E

Yüzbaşı
05 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
10 yıl
Değişken türü problemi
Öncelikle php konusunda çok yeni olduğumu ve bu mesajı yazmadan bir çok sitede arama yapıp söylenenleri denememe rağmen problemi çözemediğimi belirtmek istiyorum. Yapmaya çalıştığım şey bir siteden basit bir veriyi almak ve matematiksel olarak işlemek. Fakat aldığım veri sanıyorum sayı değil de metin gibi görünüyor. Ama bu sadece benim istediğim sitede oluyor. Diğer siteleri denediğimde problem yok.


Aşağıdaki kodu yazarak sayfadan benim istediğim "25.251" verisini alıyorum ve 2 ekleyerek sayfaya "27.251" yazdırabiliyorum. Ama adını vermek istemediğim başka bir siteden aynı şekilde örneğin 49.000 değerini alıp yazdırıyorum. Bu değere örneğin "5" eklemek istediğimde sonuç "5" olarak çıkıyor. gettype() yaptığımda türünü string görüyorum. doubleval(), int() vs. söylenen bir sürü şeyi deniyorum ve sonuç olarak değişken istediğim türe, örneğin integer'a dönüyor ama bu kez de değeri sıfır olarak yazdırılıyor. Bu problemi anlayıp çözmeme yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

<?php 
$site = 'http://www.law.cornell.edu/cfr/text/14/25.251';
$icerik = file_get_contents($site);
preg_match_all('@page-title">14 CFR (.*?) - Vibration and buffeting.</h1>@si',$icerik,$fiyat);
echo $fiyat[1][0];
echo $fiyat[1][0]+2;
?>
E
11 yıl
teledunya yayin kesildi
2013 un Ankara'sinda anten yayin kesti. teledunya, kablotv ve kablonet sinyal yok. destek hatlarina ulasilamiyor. bilgisi olan veya ulasabilen varsa bilgilendirme yaparsa sevinirim
E
12 yıl
sahibinden ve get problemi
1 hafta kadar önce sahibinden.com üzerinden get ile ikinci el bir laptop lcd ekranı sattım. ödeme yapıldı 2 gün sonra kargoladım. ertesi gün ekranı aldı vatandaş ve bundan bir gün sonra da bana ekran bozuk ya değiştir ya da iade edecem diye mesaj attı. şimdi problem burada başladı. ekran bozuk değildi. elimde kargoya vermeden önce çekilmiş fotoğraf ve videolar var. diyelim ki vatandaş kendi elindeki bozuk ekranı bana geri yolladı veya ekranı takmaya çalışırken bozdu. ben bunu iade almak zorunda mıyım? şu anda işlem durdurulmuş durumda. ne olacağını çok merak ediyorum. ve ekranı geri almak zorunda kalırsam kargoyu da ben mi ödemeliyim yine? o zaman giren çıkan bana hem çalışan ekranım gidecek üstüne bi de kargo ödeyecem. böyle saçma bir sistem olabilir mi? sizce ne yapmalıyım?


not: sitenin destek bölümüne konuyu yazdığım zaman bana 7 gün içinde isterse iade edebileceğini yazdılar. o zaman ben de herhangi sıfır bir ürünü alıp bana ikinci el ürün göndermiş diyerek bendeki ikinci eli geri yollarsam adama benim de yanıma kar mı kalacak?
E
12 yıl
bilgisayar 3-5 dk da bir donmaya başlıyor
bilgisayarı açınca bir 10dk kadar kendine gelemiyor. ondan sonra da 3-5dk da bir donmaya başlıyor sonra tekrar düzeliyor.bu sorun 2 gün öncesine kadar yoktu. pes12 oynarken hiç bir problem yaşamazken şimdi oynayamaz olduk bu donmalardan.

aygıt yöneticisinde şöyle bir tuhaflık var;
http://imageshack.us/photo/my-images/15/adszeil.jpg/

sorunumun tamamen bununla alakalı olduğunu düşünüyorum fakat -format dışında- nasıl önüne geçeceğim konusunda bir fikrim yok.aygıtları kaldırıyorum, devre dışı bırakıyorum fakat geri geliyor.sorun da düzelmiyor.

yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.
E
15 yıl
Pardus\u0027u kaldıramıyorum...
Bir süre önce bi arkadaşımın bilgisayarına pardus 2008 kurdum. bunu kurmadan önce de var olan windows xpyi sildim. şimdi tekrar pardusu kaldırıp winxp ye dönmek istiyoruz. fakat bootloader denen meret yüzünden xp cdsi ile ön yükleme yaparak kura başlayamıyorum. daha dosyalar kopyalanırken hata verip kuru sonlandırıyor. o yüzden komut istemine de ulaşamıyorum. nasıl kurtulabilirim bu pardustan. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim...
E
16 yıl
Askerlik tecil (1985 doğumluyum)
Arkadaşlar 85 liyim 4yıllık bir üniversitede okuyordum. geçen hafta kaydımı sildirdim. aynı zamanda açık öğretimde kaydım var fakat 2006 girişliyim ve ilk kayıt esnasında harç yatırdım sonra kayıt yenilemedim ve hiçbir sınavına girmedim. 2008 öss yle 2 yıllık bir bölüm kazandım. yeni okuluma kayıt yaptırmak için askerlik durum belgesi almak için şubeye gittim ve son yoklamam geldiği söylendi. açık öğretimde ise kayıt yenilemediğim için kaydımın dondurulduğu söylendi.

özetle bir 4 yıllık, bir 2 yıllık ve bir de a.ö 4 yıllık üniversite arasında sıkıştım kaldım. ama hiçbirinde kaydım tam değil şu anda

yarın okuldan ilişiğimi kestiğime dair belgeyle askerlik şubesine müracat ederek tecil ettirmek isteyecem. acaba tecilde bir sorun çıkar mı? daha önce hiç tecil ettirmedim.
E
17 yıl
Yurtdışından elektronik cihaz getirmek. Yardım bekliyorum
Arkadaşlar önümüzdeki hafta arkadaşım Almanya'dan geliyor. Turist olarak gitmişti.Laptop ve telefon almış. Gümrükte sorun çıkar mı? Veya ne gibi sorunlar çıkar? Nasıl hallederiz?

İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim...
E
17 yıl
bir font lazım. acil yardım
Şu resimdeki "Aspen Daily News" yazısının fontu gibi bi font lazım.çok aradım ama bulamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

E
17 yıl
DELL E197FP 19\" LCD Uygun fiyatla. alınır mı sizce?
Dell E197FP 19" LCD 224,48$+kdv

fiyatı bence çok iyi kullanan arkadaşlar varrsa yorum yapabilirse benim gibi arayışta olanlar için ok yardımcı olmuş olurlar diye düşünüyorum. Detaylı Bilgi.


Düşündüğüm diğer 2 monitör;
SAMSUNG SAMSUNG 971P 1500:1 6MS DVI 19'' LCD MONITOR
SONY 19" E96DB LCD MONİTÖR

Bu üçü arasında kaldım. ayrıyetten başka monitör de önerirseniz sevinirim.

edit: bir de PHILIPS 190X6FB LCD MONITOR var listemde yazmayı unutmuşum.
E
18 yıl
e 700 ekran sorunu! acil yardım
birden bire telefonumun ekranı bembeyaz oldu. kapağı açıp kapatınca hızlı bi şekilde arada görünüyo. galiba ekran filminde sorun varmış. yoksa yanlış mı düşünüorum. eğer ekran filmiyse ne kadara yaptırabilirim. bi bilginiz varsa konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.