B

Yüzbaşı
02 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
93 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
3 ay
xbox series s + gamepass var, ps4 + vr + ps plus deluxe var, pc var ama sıkılıyorum
beyler merhaba,

başlık biraz clickbait şimdiden söyleyeyim ama nedeni var;

ağustos ortası işimden ayrıldım, babam vefat etmişti 15-20 gün sonrasına denk geliyor. gurbetteydi iş ve vefat ettiğinde yanında olamadığım için çok koymuştu bana üstüne patron efendi de 2 hafta sonrası "başın sağolsun beyefendi!" diye yanıma yanaşınca bastım kalayı "ben seni çekemem" diyince bende seni çekemem diyip çıkışımı elime aldım. 50 kişilik bir şantiye ekibinin başındaki 2 kişiden biriydim ve iş genelde benim üzerimden yürüyordu.

HALEN DE PİŞMAN DEĞİLİM. İDARE DE EDERİM.

bundan sonra biraz depresyon biraz kendimi rahatlatma çabaları ilk önce xbox ---> ps4 ---> monitör ---> psvr falan derken iyice evde kalıp hiç dışarı çıkmamaya başladım. üstüne amazon prime, netflix, disney+ falan iyice abarttım ama gerçekten evden hiç çıkasım yok. yaşam enerjimi kaybettim hatta intiharı bile düşündüm. anlayacağınız üzere çokta dindar birisi değilim. her zamanki gibi kendime dikkat etmemeye başladım. aydan aya sakal tıraşı haftada 1-2 kere duş alma falan idare ediyorum işte.

hayatımda çok büyük bir boşluk oluştu. dolduramıyorum. evli de değilim yaş 37. yeğenlerle falan zaman öldürüyorum yanlarında duruyorum. yeni bir iş arıyorum tabi ama piyasa şartlarında biraz bekletecek gibi. annem psikolojik destek alıyor bende alsam mı diye düşünüyorum. zaman geçirememeye başladım artık herşey sıktı.

benim gibi bir olayı tecrübe ederek bunu atlatan varsa tavsiyelere açığım.

foruma da yazmayalı bayaa olmuştu.
B
3 yıl
egea lounge 2016 1.6 mjet vs egea easy 1.4 benzin
arkadaşlar başlıkta gayet açık olan durum budur.

toplamda ikisi de aynı fiyatlara geliyor. bayiden alacağım 100k peşinat + kredi ile ne tavsiye edersiniz ?
B
7 yıl
Ryzen sisteme önerileriniz
merhaba arkadaşlar, ryzen bir sistem elime geçti sistemin stabilitesi için değiştirmem gereken parça var mı yok mu önerilerinizi bekliyorum. sistem özellikleri:

ryzen 5 1500x
msi b350 tomahawk
corsair 16gb (2x8) ddr4 2400 mhz
msi rx 570 4gb
areocool vx series 400 watt
zalman z12 plus kasa
eski sistemimden kalan 2 adet sata hdd (m2 ssd düşünüyorum)

şimdiden teşekkürler.
B
10 yıl
asus m2n-mx e athlon x2 5200+ voltaj sorunu
arkadaşlar bende asus m2n-mx anakartvar ve üzeride x2 5200+ işlemci var.

normalde bu işlemcinin ççalışma voltajı 1.3-1.375 arası ama nedense anakart biostan ayarlamama rağmen 1.4 volt vermeye devam ediyor.

bunu normal seviyeye nasıl çekerim bir fikri olan varmı ?

neden soruyorum onuda söyleyeyim: nvidia bir anakart olduğundan mcp61 in sıcaklığı 71 dereceyi görüyor ve sanırım bu yüzden reset atıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
10 yıl
sadece amd uyumlu ram ne demek ???
merhaba arkadaşlar,

yurtdışından (ebay, aliexpress vs.) ram almayı düşünüyorum. türkiye'deki çoğu yerden iyi fiyata alınabilir gibi görünüyorlar, ama sürekli "only amd chipset motherboard supported" gibi yazılar görüyorum. google da arattırdığım kadarıyla herhangi bir sonuç bulamadım. bu ne demek? gerçi amd sistem kullanıyorum ama kandırılıyor olabilir miyim? gerçekten sadece amd için geçerli ram diye bişey var mı yoksa bu bir satış taktiği mi? bunu sormak istiyorum. konu hakkında bilgisi olanlar beni aydınlatabilirse sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
15 yıl
Wireless Modem Ayarları Konusunda Yardım (linksys WAG54GP2)
arkadaşlar bu modemi aldım ve evime getirirp kurdum. yalnız birkaç sorunla karşılaştım umarım yardımcı olursunuz. modemi telekutu olayını kullanmak istemediğimden kendi arayüzünden 192.168.1.1 adresinden konfigüre ettim. internete bağlanıyorum ok ama şu sorunlar baş gösterdi:

1. modemin mesafesi ev içinde 5-10 mt bile değil gibi acaba kendi ayar klavuzundaki ayarlar modemin mesafesi ile alakalı bir durum oluşturur mu? 10-15 mt den (2-3 duvar var arada) tam sinyal alamazmıyım acaba? sanki "vlc" ayarlarındakiilk baştakine 8 alttakine 30 girdiğimiz kısımda bir değişiklik yapsak bu mesafeyi uzatabilir miyiz? yada başka bir ayardan halledilebilir mi?

