M

Yarbay
06 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
31 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
Vodafone kotadan çark etmiş???
http://www.vodafone.com.tr/Net/anahtar-teslim-tarifeler.php
Şimdi baktımda, önceden %99 eminim limitsiz tarifeler yoktu sayfada. Şimdi geri gelmiş akn li, limitsiz tarifeler ancak çok fahiş fiyatlardan gelmiş.

Eko ile başlayanlar ise kotalı ve limitli internet paketleri, hani şu mayıs başında hortlayan :)

Bu fiyatlarla vodafone alan cahildir. 50mbit 150gb akn li paket 99.90 tl :)
M
7 yıl
Türk.net i Tanıyalım (Teknik Bilgiler)
Turk.net in kendi altyapısı mevcuttur. Bir takım ufak ISS ler gibi Turktelekom altyapısını satan (reseller) firmalardan değildir. Aynı şekilde Vodafone ve Superonline da kendi altyapısı üzerinden hizmet verir ADSL/VDSL üzerinde.
http://bgp.he.net/AS12735
Buradan göreceğiniz üzere, yurtdışı çıkışları için
1) TürkTelekom: olabilecek en fahiş, en kazık, en acımasız fiyatlara sahiptir, 10Gbit için 200bin tl gibi rakamlar ödeniyor, bunu almak zorunda bütün ISS ler aksi halde TTNET ile yurtiçi peering yapamıyorlar, veri yurtdışında bir tur atıp ordan geri geliyor, haliyle pingler uçuyor, bu kozu kullanarak TürkTelekom diğer rakiplerinden en az 25 kat daha pahalıya yurtdışı çıkışı satmaktadır.
2) Seabone - Telekom İtalya: Tier1 bir firmadır, İstanbulda POP noktası kurmuştur, TürkNet e oradan hizmet vermektedir.
3) Cogent: Fiyatı Seabone'dan daha ucuz ancak köklü firmalardan. Yine İstanbulda POP noktaları mevcut. TürkNet oradan hizmet alıyor.

Yaptığım mtr / traceroute örneklerine göre Türk.net yurtdışından gelen trafiği Seabone ve Cogent üzerinden alıyor. TTNET üzerinden herhangi bir giriş yok. Onu sadece yurtiçinde zorunlu olarak kullanıyor.

Şimdi gelelim altyapıya.
2 tür bağlantı var:

1) VAE = Veri Akış Erişimi
2) YAPA = Yerel Ağın Paylaşıma Açılması

1.ci yöntemde port ücreti için 15-29 tl arası bir para ödüyor abone başına. Ama bitmedi, üstüne sizin evden İstanbuldaki Türk.net operasyon merkezine aktarılan veri için yine fahiş, akıl almaz saçma fiyat tarifesinden %95 percentile diye anılan yöntemle trafik cezası kesiyor TürkTelekom VAE kullanan ISS lere. He.net gibi firmalar yurtdışı çıkışı/internet erişimi için 10gigabit bağlantıya 2000-2500 dolar gibi bir fiyat biçmişken, aynı bağlantıya 200bin tl üzeri rakam çeken TürkTelekom'dan ne beklenir ki? Yurtiçindeki trafiğin tek maliyeti elektrik ve fiber/bakır kablo olduğunu ekleyeyim. Yurtdışı çıkışı ile kıyaslanamayacak kadar maliyetsiz birşey yani.

Normal bir ülkenin atıyorum 1500Gbit yurtdışı çıkışı varsa, en az 3000-5000 gbit yurtiçi kapasitesi olur. O yüzden yurtiçi darboğaz olması hem saçmadır, hemde geri kalmışlık belirtisidir.

2.ci yöntemde Türk.Net çok aboneye ulaştığı yerlere kendisi fiber altyapı döşeyerek, İstanbuldaki Operasyon merkezine doğrudan bağlantı kurar. Bu bağlantı TürkTelekom santralinden itibaren sizin verinizi kendisi taşıdığı için TürkTelekom'a haraç vermez, sadece port ücreti verir. Bu yüzden mart ayında olduğu gibi Türk.net YAPA üzerindeki abonelerine komple AKK yı kaldırabilir, kaldırdı da zaten.

