T

Yarbay
09 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
208 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
2 yıl
Sol Tweeter bozuldu. Komple hoparlörleri mi değiştirsem?
Herkese merhaba arkadaşlar

Mercedes CLA 200 AMG aracım var 2015 model. Audio 20 NTG5 büyük ekranlı denilen teyp var.

Sol tweeterdan ses gelmiyor. Kapıdaki 16 cm hoparlörde ses sorunu yok. Kablolamalarda da yok.

Orjinali Mercedes’te de yok. Almanya’dan sipariş ile gelecekmiş ve tanesine 300 400 civarı bir fiyat çıkıyor.

Orijinal Tweeter yerine Tweeter çıkışlarına takım olarak Tweeter seti alayım dedim. Tek Tweeter setleri pahalı. Sonuçta amfi kullanmıyorum ve anormal yüksek Watt değerlerine de ihtiyaç yok.

Onun yerine 16 cm öne komponent takımı almak mantıklı gelmeye başladı. Fakat arabanın orjinal ses sisteminden memnunum. 16 cm hoparlörü değiştirip daha kötü bir bass alırsam, orjinal perçinleri de bozup bir de zirilti sebebi de yaratir mi?

Deneyenler yorumlarını paylaşırsa sevinirim. Sonuçta derin bass seslerini ve ses kalitesini beğeniyorum hoparlörün. 1500 1000 TL ‘ye alınacak bir takım komponent sesi daha iyi yapar mi yoksa boşver bir takım Tweeter al geç mi diyorsunuz?
T
6 yıl
1.6 TDI Yüksek Uzun Yol Yakıt Tüketimi
Herkese iyi bayramlar arkadaşlar

Bende 2014 model 64.000 KM'de bakımları da düzenli ve yeni yapılmış A3 1.6 TDI S-tronic var. 105 BG'lik olan.

Aracın yakıt tüketimiyle ilgili çok ciddi sorunlarım yoktu ama özellikle 1.0 ve 1.2 TSI yakıtların gördükten sonra sorgulamaya başladım.

Bagaj dolu 4 kişi ve klima açık bir şekilde İstanbul İzmir arası ortalama 5.5 yakması moralimi bozdu.

Bursa otobanında 150 - 180 arası, bir tek tünellerde yavaşlıyorum. Devlet yollarında da genellikle şehiriçi dışında bölünmüş yollarda 110 120ye sabitliyorum.

Dün İzmir Karaburun arası da 5.3 yaktı ve bu sefer sakin kullandım otoban zaten 132.

Uzun yolda araba daha fazla yakıyor resmen. 80 90 ile gidince tamam az yakıyor da o zaman benzinli araba da az yakıyor.

Lastik havaları da yerinde. Bakımları da tamam. Ama demek ki 90 ve 100u geçince de o kadar ekonomik değil.

Gerçekten 1.0 benzinli A3 merakım arttı. Yani gerçekten daha az ya da benzer yakma ihtimali ne kadar yüksek siz ne dersiniz?
T
7 yıl
Audi A1 Bluetooth Modülü Ekleme
Selam arkadaşlar

Audi A1 model araç aldım. İkinci elde teypler de opsiyonlardan etkilendiği için, anlaştığım arabada Bluetooth modülünün olmadığını görünce çok üzüldüm.

Phone tuşuna bastığınız zaman, Bluetooth not installed uyarısı alınıyor. Bazı Audi araçlarda ek modül takarak bu sorun çözülüyor. Fakat her modül oluyor mu? A1 için olan modül örneğin A4 ya da A5'te çalışıyor mu? Ya da onlarda çalışan modül bende çalışır mı?

Modülü taksak, yazılım atmak gerekir mi? Ya da Bluetooth vardır da acaba gizli menüsü varsa vagcom'dan falan mı açmak gerekir?

Bu işleri bilen varsa, yardım edebilirlerse çok sevinirim. İyi forumlar.
T
9 yıl
Taş İzi ve Kaput Koruma Hakkında
Selam arkadaşlar

6 aylık Seat Leon sahibiyim. Arabanın rengi de kırmızı. Maalesef yakışmıyor diye düşündüğüm için kaput filmi yaptırmamıştım.

Araba 6 ayda çizik doldu. Kaputa yatan kedilerin saçma pati izleri, abuk subuk pek çok çizik. Neyse hepsi minimal çizikti ve boya koruma öncesi yapılan ince pasta ve cilada çıktı. Araba şimdi ilk aldığımdan güzel parlıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Genel olarak arabada kalan sadece 3 noktacık astar gözüken beyaz taş izi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunun için boyacılarla görüştüğümde lokal boya yapılacak diyorlar. Ne lokal boyası? Adamın kafası basmıyor. Lokal boyalık bir şey yok. Hem değeri düşecek hem de kare kare farklı görünüm olacak.

