H

Teğmen
13 Mart 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
3 yıl
Canon eos 4000d için lens önerisi
Merhaba Arkadaşlar.

Yaklaşık 1 yıldır canon eos 4000d ile amatör olarak fotoğraf çekiyorum. Elimde sadece makineyle beraber gelen 18-55 lens var. Fakat bu lens ile özellikle kapalı mekanlarda fotoğraf çekerken objektif dar geliyor. Daha net anlatmam gerekirse mesela 20 m2 bir odada duvarın önündeki koltukta oturan 3 kişinin fotoğrafını çekmek istiyorum fakat koltuğun tamamını objektife sığdıramıyorum mecburen koltuğun karşısındaki duvarın en dibine gidiyor ve sandalye yada merdiven üzerine çıkıp yüksekten fotoğraf çekiyorum. Bu tür kapalı mekanlarda daha kolay ve güzel fotoğraf çekmek için ne tür bir lens almalıyım? Yada sorun 18-55 lenste değil de başka birşey mi ?
H
3 yıl
Fiat Fiorino ön direkte boya atma problemi.
Merhaba arkadaşlar.

Benim 2010 model fiorino aracımın ön sol direginde fotoğrafta gözüken boya atması oluşmuş. Hem rahatsız ediyor hem de büyürse diye korkuyorum. Birkaç ustaya sordum. Kimisi direğin komple boyanması lazım diyor, kimi rotuş olur ama sırıtır diyor, kimisi folyo yapalım diyor kimi de hiç elleme orjinal kalsın alttaki astar sağlam paslanma falan olmaz diyor.

Daha önce bu tür bi sorun yaşayan oldu mu acaba aramızda? Bi öneriniz var mıdır? < Resime gitmek için tıklayın >
H
4 yıl
Btwin tilt 120 model katlanır bisiklet 100 kg ağırlığında 1.83 boyunda bir kişi için ugun mudur ?
Merhaba arkadaşlar,

Evim ve iş yerim arası 7.5 km civarı, malum korona nedeniyle toplu taşımadan iyice korkar oldum, hergün araba ile işe gitmek de hem maliyetli oluyor hemde trafikten dolayı zaman kaybı oluyor.

Daha önce 26 jant bisiklet ile işe gidiyordum ama apartmanda bisiklet koyacak yer problemi var. Acaba decathlonda satılan btwin tilt 120 model katlanabilir 20 jant bisiklet alsam beni taşıma konusunda sıkıntı yaşar mıyım ? Boyum 1.83 kilom 99-102 arası değişiyor
H
5 yıl
Palio Speedgear Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi İçin Usta Önerisi
Merhaba Arkadaşlar,

2 hafta önce 2002 model bi palio speedgear otomatik şanzımanlı araç satın aldım.

Aracımla ilgili bir sorunum yok fakat geçmişini bilmediğim için şanzıman yağını değiştirmek istiyorum.

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan İstanbulda servis, usta önerisi rica ediyorum.
H
5 yıl
thinkpad x220 şarj adaptörü
merhaba arkadaşlar ikinci el temiz bir thinkpad aldım. fakat cihazin orjinal şarj adaptörü yok, başka bir markaya ait adaptörü verdi satan arkadaş, voltajları aynı dedi.

ben de biraz takıntılıyım sizce yeni adaptör almalı mıyım ? ve tabi orjinal adaptör bulmam imkansız sanırım, güvenilir yeni bir adaptörü nerden alabilirim ?
H
5 yıl
ubuntu, ve linux mint te kasadan gelen sinir bozucu ses
2 haftadır ubuntu kullanmaya çalışıyorum, aslında herşey gayet güzel fakat farkettim ki cılız bir vızıltı benzeri ses geliyor kasamdan. hani bu "coil whine" dedikleri türden bir ses. şayet odada televizyon vs açıksa ses duyulmuyor ama bilgisayarla başbaşa kalınca baya rahatsız ediyor bu derinden ince ince gelen ses. ve bu ses sadece linux kullanırken var, windowsta çalışırken ses kesiliyor.