Malesef 2.ci yöntemi heryere kurma şansları yok. Zaten o kadar büyük yatırımdan sonra TürkTelekom'un nasıl akıl almaz bir engel çıkartabileceğini kimse kestiremez. Daha geçen seneye kadar binalara döşedikleri fiber (daireye kadar fiber) altyapısını kiralayan Türktelekom, artık kiralamıyor.

Misal, annemin oturduğu binada hem Superonline fiber hemde TTNet fiber var daireye kadar. Önceden adsl üzerinden Türk.net vs alabiliyorken, artık binada bakır altyapı yok - hizmet veremiyoruz diyor. Evet bakır altyapıyı Türktelekom iptal etmiş fiber var diye, fiberide kimseyle paylaşmıyor, alın size loophole (kanun açığı).

Interleaved - Fast Path olayına gelirsek:
Kullanılan DSLAM bağlantı kartına, ayarlara ve kablonun uzunluğuna göre şansınıza ya Interleaved ya Fastpath çıkar.
Interleaved olunca VDSL2 de daha uzak mesafede daha yüksek hız verebiliyor sistem, ancak mesafenize göre +8 / +16 / +32 ms ping ekleniyor.
Yani 50 ms alacağınız yere 66 veya 82 ms almanıza yol açabiliyor.
ADSL de böyle birşey yok. VDSL teknolojisine özgü bir olay.

CGNAT olayına gelirsek:
Turk.Net de yeterince IP adresi yok. Zaten şu anda IPv4 adresleri karaborsaya düşmüş durumda, IP başına aylık 1$ a varan fiyatlar çekiyor bu karaborsada IP satan/kiralayan firmalar. Haliyle Turk.net de istemesede bazı kullanıcıları CGNAT havuzuna taşımak zorunda.

Eğer modemde IP adresiniz 100. ile başlıyorsa CGNAT altındasınız demektir. Bunun size tek zararı dışardan ev-internetinize erişememek (port açamazsınız ip-kamera için, NAS için vs) olmakla birlikte, zaman zaman PİNG sürelerini arttırabilir.

Şahsen ben Türk.net in IPv4 isteyen kullanıcılara 5 tl ek ödeme karşılığı bu hizmeti sunmasını isterdim, ihtiyacı olmayan, evde face instagram youtube takılanların ihtiyacı yok zaten. İhtiyacı olanda 5 tl verip 64.90 tl ye Public IPv4 içeren internet hizmetine sahip olması gayet mantıklı olur.

Okuduğunuz için teşekkürler.
Hayır, Türk.net babamın firması değil. Superonline 25Mbit akksız pro paket kullanıyorum geçen seneden beri.
M
7 yıl
Superonline Kota getiriyor yaygarası: Şakaydı gerçek oldu!
Edit: Fetönün yaptığı gibi sağ gösterip sol vurdu Süperonline. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar.

İnanmayanlar konuyu açan tanbonomo nun profiline baksın:https://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=2436467
29 nisan 2017 de üye olmuş, sadece 1 mesajı var, ve açtığı Superonline akk kota konusuda 29 nisanda açılmış.

Koyduğu 2 ekran görüntüsü 800x480 gibi süper düşük çözünürlükte, ancak gözü iyi olan kişiler belgede değişiklik olduğunu fark edebilirler.
İkinci ekran görüntüsü ise buram buram feyk kokuyor. Bazılarınız MÜHÜR VAR AMA demiş. O mühür Jpg formatında, html maile veya PDF ye eklenmiş bir resim sadece. Mühürlü ıslak imzalı bir belgenin tarayıcı ile taranmış ve yollanmış hali değil.

Ayrıca, 139 tl ye 35 mbit tarifesi varken ve web sitesinde yayınlanmışken, bu çakma belgeyi yapan kişi 50 mbiti 139 tl den sunmuş (fiber platin akksız) ve 100 mbit i koymayı unutmuş.

Son olarak 20/10 ve 10/5 tarifelerini Uydunet (türksat kablo) dan alıp yerleştirmiş. He ya Superonline kullanıcıları embesildi, 89 tl ye 25/5 akk sız varken gidip gündüz 20, akşam 10, upload hızıda 2 mbit olan paketi 79 tl ye alıp 10 lira ile dünyayı kurtaracaktı değil mi?