Benim aklımdaki çözüm şu. Sizce olur mu diye sormak istiyorum.

20gr arabanın boya kodundan boya yaptırıcam ve sulu boya fırcası ucuyla tırnak ucu kadar o taş noktalarını doldurucam. Sonra da cila ile çıkıntı olmasın diye biraz elimle gezicem. Kuruduktan sonra yaparsam daha iyi olur heralde :)

Ondan sonra da yarım kaput filmi. Ona da abuk subuk fiyatlar istiyorlar. Kafamda max 250 300 TL var.


Not: Eğer renkli araba alıyosanız alır almaz bu ilginç yollara sahip ülkede kaput filminizi alın ve boya korumanızı yaptırın.
T
9 yıl
Audi A5 ile Bluetooh Müzik Sorunu
Selam arkadaşlar

Bir arkadaşımız Audi A5 Coupe aldı sıfır. Araca telefonunu Bluetooth ile bağlamış, telefonla konuşmuş fakat müzik çalmamış. Yani ortam sesine bağlanmamış sadece telefon bağlanmış. Böyle bir şey olabilir mi? Yani A5'in müzik çalmaması saçma olur Bluetooth üzerinden.

Bir ayarı varsa nasıl olur ben bakacağım arabasına gidip. Yardım alabilirsem sevinirim.

İyi forumlar
T
9 yıl
Ne Olacak Bu Kılcal Çizikler?
Selam arkadaşlar

Daha alalı 1 ay olmamış Leon aracıma bakıyorum da minik minik kılcal çizikler oluşmaya başlamış (Sokak lambası altında, farklı açılardan bakarak görülen fırca izi gibi minik kılcal çiziklerden bahsediyorum)

Bu araba sadece 1 kere yıkandı. Hadi servisten çıkartıldığı zamanı da ekleyelim 2 kere yıkandı. Ben fırçasız yıkatıyorum ama durularken bile bu boya denen illet şey kılcal bir şekilde çizilebiliyor. Dün bir arkadaşım dalga geçti. Sıfır araba almışsın 1 ayda hale bak. Ne gerek var falan filan. Keyfim kaçtı.

Sonax Akademi var bizim burada. İşlerini de güzel yapıyorlar izlenimi aldım. Kil, çok kalın olmayan bir polisaj işlemi, hare giderme ve en son Nano koruma işlemi yapılmasını uygun görüyorum.

Nano korumadan sonra adam olur heralde. Kırmızı boya hassas sanırım biraz. Anlamadım yani.
T
9 yıl
Seat Leon 1.2 TSI M/T Yakıt Değerleri
Merhaba arkadaşlar

Geçtiğimiz haftalarda Seat Leon 1.2 TSI Style aracımı teslim almıştım. Araba 600 kmyi devirdi. Arabanın alınmasından sonra ilk içinde olan benzine ek olarak ilk 50 TL, daha sonra da 100 TL benzin aldım.

Son aldığım 100 TL'lik benzinle 327 KM yol gittim. Tüketim 6.6 litre

< Resime gitmek için tıklayın >

Arabayı ilk aldığımdan bu yana yapılan yakıt harcaması (İlk aldığım zaman alışamadığım için biraz yaktırmıştım onun da etkisi var)

< Resime gitmek için tıklayın >

Tabi daha rodaj aşamasında. Ayrıca havalar da soğudu. Sabah güzergahımın ilk 5 kilometresi yokuşlu alanlar. Soğuk motorda start stop da devreye girmiyor. Bunlar yakıt tüketimini artıran etmenler.

Bende daha önce Seat Ibiza SC 1.2 TSI vardı. 100 TL'lik benzinle 27 30 km ortalama hızla yapabileceğim maksimum kilometre 280 KM civarıydı. Bir dizel kadar olmasa da, benzinli sessizliği ve atikliğinden vazgeçmeden, ilk alım maliyetlerini yükseltmeden, ayrıca düşük vergi diliminden yararlanarak bu motoru kullanmak bence avantaj.

