I

Haber Editörü
12 Haziran 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
5 yıl
Stranger Things\u0027in 3. sezon yayın tarihi açıklandı
 
Son yılların en sevilen dizilerinden Stranger Things, bir yıllık aranın ardından bu yıl yeni sezonu ile ekranlara geri dönecek. Merakla beklenen yeni sezon için tanıtım çalışmalarına hız veren Netflix, bugün yayımladığı tanıtım videosuyla dizinin ekranlara döneceği tarihi duyurdu.
 
80'li yıllardan kalma bir yılbaşı videosu şeklinde başlayan ve yeni sezonla ilgili küçük ipuçları barındıran videonun sonunda yer alan tarih, 3. sezonun 4 Temmuz 2019'da yayımlanacağını gösteriyor. 
 
Bozuk bir video kasetten alınan görüntüler şeklinde hazırlanan bu tanıtım videosu çeşitli soruları ve teorileri de beraberinde getirdi. Yayımlanan bu tanıtım videosunu en ince ayrıntısına kadar inceleyen Stranger Things hayranları, buldukları ipuçlarını ve teorilerini sosyal medyada paylaştı.
 
 
Netflix ayrıca sevilen dizisi için yeni bir poster de yayımladı. 3. sezon için yayımlanan bu yeni poster Stranger Things'in tuhaf arkadaş grubunu yeniden bir araya getiriyor.
 
I
5 yıl
Aquaman gişedeki ikinci haftasında da rakip tanımadı
 
DC çizgi romanlarının en sevilen kahramanlarından Aquaman, geçtiğimiz hafta ilk bireysel filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıktı. Gişedeki ilk haftasında sinemaseverlerden büyük ilgi gören Aquaman, ABD'deki 5 günlük noel tatilinde 130 milyon dolar hasılat yaparak büyük bir başarıya imza attı.

 

Aquaman'in gişedeki başarısı ikinci haftaya da taşındı. Sinemaseverlerin beğenisini kazanmayı başaran film ABD'de gişedeki ikinci hafta sonunda 51.6 milyon dolar hasılat elde etti.

 

DC sinematik evreninin yeni filmi ABD dışında da büyük ilgi gördü. Bu hafta sonu ABD dışında 85.4 milyon dolar hasılat elde eden filmin ABD dışındaki toplam hasılatı 560 milyon dolara ulaştı. Böylece filmin dünya genelindeki hasılatı daha ikinci haftada 700 milyon dolar barajını aştı.

 


Şu ana kadar dünya genelinde 748.8 milyon dolar hasılat elde eden Aquaman, böylece daha şimdiden Justice League ve Suicide  Squad'ı geride bıraktı. Aquaman filminin gişedeki yolculuğunu 900 milyon dolar barajının üstünde tamamlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Ayrıca filmin gişedeki bu başarılı performansını sürdürmesi halinde 1 milyar dolar barajını aşması da ihtimal dahilinde görülüyor. Eğer bu tahminler doğru çıkarsa Aquaman, 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşan ilk DC sinematik evreni filmi olacak.

 

I
5 yıl
Bird Box, Netflix kullanıcılarından büyük ilgi gördü
 
Orijinal dizilerden sonra orijinal filmlerinin de sayısını hızla arttırmaya devam eden Netflix, son dönemde dikkat çekici birçok orijinal film yayınladı. Bu filmlerden biri de başrolünü ünlü oyuncu Sandra Bullock'un üstlendiği Bird Box'tı. Bird Box eleştirmenler tarafından pek beğenilmese de Netflix kullanıcılarından büyük ilgi gördü.
 
Netflix bugün yayınladığı açıklamayla Bird Box'ın yayınlandıktan sonraki hafta 45 milyon abone tarafından izlendiğini duyurdu. Bu da Bird Box'ı Netflix'in bugüne kadar ilk haftasında en çok izlenen filmi yaptı.
 
