R

Binbaşı
23 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
1067 (Bu ay: 17)
Gönderiler Hakkında
R
4 yıl
MSI RX590 ARMOR 8G OC VS ASUS TUF GeForce GTX1660Ti OC
MSI RX590 ARMOR 8G OC VS ASUS TUF GeForce GTX1660Ti OC

Herkese iyi forumlar, arkadaşlar bu iki karttan bir tanesini alacağım, işlemcim i5 9400F , kullanım amacı tamamen akşamları 1-2 saat CS:GO yada benzer online fps oynu oynamak, arada 350 lira fiyat farkı var 1660 ti daha pahalı, 1400 lira birisi 1700 lira birisi, sizce hangisini almalıyım, daha doğrusu %15-20 gibi performans farkı var deniyor özellikle cs:go da 40 fps fark olduğu yazıyor çiziyor nette,

Sizce farkı verip pahalı olanı almaya değer mi yoksa 590 alıp geçeyim mi?

Cevaplar için teşekkürler.
R
5 yıl
BMW Mİ SATIP \"0\" KM ARAÇ SATIN ALMALI MIYIM?
Arkadaşlar herkese selamlar, hali hazırda 2014 model luxury paket full donanımlı BMW marka 3.20 ied metalik beyaz (sedefli diye geçmekte) renkli içi komple taba renk araç kullanmaktayım. Aracı 2014 Kasım ayında 0 araç olarak satın aldım, tüm bakımlarını serviste yaptırdım, tampon dahil boyası kazası bulunmamakta ve hali hazırda uzun yol ağırlıklı olmak üzere 80.000 km dedir. Aracım ikinci elde satılsa ortalama 160-170 bin TL civarında satılabilecek durumdadır. Herhangi bir problemi de bulunmamaktadır.

İşim gereği 3-3.5 yılda sıfır aldığım aracın bedelinin ortalama yüzde 20-25 ini vergiden düşürebiliyoruz gider olarak kullandığımız için. Yani araç 3-4 yıl içinde satın aldığımız tutarın ortalama yüzde 75-80 inine satın almış gibi oluyoruz.

Yukarıdaki bilgiler ışığında kararsız kaldığım konu şu ki; araç her ne kadar sıfırından beri bende olsada, hatasızda olsa en nihayetinde 5 yaşını Kasım ayında dolduracak. Yani dışarıdan 1-2 yaşında araç gibi görünse de eskimeye başladı. Sizce bu aracı satıp 3-5 üzerine ekleyip sıfır araç almalı mıyım?

Eğer alacak isem de; araç içi ferah, ortalama performans verecek, motoru atmosferik olmayan , çocuklu aile olarak bagaj ve iç aksamı geniş, ucuz durmayan bir araç olarak ne almalıyım?

Dizel yada turbo benzinli düşünüyorum, atmosferik tüplü araç istemiyorum; ancak turbolu olupta lpg li olabilen bir araç var ise de tadından yenmez dermiyim derim..
R
5 yıl
Z390 / X370 Anakart /CPU SEÇİMİ ÇOK ACİL DESTEK TAVSİYE ARKADAŞLAR
Arkadaşlar herkese iyi forumlar, çok acil fikrinizi ihtiyacım var, gün içerisinde almam gereken bir sistem var, iki tercih hakkım var ikisinden biri olacak başka bir seçenek yok maalesef lütfen bu duruma göre yorumlarınızı eksik etmeyiniz,şöyle ki;

Ryzen 5 1600x / Asus Rog x370 crosshair VI Hero anakart

Veya

İ5 9400F / Asus TUF Z390-PRO anakart


Arkadaşlar bu iki seçenekten bir tanesi olacak , anakartlar sabit ancak işlemciler değişebilir işlemci için ayırdığım maximum bütçe 1250 TL daha üzeri olmaz maalesef, PC genel olarak CS:GO , Battlefield gibi FPS türü oyunlar için ve internet video vs kullanılacak, sistem beni uzunca bir süre götürsün 2-3 sene en azından..