Bakalım kilometre arttıkça durum azalacak mı :) ?
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
T
10 yıl
Sıfır Araba Boya Koruma Yapılmalı mı?
Selam arkadaşlar

Nihayet bu hafta içerisinde Seat Leon 1.2 TSI Style aracımı aldım. Şimdilik 175 km'yi kendisiyle devirdik. Ortalama hız 25 km olsa da bu yolu 50 liralık benzinle kat ettik :) Yani yeni bir motor olmasına rağmen önceki 1.2 TSI motorlu Ibiza'mdan net daha az yakıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Opak kırmızı rengine sahip aracım. Açıkcası çiziklere takıntılı bir insanım. Bu yüzden önlemimi baştan alayım istiyorum. Sanli ufak tefek yani kılcal 1 2 çizik görmüş gibi hissediyorum kendimi o kadar taktım bu olaya. Kendimi psikolojik olarak rahat hissetmiyorum

Opak renk kuş pisliklerine karşı avantajlı mıdır? Bu boyanın karakteri nedir?
Boya koruma boyayı nelere karşı korur? 300 liraya da boya koruma var 1000 liraya da. Fark ne?
Daha sıfır arabaya polisaj makinasıyla uygulama yaptırmak mantıksız değil mi?
Aracı olası taş sıçramalarından nasıl korurum?
Mesela şimdi deri direksiyon mat. Fakat kullandıkça parlayabiliyor. Parlamaları nasıl engellerim?
Arabayı ilk günkü kadar temiz, detay ve dip noktalarında kir birikmeyecek şekilde nasıl kullanabilirim?

Evet arkadaşlar. Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
T
10 yıl
Leon 1.2 TSI Style Alındı
Merhaba arkadaşlar

Alma süreci:

Nihayet uzun süredir düşüncelerimin sonucunda bir modelde karar kıldım. Aradığımı da buldum. Kaporamı yatırdım. Pazartesi işlemler başlayacak ve bir aksilik olmazsa Salı günü teslim alacağım arabayı. Bence Leon'a en çok yakışan kırmızı rengini tercih ettim. Beyaz çok şirket arabası modunda oluyor.

Esasında maddi yetersizliklerden dolayı peşinatı denkleştirip biraz daha yukarı çıkartamıyordum. Ama Polo alıp, jant kapaklı ve sis farı olmayan arabaya 45.000 verene kadar 6 7 bin lira daha bulup ağzına kadar dolu C sınıfı bir araba alırım çok daha iyi dedim. Açıkcası 1.2 TSI motoru uzun süredir kullanıyordum. İlk nesil 1.2 TSI 8v olanı devir yükseldikçe nefesi kesiliyor ve yakıtı artıyordu. Jetta kullanıcıları da bilirler.

1.2 TSI 16v biraz daha az yakan bir motor. Ayrıca üst devirlerde de kesilmiyor. Start Stop olması ve 6 vites olması da yakıt düşüren etmenlerden. Benim için yakıtı ve performansı yeterli diyebilirim bu motor için.

Leon Style'ı 50.400'e alıyorum. Bu fiyata 6 tane hava yastığı, hız sabitleyicis, çift bölgeli dijital klima, bluetooth - SD kart - Aux ve USB girişi olan 6 hoparlörlü ve gerçekten güzel ses veren bir ses sistemi, dokunmatik ekran, deri direksiyon ve direksiyondan kumanda, yokuş kalkış desteği, ESP, ABS vs vs, katlanabilir dikiz aynası gibi pek çok özelliğe sahip olmuş oldum.

Arabada kullanılan yumuşak plastik miktarı gayet tatminkar. Yalıtımı da lastikten gelen sesler hariç başarılı. Yani motor sesi falan gelmiyor kullandığım kadarıyla. İnşallah kullandıkça takırtı tukurtu olmaz.

Bakalım inşallah uzun süre memnun bir şekilde kullanmayı hedefliyorum. Zaten arabada pek çok özellik var. Şımarmadıkça yetersiz gelecek bir araba değil.

Aldıktan Sonra:

Merhaba arkadaşlar dün Avek'ten arabayı teslim aldım. Açıkcası Avek'in müşterileriyle ilgilenmesini çok olumlu buldum. Gayet güzel bir şekilde ilgilenildi. Arabayı da hiç bir sorun yaşamadan teslim aldım.

Açıkcası aldıktan sonra ilk söylediğim şey, iyi ki almışım oldu. Yani 50.400 seviyesinde alabileceğiniz arabalardan ender kendinizi iyi hissedebileceğiniz araç olmuş. (sıfır olarak) Yani o paralara C sınıfı araba neredeyse yok. B sınıfını da karıştırmayalım.

Start Stop çok güzel çalışıyor. ESP'ye gerek olmadı şimdilik. Zaten ilk bi 500 600 kilometre sıkıştırmadan kullanmam lazımmış. 4000 deviri geçmedim. İhtiyaç da olmuyor zaten. 6 ileri. Vites oranları kısa tutulmuş. Sürekli vites değiştiriyorsunuz alışmak lazım 5 ileriden sonra. Fakat araba hep canlı ve az yakıt tüketir olmuş.

