R

Yüzbaşı
21 Mart 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
594 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
4 yıl
DENON AVR-X 2400H - AVR-X2700
Hali hazırda 2400h kullanıyorum 2700 e geçsem mi diye düşünüyorum kararsızım

OLED B9 var elimde 4k 120hz desteği mevcut. 120 hz görme amacım var ama bir tane hdmi 2.1 portu olduğunu okudum

bunun dışında earc hdr+ de cabası. Önerir misiniz?
R
5 yıl
Heco Aurora + Denon AVRX2400H ses sistemi
Birkaç gün önce AVR li ilk ses sistemimi kurdum. Öncesinde LG nin SK10y soundbarını kullandım fakat hiç memnun kalmamıştım özellikle tiz ve merkezi seslerde cihaz çok yetersiz kalıyordu. Movie modunda diyalogların sesi çok azdı music modunda ise efektleri kaçırıyordum. Oyunlarda da bazı efektleri çok az veriyordu. Cihazı satıp AVR li sistem kurdum ve evet 3 katı kadar para harcadım fakat beni bundan çok daha fazla tatmin etti. Keşke en başından soundbarla uğraşmayıp bu işe girseymişim diyorum.

Sistemim:
Denon AVRX2400H
Heco Aurora 30 Center
Heco Aurora 300 Front
Heco Aurora 30A Sub
Heco Victa Prime 202 Surround

Sistemi kurdum fakat hala aklıma takılan sormak istediğim sorular var yardımcı olursanız sevinirim.

1) Sub ı fotoğraftaki gibi kendime doğru çevirdim. Arkaya doğru duvara paralel bir şekilde yerleştirsem daha mı doğru olur

2) Sub ın iki girişi mevcut biri beyaz diğeri kırmızı. Elimde tek kablo vardı beyaza bağladım. Diğer kırmızı için de sub kablosu almalı mıyım

3) Sub ın ayarlarında LFE ve LFE+Main kısmı var farkı tam anlayamadım

4) Hoplarin önündeki manyetikli meshler ses kalitesini azaltır mı? Çıkartıp mı kullanmalıyım

5) En önemli sorum ise Kasayı ve Ps4 ü AVR ye Hdmi ile AVR yi de Tv ye Hdmi ile Tv nin arc portuna gelecek şekilde bağladım. Kasayı Media player portuna Ps4 ü game portuna taktım kasa için başka seçenek yok gibi AVR de anlamadım. Şöyle bir sorun var filmleri VLC player ya da Cyberlink Powerdvd ile açtığımda açtığımda Dolby DTS gibi özel efektleri alamıyorum sadece stereo olarak geliyor ses (Filmleri rarbg den torrentden 4K bluray olarak indiriyorum). Microsoftun dolby programı da yüklü ayrıca kasada. Hoparlör kurulumunu windowsta 5.1 olarak ta ayarladım. Kasa da gayet yeterli donanıma sahip (1080ti-ryzen 1700-CH6 hero-M2 ssd li bir şey)

Şimdilik filmleri hard diske atıp onu da tv ye usb ile bağlayıp izliyorum. Film açıldığında otomatik olarak ses Dolby DTS oluyor fakat bu şekilde minimal de olsa ses video gecikmesi yaşıyorum AV sync ayarlarını çok denedim hem tv den hem de AVR den fakat olmadı.
Hard diski AVR ye usb ile bağladığımda sadece içindeki müzikleri görüyor filmler görünmüyor bu şekilde de çözüm sağlayamadım.

6) Sormak istediğim diğer bir konu ise DTS 5.1 müzik. Spotify dan youtubedan dinlediğimiz müzikler stereo kaynaklıymış 5.1 için özel format gerekiyormuş yeni öğrendim Bu müzikleri dolby ses modunda açtığımda sadece front hop den ses geliyor. Multi ch stero modunda dinliyorum ben de hep müzikleri. fakathttps://rutracker.net/forum/index.php sitesinden yüksek kalite birkaç dvd indirdim vlc playerla açtığımda Dolby DTS ses modunda 6 hop den ses alıyorum aynı multi ch stereo gibi. Aldığım ses gerçek DTS 5.1 mi yoksa bunun için ayrı dvd player dvd mi gerekli.

Sistemi kurma sürecinde bana her türlü yardımda bulunan değerli zamanını ayıran Macgyver ve turuncu55 hocama tekrardan çok teşekkür ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >
R
5 yıl
Ryzen 1700 den 3700x e geçiş?
Asus C6H x370
Ryzen 1700-nzxt kraken x62 ile
Strix 1080ti
Samsung 960 EVO 1GB

Sistemim kısaca bu şekilde. Sadece oyun amaçlı kullanıyorum render yok. Her oyunu da fix 4K da oynarım. Bu detayı özellikle vurgulamak istiyorum. İşlemci yükü malum 4K da epey az oluyor.

