K

Binbaşı
11 Mart 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
2012 c180 komp. rölantide titreme sorunu - EDİT
Herkese merhaba. 2012 model makyajlı kasa 1.6 kompresör motor c180 aracımız var ve araçta prins lpg takılı. sorun şu ki araç kırmızı ışıkta vs rölantide beklerken aşırı bir titreme yaapıyor. resmen beşik gibi sallanıyor araç. bu sallanma 2--3 saniyede bir oluyor yani aralıksız sallanmıyor. ustamız ateşlemeden olabilir dedi ve bujileri değiştirdik ama değişen birşey olmadı. garip olan araç benzindeyken de sallanıyor ama lpg de ki kadar fazla olmuyor. lpg ustası lpgden kaynaklı herhangi bir problem olmadığını söylüyor. Ustamızın dediğine göre bobinlerden olabilir ya da motor kulağındaki lastiklerden bir tanesi parçalanmış sallantı yapabilir diyor ama biz eğer gerçek sebebi onlar değilse tekrar boş yere masraf etmek istemiyoruz. lpgden kaynaklı desek benzinde de o kadar şiddetli olmasa da sallanıyor araç. bu sallantının sebebi ne olabilir? konu hakkında bilgisi olan ya da tavsiyede bulunabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

edit: lpgyi iptal edip aracı 5 gün benzinde sürdük ve benzine geçtiğimiz ilk gün ilk bir saat çok hafif titreme haricinde o zamandan beri asla en ufak titreme yapmadı araç. 5 gündür rölantide beklerken çok sessiz ve problemsiz. biz de lpgyi taktırdığımız mocan otogazı aradık ve benzinde problem olmadığını, lpgyi devreye alınca sallantının başladığını anlattık. sağ olsunlar garantiden bütün parçaları yenileyebileceklerini söylediler. haftasonu fırsat bulursam ankaraya gidip mocan da çözeceğim inşallah bı sorunu. son durumdan sizleri de haberdar ederim. teşekkürler.
K
6 yıl
az kalsın dolandırılıyorduk (galerici içerir)
merhabalar. geçenlerde de konu açmıştım kardeşim için araç bakıyoruz diye. en nihayetinde dün bir araç bulduk 2010 model c180 komp. 128 bin kmde ve 77.500 tl fiyatı. adana cemalpaşa mahallesinde ENA oto galeride araç. 4 bin tl hasar kaydı ve 4 parça boyası var. ısrarla aracı hangi oto ekspertize götüreceğimi sorup durdular bende kanalda vs. gibi laflarla geçiştirdim hep ama o anda kıllandım zaten. akılları sıra ben yoldayken ekspertizi arayıp anlaşacaklar (daha önce başıma geldi). neyse ben aracı direk kendi ustama götürdüm ve araç pert çıktı arkadaşlar. hava yastıkları açılmış, a sütunu, şasi ve podyelerde işlem var. ustamın dediğine göre araba önden çok büyük bir hasar almış ama kasko devreye sokulmadan tamir etmişler aracı. Adanadan araç almayı düşünen arkadaşlar varsa bu galeriden ve araçtan uzak dursunlar.
Araç: 2010 model c180 komp 128 bin kmde.
plaka: 06 DC 9003
K
6 yıl
a3 mü? 1.16 mı?
herkese merhabalar. kardeşime bir araç alma arefesindeyiz ve siz değerli dostların da görüşünü almak istiyoruz. maksimum 75 bin tl limitimiz var.
auristen astraya, s40 tan poloya kadar her telden araçları inceledikten sonra eleye eleye en son a3 ile 1.16 arasında kaldık. her ikisi de dizel. aslında otomatik olmasını çok istiyor ama 1.16 yı da çok beğendiği için manuel olsa da olur diyor kardeşim. siz olsanız 2012 model otomatik a3 mü tercih edersiniz yoksa manuel 1.16d mi? sebepleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim. bu araçların kronik sorunları var mıdır? bu fiyat bandında önerebileceğiniz az yakan, 2012 den eski olmayan, masrafı çok olmayan otomatik vites araç varsa onlara da açığız. hatta 2 kapılı spor araç bile olabilir. şimdiden teşekkürler