2. internete kısa mesafeden bağlanıyorum ok ama splitter da telefon tarafına taktığım telefonlarda hat sesi gelimiyor arama yapamıyor telefon alamıyorum ve çok hafif bir cızırtı sesi geliyor ahize kulağımdaykende internette dolanırken bu cızırtı değişik tonlarda oluyor. hadi cızırtıyı geçtik ben nasıl normal telefonumu kullanacağım? üzerindeki yerlere taktım olmuyor splitterdaki tel yerine taktım olmuyor... önceki airties kablolu modelde böyle sorunlar yoktu ve çok rahat oluyordu amacım airties iyidir demek değil sadece sorunuma cevap arıyorum.

bu aleti sırf nintendo ds ile internet üzerinden oyun oynayabileyim ve evin içinde kullandığım 30mt lik telefon kablosundan kurtulayım diye aldım ama içinden açıklayıcı bir tane klavuz çıkmadı sadece telekutunun klavuzu var.


acilen yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. şimdiden teşekkürler.
B
15 yıl
NintendoDS ile olan ilginç anlarınızı paylaşır mısınız?
Arkadaşlar DS ile alakalı yaşadığınız anıları burada paylaşabilirsiniz. baktım nintendo bölümü teknoloji haberleri ve wii 50 milyon sattı haberleriyle dolmuş taşmış ama 100 milyon satan ds lerimizi unuttuk mudur nedir?

ilk olarak ben başlayayım:
-ds i aldığım gün evde kanepede oturup oynuyorum kardeşimin tepkisi "abi !? o elindeki ds değil mi? nasıl ya ne zaman ya? abi muhteşem bi adamsın sen ya !!!" şeklinde olması
-2-3 gün sonra kuzenle alışverişteyiz sıkıldım mağazanın önünde duruyorum açtım ds i sağımdaki ve solumdaki 2 adam (yanlarında kız arkadaşları vardı) dönüp "hocam o ne yaa?" şeklindeki tepkileri,
-kuzende wireless modem var ve ben ds den internete girmeye çalışırken r4deki oyunları internetten oynayabiliyor olduğumuzu öğrendiğim o dakka,
-tek şarjla 2 film izleyip üzerinede 2 saat kadar müzik dinleyip yine aynı şarjla 1 saat kadar dementium the ward oynadığım zaman kendi kendime "oha artık!" demem ve aletin halen şarjının olması
-otobüste giderken en arkaya oturup fifa09 oynarken artık yanımdaki çocuğun kafasını alete sokacak kadar yakınlaşması ve sonunda "abi bu aletin ismi ne?" diye sorduğunda hissettiğim gurur
-mario hastası olduğunu kendiside bilmeyen bir arkadaşımın "ver bi bakayım" dedikten sonra o gece orda kalmam gerekecek kadar uzun süre ds ile oynaması,
-ds sayesinde 2 kızın telefon numarasını alabilmem (o ne yaa diye başlayan diyalog
-ankara-hatay arasında bindiğim otobüste yolun 9 saat sürmesine rağmen ds ile oynarken yolu bitiripte "ne ara geldik be" diye kendime sormam,

ve tabikide elite beat agents, fifa09, dementium, metroid prime hunters, new super mario bros., warioware touched! final fantasy III-IV-crystal chronicles gibi bir sürü oyunlarda harcadığım zaman...

iyiki almışım seni be
B
15 yıl
Nintendo DS Wi-Fi ile bağlanmak...
arkadaşlar merhaba daha önce nintendo kısmına çtığım konuyu burada tekrar sormak istiyorum çünkü herhangi bir cevap alamadım.

benim sorum şu : bilindiği üzere nintendo ds wep şifreleme ile wi-fi kullanıyor. çoğu wireless modemden ayar yaparak ds ile internet üzerinden oyunlar oynayabiliyoruz. ama benim sorunum benim bir wireless modemim olmaması...

piyasada wep destekli usb wireless adaptörleri var. bunlardan ucuz bir tane alıp kendime wep şifrelemeli ağ oluşturabilir miyim yoksa en azından wireless hub tarzı veya wireless modem gibi aletler almam şartmı?

cevaplar için şimdiden teşekkürler.
B
15 yıl
Nintendo DS ve kablolu adsl hattı üzerinden wi fi ile bağlanmak ???
nintendo ds imle normal kablolu adsl hattımdan wi-fi ile oyun oynamak için ne yapmam lazım?

ds in wep bağlantısını kullandığını biliyorum ve açıkçası sadece ds ile oyun oynamak için aletin yarısı kadar para vermek pek akılcıl bir çözüm olmaz heralde

asıl soru şu: bazı sitelerde wi-fi için usb stick var nintendonun. acaba normal bir usb wireless stick alıp onun ayarlarını wep şekline getirip, şifre koyup, normal adsl hattıyla köprülesem bilgisayar çalışırken ds ile wi-fi üzerinden oyun oynayabilirmiyim?

ya da nintendo usb wi-fi stick i nerden bulabilirim?

şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler
B
16 yıl
9400gt mi 8600gt mi ???
arkadaşlar haberlerde sparkle ın yeni duyurduğu 9400gt leri gördüm ve aklım karıştı biraz....

şimdi bende msi ın 8600gt si var ve standart hızları 540mhz çekirdek hızı ve 1400mhz bellek hızı 128bit veri yolu var.

bu sparkle 9400gt ninde nerdeyse aynı (hatta yüksek 550mhz, 1400mhz, 128bit) hızı var. ikiside gddr3. şimdi merak ediyorum:

bu 9400gt yeni revizyon bi işlemci olduğu için 8600gt me fark mı atacak ???

eğer bilmediğim bişe biliyorsanız lütfen küçümsemeden yorum yapmanızı rica ediyorum. şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.