Hangisini veya hangi kombinasyonu tavsiye edersiniz , anakartlar sabit işlemci fiyat oranında değişken , OC yapabilirim ama hiç uğraşmayadabilirim ikisinde olur arladaşlar

Teşekkürler şimdiden
R
5 yıl
1999 Range Rover P38 kasa ŞANZIMAN VE DİFERANSİYEL YAĞ DEĞİŞİMİ HAKKINDA ÇOK ACİL DESTEK LÜTFEN!!!
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim, nasılsınız? Arkadaşlar bey şöyle bir sorunum var sizinle paylaşmak istediğim ve fikrinizi gerçekten çok önemsediğim;
Hali hazırda yeni bir araç aldım, modeli 1999 model Range Rover Vogue 4.6 V8 motor araç, aracım 4 ileri otomatik vites, aracın şanzıman yağını değiştireceğim, öğrendiğim kadarıyla en az 5 yıldır hiç değişmemiş, vuruntu vs. hiçbirşey yok tıkır tıkır çalışmakta ancak ben yenileme ihtiyacı duyuyorum, size bu konu hakkında bir kaç sorum olacak müsait olur ve cavap yazabilirseniz gerçekten çok memnun olacağım. :) Şöyle ki;

1- Araçta Atf 220 mi Atf 320 mi kullanmam gerekiyor acaba, ustam ısrarlar Atf 220 koymamız gerektiğini söylüyor kafamı karıştırıyor Atf 320 veya farklı birşey ise dexron 3g herhangi bir marka ürün koymamız gerekmez mi acaba?

2-Şanzıman yağını yeniledikten sonra Würth Otomatik Şanzıman Yağı Performans İyileştirici gibi veya Liqui Moly ATF Additive ATF Katkısı L5135 gibi ürünlerin eklenmesi gerçekten iyileştirme sağlar mı yoksa zararı mı olur aracıma? Yaşında kaynaklı ve bakımı zamanında eksik yapıldığından yaptırmayı düşünüyorum şu an?

3-Bu aracım içinhttps://www.humaoto.com/urun/otomatik-sanziman-bakim-onarim-kiti-da4500 linkte gördüğünüz Otomatik Şanzıman Bakım Onarım Kiti satılmakta, şu an için bir sorun olmamakla birlikte şanzıman yağı değişimi söz konusu olursa bu ürünü de alıp yenilemem gerekir mi yoksa gereksiz bir işlem mi olur acaba?

4- Son olarak aracım için hangi marka ve model ürünü kullanmamı önerirsiniz? Aynı şekilde ön ve arka diferansiyel yağı için de bana tavsiye edeceğiniz bir marka ve model yağ var mıdır?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
R
6 yıl
ılık s
http:
R
6 yıl
Satılık CS GO hesap
Arkadaşlar hesap satılıktır resimde mevcuttur, ayrıca hesap içeriğinde 8_10 adet oyun mevcuttur, 100 tl
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
R
6 yıl
Am4 Ryzen 7 1700 için ANAKART TERCİHİ ÇOK ACİL DESTEK!
Arkadaşlar herkese iyi forumlar, hali hazırda am4 yeni sistem topluyorum, bu sistemin temel felsefesi hafta sonları online cs:go oynamak üzerine :)

İşlemci olarak ryzen 7 1700 işlemci rx 580 ekran kartı ve 16 2400 ram alındı, internet ve diğer her türlü ortam mevcut koşullara göre maximum fayda amaçlı ca:go için.

Şimdi soru şu, anakart olarak siperişi verdim aslında msi b350m vd-plus olarak fiyat olarak da 290 tl ye geldi anakart ancak henüz açmadım iade hakkım da mevcut.

Kafama takılan husus şu ki cs:go odaklı ping süresi ve lag oluşumunu minimize etme amaçlı olarak bu anakartı iade edip sizce msi b350 tomahawk veya asus b350 rog strix gibi bir kart almak mı daha mantıklı yoksa birşey farketmez yada aldığıma değmez düşüncesiyle aldığım anakart ile mi devam etmeliyim sizce???