ekleme: kardeşim 24 yaşında, bekâr, aracın bagajı ya da içinin geniş olması hiç önemli değil. 2 kapılı da olabilir. piyasası da hiç önemli değil. 2012 üzeri ve 150 bin kmye kadar görüntüsü güzel olsun, masraf açmasın, az yaksın bir de mümkünse otomatik olsun ama illaki otomatik şart değil. bu iki araç haricinde de bütçe dahilinde tavsiyeniz olursa görüşlerinize açığız
K
6 yıl
Audi A4 B8 Jant Ebatı Hakkında Yardım
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 3 hafta önce 2012 model makyajlı kasa 177bg lik a4 ile aranıza katıldım. Size bir sorum olacak. Aracın üzerinde şu an 225 55 r16 lastik var yalnız jantı hiç beğenmiyorum çok kötü görünüyor gözüme. Jantı değiştirmek ve ebatını biraz büyültmek istiyorum. 17 ya da 18 inç jantlardan hangisi daha uygun olur ebat ve görüntü açısından? Bir de taban genişliği ve yanak ölüsü kaç olmalı aracın çok bozulmaması için? 18 inç jnt çok mu büyük, apaçi işi gibi mi görünür açıkçası bilemedim. A4 kullanıp 18 taktıran arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Şimdiden teşekkürler.
K
6 yıl
Mazda\u0027dan Audi\u0027ye
Evet arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere çok alakasız bir kıyaslama olacak lakin belki birilerinin işine yarar diyerekten iki aracın kendi çapımca kıyaslamasını yapacağım.
2015 yılında sıfır aldığım ve 39 bin km kullandığım mazda 3 1.5 120 bg motion at paket aracımı geçen hafta satıp yerine 2012 model makyajlı kasa audi a4 177bg araç aldım. Bu değişimin 1. Sebebi performans, 2. sebebi yakıt tüketimi, 3. Sebebi ise bir otomobil aşığı olarak bütçem dahilinde bana mantıklı gelen her aracı kullanmak istememdi. Audiyi aldıktan sonra 2 bin kmden fazla yol yaptım zaten bunun bin kmsi izmir-adana yolu oldu.
Öncelikle iç mekan kalitesinde çok belirgin fark göremedim. Her iki aracın da iç mekanda kullanılan malzemeler oldukça kaliteki ve işçiliği çok iyi.
Performans olarak evet çok ciddi bir fark var arada. Basınca koltuğa yapıştıran cinsten, beklentimi fazlasıyla karşılayan bir araç oldu a4.
Yakıt tüketimine gelirsek her ikisi de ş.içinde aynı güzergah ve yoğunlukta (ş.içi 26kmh hız ort) 7.5lt civarı yakıyor. A4 dizel olması sebebiyle bir tık daha az yakıyor diyebiliriz ş.içinde ama iş şehir dışında değişiyor. Ş.dışında 120 kmh hız ile mazda 6 lt civarı yakarken a4 5.5 lt civarında tüketimi var ve bu hız arttıkça mazda da yakıt sarfiyatı ciddi anlamda artarken a4 te önemsenmeyecek miktarda az bir artış oluyor. Motorun güçlü olmasının avantajı sanırım.
Her ikisinin de vites geçişleri sarsıntısız. A4 mazdaya göre bir tık daha konforlu ama iç mekan mazdaya göre yüksek hızlarda çok daha sessiz çünkü mazda 3 120 kmh hızdan sonra içeriye çok fazla rüzgar sesi alıyordu. A4 te ise bu durum 150 kmh hızdan sonra fazlalaşıyor. Şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Sormak istedikleriniz, merak ettikleriniz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

