S

Teğmen
22 Haziran 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
Güç Kaynağım yandı
Merhaba ,

2x 8gb Hyperx Ram
i3 6100
Msi 4 gb 1050 ti
Msı Bazooka m150
1 Hdd 750gb
1 Ssd 250gb.

Bundan önce 750ti StrixOC vardı. 1050ti satın aldım ve taktım 1 ay önce. Fakat dün güç kaynağım yandı. Yeni bir güç kaynağı alacağım.

550 watt veya 600 watt bir güç kaynağı alsam sizce bu sistemde sorun yaşar mıyım?

Bir de önerebileceğiniz max400 tl güç kaynağı var mı bu sistem için?
S
6 yıl
Bisiklet Tavsiyesi 0 - 750 Tl
Merhaba Arkadaşlar,

Yazın yaklaşmasıyla kamp malzemelerimi tamamladım sayılır. 27 yaşındayım ve artık hayatıma bir renk katmak amacıyla bisiklet kullanmaya karar verdim. Çalıştığım yere(Üniversite) gitmek ve arada da şehir dışına kamp atmak için bisiklet almayı düşünüyorum. Öğrenci olduğum için öyle çok bir bütçe ayıramıyorum. Acaba başlıkta ki fiyat aralığında bisiklet önerisinde bulunabilir misiniz?
Yarı yolda bırakmayacak bir bisiklet olursa sevinirim :)
S
7 yıl
Amazon hakkında ve Tarayıcılı Kalem?
Merhabalar..

Öncelikle ilk defa amazon alışverişi yapacağım.Doktora öğrencisi olmam ve tezimi bir an önce yazmam gerektiği için başlığın acil olduğunu belirtmek isterim. Forumdaki başlıkları inceledim lakin benim alacağım ürüne dair bir başlık ya da mesaj bulamadım. Alacağım şey kitap okurken tezimde kullanacağım cümleleri kolayca pcye aktarmaya yarayan tarayıcılı kalem.

Ürün Linki:https://www.amazon.de/457887-Executive-IRISPen-Pen-Scanner-Texterkennung/dp/B00D02A712/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1506716759&sr=8-1&keywords=iris+pen

Sorum ise ilk olarak bunun vergisiyle beraber olan fiyatını göremedim ben. Bu fiyatta bir ürün için bana gümrükte ne kadar vergi çıkar?

İkinci olarak ise, bedava kargo listesinde Türkiye var fakat sonradan bana kargo parası çıkma ihtimali var mıdır?

Tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. Acilen almam gereken bir ürün olduğu içinde en hızlı ve en güveniilir yöntemi söylerseniz sevinirim.
S
7 yıl
Sony Vaio Yardım
Merhaba arkadaşlar,
< Resime gitmek için tıklayın >

Sorunum: Resimde görmüş olduğunuz program, orjinal recovery içerisinde bulunmaktadır. Windows 10, 8.1 yada 8 kurdum. Ve Control Center driverini kurduğumda, Giriş aygıtı ve ses kalitesi kısımları bulunmuyor. Tüm güncellemeleri denetlememe rağmen.. Bu program eksik odluğu içinde Klavye ışığı ayarlanmıyor, dahili subwohfer kullanılmıyor ve bilgisayardan duyulmayacak kadar az ses çıkıyor.

İsteğim ise, Bu programı yedeğe almamı yada temiz kurulum yaptığımda aktarabilmemi sağlayacak yardımcı bir program mevcut mudur? Ya da bunu aktarabilme imkanı gibi bir imkanım var mıdır?

Şimdiden Teşekkürler İyi Forumlar
S
7 yıl
Film kesme ve altyazı
Merhabalar,

Okulda bir etkinlik için film gösterimi yapacağım. Film eski bir film olduğu içinde 720p versiyonunu İngilizce olarak buldum. Altyazısını da Bs Player aracılığıyla buldum. Filmin Türkçe dublajları 240 ve 360 p olduğu için ben bu altyazılı versiyonu düzenlemek istiyorum.

İlk olarak filmde yarım dakikalık bir sevişme sahnesi mevcut. Bu kısmı filmden çıkarmak istiyorum. Bunun için hangi programı kullanabilirim.

İkinci olarak altyazı senkronizasyonunun kaymaması için alt yazıyı gömmem gerekiyor bunun için hangi programı kullanabilirim.

Üçüncü ve son olarak ise, Türkçe dublajı indirip 360p olarak Video çevirme programlarından çevirerek kaliteyi artırabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.
S
7 yıl
Spss için öneri
Merhaba arkadaşlar

Yükseklisans tez dönemindeyim. Acilen laptopa ihtiyacım var. Sadece Ofis ve SPSS için laptop düşünüyorum. Bilgisayardan çok anladığım söylenemez. Kendi çapımda bütceme uygun pc ararken bi kaç tane alternatif buldum. Aşağıdaki bilgisayarlar SPSS'i sıkıntısız çalıştırır mı. Donma kasma yaparmı.

Veya sizin önerebileceğiniz Max 900 tl civarı bir pc var mı?