1.2 TSI 16V, 1400 devirden sonra maksimum torku vermeye başlıyor. Üst devirlerde 8v'lik motorlardan daha canlı. Yani 3000 4000 civarı verdiği his öyle. Arabaya kesinlikle yeten bir motor. 1.6 TDI yerine tercih edilebilir.

Ortalama 30 KM hızla bugün FSM'den Ataşehir 4.Levent istikametinden işe gittim. Daha önce de Seat kullandığım için biraz yabancılık çekmedim. 5.9 litre gösterdi. Daha önceki Ibiza daha fazla yakıyordu.

Açıkcası şimdilik memnunum. Fiyatına göre özellikleri çok güzel ve kullanıcıya yönelik bir araba.Sizi memnun ediyor.

Fotoğraflar:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
T
10 yıl
Polo 1.2 TSI BMT Comfortline\u0027da Karar Kıldım
Selam arkadaşlar. Evet daha önce Polo'ya gereksiz demiş biri olarak tek tek tüm araçları gezdim değerlendirdim. Açıkcası ya diğer markalar bizlerle dalga geçiyor ya da benim zevklerimde sıkıntılar var.

Açıkcası alınabilir B segmentindeki en alınabilir iki model var. Biri Polo bir diğeri de Fiesta. Fiesta'nın ön göğüsündeki ekransızlık ve kalabalık görüntü beni rahatsız ediyor. Arabadaki basıklık da ayrı bir konu. Direksiyon başına geldiğinde 185 boya sahip biri olarak hep beni bunalttı. Fakat sürüş dinamiği ve malzeme kalitesi olarak evet Fiesta güzel. Fakat çok pahalı.

Peugeot 208 bakmaya gittim. Dizel boşu doğan şahin kadar boş. Arka cam manuel. Aynalar manuel. Teyp rezalet. Direksiyon rezalet. İç tasarım rezalet. Ben buna 46000 TL verirsem, akşamları yatağıma sokulup uyuyamam dedim. Doğrudan bayiden çıktım.

Citroen C3 konusunu, eski bir C3 kullanıcısı olarak açmıyorum. Punto malum zaten taksi. Gelelim Clio'ya. Türkiye'de belki de f/p olarak en mantıklısı 45 bine alınan boş Clio. Fakat arabanın kapı içi olsun konsolu olsun her yeri leğen plastiği. Bu kadar zayıf yalıtımlı, leğen gibi arabaya para vermem. Kiralarım binerim daha iyi.

Ibiza kullanan biri olarak 1.2 TSI 16 v yeni motor, start stopla desteklendiğinde az yaktığını biliyorum. Benim araçta SS yok ama Polo'da var. Hadi dedim bir de Polo'ya bakalım. Arabanın dışı hakikaten boş. Jant kapağı ve sis olmaması insanın moralini bozuyor. Fakat içine girdiğin an, araba olmuş diyorsun.

Direksiyon, tuşların konumu, ses sisteminin başarısı, süspansiyonu, ses yalıtımı, koltuk kumaşları, bagajı açtığında bile malzemelerdeki detaylar insanı çekiyor. İşte Seat ile VW farkı da bu diyorsun.

45700 olan liste fiyatını 43700'lere kadar indirdim. O indirimle de 2500 TL'lık 16 inçlik jant opsiyonunu ve 900 TL'ye de metalik renk ekletmeyi düşünüyorum. Yani araba 46 47 seviyesine gelmiş olacak.

Evet hız sabitleyicisi yok. Park sensörü yok. Sis lambası hala olmayacak. Fakat bu sefer Polo'nun artıları da var. ESP, yokuş kalkış desteği. Start Stop. 1.2 TSI az yakıyor ve yeterli sürüş sağlıyor. Bence bu paraya hiç olmazsa araba gibi araba alıyorsunuz diye düşünüyorum.

Bu arada 1.2 TSI Style Leon daha iyi seçim. Fakat benim peşinat yatırabileceğim değerler kısıtlı. Nakit ile borçlarımı kapatıp, düşük faizli krediyle alacağım. O yüzden maksimum 46 47'lerde kalıyorum.

Dediğim gibi hayırlısıyla arabamı satıp, borçlarımı kapatıp, makyajlı Polo'yu almayı düşünüyorum. Tabi 3 4 bin lira ek bulabilirsem direkt Leon 1.2 TSI Style ya da 50 bin'e alınabilecek mantıklı bir dizel bakabilirim. Ama C sınıfı candır. O para ya da Leon avantajlı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.