H

Yarbay
23 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
34 üye
Görüntülenme (?)
1369 (Bu ay: 35)
Gönderiler Hakkında
H
7 ay
Bir akıl tutulması: İnce yanaklı lastik.
Not: Konunun hepsini okumak istemiyorsanız son paragrafa bakabilirsiniz.

2000’lerden itibaren modifiyenin yaygınlaşması ile araçlarda jant ebatları büyümeye başladı. 2000 öncesinde süper spor araçlarda bile lastik yanak kalınlıkları oldukça fazlaydı.

Özellikle ülkemizde modifiyelerin gerek imkânsızlık gerek şuursuzluktan büyük bölümünün saçma sapan bir şekilde yapıldığı malum. Neredeyse yola değen jantlar, yay kesmeler, yarardan çok zarar veren arka kanat, motora yapılan saçma sapan müdahaleler ve daha birçok deli saçması şey. Modifiyecilerin çoğunun gerekli hesapları yapmadan saçma sapan şeyler yaptığını zaten biliyoruz. Ancak beni asıl rahatsız eden üreticilerin de tüketici taleplerine cevap vermek için bu saçmalıklara ortak oluyor olması. Herhangi bir performans iddiası olmayan B SUV araçlarda bile ince yanaklı lastikleri fabrika çıkışı görülebiliyor. Peki bu gerçekten gerekli mi veya bir faydası var mı bir inceleyim.


< Resime gitmek için tıklayın >
Öncelikle avantaj olarak gösterilen şeyler gerçekten var mı onu değerlendirelim.

İnce yanaklı lastiklerin yol tutuşu artırdığı iddia edilir. Bunun sebebi olarak da manevra sırasında lastiğin daha az eziliyor olması gösterilir. Bu bir noktaya kadar haksız değil. Ancak geyik testi gibi aracın bir tekerleğine aşırı yüklenen bir manevra yapmadığınız sürece yol tutuşunda bir fark oluşmaz. Hatta bozuk yollarda daha kötü bile olabilir. Bazı zorlayıcı manevralarda ince lastiklerin daha az ezildiği doğru ancak süspansiyondaki sıkışma ve arabanın gövdesindeki burulma genelde çok daha fazla olur. Dört tekerleğin yere bastığı bir durumlarda ise aradaki fark yok denecek kadar azdır. Zaten bu sebeple motor sporlarında da gerçekten gerekli olduğu istisnalar hariç çok rastlamıyoruz. F1 de bile son değişiklikten sonra lastik incelmesine rağmen önemli miktarda yanak kalınlığı hala mevcut.


< Resime gitmek için tıklayın >

Rally, Nascar, Daytona ve Indy'de de durum farklı değil. Belki le mans da görülebilir. Ama onun da sebebi farklı. Dolayısıyla ince yanaklı lastiklerin yol tutuşu artırma ve performans avantajı büyük ölçüde palavra. Daha hisli ve tepkili bir direksiyon için ise 21 inçne kadar çıkmaya gerek yok. Daha makul boyutlar da yeterli tepkiselliği verecektir. Zaten direksiyon mili de elektrikli olmaya başladı. Onun da zamanla pek anlamı kalmayacak.

İnce yanaklı lastiklerin en önemli, olmazsa olmaz avantajı ise çok büyük fren diski kullanmaya imkân vermesidir. Bu yüzden spor arabalarda ve bazı motor sporlarında daha uzun süreli bir dayanıklılık için büyük bir fren diski ile geniş jant kullanılır. Le mans da kullanılmasının asıl sebebi de bu. Bu bir tercih değil zorunluluktur. Yolu hissetme bu araçlarda daha önemlidir. Diğer dezavantajlar da bu araçları pek ilgilendirmez. Maliyet ikinci plandadır veya önemsizdir. Ağırlık artışını daha hafif alaşımlar ve hatta carbon fiber parçalar kullanarak telafi etmeye çalışırlar. Bozuk yollara girmezler. Dev gibi fren diskleri kullanırlar. Ama en önemlisi bunlarda bile jantın neredeyse yola değdiği en incesinden saçma sapan bir lastik olmaz. Aşağıdaki örneklerde gördüğünüz üzere (GT-R için 40mm) önemli sayılacak ve büyükçe bir lastik markası yazacak kadar bir lastik kalınlığı hala mevcut ve içinde görüldüğü gibi dev gibi fren diski var. Gtr gibi bir araçta kullanılan 40mm yanak apaçilere fazla geliyor gidip 30-35 takıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aracın görünüşünü iyileştirmesi konusu da kişiye göre değişmekle beraber bir noktaya kadar hak verilebilir. Ancak abartıldığı zaman bana bilinçsiz yapılan bir modifiyeyi çağrıştırdığı için antipatik ve gülünç geliyor.  


< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi biraz da dezavantajlarına bakalım.

Geniş jantlarda bir metal kütlesi hava dolu lastiğin yerini aldığı için ağırlık haliyle artıyor bu dönen bir ağırlık olduğundan jiroskobik etkiden dolayı olduğundan daha fazla hissedilir. Ayrıca düz yüzeyli bir lastik yanağı yerini girintili çıkıntılı bir jant aldığı için hava sürünmesi de artar. Bu saydıklarım etkisi çok fazla olmasa da önemsiz de diyemeyiz. Mesela Tesla model S de 19 dan 21 inç janta geçmek menzili 50 km (%10) kadar düşürüyor. Benzinli araçlar için veri aramadım ama çok da farklı olmayacaktır.

Bir başka ve sürekli hissedilen eksi yönü konfor. Bunda herkes hemfikir zaten. İçi hava dolu bir şey yerini daha fazla metal aldığı için sarsıntı daha fazla oluşuyor. Bu konforsuzluk sadece içerdekileri değil aracı da etkiler. Süspansiyonlara getirdiği yük arttığı için aşınma daha fazla olur. Zamanla trim sesleri artar.

Bozuk yollarda ince yanaklı bir lastikle gireceğiniz bir çukurda janta hasar verme ihtimaliniz yüksek. Bu yüzden Türkiye’deki geniş jantlı araçların birçoğunun jantlarında irili ufaklı hasar var. 

Bir diğer önemli dezavantajı da büyük jantların hem ilk satın alma hem de sonrasında getirdiği maliyetleri artırması. Hem geniş jantların kendisi hem de buna uygun lastikler daha pahalıdır. Hem de bu lastikler daha çabuk eskir. 

Sonuç olarak ince yanaklı lastikler standart bir binek araç için bir avantajı olmayan ve birçok dezavantajı olan saçma sapan bir uygulamadır. Aklınızda aracınıza 19 inç den büyük bir jant takma düşüncesi varsa durup ben ne yapıyorum diye tekrar bir düşünsün derim. 

Durumu özetlersek: İnce yanaklı lastikler

Daha yüksek yakıt tüketimi 
Daha yüksek lastik maliyeti 
Daha yüksek ilk satın alma maliyeti 
Daha fazla süspansiyon aşınması 
Daha fazla jant hasarı
Daha az konfor

Olarak size döner. Buna karşılık da hiçbir şey vermez.
H
3 yıl
Fansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme.
< Resime gitmek için tıklayın >

Monsterlabo The First kasada sessizlik odaklı bir sistem için hem fansız olması her tarafı açık olduğu için hava geçişine izin vermesi sebebiyle 80+ Titanium sertifikalı Seasonic TX-700, 700W PSU yu Amazon'dan satın aldım.


< Resime gitmek için tıklayın >


Ancak geçen yıl alıp iade ettiğim TX-600 de olduğu gibi bu da hayal kırıklığı oldu. Cihaz aynı anda hem iyi hem de kötü. Verimlilik 2021 teknolojisi ile bir güç kaynağında görülebilecek en yüksek seviyede. Verimlilik %90’ın altına düşmüyor ve %50 yükte %97’yi buluyor. Bu ürüne artık 90+ diyebiliriz.
Seasonic bu cihaza 12 yıl garanti veriyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


Cihaz ısınıyor mu?

