N

Yüzbaşı
17 Mart 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
226 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
5 yıl
alınık oyun parası
uzuuuun bir aradan sonra yine bu forumda açılan bir konuya denk gelmemle hesabımı hortlatmam bir oldu. :) 2 haftalık ücretsiz vip bitene kadar oyun parası arıyorum. miktarı ve ücreti özelden belirtirseniz sevinirim oyunu baya unutmuşum size sorularım da olabilir.
N
6 yıl
Yeni başlayanlar için Atatürkçülük
KİMLER kimler gördük son yıllarda. Ne tuhaf tipler, ne komedi karakterleri, ne zavallılar...

Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve fikirlerine rüzgârlar öyle estiği için uzak görünmeyi tercih edenler, ismini hiç veya tam olarak telaffuz etmemeye azami özen gösterenler, yokmuş, öyle biri hiç olmamış gibi davranmaya çalışanlar, aleyhinde konuşanlar, ailesine çamur atanlar, tarihi çarpıtanlar, iftiracılar, hatta utanmadan küfür ve hakaret edenler...

Öfkelendik filan ama, bunların önünde sonunda rezil, acınası durumlara düşeceği, Türkiye Cumhuriyeti bünyesinin, milletin bunları kabul etmeyeceği de belliydi.

Bak n’oldu? Yine dağ taş Atatürk. Sokaklar, caddeler, meydanlar, kahveler, okullar, hatta konserler, tiyatrolar, törenler, eğlence yerleri, sosyal medya önlenemez şekilde, gittikçe yükselen seslerle Atatürk.

Konu halk açısından gayet net, hep netti. Ama bir de medyadan takip ettiğim, Atatürk’ü yeni keşfeden figürler, kanaat önderleri, gazeteciler var.

Siyaset de son günlerde daha sık Atatürk demeye başladı, Allah’ım bu bir rüya mı? Fevkalade, bravo, işte böyle.

Ama tabii sadece Atatürk demekle de olmaz. Ne demişti ülkenin kurucu lideri? “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir...”

Bazıları geç anlar. Onun için vatana, millete bir hizmet olarak, yeni başlayanlar için bir Atatürk’ü anlama, daha yakından tanıma rehberi yaptım. Kendisinin meşhur bazı sözleri ve altlarında bu sözlerin acizane şahsıma ait açıklamaları var. Zira Atatürkçülük sadece lafla olmaz, aramıza yeni katılanların fikirleri de anlayıp, ona göre hareket etmesi lazım, değil mi efendim?

- “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden düşünceleri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.”

Yazar burada “Bizim ezberci, baskı altında, soru sormayan, ezik, biatçı nesillere değil, tam tersine, özgür, araştıran, bilim yapan bireylere ihtiyacımız var” diyor.

- “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!”

Lider burada “Miskin miskin oturmayın, torpil istemeyin, güçlüye yandaşlıkla bir yere gelmeyi ümit etmeyin, çalışın, bileğinizin hakkıyla başarın ve bunu yapanların yükseleceği bir sistem kurun kardeşim” demek istiyor.

- “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin?”

Kendisi burada kadın-erkek eşitliğini, aynı zamanda fırsat eşitliğini anlatıyor. “Kadın şunu yapmaz, bunu yapmaz, yeri şurasıdır, burasıdır” deyip “Çünkü onun tabiatı farklıdır” diye kulp bulanlara kapak takıyor!

- “İstiklal, istikbal, hürriyet, her şey adaletle kaimdir!”

“Bağımsızlık” diyor, “gelecek” diyor, “özgürlük” diyor, “ancak adalet olursa ayakta kalır, yoksa hepsi tuzla buz olur” diyor! Daha ne desin artık.

- “Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.”

Paşa burada “Yeni bir nesil tasarlarken bilim, teknoloji ve sanat öncelenmezse, geri kalırsınız”ı anlatmaya çalışıyor.

- “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.”