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hometech-ht-book-14-intel-dort-cekirdekli-w10-notebook-P151524633

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ideapad-100s-n3060-2gb-32gb-ssd-14-80r900c4tx-P139033688

Şimdiden teşekkür ederim.
S
7 yıl
Elektro gitar + Amfi yardım..
Merhaba müziksever arkadaşlar.

Bir acemi gitarist olarak sizden bir ricam olacaktı. Yaklaşık 1.5 senedir klasik gitar çalıyorum. Artık aynı tonları duymaktan sıkıldım ve elektro gitar tonları duymayı istiyorum. Sadece hobi olarak gitar çalıyorum. Bu yüzden öyle çok yüksek meblağlar ödemek istemiyorum.

*Dinlediğim bazı gruplardan aklıma gelenler: Duman, Ogün Sanlısoy, Radiohead, Nirvana
*Tarz olarak: İndie, Alternatif Rock, Pop Rock gibi tarzlar.
*Amfi ve gitar için 700 tl ayırdım.
*Elektro gitarda clean tonu çok seviyorum.
*Elektro akustik gitarı da bağlayabileceğim bir amfi olsun istiyorum.

Gitar:

1:http://www.muzikenstrumani.com/EPIPHONE-PPEG-EGL1VSCH1-EU-Les-Paul-Special-II-LTD-Vintage-Sunburst-Player-Elektro-Gitar-Seti_22201.html#0

2:http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/marshall-mg10cf-10w-kombo-elektro-gitar-amfisi-251935408

3:http://www.hepsiburada.com/stagg-s250-sb-standart-elektro-gitar-p-MUSICSTAGGS250-SB


AMfi olarak :http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/marshall-mg10cf-10w-kombo-elektro-gitar-amfisi-251935408


Sizce hangisini tercih etmeliyim yada bu bütçeye uygun amfi ve gitar öneriniz var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Müzikle kalın..
S
7 yıl
Düşmeyen CPU GPU ısısı
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 8610G
İşlemci: < Resime gitmek için tıklayın >

SORUN: Windows 8 kullanıyorum 2 senedir. Ve son zamanlarda fan durmak bilmiyor. Macun yeniledim, temizliğini yaptım lakin pek bi etkisini göremedim. Bende yedek hdd vardı win7 ultimate yükledim. Bu sefer işlemci ısısı 80 dereceye yaklaştı ve hiç düşmedi. Görüntüde ki SS'ler win8 halinde aldığım ısı değerleri.

Soru? : Sizce bu ısı değerleri normal mi? biryerleri yakmaktan korkuyorum.

Windows7 de 78 derece olması cpu'nun format isosuyla mı alakalı yoksa donanımsal bi sorun mudur.

Isıyı düşürmek için öneride bulunabilirmisiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Şimdiden Teşekkürler.
S
7 yıl
SSD Yardım
1. : TOSHIBA OCZ TR150 240GB SATA3 2.5" SSD 550/520MBPS
2. : CORSAIR FORCE LE 2.5" 240GB SATA3 560/530 SSD CSSD-F240GBLEB
3. : Kingston uv400 240 gb ssd disk SUV400S37/240G

Merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı gibi ssd alıcam 300 tl civarı bütcem var. 3ü arasında kaldım. SSD'den hiç anlamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
S
8 yıl
Bilgisayar Kilitlenmesi
Merhabalar,

Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarı kullanırken "Zırrrrr" sesi çıkartarak donmadır. Genellikle prize takılı değilken internette sörf yaparken ,video izlerken müzik dinlerken,rastlıyorum.Bazen hiç bir işlem yapmazken bile (hoparlörden) Zırrrrrr diye kötü bir ses çıkıyor ve yaklaşık 10 saniye boyunca sürüyor.Ses gittikten sonra da ekran olduğu gibi fakat fare klavye falan kullanılamıyor. Power tuşundan kapatıp veya bataryasını söküp çalıştırıyorum normal bir şekilde çalışıyor sonrasında.

Virüs tarama,disk birleştirme,disk bakımı vs forumdaki herşeyi yaptım fakat halen devam etmekte.Birde farkettiğim birşey bu sesin ardından güç ışığı dışında laptobumda bulunan diğer iki ufak ışık yanmıyor.(Birisinde batarya simgesi diğerinde hdd simgesi var) Power tuşuna basıp çekince bu sönük ışıklarda yanıp sönüyor.

Biraz uzun oldu ama bilgisayarımın garantisine 3 ay kaldı.Elimde patlamasından korkuyorum.Lütfen yardımlarınızı Esirgemeyin duacınız olurum.



NOT: 1 sene evvel ısınmadan dolayı Sony Vaio servisine göndermiştim harddisk hatalı sıfırı takıldı diyerek rapor gelmişti

PC Bİlgisi.

Win 8 ,6 GB Ram Sony Vaio

CPU Türü Mobile QuadCore AMD A10-5745M, 2900 MHz (29 x 100)
Anakart Çipseti AMD A76M, AMD K15.1
Görüntü Bağdaştırıcısı AMD Radeon HD 8610G (768 MB)
Disk Sürücüsü HGST HTS 545050A7E680 SATA Disk Device (500 GB, 5400 RPM, SATA-III)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.