok. Ev yeni bir ev, tadilat durumu söz konusu değil. Ev sahibi başka bir ilçede yaşıyor ve başka bir ilçede çalışıyor.

Ciddi anlamda moralim bozuldu ve düzenim alt üst oldu. Konu hakkında bilgi verecek olan var mıdır?
$
7 yıl
STSL | 2017-18 | 1. Hafta | Göztepe A.Ş. - Fenerbahçe S.K.| 21:45/12 Ağustos Cumartesi |
Son olarak Soldado ve Giuliano gibi yıldızlar ile kadrosunu güçlendiren sarı lacivertli takımımız, Spor Toto Süper Ligi İlhan Cavcav Sezonu ilk maçında İzmir ekibi Göztepe'ye konuk olacak.

Bilindiği üzere Göztepe'nin Play-off maçları sırasında çıkan olaylar nedeniyle seyircisiz oynama cezası bulunuyor. Ancak taraftarımız stada giriş yapabilecek.

İzmir Bornova Stadında oynanacak maçı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Maç Bein Sports kanalında 12 Ağustos Cumartesi günü saat 21:45'te naklen yayınlanacak.
$
7 yıl
Xiaomi Mi5S ile Mi5S Plus arasında kaldım. Kullananlar yardım edebilir mi?
Herkese merhabalar..

iPhone 6S cihazimi androide geçmek için sattım. Cihaz araştırmalarımda S6 Edge'in bile ikinci ellerinin 1400 TL civarında olduğunu gördüm, Samsung'dan vazgeçtim. Ardından LG G5'de batarya sorunu ve garip tasarım, G6'da ise SD821 olmasından dolayı LG'den de vazgeçtim. Sony tasarımları zaten bana hitap etmiyor. HTC'nin 10 modeline biraz göz kırptım ancak ön yüzeyin tasarımı itici geldi, bir anlam veremedim ama nedense içime sinmedi, basit geldi.

Hal böyle olunca farklı markalara baktım ve uzun süredir gördüğüm Xiaomi modellerinin Hepsiburada, N11, GG ve hatta migros, kipa teknosa gibi marketlerde satıldığını öğrendim. Donanımsal olarak olağanüstü fiyat/performans cihazlariı olmuş. Kayıt sorunu yok, kötü de olsa bir garanti hizmeti sunuluyor, kapalı kutu sıfır adınıza faturalı.. Xiaomi bir cihaz almaya karar verdim.

Geleyim soruma;

Xiaomi Mi5S ve Mi5S Plus modellerinin arasında kaldım.Bildiğim kadarıyla Mi5S işlemci olarak çekirdek hızı kırpılmış şekilde sunuluyor. Ek ücret ödeyip te 128GB modelini almazsanız da RAM belleği 3GB. Mi5S Plus ise standart güçte işlemci ile çalışıyor, RAM belleği 4GB. Bunun dışında Mi5S Plus modelinde ne kadar işlevli bilmesem de çift kamera, daha büyük batarya, daha büyük ekran gibi ekstraları var. Zaten şu da garip, sanki biri ötekinin büyük versiyonu değil de iki ayrı model gibi dizayn edilmişler.

Ben kendim çok büyük telefonları kullanmayı seven birisi değilim. Uyumadan önce yatarken birşeyler okumayı çok seviyorum ve büyük telefonlarda bileğim çok ağrıyor, elimden düşüyor. Bu yüzden Mi5S aslında tam bana göre. Ancak işlemcinin frekansının kırpılmış olması ve RAM belleğinin 3GB olması beni biraz tedirgin etti. Miui arayüzünün RAM kullanımının yüksek olduğunu duymuştum, bu konuda şimdi olmasa da Miui 10 ve üzerinde bana bir problem yaratabilir gibi geliyor. Bunun dışında ön tarafta tuşsuz şekilde dokunmatik parmakizi okuyucusu olması plus'a göre tasarım olarak daha güzel duruyor. Arkadaki kameranın konumu da aynı şekilde daha güzel. Ve ayrıca Mi5S Plus modelinin arka tasarımında kamera camının tasarımı çok ucuz hissiyat veriyor ve bazı yerlerde traşlanmış alüminyum üzerindeki boyanın plastik hissi verdiğini duydum. Anladım ki Plus modeli, normal modele göre premium hissini biraz kaybetmiş, orta segment tipli ancak üst segment donanımlı bir cihazmış.