Karşınızdaki firma paragöz olabilir ancak SALAK değil. İşin komiği hala bu belge gerçekti, darbeyi biz durdurduk nidaları atan bir kesim insan var. Yok twitterda ceo bloklamış yok salak saçma şey paylaşmış, paylaşabilir. Turkcell in sizlere veya buraya dava açmadığına şükredin, siz farkında değilsiniz ancak bir sürü hakaret ve küfür var atılan mesajlarda (burası olsun Twitter olsun)

Türksat kablo tarifeleri gerçek olmasaydı, kabak DH yönetimine patlardı ancak neyseki Türksat kablo intihar edip, zarar ediyo gösterilip, Araplara satılacak büyük ihtimalle o yüzden ayağına sıkıyor. Ancak Superonline özel şirket ve göz göre göre kendi ayağına sıkmaz!
M
7 yıl
Superonline HG253s/HG255s harici ethernet/WAN girişli modem sunuyor mu?
Bi ara pirelli mi ne vardı, birde adını hatırlamadığım başka bir model. Sanki wan şifresini kabak gibi veriyordu kolayca veya bridge modu filan vardı?

Var mı hala? Kendi routerini takanlar ne şekilde kullanıyor? Access point olarak mı? :)
Benim eve ethernet geliyor fiber kablo + gpon gelmiyor.
M
7 yıl
Sosyal medyaya Yasak geldi. Youtube Facebook Twitter vs açmıyorsa gel
Yurtdışı çıkışlarında sorun filan yok. Sabaha karşı HDP ye operasyon ve eşzamanlı sosyal medya yasağı, dolar oldu 3.1350.

VPN yada Proxy ile erişebiliyorsunuz sosyal medyaya. Yoksa edinin bir tane.
M
8 yıl
Danıştayın bozduğu hesap işletim ücretlerini geri nasıl alıcaz???
Yok mu yapan eden? 1 aydır bekliyoruz boş boş.
Sadece hesap işletim ücreti mi yoksa kredi kartı aidatlarıda geri alabilecek miyiz? :)
M
8 yıl
Eski fiyattan taahhütlü sözleşme yenileyen oldu mu?
Selam,

49 tl ödediğimiz bir fiber 3 lü paketimiz var 25mbit 75gb akk. Nisanda süresi doluyor. Şu an en ucuz 59.90 ve o fiyattan yenileyebileceğimizi söyledi MH. 49 dan verirseniz olur yoksa vodafone a geçeriz dedim. Blöfü pek yemedi.

1 aralık 2015 tarihi itibariyle 59 tl lik paketi 49 tl den yeniletebilen oldu mu?

59.90 buna verene kadar vodafone alınır diyorum?
M
8 yıl
Hesap isletim ucretlerini geri almak? Danistay karari bozmus :)
Tabletteyim uzun yazamiyorum. Danistay bankalarin hesap isletim ucreti alma kararini bozmus.
http://www.birgun.net/haber-detay/danistay-tan-hesap-isletim-ucreti-karari-102053.html

Garantiden toplu alacagim var bu durumda. Geriye donuk garantiyi nasil soyup sogana ceviririm?
M
8 yıl
Profilo CMI140DTR - Bosch WAT24460TR arasında kaldım
Evet arkadaşlar,

bütçe 1500-1700 arası.

İzmirdeyim, servis sıkıntısı burda pek olmuyor. Annemde Bosch WAT serisi 7kg makine var geçen sene aldık memnun. 8Kg olan WAT24460TR ise en uygun 1499 a buldum. Profilo da 1639 a kadar var. Profilo nun artısı E-Doz dedikleri I-DOS otomatik sıvı deterjan sistemi ile gelmesi.

Teknoloji meraklısı biri olarak daha fazla özellikli makine almaktan yana gönlüm. Bu bölümün uzmanı can bey'e mesaj attım ama geri dönüş olmayınca forum ahalisine sorayım dedim. Hangisi? Yada bunların dışında ne olabilir?

Bir an önce almam lazım. Kombo önerisi olanda varsa yazarsa sevinirim. N11 de 111 tl çek yüklü hesabı bedava verenler var (1500 tl üstü için) mesela.
M
9 yıl
MOVED: Superonline Huawei HG255s 5ghz modem ana konu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.