F

Haber Editörü
13 Ağustos 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
6 yıl
Xiaomi Mi 8 Lite\u0027ın 8 GB RAM\u0027e sahip versiyonu görüntülendi
 
Xiaomi Mi 8 ailesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak Xiaomi'nin TENAA'dan aldığı sertifikaya göre firma Mi 8 ailesine yeni bir üye ekleyecek. Yeni akıllı telefonun Xiaomi Mi 8 Lite versiyonundan farklı olarak 8GB RAM ve yeni renk seçeneğine sahip versiyonu olacağı düşünülüyor.
 
 

Xiaomi Mi 8 Lite özellikleri

 
Xiami Mi 8 Lite 6.26 inç büyüklüğünde 1080 x 2280 piksel çözünürlüğünde IPS ekrana sahip. Telefon gücünü Qualcomm Snapdragon 660 yongasetinden alıyor. Sekiz çekirdekli işlemciye ve Adreno 512 GPU'suna sahip olan Snapdragon 660 çipseti kullanıcılarına orta segmentte yeterli performansı sunuyor. Bellek tarafında ise  Xiaomi Mi 8 Lite 4 veya 6 GB RAM seçeneğine sahip. Telefonun depolama kapasitesi ise 64 veya 128 GB olarak tercih edilebiliyor. Kamera tarafında ise Mi 8 Lite'ın arka tarafta 12MP + 5MP çift kameraya ve ön tarafında ise 24MP selfie kamerasına sahip. 
 
 
 
Xiaomi'nin TENAA sertifikasını alması ile birlikte akıllı telefonu yakın bir zamanda duyurması bekleniyor.  
F
6 yıl
Nokia 8.1 özellikleri Geekbench sonuçları ile ortaya çıktı
 
Son dönemde yeni akıllı telefonlarıyla sevenlerinin karşısına çıkan Nokia henüz tanıtılmayan 8.1 modelinin GeekBench testlerinde kendini göstermesiyle birlikte cihazın teknik özellikleri ortaya çıktı. Nokia 8 modeli ile üst düzey performans sunan firma 8.1 modeli ile orta sınıf akıllı telefon piyasasında rekabeti arttırmayı hedefliyor. 
 
 

Nokia 8.1 özellikleri

 
Geekbench sonucuna göre Nokia 8.1 gücünü Qualcomm Snapdragon 710 çipsetinden alıyor. Sekiz çekirdekli yapıdaki işlemci performans için ayrılmış 2 adet 2.2 Ghz Kryo 360 çekirdeğinden ve verimlilik odaklı çalışan 6 adet 1.7 Ghz Kryo 360 çekirdeğinden besleniyor. Snapdragon 710 çipsetinde grafik işlemcisi olarak Adreno 616 GPU'su bulunuyor. Bellek kapasitesi olarak Nokia 8.1 modelinde 4 GB RAM'e yer vermiş. Nokia 8.1 Android 9 versiyonu ile kutudan çıkacak. Telefonun depolama kapasitesi hakkında ise bir bilgi yer almıyor. 
 
 
 
HMD Global henüz Nokia 8.1'in özelliklerini doğrulamadı. Firmanın yeni model ile birlikte orta segment akıllı telefon piyasasında daha iyi bir yere konumlanmak istemesi bizleri şaşırtmayacaktır. Nokia 8.1'in tanıtım ve çıkış tarihi hakkında ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.  
F
6 yıl
AMD yeni Ryzen Threadripper işlemcilerinin çıkış tarihini açıkladı
 
AMD geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabı üzerinden yeni işlemcilerinin piyasaya çıkış gününü açıkladı. Firma Ağustos ayında piyasaya çıkan ikinci nesil Ryzen Threadripper işlemcileri 2990WX ve 2950X modellerinin ardından 2970WX ve 2920X ile piyasada daha çok seçenek sunacak. 
 

Threadripper 2970WX ve 2920X özellikleri

 
AMD Threadripper 2970WX modeli 24 çekirdek ve 48 iş parçacığından besleniyor ayrıca işlemci 64MB L3 önbelleğe sahip. İşlemci normal kullanımda 3.0 GHz saat hızı frekansında çalışırken gerektiği durumlarda 4.2 GHz'e kadar çıkabilecek. İşlemci 12nm üretim teknolojisine ve 250W TDP değerine sahip. 
 
AMD Threadripper 2920X ise 12 çekirdek ve 24 iş parçacığından güç alıyor. Normal kullanımlarda 3.5 GHz saat hızı frekansında çalışan işlemci boost ile birlikte 4.3 GHz saat hızı frekansına çıkabiliyor. İşlemci 32MB L3 bellek ile geliyor. 12nm üretim teknolojisine sahip olan işlemci 180W TDP değerine sahip.
 