Hayır kesinlikle ısınma yok. Her ne kadar mevcut donanımlarla en fazla %50 yüklenebilmiş olsam da ısınmaya dair işaret yok. Dış kasaya yansıyan ısınma belirtisi yok. Verimlilik çok yüksek olduğundan bunda şaşırılacak bir şey de yok aslında. %50 yükte 10w, tam yükte yaklaşık 45w atık ısı açığa çıkarıyor. Gold sertfikalı ürünler bunun yaklaşık 1.5 kat fazlası.

Neden kötü?

Cevap coil whine. Tiz ve sessiz bir ortamda odanın her tarafından rahatlıkla duyulabilecek bir ses. Düşük devirli fan sesinin duyulmadığı ortamda bunun sesi rahatlıkla duyuluyor.
Aldığım her iki üründe de hemen hemen aynı tonda ses olması bu sesin yüksek verimliliğe çıkmanın yan etkisi olduğunu düşündürdü bana.


Bu durumda cihazda fan olmamasının hiçbir anlamı da kalmıyor ve cihazın tüm olumlu taraflarını yok ediyor. Bu ses katlanılmaz bir ses değil. Yeri geldiğinde kullanılabilecek iyi bir ürün. Ancak sessizlik odaklı bir üründe kabul edilebilir bir ses değil bu. Neden böyle bir ürün var anlamak zor. Corsair RM, RMx serisi çok daha makul bir seçenek.


Denk getirirsem platin sertifikalı Px-500 deneyebilirim ama satıcı amazon olarak şimdilik stoklarda yok.


Puan: 3/10

Puanı düşük bulanlar olacaktır. Ancak en kaliteli markalardan biri olan Seasonic'in en üst modellerinden birinde bu durumu kabul edilebilir bulmuyorum. Sessizlik iddiasında olan ve pahalı bir ürün olduğu için bu şekilde puanlamayı uygun gördüm. Eğer bu modele ait ürünlerin hepsi de bu şekildeyse hiç piyasaya çıkmasa daha iyiymiş.
H
3 yıl
Bu direncin türü nedir?
Elimdeki cihazlardan birinde resimdeki direnç elektrikteki dalgalanma sonucu yandı. Bunun yerine normal 30 ohm civarı bir direnç taktığımda cihaz çalışıyor ama benzer bir durumda yanmayıp cihaza daha ciddi hasar versin istemiyorum.

Konuyu facebook vb gruplara sordum ama bilip bilmeden konuşan, direnç hesap tablosu atanlardan başka pek cevap gelmedi.

Normal dirençten büyük (11mm x 4mm), rengi gri mat ve en sonda normal dirençlerde olmayan siyah halka var.(Tolerans rengi siyah olmaz) Bir de bozulmadan önce makarona sarılıydı.

Kendim araştırdığım kadarıyla sanırım bu sigorta direnç dedikleri türde ama bir de bunun watt değeri var onu bilmiyorum. Sanırım o da büyüklükten hesaplanıyor.
H
3 yıl
Aylar 28 gün olsun.
Bazı sosyal ağlarda görenler olmuştur. Bu yılki şubat ayının ilk günü pazartesi, 28 gün olduğu için de son günü pazar gününe denk geliyor. Ortaya da böyle düzenli bir görüntü çıktı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ben de neden diğer aylar da böyle olmasın dedim.
Seneye bir tane daha ay eklenip, 28 günden 13 tane ay olsun ve bütün aylar pazartesi başlayıp pazar günü bitsin. Bu şekilde 364 gün yapıyor. Artan bir gün de insanların alışveriş, tatil ve kutlamalar yaptığı, herhangi bir aya veya haftaya ait olmayan sıfır günü (zero day) diye özel bir gün olsun. 4 senede bir gelen artık günü de double zero yaparız olur biter. Sıfır gününde black friday gibi alışveriş çılgınlıkları olur. Bugün doğan insanlar kendilerini özel hisseder.

Yıl geçişi şu şekilde olacak.
28.13.2021 >> 0.2022 >> 1.1.2022

Bütün karmaşa sona erer. Nasıl ama iyi değil mi?