sistemim intel i5 660 işlemci, nvidia gt 420 ekran kartı piyasa malı bi anakart, 4 gb ram ve samsung evo 750 ssd.

yabancı kaynaklarda ekran kartı sebepli gibi gördüm sorunu fakat bir çözüm bulamadım.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.
H
6 yıl
kasadan gelen çok cılız ses
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın kasasından çok zayıf bir ses geliyor.Böyle hdd arızalı olunca gelen sesin daha da cılızı gibi. Ekran kartını, hdd yi çıkartarak tekrar dinlediğimde sesin gelmeye devam ettiğini farkettim. Sanki anakarttan geliyor gibi ama çok zayıf bir ses. Ve sanki rami sökünce ses kesiliyor gibi geldi.Acaba ramde bir problem olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? Yada problemin sebebi şu olabilir diye aklınıza gelen birşey var mıdır ?
Bu arada işletim sistemim linux.
H
6 yıl
Hafıza kartımdaki dosyalar gözükmüyor
Merhaba arkadaşlar, hafıza kartıma telefondaki bazı fotoları attım, sonra bunları bilgisayara atmak için kart okuyucu ile bilgisayara bağladım.

Dosyalar başta bilgisayarda gözüküyordu fakat sonra bir anda klasörleri ile birlikte kayboldu. Daha önceki klasörlerim duruyor fakat bugün kopyaladığım klasörler kayıp. Yardımcı olursanız sevinirim.
H
6 yıl
Sizce bu laptop işimi görür mü ?
Evde bir tane güzel masaüstü sistemim var, ikinci bilgisayar olarak, yoğun internet ve ofis kullanımı ayrıca film izleme,indirme için linkteki dizüstü sizce nasıldır ? Ayrıca linkteki ürünün fiyatı sizce uygun mu ?

http://www.atombilisim.com.tr/urun/hp-probook-5310m-intel-core-2-duo-p9300-4gb-ram-160gb-hdd-dizustu-bilgisayar-2-el
H
6 yıl
Evde kendim petek temizliği yaptım, petek sıcaklıklarında gözle görülür fark oldu.
Merhaba arkadaşlar,

Havaların iyice soğumasıyla birlikte evdeki petekler ısıtmamaya başladı. İnternette araştırma yaparken özel cihazlar ile temizlik yapan şirketleri gördüm. Birçok şirket güven vermedi, bazıları da çok yüksek fiyatlar teklif etti.

Temizlik yaptırma konusunda karar vermeye çalışırken acaba petekleri kendim temizleyebilir miyim diye düşündüm ve denemeye karar verdim.
Bir tane taharet musluğu ve 2 metre hortum aldım. Öncelikle kombiyi kapattım, kombiye en uzak olan peteğin önce vanasını kapattım, sonra altına bir leğen koyup peteğin boştaki girişine aldığım musluğu taktım, musluğun ağzına hortumu takıp hortumun ucuna büyük bi kova koydum.( Bir tane kova yetmiyor, çabucak doluyor. Birkaç tane kova bulundurmak biri dolarken diğerini boşaltmak daha kolay olacaktır) Peteğin vanasını tekrar açıp kombinin altında bulunan su giriş musluğunu da açtım. Kombiden peteklere su geldikçe benim taktığım musluktan simsiyah su aktı. Petekten akan su iyice berraklaşana kadar bekleyip, iyice temiz akmaya başlayınca kombinin su girişini kapattım.
Ardından taktığım musluğu söktüm, tabi kombinin basıncı düştüğü için kombiye su takviyesi yaparak basıncını ayarladım, peteklerin havasını da alıp kombimi tekrar çalıştırdım.

Sonuç olarak peteklerim daha güzel ısınmaya başladı, önceden buz gibi kalan alt kısımlar şu anda ısınıyor.

Belki makine ile temizlik yapan şirketlerinki kadar olmamıştır ama ben yine de faydasını gördüm.

Siz de düşünürseniz, bu işlemleri yapmadan önce kombinizi kapatmayı unutmayın.

Tavsiye ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.