Netflix son dönemde orijinal içerikleri için farklı bir tanıtım stratejisi izlemeye başladı. Filmlerini önceden tanıtıp popüler hale getirmek yerine kullanıcıların ilgisini çeken içerikler için daha çok tanıtım yayınlayan Netflix, bu sayede özellikle bazı içerikleri geniş kitlelere ulaştırmayı başardı.
 
Josh Malerman'ın aynı adlı romanından uyarlanan Bird Box; görünmeyen bir gücün dünya nüfusunun önemli bir kısmını intihara sürüklediği büyük bir felaketin beş yıl sonrasında geçiyor ve iki çocuğuyla birlikte hayatta kalabilmek için gözleri bağlı yaşamak zorunda kalan bir kadının hikayesini anlatıyor.
 
Senaryosunu Eric Heisserer (Lights Out, Arrival)'ın kaleme aldığı Bird Box'ın yönetmenliğini Susanne Bier (After the Wedding, In A Better World) üstleniyor. Filmin başrollerinde Sandra Bullock'a Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson, Jacki Weaver ve Rosa Salazar eşlik ediyor. 
 
 
I
5 yıl
Aquaman gişedeki yolculuğuna hızlı başladı
 
DC Comics'in sevilen kahramanlarını beyaz perdeye taşıyan Warner Bros, Batman v Superman ile temellerini attığı DC sinematik evrenini kurmaya devam ediyor. DC'nin en sevilen kahramanlarından Aquaman, bu hafta ilk bireysel filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıktı.
Geçtiğimiz hafta Çin'de gösterime giren ve sinemaseverlerden büyük ilgi gören Aquaman, dün de başta ABD olmak üzere birçok ülkede vizyona girdi. ABD'de de sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılanan Aquaman, gişedeki yolculuğuna oldukça hızlı başladı.
 
Aquaman, vizyondaki ilk hafta sonunda Kuzey Amerika'da 67.4 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Buna bir de Amazon Prime için yapılan ön gösterimler eklenince filmin Kuzey Amerika'daki toplam gişe hasılatı 72.1 milyon dolara ulaştı. 
 
ABD'de noel tatili olması nedeniyle Aquaman'in hafta içinde de çok sayıda seyirci çekmesi ve kısa sürede 100 milyon dolar barajını aşması bekleniyor.
 
Dünya genelinde ise Aquaman beklentilerin çok üzerinde bir seyir izliyor. Filmin dünya genelindeki hasılatı şimdiden 482 milyon dolara ulaşmış durumda. Bumblebee ve Mary Poppins Returns gibi iddialı rakiplerini gölgede bırakan Aquaman'in bir iki gün içinde 500 milyon dolara ulaşması bekleniyor. 
DC sinematik evreni gişede beklentileri karşılayamayan Justice League ile tökezlemiş olsa da Aquaman ile yeniden hayat buldu. Aquaman'in gişedeki bu başarısı yeni DC filmlerinin de önünü açacak gibi görünüyor.
 
Başrollerini Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Dolph Lundgren ve Yahya Abdul-Mateen II'ın üstlendiği Aquaman, Türkiye'de 28 Aralık'ta vizyona girecek.
 
I
5 yıl
2018\u0027de eleştirmenlerden tam not alan film ve diziler
 
Sinema ve televizyon dünyası için inişlerle çıkışlarla dolu bir yıl daha geride kalırken, yılın son günlerine girmemizle birlikte bu yılın kazananları ve kaybedenleri de netlik kazandı. Film ve dizilerin eleştirmenlerden aldıkları yorumlara göre derecelendirildiği ünlü sinema sitesi Rotten Tomatoes da yıl sonu geleneğine katıldı ve bu yıl eleştirmenlerden tam not alan film ve dizilerin listesini yayımladı.
 
İzleyicilerin bir film veya diziyi izleyip izlemeyeceklerine karar verirken en sık başvurduğu platformlardan biri olan Rottan Tomatoes'ta 100 üzerinden 100 almak oldukça zor bir iş. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da zoru başaran bazı film ve diziler oldu.
 