 
AMD'nin ikinci jenerasyon Ryzen Threadripper işlemcilerinin henüz hangi fiyattan çıkacağı bilinmiyor. Firma resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte işlemcilerin 29 Ekim tarihinde Dünya çapında satışa sunulacağını açıkladı. 
 
F
6 yıl
Toyota araçlarına Android Auto opsiyonu eklemeyi düşünüyor
 
Otomotiv sektörünün önce gelen firmalarından Toyota, 2018 başlarında araçlarına eklediği CarPlay desteği ile kullanıcılarına modern ve teknolojik araçlar sunmaya başlamıştı. Şimdi ise Toyota kullanıcıların Android Auto talebini farketmiş durumda ve gelen bilgilere göre Japon üretici yeni araçlarında Android Auto desteği sunmayı planlıyor.
 
 

Toyota Android Auto desteği için biraz geç kaldı

 
Diğer büyük otomotiv firmalarının araçlarında uzun süredir opsiyonel olarak Android Auto desteğini benimsemiş olmaları Toyota'nın bu konuda biraz geciktiğini gösteriyor. Şirketin araçlarında Android Auto desteğini henüz sunmayarak araç satışlarına somut bir zarar verip vermediği belirsiz olsa da, Toyota'nın kendi geliştirdiği arayüzü bulunan araçlarda telefon medya sistemine bağlanılabiliyor. Yine de Toyota'nın diğer firmalarla rekabet halinde kalması için araçlarına Android Auto desteğini sunması bekleniyor.
F
6 yıl
Oppo A7 teknik özellikleri sızdırıldı
 
Oppo geçtiğimiz haftalarda yeni akıllı telefonu A7X'i duyurmuştu. Şimdi ise firma A7 modeli üzerinde çalışıyor. Gelen sızıntılara göre Oppo A7 6.2 inç büyüklüğünde ekrana ve Snapdragon 450 yongasetine sahip olacak.
 

Oppo A7 özellikleri

 
Oppo A7 19:9 formatında 6.2 inç büyüklüğünde 1520 x 720 piksel çözünürlüğe sahip çentikli ekrana sahip olacak. Cihaz gücünü Snapdragon 450 yongasetinden alacak. Depolama tarafında ise cihazın 3/4GB RAM ve microSD kart ile arttırılabilir 32 GB hafızaya sahip olması bekleniyor. 
 
 
A7'nin arka tarafında 13MP f / 2.2 + 2MP f / 2.4 çift kameraya ve ön tarafında ise 16MP f / 2.0 selfie kamerası bulunuyor. Cihazın güvenlik özellikleri arasında yüz tanıma desteğinin de olması bekleniyor. Oppo A7 Android 8.1 Oreo ve Color OS 5.2 arayüzüne sahip olacak. Cihazın batarya kapasitesi ise 4230 mAh olacak. Sızdırılan bilgilere göre Oppo A7 Realme 2 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olacak. Sızdırılan bilgilerin doğru olup olmadığı hakkında ise henüz Oppo tarafından bir açıklama yapılmadı.
F
6 yıl
Gümüş renkli Huawei Mate 20 çalışırken görüntülendi
 
 Huawei'nin Mate 20 Pro ile birlikte tanıtması beklenen modeli Mate 20 çalışırken görüntülendi. Weibo tarafından yayınlanan kısa videoda cihazın tasarımı ortaya çıkıyor. Yeni Mate 20 serisi 16 Ekim tarihinde Londra'da düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak.
 
 

Su damlası çentik, Leica kamera

 
Yayınlanan video ile birlikte Huawei'nin su damlası çentik modeline Mate 20'de de yer verdiğini görüyoruz. Huawei, Mate 20 ince kenar hatlarına ve su damlası çentiğinin içerisinde selfie kamerasına yer vermiş. Cihazın arka tarafında ise Leica marka kamera sensörleri bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı ise kameranın hemen alt tarafına konumlandırılmış. Mate 20'nin videoda görülen gümüş rengine sahip modelinin haricinde siyah, mavi ve yeşil renk seçeneklerinin de tanıtılması bekleniyor. Videodaki cihazın Mate 20 olup olmadığı ise henüz firma tarafından doğrulanmadı.
 
F
6 yıl
Samsung\u0027un katlanabilir telefonu Galaxy F Gorilla Glass ile korunmayacak
 
 Samsung ilk katlanabilir akıllı telefon tanıtan firma olmak için çalışmalara devam ediyor. Samsung kaynaklarından son gelen raporlara göre Samsung Galaxy F modeli Corning Gorilla Glass ile korunmayacak. Raporlara göre Samsung,  Sumitomo Chemical of Japan tarafından tedarik edilen şeffaf polimid kullanacak.
 