Fikirlerim doğru mu? Fiyat farkını hiç düşünmeden, aynı fiyatmış gibi düşünerek hangisini tavsiye edersiniz. Tasarım benim için önemli ve öncelikli bir durum. Ayrıca da kronik hata olarak 4G muhabbeti dışında bilmediğim bir husus varsa aydınlatırsanız sevinirim. Alacağım cihazın detaylı bir incelemesini de yapacağımı ayrıca belirteyim. Bilgili ve eline alıp görmüş arkadaşlar yazarsa çok iyi olacak. Herkese iyi forumlar.
$
8 yıl
Perreira\u0027nın hatalarının ne izahı ne de telafisi yok! Kısa bir analiz içerir..
Teknik direktörsüz Antalyaspor'a karşı 4-2 mağlubiyet.
Şampiyonluk için çok önemli bir maçta 0-0 beraberlik.
Ego!
Samimiyetsiz açıklamalar...

Daha sayılacak çok şey var.

Van Persie'nin oyuna ilk 11'de başlamaması kesinlikle kabul edilemez. Dilimizde artık tüy bitti. World Class bir forvet oyuncusu, Son 10 yılın en flaş transferi. Bu adamı ilk 11'de oynatmamak kesinlikle olacak iş değil. Adam bariz hatalar yapmıyor, boş kaleye kaçırmıyor, pozisyon almama-oyunu ciddiye almama gibi şeyler asla yapmıyor. Aksine muhteşem bir kariyeri, muhteşem bir yeteneği, bariz üstünlükte oyun zekası, adam eksiltmeler, klas paslar, etkili vuruşlar...

Hadi diyelim ki çıkarken el kol yaptı ve onun için almadın. Yedek kulübesi Türk Silahlı Kuvvetleri değil, sen de Orgeneral Vitor Perreira değilsin. Gomez'de son maç aynı şeyi yaptı, sence Şenol hoca Gomez'i sonraki maça yedek mi başlatacak... Elindeki en iyisi hangisiyse onunla başlarsın. Rakibinin esas stoperi oyunda yok. Van Persie, Fernandaonun kaçırdıklarından eminim en az 1 tanesini gole çevirirdi.

Diyelim ki fizik olarak iyi değil, hala daha yetersiz.. E yine senin suçun, teknik direktör sensin. O adamı kazanmalısın. Onun için gerekirse sadece onunla ilgilenecek kondisyoner koyarsın, programlar hazırlatır adamı fiziken hazır hale getirirsin. İlk 11'de şans verip özgüvenini artırır, ona bu takımın bir bireyi olduğunu, çok iyi bir forvet olduğunu hissettirirsin. Geçelim bu işleri, ayan beyan belli artık hocanın kıskançlığı. Resmen kesiyor Van Persie'yi.

4-4-2 saçmalığı.. Defalarca denemişsin, bu takımın kimyasına 4-4-2 uymuyor. Oyunu ilerde kuracak, akıllıca pas dağıtımı yapacak zeki bir 10 numaraya bu takım ihtiyaç duyuyor. Alex'ten beri takım bu şekilde oynuyor. Yeter artık, sen bunları denedin ve şampiyon olmak istiyorsan çoktan ders çıkarmış olman gerekirdi. Souza'yı çıkarmak doğru, yerine van Persie'yi oyuna alıp kısa bir süre çift forvet oynaman da denenebilir bir durum. Ancak Nani yerine gayretli ve rakibi tanıyan Volkan Şen'i çıkarmak için bu işten anlamaman gerek. Alper'i oyuna aldıp saçma sapan tercihler yapmadığın için bunu da kabul edelim. Daha sonrasında henüz dakika 70 iken Diego'yu çıkarıp, yerine asıl takımın en formsuz ismi olan Ozanı alıp 4-4-2 sistemine son oyuncu değiştirme hakkını kullanarak geçmen, PES oynayan liseli bebelerin bile yapmayacağı bir hata ! Ayrıca asıl Moskova maçında artık yıkılmış, yenilgiyi kabullenmiş ve maçı bırakmış bir takıma karşı 4-4-2 denemeyip van Persie'nin biletini direk keserek Fernandao'yu koyman, 3-4 gol atma ve turu garantileme durumundaki takımın frenine basman büyük bir acemilik. Bunu Van Persie'ye yaparken bu maç Fernandao'ya aynısını yapmayıp oyunda tutman da Van Persie'ye yapılmış büyük bir haksızlık.

Bunları ligin başlangıcında yapsa anlayacağım ama maç öncesi ropörtajında kendin demişsin "Bu maç şampiyonluk maçıdır." diye. O zaman sen şampiyon olamadın Perreira.. Ve galiba rakibin hata yapmazsa maalesef olamayacaksın..
$
8 yıl
KAZA YAPTIK. SİGORTA VE KUSURLAR HAKKINDA YARDIM EDEBİLECEK VAR MI?
Merhabalar, öncelikle konu başlığını dikkat çekmesi için büyük harflerle yazdım, kusura bakmayın.

