K

Yüzbaşı
16 Mayıs 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
6 ay
14700k için ram
Öncelikle herkese merhabalar. Pc upgrade için parçaları topluyordum. 14700k işlemci anakart ve soğutucusunu temin ettim. Diğer parçalar elimde mevcut. Ddr5 ram de sipariş etmiştim 27 ekimde amazon germanyden. Ancak 10 gün boyunca yollamadılar. İptal edip başka ram sipariş ettim onu da yollamadılar. Yine iptal ettim. Her şeyi tamamladım ram bekliyorum. 5600 mhz 4x32gb ram almıştım. Uyumsuzluk olur korkusuyla intelin sitesinde yazdığı üzere 5600mhz ddr5 ram kullanmak istiyordum. Ama piyasada zor oluyor tam olarak aynı özelliklerde ürün bulmak. 5600 yerine 6000 6200 mhz falan ram alsam sıkıntı çıkar mı? Bir de ram önerisi alırsam çok iyi olur. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
K
6 ay
Sistem tazeleme
Herkese merhaba.
Yıllar önce topladığım ve sadece ekran kartını yenilediğim msi m7 6700k lı bi sistemim var. Ne yaparsam yapayım mavi ekran hatalarından kurtulamadım. Şu anda da anakart windows boot etmiyor. Önce sadece anakart almayı düşündüm anca eski bi chipset olduğu için pek yok piyasada. Dedim bari sistemi de güncelleyeyim.
Ram anakart işlemci için düşündüğüm ürünlerin linklerini bırakıyorum. Ekran karti 2080ti olcak bu sisteme.
Sizce bu parçalar arasında uyumluluk sorunuyla karşılaşır mıyım? Ram setindem 2 adet alarak 128 gb yapmayı düşünüyorum.
https://www.hepsiburada.com/intel-core-i9-12900k-3-20ghz-16-cekirdek-30mb-onbellek-lga1700-soket-uhd-770-10nm-islemci-bx8071512900k-p-HBCV000010B1Y9?url_src=and-product-detail

https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-z790-plus-wifi-intel-z790-lga1700-ddr5-7200-dp-hdmi-3x-m2-usb3-2-wifi-6e-bt-aura-rgb-2-5gbit-lan-atx-asus-5x-protection-iii-armoury-crate-ai-suite-3-tuf-gaming-z790-plus-wifi-p-HBCV00003O0YY1?url_src=and-product-detail

https://www.hepsiburada.com/crucial-ct2k32g48c40u5-64gb-kit-2x32gb-ddr5-4800-udimm-pc-ram-bellek-cl40-p-HBCV000025FW77?amp%3Burl_src=and-product-detail&magaza=Aison
K
5 yıl
Oyundan atma ve mavi ekran
6700k işlemcim var ekran kartını yeniledim. rtx 2080ti almıştım. 1.5 ay kadar oldu. Sürekli pc mavi ekran verip kapanıyo ya da oyundan atıyor. Bi kaç çeşit mavi ekran verdi onları internetten arattığımda grafik sürücüsü uyumsuz olduğunda bu hatanın alındığı yazıyordu. Grafik sürücülerini toptan kaldırıp sıfırdan yükledim sorun devam etti. Farklı farklı mavi ekran hataları almaya başladım. 2.ekrandan oyundayken sıcaklıkları takip ettim orada da bi sorun yoktu. Anakarttaki herşeyi söküp anakartı üfleyici ile temizletim tüm soketleri, ramleri ekran kartını gözlük beziyle temizledim işlemci macununu yeniledim taktım. Sorun devam etti. En son format attım temiz kurulum yaptım. Hatta windowsun yüklü olduğu ssd yi laptopuma harici bağlayıp biçimlendirdim. Windowsu kurdum bi kaç oyun yükledim sorun devam ediyor. Çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin.
K
8 yıl
sinema sistemi tavsiye
Merhaba arkadaşlar 5.1 iyi bass veren hoparlör seti ve bunu besleyebilecek güzel bir amfi istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bütçe 3000 lira
K
8 yıl
600 tl kasa tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar 600 lira bütçem var full tower psu'suz kasa bakıyorum. Benim için önemli olan serin ve toz filtreli olması. Şimdiden teşekkür ederim.
K
9 yıl
Yardım lütfen
Merhaba arkadaşlar. Skylake bir sistem toplamak istiyorum. Düşündüğüm parçalar
İ7 6700k msi gtx980 msi z170a gaming m7 kingston hyperx fury ddr4 8gb 2666 mhz x2 samsung 850 evo 250 gb ssd