 

Gorilla Glass yeterince esnek değil

 
Raporda, Samsung'un yeterince esnek olmayan yapısı nedeniyle Galaxy F modelinde Gorilla Glass kullanamayacağı belirtiliyor. Corning Gorilla Glass sert ve güçlü yapısından dolayı cihazın yarıya kadar katlanmasına izin vermiyor. Katlanabilir akıllı telefonların gelecek yıllarda popülerlik kazanması beklenirken Corning firması henüz esnek yapıda cam geliştirmeye başlamadı. Şirket henüz katlanabilir akıllı telefonun özellikleri hakkında açıklama yapmazken, Samsung'un Galaxy F modelini Kasım ayında tanıtması bekleniyor.
F
6 yıl
Galaxy S10 model numaraları sızdırıldı. Üç farklı S10 tanıtılacak!
 
 Samsung'un Galaxy S ailesinin yeni üyesi olacak S10 modeli hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Son gelen sızıntılara göre üç farklı Galaxy S10 modeli tanıtılacak. Model numaraları sızdırılan cihazların henüz teknik özellikleri hakkında ise net bir bilgi bulunmuyor.
 
 

Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10 Lite

 
Samsung'un tanıtacağı üç farklı S10 modelinin isimlerinin Galaxy S10, S10+ ve S10 Lite olması bekleniyor. Samsung'un S10 Lite modeli diğer modellerden daha uygun fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak. Samsung Galaxy S10 modelinin ise 5.8 inç büyüklüğünde kavisli ekran ve arka tarafta üç ön tarafında ise iki kameraya sahip olması bekleniyor. Galaxy S10 Lite'ın Galaxy S10 ile aynı büyüklükte bir ekrana sahip olması beklenirken, S10 Lite modelinde kavisli ekran yerine düz ekrana yer verilmesi ve arka tarafta da tek kameraya yer verilmesi bekleniyor.  Serinin en büyük modeli S10+ ise 6.44 inç büyüklüğünde kavisli ekranla tanıtılabilir. Beklentilerin ve sızıntıların doğru olup olmadığı ise henüz firma tarafından doğrulanmadı. 
F
6 yıl
Nokia 7.1 Plus render videosu sızdırıldı
 
Nokia yeni akıllı telefonu 7.1 Plus'ı tanıtmaya hazırlanıyor. 4 Ekim tarihinde düzenlenecek lansman ile tanıtılması beklenen cihazın geçtiğimiz günlerde görüntüleri sızdırılmıştı. Şimdi ise Nokia 7.1 Plus'ın 360 derece render videosu sızdırıldı. Youtube üzerinden paylaşılan video ile birlikte telefonun tasarımı ortaya çıktı. 
 
 

Nokia 7.1 Plus özellikleri

 
En son gelen sızıntılara göre Nokia 7.1 Plus gücünü Snapdragon 710 yongasetinden alacak. Cihazın 6.1 inç büyüklüğünde 1080x 2280 çözünürlüğünde çentikli bir ekrana sahip olması bekleniyor. Nokia 7.1 Plus'ın depolama tarafında ise 6 GB RAM ve 128 GB hafıza ile piyasaya çıkması bekleniyor. Android One programı ile birlikte 7.1 Plus Android 9.0 sürümü ile kutusundan çıkacak.  
 
 
Cihazın kamera tarafında ise arka tarafta çift kameraya sahip olduğu görülüyor. Nokia'nın cihazın ön tarafında çentik içerisinde yer alan selfie kamerasının çözünürlüğünün ise 16 MP olması bekleniyor. Nokia cihazın parmak izi okuyucusunu ise arka tarafta kameranın altına konumlandırmış. Nokia 7.1 Plus'ın sızdırılan özelliklerinin doğru olup olmadığı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Nokia yeni akıllı telefonunu 4 Ekim tarihinde tanıtacak.  
F
6 yıl
Realme 2 Pro özellikleri Geekbench sonuçlarıyla ortaya çıktı
 
Oppo'nun alt markası olan Realme yeni akıllı telefon modelini duyurmaya hazırlanıyor. Realme 2 Pro olarak isimlendirilen modelin Snapdragon 660 yongasetinden güç alacağı şirketin CEO'su tarafından açıklanmıştı. Oppo RMX 1807 model numarasına sahip akıllı telefon Geekbench testlerinde görüldü ve bu cihazın Realme 2 Pro olduğu düşünülüyor.
 
 

Realme 2 Pro özellikleri

 
Realme 2 Pro gücünü sekiz çekirdekli Snapdragon 660 işlemcisinden alacak. Cihazın 6.3 inç büyüklüğünde ekrana sahip olması bekleniyor. Realme 2 Pro depolama tarafında ise 8 GB RAM ve 128 GB hafızaya sahip olacak. Android 8.1 sürümüne sahip olması beklenen olan akıllı telefonun şirketin en güncel Color OS arayüzü ile çalışması bekleniyor. Realme 2 Pro 27 Eylül tarihinde düzenlenecek etkinlik ile birlikte tanıtılacak. 
 
  
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.