L

Yarbay
26 Eylül 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
358813 Gün Cezalı
356350 gün 16 s. 54 dk.
Gönderiler Hakkında
L
7 yıl
Ülkeleri bayramlaşmaya gidilecek kadar güvenli ise burada işleri ne?
?
L
7 yıl
Nazi Almanyası teknolojide ileri falan değildir.
Daha doğrusu genel olarak ileri değildir.


Bu konuyu açma sebebim genel olarak yanlış bilinen bir şeyi düzeltmek.


Dediğim gibi, Nazi Almanyası savaşın hiçbir döneminde bilimde veya teknolojide ileri olmamıştır.

İleri oldukları bazı teknolojiler vardır, onlar şunlardır:

Havacılık, roketçilik, jet: Turbojet uçaklarda İngilizlerin Gloster Meteor'u 44 yılında üretildi. Whittle ile von Ohain yaklaşık aynı zamanda geliştirdiler motoru. Sadece Almanya umutsuzdu, o yüzden jet uçaklardan daha çok ürettiler. Proplu uçaklarda ise İngiliz ve Amerikan üstünlüğü var. Hem sayı hem kalite.

Piyade silahları: Bu da oldukça tartışmalı. StG44 Almanları bir adım öne taşır bana kalırsa. Fazla üretilmemiş olsa da. Amerikalılarda M1, Thompson; Ruslarda PPSh gibi silahlar varken Almanlar önde olamaz diyen olursa itiraz etmem.

Denizaltılar: Bu konuda tartışmasız öndelerdi.

Tıp: Alman tıbbı ilerideydi, İmparatorluk döneminde de bu böyleydi. Yine de Nazilere yazalım.


Şu teknolojilerde ise geridelerdi:

Nükleer teknoloji: Almanya bir bomba yapmanın yakınında bile değildi. Heisenberg projeyi sabote mi etti diye komplo teorileri bile yazıldı. Komik bir hikaye, Heisenberg atom bombasının atıldığını duyduğunda "Bir kelimesine dahi inanmam." demiştir.

Elektronik/bilgisayar: Komik bir karşılaştırma olur, Almanya'nın bütün bilgisayar üretimini bir kişi bodrum katında yaptı. Garip bir şekilde bu konuyu tamamen görmezden geldiler.

Büyük savaş gemileri: Bismarck döneminin gerisinde bir gemiydi. Japonların 1920 model Nagato'su bile daha iyi gemi. Iowa'yı söylemeye bile gerek yok.

Zırhlılar/tanklar: Buna itiraz eden çok olur. Benim cevabım şu; büyük, ağır, çabuk bozulan, karmaşık, benzini içen tanklar yapmak marifet değil. Marifet çabuk üretilen, ucuz, dayanıklı tanklar yapmak. Bir Tiger 10 Sherman'a bedel olabilir, ama her zaman 11. Sherman olacak. Muhtemelen 11 Sherman'ı üretmek Tiger'ı üretmekten de ucuzdur. Büyük, ağır, karmaşık, çabuk bozulan tankları Amerikalılarla Ruslar da savaş biterken yaptılar zaten. Pershing ve IS-2. Savaşın başında ise Fransız tankları bile daha iyiydi Alman tanklarından, sadece yanlış kullanılıyorlardı.

RADAR: Bu konuda fazla konuşmaya gerek yok. Tartışmasız İngiltere'nin üstünlüğü var.




Nazi Almanyası teknolojide ileri değildi, bazılarının sandığının aksine çağ atlamadı da atlatmadı da. Hatta hayati, savaşın sonucunu belirleyen teknolojilerde geride kaldılar.


Bazıları itiraz edebilir, "Almanya teknolojide ileri değilse hatta geriyse, Amerika ve Rusya neden Alman bilimadamlarının peşine düştü" diye sorabilirler. Amerikalılar Japon bilimadamlarının da peşine düştüler, bu Japonyanın bilimde ileri olduğunu mu gösterir? Bilimadamı değerlidir, yetiştirmek çok zahmetli ve masraflıdır. Zimbabve'den gelse de alınır.
L
7 yıl
Şimdi de Auguste Comte\u0027a sardı
quote:

Burada şu tespiti de yapmak durumundayız. Kimi şarkiyatçıların şimdiye kadar hiçbir ülkede, hiçbir insanın Mukaddime gibi bir eser çıkarmamıştır diye tabir ettikleri İbn Haldun'un eserleri hak ettiği değeri görememiştir. En basitinden Auguste Comte gibi sorunlu şahısların fikirleri kabul görürken, İbn Haldun'u adeta mahkûm edilmiştir.


https://tr.sputniknews.com/turkiye/201705201028539712-erdogan-ibni-haldun-universitesi/


Ya sen kimsin ya . Sen kitap okuyan arkadaşlarım sefilleri oynuyor, ben kitap okumam danışmanlarım okur diyen birisin . Sen kim, Comte kim

Daha Comte nasıl okunur onu bilmiyordur komte diye okumuştur eminim
L
7 yıl
Fetullah Gülen Washington Post\u0027ta yazı yazmış
İngiliççe ama okuyabilen okusun. Yazı uzun hiç uğraşamam çevirmekle. Özetle kendini melek, demokrasi kahramanı, cemaati de sütten çıkmış ak kaşık olarak gösteren bir yazı.

https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/the-turkey-i-no-longer-know/2017/05/15/bda71c62-397c-11e7-8854-21f359183e8c_story.html?utm_term=.bef8b30f3836
L
7 yıl
Aştideki suriyeliler
Her iki haftada bir aştiye işim düşüyor. Daha önce bunlara denk gelmemiştim. Genç bi tanesi takıldı peşime para da para diye, elimi kolumu çekiştirip duruyor takip ediyor. Oğlum s... git dayak mı istiyon dedim para abi para diyor...
L
7 yıl
Muhalif seçmen bundan sonra sandığa gitmez
Başlıkta dediğim gibi. Bakın görün bundan sonra seçimlere katılım oranları düşük olacak. Kendi adıma herhangi bir oylamada sandığa gideceğimi sanmıyorum çünkü devletin kendi kanununu tanımadığı bir ortamda seçimin hiçbir anlamı yok.
L
7 yıl
Medicilerin ya da XVI. Louis\u0027nin döneminden bir adam...
Medicilerin ya da XVI. Louis'nin döneminden bir adam dünyayı tekrar ziyaret etseydi; bu kadar harika işi gördüğü zaman bunları inşa etmek için kaç yıl barış, kaç tane büyük hükümdar gerekti diye sorsaydı alacağı cevap şu olurdu:

On iki yıllık savaş ve bir adam






Bu konu Napoléon Bonaparte'a adanmıştır. Ara sıra bir şeyler yazacağım dursun şöyle.
L
7 yıl
Medicilerin ya da XVI. Louis\u0027nin döneminden bir adam...
Medicilerin ya da XVI. Louis'nin döneminden bir adam dünyayı tekrar ziyaret etseydi; bu kadar harika işi gördüğü zaman bunları inşa etmek için kaç yıl barış, kaç tane büyük hükümdar gerekti diye sorsaydı alacağı cevap şu olurdu:

On iki yıllık savaş ve bir adam


Canım istedi, böyle bir konu açtım
L
7 yıl
silinsin açılmış
...
L
7 yıl
Tarım Gümrük Birliğine Dahil Ediliyor
Çiftçinin ölüm fermanı hayırlı olsun

http://www.milliyet.com.tr/ekonomi-bakani-acikladi-tarimda-ekonomi-2379222/

Gel gel umarım yapmazlar diyordun yapıyorlar

@egemena
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.