S

Yüzbaşı
28 Aralık 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
392 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
Fiber İnternet Daire İçi Tesisat Soru
Merhabalar,

Haziran ayında Türk Telekom yetkilileri eve sarı kablo çektiler(Bütün sıkıntı evin içine çekilen kablonun kısa olması). Ben o sırada Türknet VDSL paketi kullanıyordum. Geçen hafta VDSL hizmetimi iptal edip, Fiber için başvuru yaptım. Bugün hizmetim aktif hale geldi.

Salı günü Türk telekom yetkilileri geldi fiber kurulum işlemini tamamlamak için. Evin kapı girişinde bulunan bakır kabloların hangisinin modemi kurmak istediğim odaya gittiğini buldular. Ardından, kapı girişine gelen fiber kabloyu sabunladılar ve bakır kabloya bağladılar. İstediğim odadaki rj11 girişinden bakır kabloyu çekmeye başladılar ancak fiber optik kablo yetişmedi.

Fiber kablosunu geri çektiler ancak bunu yaparken bakır kabloyu kestiler. Bakır kablo geri çekerken bir yere takılırsa fiber optik kabloyu kırabilirmiş. Sonradan araştırdım ki fiber kabloya ek yapılabiliyormuş. Bakır kabloyu kesmeleri yüzünden duvarları kırmadan oraya fiber optik kablo çekemeyeceğim sanırım.

Ardından fiber optik kablonun yetiştiği başka bir girişe bağladılar ancak modemin bulunduğu konum ile masaüstünün bulunduğu odaya ethernet çekmek çok çirkin bir görüntü yaratacak. Şimdilik çözümü eski modemimi router olarak kullanarak buldum. 5Ghz frekansında yeni modem ile routerı bağladım. Ancak kablo kadar sağlıklı olmadığını biliyorum. İstediğim oda ve modemin konumu arası çok uzak değil ancak ethernet kablosu çekmek için çok ters bir pozisyonda. Tek bir duvardan devam ettirip odaya varamıyorum, ters kalıyor.

Duvarları kırmadan, kestikleri bakır kablonun bulunduğu odaya fiber kablosunu getirebilir miyim? Bu işin kolay ve verimli bir yolu var mı?

Powerline adaptörler ne kadar işe yarar? Sonuçta elektrik tesisatı üzerinden dağıtmak ile vdsl'in çok da bir farkı yok. Fiber olmasının bir anlamı kalmıyor gibi düşünüyorum. Binaya fiber çekip ardından bakır kabloyla dağıtmaktan bir farkı kalmıyor sanırım.

Her türlü tavsiyenize açığım. Gelen Türk telekom yetkilelerinin bakır kabloyu kesmeleri doğru mu yanlış mı ondan bile emin değilim.
S
4 yıl
2 adet 2+1 sistemi 5+2 ya da 5+1\u0027e çevirme
Selamlar,
Elimde Logitech Z533 ve Logitech Z323 var. Aynı zamanda Digital Surround Sound decoder almıştım zamanında. Ancak nasıl bağlayacağımı, neler yapmam gerektiğini pek algılayamadım.

Durum şöyle bir adet monitörüm var. Şu an sesi HDMI kablosuyla monitöre aktarıp, aux ile Z533'e bağlıyorum. Öyle bir sistem yapmam lazım ki gerek laptopumu, gerekse ps4'ü bağladığımda 5+1 sistemi kullanabileyim.

Z533'ün 2 küçük hoparlörü RCA ile subwoofer'a bağlı. Subwoofer üzerinde aux ve 2 tane rca input girişi var.

Z323'ün durumu biraz daha farklı. Sol hoparlör rca ile subwoofera bağlanıyor. Sağ hoparlör ise VGA ya benzeyen (belki vga) bir kabloyla subwoofera bağlanıyor. Birde aux çıkışı var sağ hoparlörün üstünde.

Arka taraflarının fotoğraflarını paylaşıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
Faşizmin 14 Özelliği
Laurence Britt'e göre faşizmin 14 tane temel özelliği var.