3 hafta önce Ford Escort marka araç aldık, sigortasını yaptırdık ama kaskosu yok aracın, yaptırmadık. Yaklaşık 1 hafta önce babam bir kazaya karışmış.. Duble yol çalışması için yolun tek şeridi ikiye bölünmüş şekilde hareket halindeki trafikte babam yolun karşısındaki dükkanlara girmek için sola dönmek istiyor. Babamın dikkatsizliği ve karşıdan gelen kişinin aşırı hızı sebebiyle bir kaza gerçekleşmiş.

< Resime gitmek için tıklayın >





Sonuç olarak iki araçta diğer kusurlar kategorisinde kusurlu bulundu. Babamın söylediğine göre %50-50 kusur gözükecekmiş. Bizim aracımız kullanılamayacak-düzeltilemeyecek halde. Pert durumunda ki muhtemelen resmi olarak ta pert olacak. Aracın ön göğsü kırılmış, motor radyatör kısımları dağılmış halde, ön salıncak dağılmış, Tavan, tampon, kaput, sağ çamurluk ve camlar düzeltilemeyecek halde ve sağ kapı dağınık durumda.

Size sormak istediğim konu, experin gelmesiyle ilgili. Şimdi bu noktadayız ve exper gelip aracı inceleyecek, ona göre bildiğim kadarıyla babamla pazarlık yapacak. Biz sigortadan nakit para alabilecekmiyiz? Ya da diyelim ki exper aracın masrafını 10bin TL olarak değerlendirdi. Bize 5BinTL nakit vererek aracı bize mi bırakacak, yoksa istediğimiz parçaları bize temin mi edecek? Exper'in hangi davranışlarına nasıl dikkat etmeliyiz? İşin püf noktaları nelerdir?

Vakti olan, başından geçen, bu işlerin işinde olan kişiler cevaplandırırsa çok memnun olurum. Teşekkür ederim, iyi forumlar..
< Resime gitmek için tıklayın >
$
9 yıl
Gollere sevinemiyorum... (RvP içerir)
Anlıyorum Fernandao formda, cok iyi is yapiyor ama o adam öylece otururken içime öküz oturuyor sevinemiyorum.. Hocanın isi bu anlamda da cok zor..
$
9 yıl
İki Laptop Arasında Kaldım, Yardım..
Merhabalar..

Elektrik kesintisi sonucu vefat eden Packard Bell (i5,4gb,ati5650) bilgisayarımı rafa kaldırdım. 6 yıllık bilgisayardı ve son nefesine kadar canavar gibiydi, üstelik ikinci el almıştım..

Her neyse, şimdi epey bilgisayar araştırdım. Az buçuk bilgilerimle kendime iki model belirledim ve alma arefesindeyim. Bana yol gösterirseniz sevinirim..

1) DELL Inspiron 3543-B50F45C

i7-5500U - 2.4 GHz Turbo Boost ile 3.066 GHz'e kadar
nVidia GeForce GT 840M 2GB ekran kartı
4GB ram
500 gb 5400 RPM Harddisk

1460TL



2) Asus K555LN-XO398D

i5-5200U - 2.2 GHz Turbo Boost ile 2.7 GHz'ye kadar
nVidia GeForce GT840M 2GB Ekran Kart
4GB Ram
1TB 5400 RPM Harddisk

1440TL




-Ben şahsen kaliteye önem veriyorum, eskiden parasızlıktan Packard Bell almış olsam da artık malzeme kalitesi üstün bir cihaz istiyorum. Bu konuda sanırım Asus daha üstün.
-Servis konusunda da iyi olmalı, 1500TL civarı paralar verince huysuz bi servis istememek müşteri olarak hakkımız. Dell iyiymiş ama artık eskisi gibi değilmiş diye okudum.
-i7 v5 ile i5 v5 arasında dağlar mı vardır yoksa çok ta önemli değil mi? Bu çok önemli çünkü şu ana kadar Asus üstünlüğü var.
-1 Terabayt'ın çok fazla önemi yok benim için, SSD olsa önemliydi ama bu fazlalık tercih sebebi yaratmıyor bana.


Sizler ne dersiniz? Ve bu klasmanda-bu fiyat aralığında(max 1500) önerebileceğiniz başka model var mıdır?