Çıkacak olan yeni işlemciyi alıp almama arasında kaldım. Açıkçası 2-3 fps çok umrunda değil fakat işlemci 5 ghzde
-Windows boot süresini
-program sürelerini(antivirüs oyun kurulum v.s.)
-oyun açılış sürelerini
hissedilir bir şekilde kısaltırsa alacağım. Bunlara etkisi ne kadar olur bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
R
5 yıl
Miele G 4203 SC Bulaşık Makinesi önerisi?
Arkadaşlar bu makineyi almayı düşünüyorum. Kullanıp memnun olan var mı? Yoksa Beko ya da Arçeliğin en üst model olan bir bulaşık makinesini alacağım.
https://shop.miele.com.tr/miele-g-4203-sc-active-beyaz-bulasik-makinesi
R
5 yıl
Avantgarde WM14U940TR Çamaşır Makinesi önerisi
Bu çamaşır makinesini almayı düşünüyorum fakat nette çok yorum bulamadım. Yabancı sitelerdeki yorumları gayet iyi. Fakat bizdeki çin üretimi alman değil. Ne kadar fark eder sizce önerir misiniz bu ürünü
R
5 yıl
En iyi en mantıklı beyaz eşya önerisi
Arkadaşlar evlilik için toplu ya da tek tek beyaz eşya alacağım fakat pek bilgim tecrübem yok. İnternette çok araştırdım beko arçelik Samsung vestel bosch gibi markaları öneren olduğu gibi tüm bunlardan uzak dur diyen epey yorum var aklım karıştı doğrusu.

Çoğunluk bu işte şans faktörünün olduğu yönünde.

Açıkçası hepsini boschtan almayı düşünüyorum fakat Türkiyede üretilmişse alma diyenler var. Yine beko vestel arçelikin servisi daha iyi olduğu için öneren bir kesim var. Miele gibi markalar da çok pahalı. Bu iş için 20-25 bin bütçe ayırdım. İnternetten mi yoksa şubeden mi almalıyım. Önerilerinizi bekliyorum
R
6 yıl
Red dead redemption 2 nin pc ye çıkış tarihi
Bu oyun ilk oyunu gibi sadece konsollara özgü mü olacak yoksa pc ye de çıkacak mı tahmini olan var mı?

Ps4 için ön sipariş verip vermeme konusunda kararsızım (henüz fiyatı 300 lira iken) yakın bir tarihte PC için çıkacaksa beklerim ama GTA 5 gibi 2 yıl sonra pc ye getirirlerse beklemem açıkçası.
R
6 yıl
Asus AC52U süperonline internet kurulum sorunu
Yeni asus ac52u modem satın aldım fakat kurulumu bir türlü gerçekleştiremedim pek bilgili de değilim açıkcası. Süperonline fiber 50mbit kullanıyorum. DSL bağlantısı yok E-wan bağlantısını yaptım fakat internet erişimi açılmadı. Otomatik kurulum yaptığım zaman DSL bağlantısı gerekli onu bağlayın diyor fakat fiberde böyle bir kablo yok.

Süperonline'ı aradım sorunu danışmak için. Görevli arkadaş fiber alt yapıyı başka modemde kullanamazsınız size dsl lazım uyumlu olmaz dedi. Böyle bir durum var mı gerçekten eğer varsa ürünü iade edeceğim çünkü yardımcı olursanız sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

E-wanı maviye ethernet kablosunu 1 numaralı porta diğer ucunu da powerline a taktım (masaüstü bilgisayarım olduğundan powerline üzerinden bağlanıyorum). En sol köşedeki dsl portu boş sadece E-wan var süperonlineda. Normalde internet ışığı hiç yanmıyor internet durumu bağlanmadı olarak görünüyordu fakat WAN ayarlarından ethernet wanı seçip PPPoE yi seçince internet ışığı da yanmaya başladı ve internet durumu bağlandı olarak göründü. Fakat nete hala girilmiyor.
R
6 yıl
LENOVO IDEAPAD 120S PENTIUM N4200 nasıldır
Sadece torrent film office internet için kullanmayı düşünüyorum oyun amaçlı kesinlikle kullanmayacağım. Şu anda indirim mevcut önerir misiniz?
http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-120s-pentium-n4200-1-1ghz-4gbram-128gb-ssd-14-int-w10-notebook.html
R
6 yıl
Oto ses sistemi tavsiye 2.000 bütçe
2015 model fiestam var önde 16-17 arkada 13 hoparlör var. Ses sistemi ne kadar kaliteli az çok tahmin edersiniz. Güzel bir sistem kurmak istiyorum sub amfi hoparlörler tweeterlar kablolar dahil. Yalnız bu iş hakkında zerre bilgim yok. Alacağım sistem de bariz fark yaratmalı öncekine göre.
Genelde Hard Rock blues dinliyorum. Eğer gerçekten değecekse 2k dan fazla da çıkabilirim. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.