2018'de tüm eleştirmenlerden olumlu not alan 9 film şöyle sıralandı:
 
Hannah Gadsby: Nannette
Leave No Trace
Minding the Gap
Night Comes On
Oh Lucy!
Paddington 2
Pick of the Litter
Shirkers
Summer 1993 (Estiu 1993)
 
Bu filmlerin Rotten Tomatoes'ta 100 üzerinden 100 alması tüm eleştirmenlerin bu filmlere 100 puan verdiği anlamına gelmiyor. Rotten Tomatoes'un kullandığı ikili sistemde film ve diziler eleştirmenler tarafından olumlu veya olumsuz olarak derecelendiriliyor. Yani bir filmin 100 tam puan alması, tüm eleştirmenlerin 100 üzerinden 100 verdiğini değil, sadece bu film veya dizinin tüm eleştirmenlerden olumlu not aldığını gösteriyor.
 
Dizilere geldiğimizde ise Rotten Tomatoes'ta tam not alan yapımların sayısının biraz daha fazla olduğu görülüyor. 2018'de tüm eleştirmenlerden artı puan alan diziler bunlar oldu:
 
America to Me
Big Mouth (2. sezon)
Cobra Kai
Dear White People (2. sezon)
High Maintenance (2. sezon)
Making It
One Day at a Time (2. sezon)
Random Acts of Flyness
The Bold Type (2. sezon)
The Good Place (3. sezon)
Vida
Ugly Delicious 
I
5 yıl
Men in Black International\u0027ın ilk fragmanı yayımlandı
 
Siyah giyen adamlar beyaz perdeye geri dönüyor. Son olarak 2012 yılında vizyona giren Men in Black 3 ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Siyah Giyen Adamlar, bu kez yeni karakterler ve yeni bir seri ile beyaz perdeye dönüyor. Başrollerini Chris Hemsworth ve Tessa Thompson'ın üstlendiği yeni Men in Black filmi için tanıtım çalışmalarına başlayan Sony Pictures, merakla beklenen filmin ilk fragmanını yayımladı.
 
Thor: Ragnarok'un yıldızları Chris Hemsworth ve Tessa Thompson'ı yeniden bir araya getiren Men in Black International, sevilen seriyi bu genç yıldızlar ile yenilemeyi amaçlıyor. Daha önceki Men in Black filmleri Amerika'da geçerken, bu yeni seri adından da anlaşılacağı gibi daha uluslararası hikayelere odaklanacak.
 
Orijinal serinin yıldızları olan Will Smith ve Tommy Lee Jones bu filmde yer almasa da Men in Black International bir yeniden yapım değil, devam filmi olacak. Orijinal seride Agent O karakterini canlandıran Emma Thomson, bu filmde de aynı rol ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak.
 
Yönetmenliğini F. Gary Gray (The Fate of the Furious, Straight Outta Compton)'in üstlendiği Men in Black International'ın başrollerinde Hemsworth ve Thompson'a Liam Neeson, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani ve Emma Thompson eşlik ediyor. Men in Black International, 14 Haziran 2019'da vizyona girecek. 
 
I
5 yıl
Netflix\u0027in iptal ettiği Marvel dizilerinin kurtarılmasını bekleyenlere kötü haber
 
Disney'in kendi dijital platformunu kurmaya karar vermesinin ardından Marvel ile arası açılan Netflix, geçtiğimiz günlerde beş Marvel dizisinden üçünü iptal ederek Marvel hayranlarını üzmüştü. Luke Cage ve Iron Fist'ten sonra Daredevil'ın da iptal edilmesi, Netflix'teki Marvel içerikleri için yolun sonuna gelindiğini gösterdi.
 