Saygılar..
$
9 yıl
2015 Genel Seçim Sonuçları ve Koalisyon İhtimalleri
Bildiğiniz gibi seçimde hiçbir parti tek başına 276 milletvekili çıkaracak çoğunluğa erişemedi ve halk koalisyonu işaret etti. Peki şimdi ne olacak, koalisyonu kimler kuracak. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. İhtimalleri konuşmak gerekirse eğer;

Birinci ihtimal, normal şartlar altında beklenen, iki sağ parti olarak AKP ve MHP nin koalisyon kurması. Ancak Erdoğan'in Bahçeli'ye karşı daha önce kullandığı sert sözler, rüşvet ve yolsuzluk ses kayitlari, AKP nin çözüm süreci adını verdiği program içerisinde HDP lilerle birlikte masaya oturması, İmralı ile görüşme yapılması, pazarlık iddiaları ve daha birçok sebeple MHP nin AKP ile koalisyonu dün gece Bahçeli'nin de sözleri ile imkânsız görünüyor.

İkinci ihtimal ise AKP ile CHP nin koalisyonu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim kampanyalari kapsamında Akp ye karsi nefret söylemi kullanmaması insanların aklına "acaba ?" sorusunu getirse de bu ihtimalin ilk ihtimalden daha kuvvetsiz olduğu aşikar...

Üçüncü ihtimal.. Bu da çözüm sürecinde bir araya gelerek süreci yürüten iki parti olan HDP ve AKP. Ancak bu ihtimali çürüten açıklama da HDP lideri Demirtaş tan geldi. Demirtaş, içeriden veya dışarıdan hicbir koalisyonu AKP ile yapmayacaklarını belirtti.

Dördüncü ihtimal... Seçim sonuçlarına göre salt çoğunluğu sağlayabilecek bir diğer ihtimal ise CHP-MHP-HDP koalisyonu. Ancak bu ihtimali yine MHP lideri Bahçeli, dün gece yaptığı açıklama ile reddetti.




Peki ya şimdi ne olacak, hükümeti kimler veya kim kuracak?

Öncelikle Davutoğlu, Erdoğan'a yanlış bilmiyorsam hükümetin istifasını verecek. Ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte Erdoğan, birinci partinin genel başkanına, yani Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi verecek. AKP nin tek başına hükümet kurması, o an güvenoyu alabilmesine yani o an mecliste oylamaya katılan milletvekillerinin yarısından bir oy fazla almasına bağlı. Aksi halde koalisyon ihtimallerinden hiçbirisi muhalif partiler tarafından kabul görmezse, bu sefer CB Erdoğan hükümet kurma görevini Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'na verecek. Kılıçdaroğlu da aynı süreçten geçecek ve 45 gün içerisinde hükümet kurulamazsa erken seçim kararı alınacak.




Bana kalırsa seçimin en önemli sonucu, başkanlık sistemine, saraya, adaletsizliğe, yolsuzluğa, tutuklamalara vs. bütün muhalefet partileri karşı çıkıyor. Ayrıca sayılarının toplamı da gen soru vermeye müsait. Bu koşullarda kurulacak mecliste gen soru verme gücü olması, eğer ki yolsuzluk ve rüşvet skandalları gerçekse AKP cephesinde büyük tahribat yaratacak. Mecliste daha önce yapılan yüce divan oylamasında AKP nin kendi içerisinde dahi fire vermesini de göz önüne alacak olursak, bu iddiaların gerçek olması durumunda AKP nin oylarının dağılacağını ve 6-7 ay sonrasında yapılacak erken seçimlerde sağ oyların MHP'ye kayacagini ve MHP iktidarı olacağını düşünüyorum. Ama bu yargılamalarda egerki bakanlar ve adi geçen diğer kişiler büyük oranda suçsuz bulunursa AKP yeniden iktidar olur. Kişisel analizimdir...
$
9 yıl
İşlemci değişimi hakkında bir sorum var, lütfen yardım.
Arkadaşlar Acer TimelineX 3820 TG, i3 330M var şuan üzerinde. Bu cihaza Packard Bell TJ75 114TK cihazın i5 430M işlemcisi takılabilir mi?
$
10 yıl
ARACIMA PARK HALİNDE İKEN VURUP KAÇTILAR. NE YAPMALIYIM?
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle acil olduğu için daha çok dikkat çeker diye buraya konu açtım. Yöneticilerden ricam 1 günlüğüne konu burada kalabilirse memnun olurum.

Gece park ettiğim 73 model vosvosumun sol ön çamurluk ve tamponu hasar almış. Kim yaptı nasıl yaptı bilmiyorum. Çevrede kamera bulunmuyor. Ne yapmam gerekir?

Not: Araç yaşı itibariyle kaskosuz. Sadece sigortası mevcut.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.