Zamanında Julius(July) ve Augustus(August) Caesar Gregoryen takvimin içinden geçmişler ama birileri bunu bir düzene soksun artık. Yeter yaw.
H
3 yıl
Bu kimin fikri?
Adam konu açmış kimi bir gün, kimi birkaç ay sonra cevaplar gelmiş. Arada tartışmalar dönmüş. Hepsinde de 5 yıl yazıyor. Arkadaş oraya tarih yazılır. TARİH. Tarih yazmadığın sürece 3 yıl, 5 yıl önce yazmanın hiçbir anlamı yok. Onu da silin madem.

Amaç ne burada anlamadım ki. Tarihinde 2015 yazdığı zaman ben hesaplayamıyor muyum onun 5 yıl önce olduğunu?
H
3 yıl
Yılın f/p işlemcisi: i3 10100F
Ryzen 3600 ün 2000 lirayı geçtiği, ikinci el 6700k, 7700k, 7600k, r5 1600, r5 2600 ün yüksek fiyatta satılmaya çalışıldığı ortamda fazla dikkat çekmeyen f/p oranı çok yüksek bir işlemci var. O da i3 10100F. Fiyatı sadece 700 lira. 100fps üzeri her oyunu oynatır. Gündelik her işi görür. En ucuz h410, b460 anakartı da zorlamadan, ısınmadan çalışır. Oc vs uğraşmazsınız. Alacağınız performans belli. 1600, 2600, 3100, 3300x, 3500x, 9400, 8400 anlamsız bunun olduğu yerde. Hatta fiyattlarını göz önünde bulundurursak 10400f ve r5 3600 de fiyat farkını hak eden bir performans ortaya koyamıyor bunun yanında.


Peki son zamanlarda f/p işlemcilerin AMD tarafından geldiği ortamda neden böyle oldu? AMD karanlık tarafa mı geçti? Aslında hayır. Pc lere gelen talep artışı, yeni nesil konsolların ve ekran kartlarının aynı zamana gelmesi, bir taraftan cep telefonu işlemcilerinin üretiminin devam etmesi yüzünden TSMC 7nm de üretim kapasitesi sorunu yaşıyor. Bu yüzden AMD eski nesil 14nm rx500 serisi kartların üretimine devam ederken, daha yeni modeller olan rx5000 serisinin üretimine son verdi. AMD tarafındaki fiyat artışlarının ve yeni işlemcilerin piyasada bulunmuyor olmasının sebebi bu. Intel ise kendi fabrikasında iyice uzmanlaşttığı 14nm de üretime eskisi gibi devam ediyor.

Dolayısıyla 6000 tl altı sistemler için tek makul seçenek şu anda 10100F. Alın geçin.

https://www.hepsiburada.com/intel-core-i3-10100f-3-6ghz-lga1200-6mb-cache-islemci-p-HBV000011Q8SN

Videoyu izlemek için tıklayınız
H
4 yıl
Küçük, Sessiz ve Performanslı (Güncel: 06.07.20)
< Resime gitmek için tıklayın >
Herkese merhaba. Bu ürünü bir süredir takip ediyorum. Sonunda temin ettim. Alışılmışın oldukça dışında bir ürün.
Ürünün fiyatı ve kendisi hakkındaki bilgileri linkten öğrenebilirsiniz. Fiyat hakkında pek yorum yapmasam daha iyi
https://www.monsterlabo.com/shop

Videoyu izlemek için tıklayınız


Kasa 3 kilo ağırlığında hem cpu, hem gpu yu soğutan büyük bir heatsink ile birlikte geliyor. Firmanın iddiasına göre CPU+GPU toplam 200W altında kalırsanız(Örn: Ryzen 3600 + 1660ti) pasif olarak soğutabiliyor. Fanla desteklerseniz oldukça düşük rpm lerde daha güçlü sistemler kurmaya izin veriyor. Ağırlık standart soğutucularda olduğu gibi sorun oluşturmuyor.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Kasanın en olumsuz taraflarından biri resimde de görüldüğü gibi portların aşağı bakıyor olması. Her ne kadar portlara zorda olsa kasanın altındaki delikten erişiliyor ve bazı uzatma aparatları ile arka tarafa taşınıyor olsa da bence iyi bir çözüm değil. Bu yüzden soğutucu, psu ve fanın orjinalinden farklı şekilde yerleştiği, portların phanteks evolv shift deki gibi yukarı baktığı, düşük rpm de çalışan tek fanın tüm sistemi soğuttuğu yarı pasif bir sistem kuracağım. Heatsink ters dönüp biraz aşağı kayacak. Dolayısıyla pasif soğutma kapasitesi bir miktar azalma bekliyorum.

