D

Yarbay
06 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
103 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
8 yıl
Force touch menüleri
Merhaba,

herne kadar şimdilik az bir kullanıcı kitlesine hitab ediyor olsa da force touch menülerinin olması güzel bir özellik olabilir.

Menüde "yeni konu oluştur, mesajlarıma git, dükkanımı göster" gibi kullanışlı kısayollar olabilir
D
8 yıl
Emoji desteği
Merhaba, uygulamada test ettiğimde mobil cihaz üzerinden yaptığım "emoji" ikonları gönderildiğinde karşı tarafa "??" olarak ulaştığını görüyorum.

Özellikle mobil uygulamalarda emoji klavyesinin kullanımı çok fazla artmış durumda. Gerek web üzerinde gerekse mobil uygulamalar üzerinden emoji ikonlarının gönderilmesi kullanıcılardan eninde sonunda istenecek bir özellik olacağını düşünüyorum.

Bu arada yeni arayüzü çok beğendim, geliştirmeler çok iyi gidiyor, iyi çalışmalar
D
9 yıl
Sonradan takılan SSD\u0027ler için trim desteği geri geldi!
Herkese merhaba,

Apple bilgisayarlara sonradan takılan SSD'ler için Trim desteğini açabilmek için Yosemite öncesi zamanlarda "Trim Enabler" isimli uygulamayı kullanıyorduk.

Malesef Yosemite'in çıkışı içe birlikte bu program kullanılmaz bir hale gelmişti, ben de bu sebepten ötürü Trim desteği kapalı bir şekilde bilgisayarımı kullanmayı bırakmıştım. Trim desteği SSD'nizin uzun ömürlü olması için çok önemli bir özelliktir

Az önce yaptığım incelemede "Trim Enabler" uygulaması bu problemleri aşmış ve hem Yosemite hem de çıkacak olan El Capitan için Trim desteğini tekrardan aktif hale getirmeyi başarmış gözüküyor. Kendimde denedim, gayet güzel çalışıyor.

Eğer sizin de sonradan takılmış bir SSD'niz varsa ve hala Trim desteğini aktifleştirmediyseniz mutlaka kurup çalıştırmanızı tavsiye ederim, uygulama ücretsiz.


https://www.cindori.org/software/trimenabler/
D
9 yıl
iTunes\u0027a alternatif olarak ne kullanıyorsunuz?
Merhaba,

Malumunuz iTunes senkronizasyon olayında farklı bilgisayarlar üzerinden işlem yapıldığında cihaz üzerindeki kütüphanenin tamamını siliyor. Benim gibi birden fazla bilgisayarla çalışıp üstüne birden fazla ios cihazı sahibi olan birisi için çok can sıkıcı bir durum oluyor.

Eskiden itools kullanırdım ama malesef program öyle bir hale geldiki trojan mı yüklüyoruz programmı kullanıyoruz belli değil, artık kafaya taktım parası neyse verip düzgün bir itunes alternatifi arayışı içerisine girdim.

İnternetten araştırınca çok fazla seçenek var, karşılaştırma yapan sitelerin tamamı da reklam amaçlı yapıyor, o yüzden gerçek kullanıcıların görüşleri benim için daha önemli.
D
9 yıl
Swype artık Türkçe :)
Selam,

IOS8'in en önemli yeniliklerinden birisi olan Yüklenebilir klavyeler içerisinde en kullanışlı klavyelerden "Swype" sonunda türkçe desteğine kavuştu.

Swype nedir bilmeyenler için:

Videoyu izlemek için tıklayınız
D
10 yıl
Macbook Pro + Thunderbolt2 üzerinden Nvidia GTX780 :)
Bugün gezinirken denk geldim,

Thunderbolt portundan gtx780 ekran kartı bağlamışlar cihaza paylaşayım dedim

Videoyu izlemek için tıklayınız
D
10 yıl
IOS 7.1 (4S) ve ses sorunu yaşayanlar?
Selam,

IOS 7.1'i kurduğumdan beri müzik dinlerken sanki ses kalitesi çok düştü, ayrıca kulaklığın sesini sonuna kadar açmama rağmen eskisi gibi yüksek ses duyamıyorum, aranızdan bu durumu farkeden var mıdır?
D
10 yıl
yanlış yere ilan açtım, silebilirsiniz :)
ilanı yanlş foruma açmşım :)
D
10 yıl
Bedavaya Mac App Store üzerinden iWork 2013 indirip kullanmak isteyenler buraya!
Apple normalde sadece yeni osx ve ios cihazlarına sunduğu iWork 2013 uygulamasını legal bir şekilde bedavaya elde etmeniz basit bir yöntemle mümkün . Nasıl olduğuna gelince:

1- App Store uygulamasından tamamen çıkın (CMD+Q)

2- http://mac.softpedia.com/get/Business/Apple-iWork-06.shtml linkinden iwork'09 uygulamasını indirip kurun (Download -> External Mirror 1)

3- İndirdikten sonra herhangi bir iwork'09 uygulamasını açın ve "30 day trial" seçeneğini seçin.

4- Açtığınız uygulama bir süre sonra iWork uygulamasının güncellemesi olduğunu söyleyip sizi App Store uygulamasına yönlendirecek.

5- Update peri yükleyin, ve iWork2013 paketiniz hazır!

6- update bittikten sonra bilgisayarınızda hem 09 hemde 13 versiyonları olacak. 09 olanını silin.

kaynak: http://lifehacker.com/get-iwork-for-free-on-any-os-x-mavericks-machine-1469700860
D
11 yıl
Geri dönemeyecekseniz ios7 kurmayın
Merhaba, kendi developer hesabımdan bugün ben de ios7 kurdum,

kuran arkadaşlara tavsiyem eğer nasıl ios6 ya döneceğinizi bilmiyorsanız ios7 kurmayın.

öncelikle birçok uygulamada problemler var, örnek vermek gerekirse skype uygulaması çalışmıyor, kullandığım birşok uygulama da kimi yerlerde kapanıyor.

Beta versiyonlu ios kuracakasanız ve kuracağınız cihaz günlük kullandığınız cihaz ise en azından beta 2 veya 3'e kadar bekleyin, yoksa bundan sonra forumda "ios6 ya nasıl dönerim" başlıklı konular uzun bir süre burayı meşgul edecek

Onun dışında ios7 gerçekten güzel olmuş, çok başarılı buldum. Fakat dediğim gibi her beta da olduğu gibi ilk betada hatalar fazla olacak bilginiz olsun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.