Daredevil, Luke Cage ve Iron Fist, Netflix tarafından iptal edilmiş olsa da Marvel hayranları bu dizilerden umudunu kesmemişti. Zira Disney'in iptal edilen bu dizileri kurtarabileceği ve yakında açılacak Disney+'ta devam ettirebileceği konuşuluyordu. Ne var ki ortaya çıkan yeni bilgiler bunun pek de mümkün olmadığını gösteriyor.
 
Variety'nin haberine göre Netflix ve Marvel arasındaki anlaşma, iptal edilen Marvel dizilerindeki karakterlerin iki yıl boyunca herhangi bir dizide veya filmde kullanılmasını engelliyor. Yani Daredevil, Iron Fist ve Luke Cage, 2020'den önce herhangi bir Disney filminde veya dizisinde boy gösteremeyecek.
 
Ortaya çıkan bu bilgiler Netflix tarafından iptal edilen Marvel dizilerinin Disney+ tarafından kurtarılma ihtimalini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Bu dizilerdeki karakterleri Marvel filmlerinde görme ihtimalimiz biraz da yüksek olsa da bunun için de en az 2 yıl beklememiz gerekiyor. 
I
5 yıl
Netflix, 2018\u0027in izlenme rakamlarını açıkladı
 
2018'in sonuna yaklaşmamız ile birlikte yıl sonu listeleri ve verileri de paylaşılmaya başladı. 2018 verilerini paylaşan şirketlere son olarak Netflix de katıldı. Online içerik devi tarafından paylaşılan veriler, 2018'de en hızlı izlenen dizileri ve en çok tekrar izlenen içerikleri ortaya çıkardı.
 
Netflix tarafından paylaşılan veriler kullanıcıların en çok romantik komedi filmlerini tekrar izlediğini ortaya çıkardı. Kissing Booth ve To All the Boys I’ve Loved Before filmlerini izleyen Netflix abonelerinin yarısından fazlası bu filmleri en az iki kez izledi. Tekrar izlemem konusunda başı çeken üçüncü film ise Roxanne Roxanne oldu.
 
Filmlerde tekrar izlenen filmlere odaklanan Netflix, dizilerde ise en kısa sürede bitirilen içerikleri açıkladı. Netflix ile birlikte hayatımıza giren bölümleri üst üste izleme (bir diğer adıyla "binge" izleme) konusunda başı çeken Netflix dizileri şu şekilde sıralandı:
 
On My Block
Making a Murderer
13 Reasons Why
Last Chance U: Indy
Bodyguard
Fastest Car
The Haunting of Hill House
Anne with an E
Insatiable
Orange Is the New Black
 
Netflix tarafından paylaşılan bir diğer liste de 2018 yılında Instagram'da yıldızı parlayan oyuncular ile ilgiliydi. Netflix orijinal içeriklerinde boy gösterdikten sonra Instagram'daki takipçi sayısı en çok artan 10 oyuncu şu şekilde sıralandı: 
 
The Fab Five (Queer Eye)
Lana Condor (To All the Boys I’ve Loved Before)
Joel Courtney (The Kissing Booth)
Miguel Herrán (Elite / La Casa de Papel)
Jaime Lorente Lopez (Elite / La Casa de Papel)
Maria Pedraza (Elite / La Casa de Papel)
Noah Centineo (To All the Boys I’ve Loved Before)
Joey King (The Kissing Booth)
Hannah Gadsby (Nanette)
Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina) 
 
 
I
5 yıl
Avengers: Endgame ilk fragmanıyla yeni bir rekora imza attı
 
Geçtiğimiz yıl vizyona giren ve dünya genelinde 2.07 milyar dolar hasılat yaparak tüm zamanların en başarılı filmleri arasında yerini alan Avengers: Infinity War'un devam filmi önümüzdeki yıl vizyona girecek. Avengers: Endgame adını taşıyan film için tanıtım çalışmalarına başlayan Marvel, filmin ilk fragmanını geçtiğimiz günlerde yayımladı.
 