İzmirde depoyu doldurdum 54lt mazot aldı. Yaklaşıl 270tl gibi bir rakama doldu. Tam hatırlamıyorum. İzmirden-adanaya geldiğimde 920 km olmuştu. Çeyrek deponun biraz daha altında gösteriyordu ibre ve kalan mazotla daha 240 km yol gidebileceğini gösteriyordu. Ben 1020 kmye geldiğinde tekrar depoyu doldurdum. 55 lt mazot aldı 270 küsür tlye doldu tekrar depo.
Edit:ekleme
K
6 yıl
Yeni araç aldım yorumlarınızı bekliyorum
Herkese merhabalar. 2015 model sıfır aldığım 2 sene çoook çok severek bindiğim mazda3 üm vardı. Dün itibariyle onu sattım, yarın da devrini vereceğim. Bu arada uzun süre audi a4 2.0tdi 177bg ile bmw 3.20i ed arasında gidip geliyordum. En nihayetinde bütçeme uygun 2012 model kazasız makyajlı kasa 177bg a4 e kapora gönderdim. İnşallah salı günü de onu alacağım. Çılgınca birşey mi yaptım yoksa mantıklı mı bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir de sizlere sorayım istedim açıkçası. Olan oldu kapora gönderdik ama çok sıkıntı derseniz yansın 200 tl problem değil, başka araçlara da bakarım her ne kadar araç araştırmaktan bunalmış olsam da. Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Bu arada araç değiştirme sebebim 2 şey idi.
Bunlardan birincisi daha performanslı bir araç istiyor olmam. İkincisi ise daha düşük yakıt tüketimine geçmek istememdi. Bmw 2.kriteri karşılamadığı için vazgeçtim. F30 un dizeline de bütçem yetmiyor malesef.
K
7 yıl
Audi\u0027de \u0027sunroof\u0027 \u0027solarroof\u0027 oluyor
Audi, modellerinde yer alan panoramik cam tavanlara, ince film halindeki güneş pilleri entegre etmeye başlıyor. Projenin hayata geçmesiyle, güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren güneş pilleri, aracın klima sistemi ve koktuk ısıtıcıları için gerekli olan enerjiyi karşılayabilecek. Bir sonraki aşamada, elde edilen enerjinin aküyü şarj etmek için kullanılması planlanıyor.
K
7 yıl
Digitürk\u0027den dsmart\u0027a
Arkadaşlar yıllardır digitürk kullanicisiydım ve oldukça da memnundum ama faturam biraz kabarık geliyordu. Geçen hafta d smarttan aradılar digi üyeliğinizi biz iptal edip cayma bedelini biz ödeyeceğiz deyip bana bir teklifte bulundular. Belgesel-çocuk-film,dizi ve spor kanalları 24 ay taahhütle açık ve aylık 19 tl dediler. Fiyat hoşuma gitti kabul ettim. Ertesi gün gelip d smartı kurdular ancak halâ digi üyeliğim devam ediyor. Digiyi iptal etmemişler. Ayrıca internete bağlanıp d smartta kayıtlı dilediğim zaman dilediğim filmi izleyemiyorum. D smartı arıyorum sürekli birbirlerine yönlendiriyorlar ama çözüm bulan yok. Şimdi size sorum d smartı tekrar iptal ettirip digiye devam mı edeyim yoksa d smartta mi kalayım. Sizce hangisi daha iyi?

Edit: çok şükür kurtuldum d smart denen illetten. D smarta üye yapmaya çalışırken 2 hafta içinde beğenmez ve İptal etmek isterseniz kesinlikle hiçbir ücret ödemeyeceksiniz demelerine rağmen baya pahalıya patladı ama hak ettim sanırım, rahat batmış demekki bana.
K
7 yıl
Minivan araçlardan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Merhabalar. Sadece şantiyeye gidip gelmek ve şehir içi ıvır zıvır gezmelere gitmek için bir araç arayışındayim. Aile biraz geniş olunca doblo kangoo gibi araçlara yöneldim. Bu araçlardan da hiç anlamam. Borca girmek istemiyorum bütçem maksimum 25 bin tl. Donanım önemli değil, kliması olsun, çok masraf çıkartmasın, biraz da az yaksın yeter bana zira evdeki 2. araç olacak kendi aracım var zaten. 2009-2011 model arası dizel doblo, fiorino, kangoo, nemo, berlingo vs araçlardan hangisini tercih etmeliyim ya da hangisinden uzak durmalıyım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
K
7 yıl
İlanlarda dikkatimi çeken gariplik
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 haftadır işim için araç arayışındayim. Adana ilinde bütçeme uygun bakmadığım ilan kalmadı neredeyse. Yalnız bir noktaya takıldım. İlanların çok büyük bir kısmında "ağır hasar veya pert kaydı yok. Tavan bagaj kaput orijinal, sağ ve sol yanlardan boya var" yazıyor. Hemen hemen İlanların yarısı bu şekilde. Ve bu ilanlardaki araçların hepsi 01 Exx xxx şeklinde yani e harfi ile başlıyor. Bu da demek oluyor ki plakalar yeni alınmış(adanada en son e harfindeydi). Şimdi size sorum benim bilmediğim bir dolandırıcılık olayı felan olabilir mi? Çünkü bu şekilde 3-5 adet değil çok çok fazla ilan var. Bakmak isterseniz belki diye 2008-2012 arası 150 bin kmye ve 28 bin tlye kadar adana-mersin-osmaniye ilindeki araçları filtreleyip bakıyorum. İnşallah anlatabilmişimdir. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.