1) Güçlü ve sürekli milliyetçilik söylemi
2) İnsan haklarının öneminin küçümsenmesi
3) Düşmanların birleştirici bir sebep olarak kullanılması
4) Ordunun üstünlüğü
5) Yaygın cinsiyetçilik
6) Kitle iletişim araçlarının kontrol altına alınması
7) Ulusal güvenlik takıntısı
8) Din ve yönetimin iç içe geçmesi
9) Aydın sınıfının ve sanatın küçümsenmesi
10)Suç ve cezalandırma takıntısı
11)Yaygın adam kayırma ve yozlaşma
12)Hileli Seçimler
13)Emek gücünün baskı altına alınması
14)Özel sermayenin gücünü koruması

Sizce hangi ülkeler bu özellikleri taşıyor?

Kaynak:https://ratical.org/ratville/CAH/fasci14chars.html
S
5 yıl
Düşük Wifi hızı için router
Selamlar,
DSL-N16 Modemini kullanıyorum. 2.4 Ghz olduğu için midir bilmem ancak kabloyla 80 mgbit alabiliyorken, modemin dibinde telefondan 25 mgbit alıyorum. Modemimi değiştirmeyi düşünüyorum ya da Xiaomi Mi Router 4 alıp 5Ghz yayın yapmayı düşünüyorum. Ancak kafamda bir kaç soru işareti var. Eğer kablosuz olarak modemi alacağım routera bağlarsam hız düzelir mi? Yoksa modemi routera kabloyla bağlayıp sadece routerdan mı yayın yapmam gerekir? Ya da wifi hızını düzeltmek başka öneriniz var mıdır? Modemden çok da memnun değilim açıkçası.
S
5 yıl
Turknet\u0027e geçiş sürecim
Genel değerlendirme:
Herhangi bir sorunum yok şu an. İnsanların Türknet'e geçmek işkencedir gibi söylemlerini anlamıyorum. Bence bilerek Türknet'e karalama operasyonu düzenliyorlar. Aldığım hizmet mükemmel mi? Hayır ama yok işkence çektim, yok şöyle kötü, yok böyle kötü, böyle demek haksızlık olur bence. Forumda ilk açtığı başlık türkneti kötülemek olan 20 mesajlı adamların dediklerine çok prim vermemek lazım. Malum bu ülkede tüketici için iyi olan şeyleri pek sevmezler, bilerek karalama kampanyası yaptıklarını düşünüyorum diğer internet sağlayıcılarının. 1

17 Ocak 2019
Internet hizim 25 ila 30 mgbit civarlarinda dolasiyor. Bu durum gun ve gun degisiyor. Bir cozum bulmalari icin destek kaydi attim. Turknet destege de mesaj attim hala geri donus olmadi.

Selamlar arkadaşlar,
Ocağın 16 sında Türk Telekom ile sözleşmem bitiyor. Bende Turknet'e geçmeye karar verdim. Bu süreci sizlerle paylaşmak istedim çünkü insanlar Turknet'e geçip geçmemek konusunda kararsız kalıyorlar. Turknet'e geçiş işlemlerinin ne kadar yorucu ya da kolay olduğunu birlikte görelim istedim. Umarım yardımcı olabilirim.

Bugün Turknet ile telefonla görüştüm. İşlemleri başlattık. Belgeleri yazdırıp imzaladım. Yarın sabah MNG Kargo ile belgeleri karşı ödemeli olarak yollayacağım.

Bu arada taahütümü iptal edeceğimden dolayı Türk Telekom'a 315 lira borcum olduğunu, 200 lirası modem kaynaklı olduğunu öğrendim. Modemi geri iade edince 115 lira kalacak bunu da Turknet her ay faturamdan indirim yaparak bana ödeyecekmiş. Bu gerçekten güzel bir hizmet. Yazlık evimizde Turknet zaten bağlıydı. Arkadaşını getir kampanyasından da yararlanmış oldum. İlk ay iki evde de 64 lira ödemeyeceğim. Yani Turknet'e geçmek şimdilik bana 128 lira kazandırmış oldu. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek.

Normalde evimde 35 mgbit vdsl kullanıyorum. Kesilme gibi sorunlarım hiç olmadı. Sadece 11 gün internetsiz kalmıştım Türk Telekomdan kaynaklı olarak. Hattımın değerlerini aşağıda bırakıyorum. Anladığım kadarıyla 86 Mgbite kadar destekliyor hattım. Sözleşmede ki hizmet tanımında 35 Mgbit e kadar limitsiz yazıyor. Bu durumu müşteri hizmetleriyle konuştuğumda hattınızın getirdiği maksimum değeri alacaksınız dedi. Emin olmak için iki kere sordum, ikisinde de olumlu cevap aldım. Umarım bu durumda sıkıntı çıkmaz çünkü aynı durumdan dolayı 35 mgbite razı olan arkadaşlar gördüm forumda.

Herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorun lütfen. Beraber bilgi paylaşarak en sorunsuz internet sağlayıcısını bulabiliriz.

Konum: Istanbul, Kadıköy, Acıbadem

19 Aralık Belgelerin imzalanması
20 Aralık Saat 16.24 de Belgelerin kargolanması
24 Aralık Aranmışım sesli onay almak için ancak ulaşamadılar bana
8 Ocak Dun gecis surecini onayladim. 24 u ile 8 i arasinda musteri hizmetleri defalarca aradi. Kiminde acamadim kiminde musteri temsilcisinin yanlis bilgilendirdigini soyledim. Ses kayitlarinin dinlenecegini soylediler ama sonuc her seferinde ayni oldu. Altyapimizin desteklemedigi yerlerde 15 lira ekstra ucret aliyoruz...
9 Ocak Bugun gecis islemleri tamamlandi. Turknette aldigim hiz ve ping degerleri su sekilde. Wifiyla baglaniyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >

Online islemlerdeki konusmalari asagiya birakiyorum. Eger Turknete gececekseniz musteri hizmetlerinin yanlis bilgilendirebileceginizi aklinizdan cikarmayin.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
Sunny AT-16024 Kanal Aramadan sonra görüntü gelmiyot
Merhabalar,

Bugün elime Sunny AT-16024 ulaştı. Normalde LNB kablosunu direk televizyona bağlayarak görüntü alıyordum. Şimdi uydu alıcısına taktım ucundaki kalın aparatı çıkarttıktan sonra. Görüntü alamıyorum, kanallara hiçbir şey eklenmiyor. Nerede problem olabilir?
S
5 yıl
AOC Q3279VWF Televizyon yapma ve Ses sistemi
Merhaba arkadaslar,
2 Gun Once AOC Q3279VWF siparişi verdim hepsiburadadan. Fiyat performans açısından daha iyi bir ürün olduğunu düşünmüyorum. Ancak bir sürü problemle karşılaştım. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Ürün, 2k çözünürlükte 75 HZyi destekliyor. Yapmak istediklerim:

1- Ürünün tek HDMI girişi var. Bir adet Display Port var. Hem uydu alıcısına, hem android tv ye hemde playstationa bağlamak istiyorum tak çıkar yapmadan. Bunun için şu ürünü aldım. 2k da 75hz için saniye de 7gbit veri gerekiyor. Bu kablolarda bunu destekliyor. Yinede görüntüde herhangi bir kayıp yaşar mıyım?

2- Ürüne 5+1 ses sistemi bağlamak istiyorum ama sadece 3.5mm girişi var. Bunu nasıl yapabilirim? Bunun için ses kartına ihtiyacım olacak mı? Olacaksa bunu nasıl monitöre bağlayabilirim? Bildiğim kadarıyla 3.5mm girişi 5+1 i desteklemiyor ama ben 5+1 sistem kurabilmek istiyorum.

3- Bu ürünü buldum aliexpresste. Bunu 3.5mm girişine taksam, bluetooth 5+1 sisteme bağlayabilir miyim?

Her türlü önerinize açığım. Aynı zamanda 5+1 sistem ya da soundbar almak istiyorum iyi bir sinema deneyimi için. Oda 15 metrekare. Her türlü ürün tavsiyenize açığım. Teşekkürler
S
6 yıl
Popmundo Satılık Erkek Karakter
Merhabalar,
Oyunu bırakmaya karar verdim, real hayatım çok yoğun olmaya başladı. Yeteri kadar ilgi gösteremiyorum. Aşağıda gereken bilgileri görebilirsiniz.

Toplam: 810 Puan var. Bugün yarın 60 puan daha gelecek. Satılana kadar puan kasmaya devam edeceğim.

Neredeyse müzik başarılarının çoğunu daha almadım. Çok rahat bir şekilde 1300-1400 puana kasılabilir.

Sahne Arkası Deneyimleri Kitabı 7 Kullanımlık var. Işıltılı Sağlık Pınarından Bir Şişe 2 kullanımlık kaldı.