Ssd ram ve ekran kartı elimde. Bu sistem için kasa psu ve soğutma tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca değişmesi gerektiğini düşündüğünüz parça varsa (elimdekiler hariç) açıklayarak belirtirseniz sevinirim. Bu sistemi toplayınca takdir edersiniz ki bütçem fazla kalmadı soğutma kasa ve psu ya 550 lira ayırabilirim. Şimdiden teşekkürler.
K
9 yıl
Oyunlarda kasma sorunum
Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama. Oyunlarda laptopum çok kasıyor. Kaldırması gereken oyunlarda bile takılma donma oluyor. Misal gta vi en düşük ayarlarda 12-15 fps alabiliyorum. Benden düşük donanımı olanlar daha iyi oynuyor youtubeda falan. Darksiders oynuyorum onda bile videolarda takılıyo ses kesik kesik geliyor. Tüm driverleri güncelledim. Nvdia intel vs vs. Herşeyi denedim. Tüm ayarlar yüksek performansta. Herşeyi nvdiayla çalıştır dedim. Tüm önerilen 3d ayarlarını yaptım ama sorunumu halledemedim. Laptopuma gelecek olursak. gt 740m i5-4200m ram 8 gb win7 ultimate. Sorunum ne olabilir lütfen yardım.
K
10 yıl
sennheiser cx serisine yapılan haksızlık
Forumun kulaklık bölümünde takılmayı çok seviyorum gerçekten güzel incelemeler güzel öneriler ve bilgili bir çok arkadaş var. Ama benim hafiften rahatsız olduğum nokta sennheiser markasının forumda kulaklık otoriteleri tarafından çok hor görülmesi özellik cx serisi. Tamam cx serisinden güzel olan binlerce kulaklık vardır ama neden birisi cx kulaklık almak istediği zaman sennheiser yerden yere vuruluyor. Tüm markalar (akg audio technica shure vs.) yurtdışı fiyatlarına göre değerlendirilip f/p ürünü deniyor ama sennheiser'e gelince metan fiyatları göze sokularak o paraya bunu alacağına amazondan şunu al deniliyor. Mesela parasına etmez deniilen cx-300 amazonda 29 dolar. Nasıl oluyor da performansına göre pahalı sayılıyor anlamış değilim. Ben de cd-japandan 36 dolara cks-55x aldım elmasepetinde de 230 liraya satılıyordu. E o zaman cks-55x de f/p kulaklığı değil. Yanlış anlaşılmasın bir çok marka kulaklığım var hatta cks-55x i sennheiser kulaklığımdan daha fazla seviyorum ama sezarın hakkı da biraz sezara verilmeli. Yani koskoca sennheiser ki birçok referans kulaklık üreten bir şirketin ürünlerini bu derece acımasızca eleştirmek bana yanlış geliyor. Ha bazı yerlerde ben de bazı markalara bu eleştiriyi yapıyorum. Mesela beats ederinin 3-4 katına satılıyor. Ama yine de alan insanı o kadar gömmem çünkü kulaklıklar gerçekten şekil çok param var ses kalitesi de yetiyo bana aldım der adam ne diyebiliriz ki. Kusura bakmayın konu biraz dağıldı ama umarım anladınız ne demek istediğimi. Benim söylemek istediğim sennheiser de yurtdışı fiyatlarına göre değerlendirilirse f/p olarak geride kalan bi kulaklık değil Benim diyeceklerim bu kadar haydin hayırlı işler.
K
10 yıl
haunter yardım
http://www.sinemalar.com/film/210041/haunter

şu filmi izleyip anlayanınız var mı sonunda lisa ve ailesi kurtuldu mu ? Doğum gününü kutladılar ama kapıyı açınca lisa diye ses geldi ve yine dışarıda hiç bişey göremedi. Yoksa ölü olarak ruhları mı kurtuldu yoksa canlandılar mı? Final askıda kaldı gibi geldi çok sinirlendim. tam olarak anlayan varsa aydınlatsın lütfen gözüme uyku girmedi.
K
10 yıl
kulaklık parazit sorunu
Arkadaşlar kulaklık ses çıkışını arttırmak adına 2rca erkek bir 3.5 mm dişi kablo aldım. Rca'ları woofer'ın hoparlör çıkışarına taktım. 3.5 mm dişiye de kulaklığı taktım. İstediğim beslemeyi alabildim ama müzik kapalıyken devamlı hafif parazit sesi geliyo. Çalarken duymuyorum paraziti ama müziğe de bir miktar etkisi oluyor bunu hissediyorum. Bu parazit neyden kaynaklanır ve nasıl gidebilirim lütfen yardımcı olun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.