Oc yapılmayacak ve diğer ek özelliklerinin hiç bir faydası yok bana açıkçası, değiştirirsem tamamen ethernet kontrolcüsü ve düşük ping ve stabil bir ağ bağlantısı amacıyla diğer iki analarttan birini almayo düşünüyorum lakin kafam çok karışık...

Diğer iki anakartlardan msi tomahawk 500 , asus rog strix olan model 600 Tl arkadaşlar

Sizce ne yapmalıyım kafam karışık yarın sabahtan bir karar berip ona göre hareket etmem gerekiyor???
R
6 yıl
FİBEROPTİC İNTERNET PİNG SÜRESİ PERFORMANS ARTIŞI HAKKINDA YARDIM!!
Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim,

Hali hazırda apartmanımızın alt katında sadece apartmana özel, apartmanın alt katında mevcut fiberoptik internet kutusu ile fiberoptic internet hizmeti türk Telekom tarafından sağlanmaktadır.
Kutu içerisinin resmini aşağıda yayınladım, görüleceği üzere anahat 2 kıl kablodan oluşuyor, sanırım bir tanesi güriş bir tanesi çıkış şeklinde, o iki kıl kablo 24 lük bir switcher a takılıyor ve oradan da ethernet kabloları ile dairelere dağılıyor.
Hali hazırda ortalaması 50 ping olan bir counter strike serverında aldığım ping ortalama 12-15 aralığındadır. Bu arada internet kutusundan evime doğrudan cat6 kablosu çekili olup, pc ile internet kablosu arasında yalnızca modem bağlantısı için çakılan rj45 ler mevcut o kadar.

Arkadaşlar şimdi gelelim soruma, ben aşağıdaki resimlerde görülen fiberoptik internet kutusunda apartmandan onay almak suretiyle ping süresini artırmak amaçlı bir bağlantı geliştirmesi yapabilir miyim?

Misal; gelen optik iki kılın switche giderken verdikleri çıkış üzerinden paralel bir bağlantı yapılmak suretiyle bir geliştirme yapılabilir mi? Veya switchera gelen iki optik kılı 2 li bir switchera bağlasam oradan iki ethernet kablosu çıkarıp birini doğrudan kendi hattıma bağlasam diğer ucunu da 24 lü switchera bağlasam ping süremde bir geliştirme sağlar mı arkadaşlar?

Veya online fps oyunlarında ki ping süresini düşürebilmek amaçlı nasıl bir oynama yapılabilir?

Fikir ve önerilerinizi merakla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
R
7 yıl
65m2 Dükkan Kombi ile mi Isıtılmalı Yoksa Klima ile Mi?_ Acil destek lütfen!!
Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim,

Hali hazırda kuzey iç anadolu şehrinde kışı soğuk geçen bir bölgede 60m2 dükkanım var, buranın sıfırdan tadilat ve tamirat işleri yapılıyor şu anda. Sizden sorum hesaplamalar çerçevesinde kışı 4 ay olan bir memlekette dükkanı A+++ bir klima ile ısıtmak mı karlı yoksa 3 adet 150cm lik petekleri olan 20 binlik bir kombi ile ısıtmak mı daha karlı?

Hali hazırda yaz için klima da taktırmayı düşünüyorum ancak kombi de almış değilim. Eğer kombi alırsam ufak işe yarar bir klima almayı düşünüyorum yok eğer klima kış ısıtmaswı için yeterli gelirse hiç kombiye ve tesisate girmeden güzel bir klima alayım diyorum, düşüncelerinizi ve hesaplamalarınızla yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım, şimdiden teşekkür ederim.
R
8 yıl
PENTİUM G620 CPU İÇİN EKRAN KARTI TAVSİYESİ
Arkadaşlar herkese iyi forumlar, elimde gerçek 250watt güç kaynaklı Pentium G620 işlemcili sistem mevcut, bu sisteme alınabilecek en hızlı ekran kartı ne olur acaba? Ne almalıyım? Teşekkürler şimdiden.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.