Yeni doğmuş çoçuğu var. 0 yaşında.

Bir adette TGH karakteri var. Onunda VIP hediyeleri duruyor. O da hamile.

VIP üyeliğinizin süresi, Orta Avrupa Saati'ne göre 03.12.2018 tarihinde dolacak.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Fiyat konusunda kafamda bir şey yok. Pahalıya bırakmayacağım.
S
7 yıl
VATAN BILGISAYAR YALANLARI
Merhaba arkadaşlar,

Sizinle 1 aydır uğraştığım bir durumdan bahsetmek istiyorum. Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım. Heyet kuruluna gideceğim galiba en sonunda.

7 Eylülde Vatan Bilgisayar Acıbadem şubesinden G900 oyun mouse'u aldım 592 liraya. Mağazada ürünün teşhir ürünü yoktu yani denemeden aldım. Eve geldim açtım her şey çok güzel bir süre kullandım. Ardından mouse da bulunan dpi düşüren tuşun tutukluk yaptığını, bazen takıldığını fark ettim. O sıralar şehir dışına gitmem gerektiği için durumu halletmesi için arkadaşıma verdim mouse'u.

Arkadaşım Vatan Bilgisayar'a gitmiş. Durumu anlatmış. Illa servise gitmesi gerektiğini belirtmişler, ben öncesinde servise yollamak istemediğimi arkadaşıma belirtmiştim. Zaten yeni alınan ürünü servise yollamak bana göre çok saçma bir şey, onu geçtim 20 gün içinde geri geleceğini söylüyorlar bu da ayrı bir komedi. Oradaki yetkili isterseniz kendiniz götürebilirsiniz demiş, iade edilip edilmeyeceğine ancak servis karar verebiliyor biz veremiyoruz demişler. Arkadaşım servisi aramış ve durumu anlatmış ve aldığı yanıt şöyle olmuş: İade ve değişime Vatan Bilgisayar kendi karar veriyor bizlik bir durum yok, sizi oyalamışlar. Arkadaşım durumu başka bir Bostancı Vatan şubesine anlatmış onlarda suçu Acıbadem şubesine atmışlar. Ayrıca Acıbadem Vatan şubesinde arkadaşımı sindirmeye çalışmışlar, iade etmek istemesinden dolayı. Ancak bugün öğrenebildim bütün olayları, kan beynime sıçradı. Müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım. Bana dedikleri şey biz şikayet hattı değiliz. Böyle komik bir cevap olabilir mi? Arkadaşım Acıbadem şubesine gitmeye çekinmiş biraz. İnanılmaz sinirliyim. Amazondan aldığım herhangi bir üründe Türkiyeden daha iyi bir hizmet alıyorum. Adamlar utanmadan yalan söylemişler bir de üstüne üstlük arkadaşımın kötü hissetmesine vesile olmuşlar. Ben bunların hesabını soracağım. Nasıl yapacağım konusunda tavsiyelerinize açığım.

Bir de anlamadığım şey şu, internetten alsaydım 14 gün içinde iade edebiliyordum ancak mağazadan aldığımı ürünü şahsen deneyemedim çünkü ürünün teşhiri yoktu.
S
7 yıl
Asus DSL-N16 Problem
Merhaba arkadaslar,
Yasadığım ilginç problem konusunda yardıma ihtiyacım var. Asus DSL-N16 Modemini aldım. Aldığım günden beri asus müsteri hizmetleriyle defalarca konuştum. Modemi sıfırlayıp yeniden kurulum yapınca internet çalışıyor ancak sadece 20-30 dakika çalışıyor. Ondan sonra DSL ışığı ve internet ışığı sönüyor ne kadar kapatıp açsamda, tak çıkar yapsam da geri gelmiyor. Sadece sıfırlamak durumu çözüyor. Türk Telekom çalışanları hatta problem olmadığını söylediler. Eski modemim sorunsuz çalışıyor. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum sanki basit bir çözümü var da ben göremiyormuşum gibi geliyor. Bir kaç saattir çözüm yolu arıyorum. En yeni firmware uptade i yaptıktan sonra daha uzun süre çalışmaya başladı yani Dsl ışığının sönmesine kadar ki zaman 10-15 dakika daha uzadı. Modemi kullanmak istiyorsam 30 dakika da bir sıfırlamam lazım. Hiç bunun gibi bir durumla karşılaşan var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.