Son yılların en heyecanla beklenen filmi olan Avengers: Endgame, daha vizyona girmeden rekorlar kırmaya başladı. Filmin cuma günü yayımlanan ilk fragmanı, 24 saat içinde 289 milyon izlenmeye ulaştı ve böylece yayımlandıktan sonraki 24 saatte en çok izlenen fragman oldu. Endgame'den önce bu rekor ilk 24 saatte 236 milyon izlenmeye ulaşan Avengers: Infinity War'a aitti.
 
Avengers: Endgame sosyal medyada da en çok konuşulan film oldu. Fragman yayımlandıktan sonraki 24 saatte Twitter'da 549 bin iletiye konu olan Endgame, bu alanda da Infinity War'u geride bıraktı ve yeni bir rekora imza attı.
 
 Avengers: Infinity War'un da yönetmenleri olan Anthony ve Joe Russo'nun yönetmenliğini üstlendiği Avengers: Endgame, 26 Nisan 2019'da vizyona girecek. Yenilmezler'i yeniden bir araya getirecek filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen ve Josh Brolin yer alıyor.
 
I
5 yıl
Netflix, Friends\u0027i elinde tutmak için kesenin ağzını açtı
 
Netflix son dönemde adından genellikle orijinal içerikleri ile söz ettirse de, lisanslı içerikler de dijital platform için önemli bir yere sahip. Disney ve Warner Media gibi dev stüdyoların kendi dijital platformlarını kurmak için çalışmalara başlaması şirketin lisanslı içeriklerini tehlikeye sokmuş durumda. Bu yüzden şirketin elindeki lisanslı içerikleri mümkün olduğunca uzun süre tutması büyük önem taşıyor.
 
Netflix'teki en popüler içeriklerin başında ise Friends geliyor. 1994 - 2004 yılları arasında 10 sezon yayımlanan ve tüm zamanların en popüler komedi dizileri arasında yer alan Friends, günümüzde bile en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. Bu yüzden Netflix diziyi kendi dijital platformunda tutmak için kesenin ağzını açtı.
 
Friends'in hakları kısa süre önce AT&T tarafından satın alınan WarnerMedia (eski adıyla Warner Bros)'ya ait. Netflix ve WarnerMedia'nın Friends'in yayın hakları için yaptığı anlaşması ise kısa süre içinde sonlanacaktı. Bu yüzden iki şirket yeniden masaya oturdu ve Netflix, Friends'i 2019 sonuna kadar elinde tutmak için AT&T'ye 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
 
Hulu ve Apple gibi diğer dijital platformların da Friends'in peşine düşmesi, Netflix'in diziyi elinde tutabilmek için ödemesi gereken miktarı yukarı çekti. Bugüne kadar dizi için Warner Bros'a yıllık 30 milyon dolar ödeyen Netflix, sevilen diziyi Hulu veya Apple'a kaptırmamak için yıllık ücreti 100 milyon dolara kadar yükseltmek zorunda kaldı.
 
Netflix'in 2019'dan sonra Friends'i elinde tutması zor görünüyor. WarnerMedia, kendi dijital platformunu kurmak için hazırlıklara başlamış durumda. Şirketin kendi platformunu kurmasıyla birlikte Friends'in Netflix'ten alıp kendi platformunda yayımlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak WarnerMedia'nın Friends'i hem kendi platformuna ekleyip hem de Netflix'in tutmasına izin vermesi de ihtimaller arasında. Böyle bir durumda Netflix'in dizi için yıllık 75 milyon dolar ödemesi bekleniyor.
 
2019'dan sonra Friends'in akıbeti ne olursa olsun Netflix için yeni bir dönem başlayacak. WarnerMedia ve Disney gibi dev stüdyoların kendi dijital platformlarını kurması ve lisanslı içeriklerini Netflix'ten çekmesi, Netflix'in orijinal içeriklere daha bağımlı hale gelmesine neden olacak. Bu yüzden de şirket orijinal dizi ve filmlerinin sayısını hızla arttırmak için dev yatırımlar yapıyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.