Kabaca bir çizimle bu aşağıdaki gibi olacak ve üst kısıma phanteks evolv shift de olduğu gibi bir kapak yerleşecek.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kasada sfx ve atx psu kullanabiliyorsunuz ancak ilave fan sadece sfx psu ile takılabiliyor.(bknz: ilk resim sağ taraf) Onda da yine psu, fanın yaklaşık yarısının önünü tıkıyarak hava akışına bir miktar engel oluyor. Onun dışında opsiyonel bir aparat ile üst tarafa 20cm lik bir fan da eklenebiliyor ancak fiyat yüksek. Benim yapacağım tasarımda fanın önü tamamen açık olacak ve 500-600rpm de tam yükte sistemi soğutabileceğıni düşünüyorum.

Kuracağım sistem bileşenleri:

Anakart: Msi B450i
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ram: 2x8GB DDR4 3600
Ekran kartı: Henüz belli değil.
PSu: Seasonic prime fanless 600W 80+ titanium
Depolama: m2 ssd

Üç şekilde sıcaklık testleri yapacağım. CPU+GPU ve VRM sıcaklıkları test edilecek.

-Normal bir atx kasada standart bir kurulum.
-Bu kasanın orjinal haliyle kurulum.
-Benim yaptığım modlu tasarım.


Kasanın bir diğer olumsuz tarafı da uyum sorunları. Özellikle ekran kartı tarafında bu sorun göze çarpıyor. Her ekran kartında gpu aynı yerde değil. Bu yüzden riser kullanmadan sadece bazı ekran kartları kullanılabiliyor. Diğer kartlar için ise riser kullanmanız gerekiyor.

Sistemi tamamlamak için bazı bileşenlerinde eksiklerim var ve onların tamamlanmasını bekliyorum. Konuyu güncel tutmaya devam edecğeim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Kasanın dış sacı bende yok. Olsa da işime yaramazdı zaten pek. Yeni tasarıma uygun olarak yeni bir dış sac yaptıracağım.
H
4 yıl
Masaüstü siteye geçince mobil sürüme dönmüyor.
Bir sefeliğine masaüstü sürümü açtım. Artık anasayfadaki forum linkine tıklayınca masaüstü sürüm açılıyor. Tarayıcı önbelleğini falan da temizledim aynı yine. Böyle mantıklı şeyleri size kim söylüyor da uyguluyorsunuz yav.

Edit çerezleri sildim oldu. Ama yine de sorun.
H
4 yıl
Mvc yetkisiz işleme karşı ölem
Not kaydedilen bir mvc projesi olduğunu varsayalım. Bir kullanıcın öğreyi denetle diyerek veya url değiştirererk kendine ait olmayıp görmemesi veya değiştirmemesi gereken şeylere karşı önlem almak istiyorum.

Örn: Note/Edit/55 adresine gidildiğinde o notu oluşturan kullanıcı not kendine ait olmasa da görüp, silip, değiştirebiliyor.

Önlem olarak if(Session.Currentuserid == note.userid) ise işleme devam et şeklinde kodlar akla geliyor. Ancak bu şekilde her action da böyle önlem almak gerekiyor. Bu tip şeylere karşı daha spesifik bir çözüm olup olmadığını merak ettim.
H
4 yıl
Javascript sorusu
Elimde A,B,C şeklinde 3 elemanlı bir liste olduğunu farz edelim.

Bu listenin her bir elemanını 5 saniyede bir sırayla div in içinde göstermem gerekiyor. Bittğinde de başa dönüp sonsuza kadar tekrar edecek.

Çok zor gibi görünmüyor ama atladığım bir şey var ve yapmadım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.