E bunu açıklamaya gerek yok, anladınız siz onu!

Atatürkçülüğü herkese tavsiye ederiz. Atatürk ferahlatır, özgürleştirir, beyni dinç, zekâyı aydınlık tutar, tembelliğe, miskinliğe, taassuba, yalancı şeyhlere-dervişlere, kiraya verilmiş akıllara karşı panzehirdir.

Israrla isteyiniz!
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/gulse-birsel/yeni-baslayanlar-icin-ataturkculuk-40629475
N
7 yıl
Akım korumalı priz hakkında
Elimde 2 adet priz var biri akım korumalı ancak uzunlugu kısa oldugu icin normal prizimi duvardaki prize bağlayıp akım korumalıyı normal prize bağlıyorum ve elektronik aletleri akım korumalı prize takıyorum.

Sorum şu bu işlerden pek anlamadıgım icin, akım korumalı prizi direkt duvardaki prize bağlamadığım için akım koruma özelliği sağlıklı çalışır mı çalışmaz mı?
N
7 yıl
Sistem Hakkında Yorum-Tavsiye
*Sistem alındı*
N
7 yıl
Faturalıdan faturasıza geçiş - cihaz bedeli
Arkadaslar merhaba, bir yakınım faturalı hat kullanmakta kullanmış olduğu tarife Red XSmall Paketi - Abonelik Başlangıç Tarihi: 13.01.2011. Yaklaşık 60 lira bu tarifeye veriyor, şu an faturasıza geçip başka tarife seçmek istiyor istiyor faturasını kontrol ettim bir cihaz satın almış fatura detayında bu yazmakta ''Fatura kesim tarihi itibariyle Akilli Cihaz Kampanyasi, Glxy_S6 22. ayında bulunmaktasınız. Kampanyanız 07/07/2017 tarihinde sona erecektir. ''

Faturasıza geçiş için kampanya tarihinin bitmesi mi gerekiyor?
N
8 yıl
TP-LINK Qos Ayarı Hakkında
Arkadaşlar wifi üzerinden bağlantı sağlayan iplerin hızlarını sınırlamak istiyorum fakat TPLink Qos ayarlarını nasıl yapacağımı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?
N
8 yıl
TP-LINK QoS Ayarı Hakkında
Arkadaşlar İnternet Paylaşımı Hız Sınırı Yapmak istiyorum fakat modemin Qos ayarlarını nasıl yapacağım bu konuda bir fikrim yok. 2 pcden ethernet kablosu ile bağlantı sağlıyoruz diğer cihazlardan ise wireless ile bağlantı kuruyorum. Ethernet dışındaki cihazları nasıl sınırlarım internette araştırdım fakat güncel anlatım bulamadım.
N
8 yıl
2500 TL\u0027lik Sistem Önerisi
Arkadaşlar masaüstü PClerden pek fazla anlamadığım için bu konuda yardıma ihtiyacım var. 2500 liralık kasa + monitör almak istiyorum. Çoğunlukla oyun oynayacağım. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varmı? Şimdiden teşekkürler.
N
9 yıl
Monster Mavi Ekran
Arkadaşlar son zamanlarda video izlerken veya müzik dinlerken ya da oyundayken mavi ekran hataları almaya başladım. Eskiden hiç böyle bir sorun yaşamıyordum. Laptopta herhangi bir değişiklik de yapmadım. Sizce neden bu mavi ekran hatasını alıyor olabilirim ve ne yapmalıyım?

Hata kodu: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (ETD.sys)
N
9 yıl
AÖF\u0027nin OBP\u0027ye etkisi?
Arkadaşlar ek tercihle eskişehir anadolu üniv. aöf bölümlerinden birini yazıp önümüzdeki sene hazırlık yapmayı düşünüyorum fakat hangi bölümlere girdiğimizde önümüzdeki sene obp'de düşüş yaşarım bu konuda bilgim yok.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.